Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

паће

Crna Gora - Page 27 Empty Re: Crna Gora

Post by паће Sat Jan 18, 2020 5:17 pm

Gargantua wrote:
    piše se "Tertium non datur", a "non disputandum" su "gustibus"-i, ali mnijem da je kasapljenje latinskog ponajmanji problem u iskazu uvaženog dukljanskog akademika.

Врана врани јаму копа... ко ради убише Милоша, зрно по зрно две среће граби.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 5:22 pm

William Murderface wrote:
    bruno sulak wrote:pa as popovi go on je prilicno bezopasan. misli kam te lepe srece da je on mejnstrim crkve. samo je weird cela ova slika. inace u nekom 10 minutu kaze nesto tipa: tada mi je dejan knez rekao...

Kako ono bese, Sarajevo grad prociscen ognjem.

evo ga to ludilo. no to je bilo pre nego sto su ga pripitomili u jad vasemu. ovo ozbiljno kazem: u spc ima gorih ludaka trenutno.

https://www.rastko.rs/filosofija/jagnje/otac_jovan.html

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 18, 2020 5:23 pm

Verovatno.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 18, 2020 5:24 pm

Mada sumnjam u pripitomljavanje, ali ok.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 5:24 pm

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 5:26 pm

William Murderface wrote:
    AZ-5 wrote:pa prvo morate da prihvatite da je crkva odvojena od drzave, i to pitanje ne bi ni postavljao neko ko je istinski zagovarac sekularne drzave.

Lol, ma nije valjda? Do juce si svakog ko ti pomene sekularizam kao razlog protiv DPSovog religijskog inzerenjeringa optuzivao za velikosrpstvo i kacio mu Filateta kako blagosilja Skorpione.

evo i na kosovu se sprema taj inzenjering, javlja veliki antirezimski opozicionar. moracete i tamo da branite srpstvo od drzave jbg
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 18, 2020 5:27 pm

Crna Gora - Page 27 3579118792

A de je slika?

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 5:29 pm

Ah to je druga strana price - ne sme se nikako dozvoliti da 1 Kosovo ispadne iz fokusa jer - sta cemo onda? Na to me zajedno rade i vlasti i ovakva opozicija i ovi "nacionalni mislioci" kluba Lompar. Obratite malo paznju.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 5:30 pm

dakle ako sledimo vasu logiku u ovom izdrkavanju i sludjivanju zajedno sa popovic bebom, milom i vucicem igra i jeremija
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 18, 2020 5:32 pm

Lomparanje (v.) - nesnosno lupetaranje na nacionalne teme, uglavnom kosovske

Ustupam Zapadu bez nadoknade  Crna Gora - Page 27 1844795956

Last edited by William Murderface on Sat Jan 18, 2020 5:33 pm; edited 1 time in total

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 5:32 pm

AZ-5 wrote:dakle ako sledimo vasu logiku u ovom izdrkavanju i sludjivanju zajedno sa popovic bebom, milom i vucicem igra i jeremija

ne. nije u tome vic ovde konketno
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 5:37 pm

srecom tu je novak djokovic koji milione trosi da pokupuje zemlju oko srbskih svetinja na kosovu da im ne bi prisli sipusi  Crna Gora - Page 27 4101451878

nece tamo tako moci kao u cg zli milo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 6:29 pm

И, шта би? Јесмо ли преко историје уметности и правне регулативе улоге цркве у социјалистичкој држави дошли... назад на почетак? На злог Мила и кварног му Бебу?

Кад не бих знао из каквог се тешког вишка слободног времена пишу ови постови, још бих вас оптужио да вољно учествујете у завери скривања оног што је у свему овоме централна тема. Но та је ствар вирална, ради и у сну. И то смо све већ опричали.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Jan 18, 2020 6:51 pm

Kondo wrote:A Markovina ne verue

Hasanbegović, Miraš, Bujanec i general HOS Prkačin

Crna Gora - Page 27 EOjnNwxWsAIiR_y?format=jpg&name=medium
    Мислим да смо открили све што је требало.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 7:26 pm

Ма дабоме, усташе. Who else?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Jan 18, 2020 7:29 pm

Ја мислио борци против великосрбијанске хегемоније!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 7:30 pm

Kako bi ti No Country opisao Bujaneca na primer? Umereni nacionalista u granicama zakona?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 7:38 pm

Crna Gora - Page 27 Velimir-bujanec-in-his-student-days-640-photo-facebook
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 7:38 pm

Колико могу да видим, у питању је загрижени хрватски нацош. Оно што се краће и колоквијалније назива усташом. Но какве он има везе са Црном Гором и “отимањем светиња”?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Jan 18, 2020 7:40 pm

Бујанец није проблем, проблем је уважени господин, бивши министар културе Републике Хрватске Хасанбеговић који седи са леве стране распопа ЦПЦ Мираша.

Уосталом, то су све добронамерна господа која има наше интересе у виду и која нам помаже да се суочимо са нашим злочиначким политикама из прошлости.

Нема ми шта ту да се бунимо, пријатељска сарадња суседних држава.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 7:44 pm

No Country wrote:Колико могу да видим, у питању је загрижени хрватски нацош. Оно што се краће и колоквијалније назива усташом. Но какве он има везе са Црном Гором и “отимањем светиња”?

Ne znam, ali ima veze sa nekim ko se sa njim slika za uspomenu i dugo secanje. Plus on se moze nazvati ustasom ne samo "kolokvijalno"
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 8:12 pm

Utvara wrote:Бујанец није проблем, проблем је уважени господин, бивши министар културе Републике Хрватске Хасанбеговић који седи са леве стране распопа ЦПЦ Мираша.

Уосталом, то су све добронамерна господа која има наше интересе у виду и која нам помаже да се суочимо са нашим злочиначким политикама из прошлости.

"Mi", u smislu mi iz Srbije da kazemo da smo tu nebitni. Kako ovo izgleda nekom ko je srpske nacionalnosti ili čak samo vernik SPC bilo koje nacionalnosti u CG, to je bitno.
    Zuper

Post by Zuper Sat Jan 18, 2020 8:20 pm

No Country wrote:Колико могу да видим, у питању је загрижени хрватски нацош. Оно што се краће и колоквијалније назива усташом. Но какве он има везе са Црном Гором и “отимањем светиња”?

Ti si retko dobar covek.
    Kako drugacije, Kanada ne prima svakoga.
    bradilko

Post by bradilko Sat Jan 18, 2020 8:59 pm

ova fotografija će sutra izvesti još više ljudi na ulice. hvala milu za miraša!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 18, 2020 11:09 pm

KinderLad wrote:
    Utvara wrote:Бујанец није проблем, проблем је уважени господин, бивши министар културе Републике Хрватске Хасанбеговић који седи са леве стране распопа ЦПЦ Мираша.

"Mi", u smislu mi iz Srbije da kazemo da smo tu nebitni. Kako ovo izgleda nekom ko je srpske nacionalnosti ili čak samo vernik SPC bilo koje nacionalnosti u CG, to je bitno.
    Па да, то је битно. И ова фотографија тригерује “угрожено српство” наратив, баш као и “отимање светиња”. Knee-jerk, без грешке. Наравно, дотични наратив ради на онима који су му од раније склони.

Има један једини лек против тога, а то је потпуно рационалан, на чињеницама заснован разговор. Па те у име тога поново питам: какве везе има дотични Бујанец са Црном Гором?

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:43 pm