Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Razno razno razno

Летећи Полип

Razno razno razno - Page 18 Empty Re: Razno razno razno

Post by Летећи Полип Sat Feb 06, 2021 1:37 am

Drugari, aj preporučite neku literaturu vezanu za film. Ono - teorija, sabijanje, eye opening ideje.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Feb 06, 2021 9:58 am

Hmmm vako: imaš od Marka Fishera "The weird and the eerie", jezovitost u filmovima i romanima. Onda evo tu imaš eseje Paula Schradera, doduše ne znam jel rade dobro svi linkovi, sporadično to čituckam...I onda imaš Joshuu Dienstaga, jako voli Don Quijotea i Ramonese, a napisao je Cinema pessimism o političkoj moći filma.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat Feb 06, 2021 4:49 pm

ne volim film, neki filmofil ce ti bolje preporuciti, ali ono klasika, posto ne trazis nista konkretno najbolje skini neku knjigu od nekog dobrog kriticara jer uglavnom pokrivaju dosta teritorije, cujes za neke filmove, pokupis neki aforizam, itd. pogledaj po netu bilo sta od mannyja farbera, raymonda durgnata, bazina, serge daney (od njega ima pojedinacnih tekstova, nema knjige na engleskom kolko ja znam, al izlazi ove godine kolko sam procito), hobermana. robina wooda nisam cito ali ljudi to vole. od filmasa: eisenstein, bressonovi aforizmi, truffautov hithcock.

sto se filozofije tice, deleuzova 2 toma su ti zabavnija od ranciera, a on ti je bolji od badioua i njegovih ucenika. cavella nisam cito, volim njegovog sekspira pa kapiram da je dobro, ali mi njegov filmski ukus nije blizak (doduse nije ni farberov pa sta).

_____
    ova zemlja to je to
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Feb 06, 2021 5:48 pm

zvezda je zivot wrote:ne volim film, neki filmofil ce ti bolje preporuciti
    Razno razno razno - Page 18 3579118792

jedina moguce smesnija varijacija od ovoga je da polip dodje na PDF muzika i pita "jel ima neko da preporuci neki industrial" i ja se javim kazem "bolje da ti preporuci neko ko voli industrial, ja sam zavrsio sa time, mene zanima samo hausa praise singing" Razno razno razno - Page 18 1233199462

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Feb 06, 2021 7:04 pm

Nije filmofil ali zvezda je nabrojio kišu isusovu autora Razno razno razno - Page 18 1233199462
    Od svih tih samo sam za Cavella čula, tj njegove 'comedies of remarriage' i film u kontekstu njegovanja demokratskih vrijednosti, jer Cavell je jako brijano na to, na film kao pozitivnu silu u demokratskom životu. Optimista!
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sat Feb 06, 2021 9:06 pm

Летећи Полип wrote:Drugari, aj preporučite neku literaturu vezanu za film. Ono - teorija, sabijanje, eye opening ideje.

Aunt Pauline.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 06, 2021 10:43 pm

Hvala, drugari. Bog vam sreću dao, i zdravlje vama i vašoj porodici.

_____

~~~~~

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 06, 2021 10:51 pm

Kasnim, ali pogledaj Malholov On Film. Mada je to vise antiteorija, ali meni je super.

https://www.routledge.com/On-Film/Mulhall/p/book/9781138796850

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Feb 07, 2021 7:30 pm

Poskidao sam mnogo od preporučenog, ali ću prvo početi od ovog tvog Simo, iz prostog razloga što sam gledao sve te filmove. 

Inače, ove nedelje sam odgledao Marketu Lazarovu, Torinskog konja i Teret. Lepo su mi legli, baš sam nešto u raspoloženju.

_____

~~~~~

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Feb 07, 2021 7:32 pm

Neces zazaliti, vrlo je citljiva knjiga i nije opterecena zargonom.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sun Feb 07, 2021 8:18 pm

I ja sam skinula On film, ima Aliena, a i relativno friško sam gledala dokumentarac o Alienu pa me baš zanima Razno razno razno - Page 18 3826186726
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Wed Feb 10, 2021 4:28 pm

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Joó János

Post by Joó János Wed Feb 10, 2021 11:09 pm

ali sigurno necu ni daru ni aidu, bukvalno nema sanse

_____
    Santa Dog's a Jesus Fetus
    Has no presents
    Has no presence
    In the future
    In the future
    disident

Post by disident Wed Feb 10, 2021 11:09 pm

Pustim neki novi ruski horor Koljska busotina, jer mi se svidja spoj sssr i sci fi horora i onda me iznervira to sto u prvih pet minuta vode poverljiv razgovor preko telefona u stanu

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Sotir

Post by Sotir Wed Feb 10, 2021 11:12 pm

Било је и код нас службених линија, код Руса поготово, а и стари телефони су могли да имају додатак за шифровање.
    disident

Post by disident Wed Feb 10, 2021 11:16 pm

Sotir wrote:Било је и код нас службених линија, код Руса поготово, а и стари телефони су могли да имају додатак за шифровање.
    Zato kazem stana, da budem precizniji stana komsija/prijatelja pa se iznenadi kako su je nasli tu, pa onda rent dijalog. 
     Ne znam, nadao sam se da ce biti bar Sputnik nivo, al ne obecava

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    mstislaw

Post by mstislaw Thu Feb 11, 2021 8:43 am

Joó János wrote:ali sigurno necu ni daru ni aidu, bukvalno nema sanse

Grešiš, "Quo Vadis, Aida" je dobar film. Imao sam dosta podozrenja, ali bejah razuveren.
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Thu Feb 11, 2021 11:26 am

