Glavna junakinja je iz "Jugoslavije" i do kraja filma se to blize ne odredjuje, moj je utisak ne iz neznjanja (glumi onaj nas relativno poznati glumac, zaboravih ime), nego namerno, bas da se ne bi ulazilo u to ko je kriv, ko prav, itd. Po mnogo cemu, porodica izgleda "srpska", ali se u jednom trenutku peva "poznata hrvatska pesma". Drugim recima, film je nezan, saosecajan i nepristrasan kada tretira ovo pitanje i vidno izbegava bilo kakve politicke poruke na tu temu (Srbi losi - Hrvati dobri ili obratno).
Razno razno razno
- Post n°101
Re: Razno razno razno
Gledao ja, film je stvarno potpuno bleskast
Glavna junakinja je iz "Jugoslavije" i do kraja filma se to blize ne odredjuje, moj je utisak ne iz neznjanja (glumi onaj nas relativno poznati glumac, zaboravih ime), nego namerno, bas da se ne bi ulazilo u to ko je kriv, ko prav, itd. Po mnogo cemu, porodica izgleda "srpska", ali se u jednom trenutku peva "poznata hrvatska pesma". Drugim recima, film je nezan, saosecajan i nepristrasan kada tretira ovo pitanje i vidno izbegava bilo kakve politicke poruke na tu temu (Srbi losi - Hrvati dobri ili obratno).
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°102
Hocu reci, zaista nema razloga da se bilo ko buni.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°103
Haha, uvek se nađe razlog. Nisam gledao (teško da ću i gledati), ali drago mi je da je Boris Isaković "ušao u pare", pošto je stvarno super glumac, nadam se da će još imati uloga na zapadu.
- Post n°104
E, da, Boris Isakovic.
Film je bzvz, naravno, ali nije u potpunosti lisen sarma. Hajlajt: Ema Tompson koja kaze "Stavim te na kurac!"
Film je bzvz, naravno, ali nije u potpunosti lisen sarma. Hajlajt: Ema Tompson koja kaze "Stavim te na kurac!"
_____
- Post n°106
_____
- Post n°108
Доврага, сад бих гледао неки нови филм са Шварцијем, али да је урађен у дреш фазону 80их. И да је дигитално подмлађен.
- Guest
- Post n°109
William Murderface wrote:Gledao ja, film je stvarno potpuno bleskast
pa da naravno, nego je vec neko vreme u trendu to ozbiljno ludilo sa naskakanjem na scenariste i/ili pisce koji fikciju nisu upodobili stvarnim dogadjajima i vremenskim odrednicama.
- Post n°110
Anđe'o wrote:“Every film is the result of the society that produced it. That’s why the American cinema is so bad now. It reflects an unhealthy society.”
― Jean-Luc Godard
da, to je jedna od temeljnih godarovih ideja. evo nesto iz knjige koju citam
(iz knjige jlg cinema historian, michael witt)
inace moj omiljeni godarizam za danas je: 'cinema authorizes orpheus to look back without causing eurydice's death'
potpuno genijalno je sto poslednji godar pocinje naratorkom iz 30th century man koja kaze Orpheus has returned from the underworld. What happened on his long, long journey, who is this man? i onda krece cossacks are!
_____
ova zemlja to je to
- Post n°112
Добре душе, дајте позивнице на ПМ.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°115
https://screencrush.com/silent-film-4k-60-fps/
But this video posted this week to YouTube gives you a little more of a sense of what this silent film must have felt like 120 years ago. A YouTuber used neural networks (specifically Gigapixel AI) to create a 4K 60 frames per second version of The Arrival of a Train. The results feel shockingly real, particularly the movements of the passengers in the foreground, who feel flesh and blood in a way they never did when I watched this in film school.
But this video posted this week to YouTube gives you a little more of a sense of what this silent film must have felt like 120 years ago. A YouTuber used neural networks (specifically Gigapixel AI) to create a 4K 60 frames per second version of The Arrival of a Train. The results feel shockingly real, particularly the movements of the passengers in the foreground, who feel flesh and blood in a way they never did when I watched this in film school.
_____
????
- Guest
- Post n°116
Документарни филм
Мифуне: Последњи самурај
Дугометражни документарни филм о животу и филмовима легендарног глумца Тошира Мифунеа, који укључује филмске исечке, архивске фотографије и интервјуе са звездама попут Стивена Спилберга и Мартина Скорсезеа. (Mifune: The Last Samurai, 2015)
- Post n°118
u deset do osam je poceo.
_____
????
- Guest
- Post n°120
Antisrpski film, ali ovog puta stvarno
https://www.imdb.com/video/vi2820390681?playlistId=tt11167818
https://www.imdb.com/video/vi2820390681?playlistId=tt11167818
- Guest
- Post n°121
tu su i heroji našeg doba
Ogün Kaptanoglu ... Karadic
Cemal Hünal ... Milosevic
- Post n°122
Цар Лазар Лазо би да пије турску крв из лобања.
Ко да су га правили за Кебаб Ремовере.
Ко да су га правили за Кебаб Ремовере.
- Guest
- Post n°123
ANKETA
Da li treba odgvoriti na ovako besraman pokušaj prekrajanja istorije i kako?
Mogli bi i mi da napravimo neki film sa Turcima kao glavosečama - on u svakom slučaju ne bi ništa slagao
Da smo pameti više ne bismo gledali idiotske turske serije, ali nismo mi nažalost toliko obrazovani
Taj film treba kupiti i beplatno prikazivati iz dana u dan i u bioskopima i na TV i tako godinama. Možda nas opameti...
Koga briga šta Turci namišljaju, mada sigurno će film biti hit u Raškoj (Sandžaku), ali i u Federaciji BiH
- Post n°124
Cujem da su se Osmanlije bunile sto je negde u Srbiji korisceno ime Carigrad za Konstantinopolj.
- Guest
- Post n°125
fikret selimbašić wrote:ANKETA
Da li treba odgvoriti na ovako besraman pokušaj prekrajanja istorije i kako?
Mogli bi i mi da napravimo neki film sa Turcima kao glavosečama - on u svakom slučaju ne bi ništa slagao
Da smo pameti više ne bismo gledali idiotske turske serije, ali nismo mi nažalost toliko obrazovani
Taj film treba kupiti i beplatno prikazivati iz dana u dan i u bioskopima i na TV i tako godinama. Možda nas opameti...
Koga briga šta Turci namišljaju, mada sigurno će film biti hit u Raškoj (Sandžaku), ali i u Federaciji BiH
tugica