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Joó János

Post by Joó János Thu Feb 11, 2021 12:27 pm

mstislaw wrote:
    Joó János wrote:ali sigurno necu ni daru ni aidu, bukvalno nema sanse

Grešiš, "Quo Vadis, Aida" je dobar film. Imao sam dosta podozrenja, ali bejah razuveren.
    ne, pa ja znam da maksimalno sto aida moze da bude jeste okej film (sto se kaze zanatski dobar - bas kao sto je teret zanatski dobar). problem je sto ima puno okej filmova koje mozes da pogledas a da na kraju nisi usao u debilsku dimenziju etnicki omedjanih istina i regresivnih politika (gde je film sveden na instrument). ko oce neka izvoli da se valja u tom brlogu, samo kazem mene se nece uvuci u to Razno razno razno - Page 18 1233199462

_____
    Has no presents
    Has no presence
    In the future
    In the future
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Feb 11, 2021 3:01 pm

Ja od Rusa skinuo onaj o Lavu Jašinu, i sad jurim titlove za Končalovskivljiviojeogevog Dragi drugovi!, mada tu mrka kapa, moraću da budem ruski sluhista.
    Joó János

Post by Joó János Thu Feb 11, 2021 3:15 pm

na KG ima titl ali samo hardcoded (ne kao zaseban fajl) no isti rip zapravo imas i ovde pa skini sve.

_____
    Has no presents
    Has no presence
    In the future
    In the future
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Feb 18, 2021 10:23 am

Pfizer! Razno razno razno - Page 18 1233199462

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Feb 23, 2021 11:47 am

skorseze ce na kraju da ode u ful adorna. isecak iz novog teksta o feliniju za harpers

Flash forward to the present day, as the art of cinema is being systematically devalued, sidelined, demeaned, and reduced to its lowest common denominator, “content.”
    As recently as fifteen years ago, the term “content” was heard only when people were discussing the cinema on a serious level, and it was contrasted with and measured against “form.” Then, gradually, it was used more and more by the people who took over media companies, most of whom knew nothing about the history of the art form, or even cared enough to think that they should. “Content” became a business term for all moving images: a David Lean movie, a cat video, a Super Bowl commercial, a superhero sequel, a series episode. It was linked, of course, not to the theatrical experience but to home viewing, on the streaming platforms that have come to overtake the moviegoing experience, just as Amazon overtook physical stores. On the one hand, this has been good for filmmakers, myself included. On the other hand, it has created a situation in which everything is presented to the viewer on a level playing field, which sounds democratic but isn’t. If further viewing is “suggested” by algorithms based on what you’ve already seen, and the suggestions are based only on subject matter or genre, then what does that do to the art of cinema?
    Curating isn’t undemocratic or “elitist,” a term that is now used so often that it’s become meaningless. It’s an act of generosity—you’re sharing what you love and what has inspired you. (The best streaming platforms, such as the Criterion Channel and MUBI and traditional outlets such as TCM, are based on curating—they’re actually curated.) Algorithms, by definition, are based on calculations that treat the viewer as a consumer and nothing else.
    The choices made by distributors such as Amos Vogel at Grove Press back in the Sixties were not just acts of generosity but, quite often, of bravery. Dan Talbot, who was an exhibitor and a programmer, started New Yorker Films in order to distribute a film he loved, Bertolucci’s Before the Revolution—not exactly a safe bet. The pictures that came to these shores thanks to the efforts of these and other distributors and curators and exhibitors made for an extraordinary moment. The circumstances of that moment are gone forever, from the primacy of the theatrical experience to the shared excitement over the possibilities of cinema. That’s why I go back to those years so often. I feel lucky to have been young and alive and open to all of it as it was happening. The cinema has always been much more than content, and it always will be, and the years when those films were coming out from all over the world, talking to each other and redefining the art form on a weekly basis, are the proof.
    In essence, these artists were constantly grappling with the question “What is cinema?” and then throwing it back for the next film to answer. No one was operating in a vacuum, and everybody seemed to be responding to and feeding off everybody else. Godard and Bertolucci and Antonioni and Bergman and Imamura and Ray and Cassavetes and Kubrick and Varda and Warhol were reinventing cinema with each new camera movement and each new cut, and more established filmmakers such as Welles and Bresson and Huston and Visconti were reenergized by the surge in creativity around them.

Everything has changed—the cinema and the importance it holds in our culture. Of course, it’s hardly surprising that artists such as Godard, Bergman, Kubrick, and Fellini, who once reigned over our great art form like gods, would eventually recede into the shadows with the passing of time. But at this point, we can’t take anything for granted. We can’t depend on the movie business, such as it is, to take care of cinema. In the movie business, which is now the mass visual entertainment business, the emphasis is always on the word “business,” and value is always determined by the amount of money to be made from any given property—in that sense, everything from Sunrise to La Strada to 2001 is now pretty much wrung dry and ready for the “Art Film” swim lane on a streaming platform. Those of us who know the cinema and its history have to share our love and our knowledge with as many people as possible. And we have to make it crystal clear to the current legal owners of these films that they amount to much, much more than mere property to be exploited and then locked away. They are among the greatest treasures of our culture, and they must be treated accordingly.

_____
    ova zemlja to je to
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Feb 23, 2021 2:38 pm

Joó János wrote:na KG ima titl ali samo hardcoded (ne kao zaseban fajl) no isti rip zapravo imas i ovde pa skini sve.

Hvala, ispada da je trebalo 1 dan da skida taj fajl Razno razno razno - Page 18 1399639816 a nađoh negde srt koji odgovara već ranije skinutom mkv fajlu.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Feb 24, 2021 10:29 am

Razno razno razno - Page 18 Eu-PvhUWYAQdUlz?format=jpg&name=medium

_____
    ????

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 8:00 pm