Beograd
- Post n°951
Re: Beograd
jaka ti kultura
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°952
паће wrote:Ја сам Србин само културолошки, не палим се на државност и атрибуте јој.
+1
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°953
Marius Lăcătuș wrote:jaka ti kultura
+1
_____
- Post n°954
Marius Lăcătuș wrote:jaka ti kultura
Јачина није битна, тај сам који сам. Културометрија би исто спадала у те атрибуте, за које рекох да ме заболе патка.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°955
Same here:паће wrote:Ја сам Србин само културолошки, не палим се на државност и атрибуте јој.
- Post n°956
Iskreno se nadam da će polemika o spomeniku potrajati još koju nedelju jer se od nje osećam ko Bojan Suđić u Šarenici. Zato praštajte, prijatelji dragi - prvi mi je put.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°957
Kako ste danas Srbin/Srpkinja
- državotvorno
- po zanimanju
- rođenjem
- smrću
- kulturološki
- nekulturnološki
- ulaskom u Beograd
- državotvorno
- po zanimanju
- rođenjem
- smrću
- kulturološki
- nekulturnološki
- ulaskom u Beograd
- Post n°958
- патолошки
- епидемиолошки
- случајно
- из убеђења
- из нехата
- епидемиолошки
- случајно
- из убеђења
- из нехата
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°959
Samo performativno!Mór Thököly wrote:Kako ste danas Srbin/Srpkinja
- državotvorno
- po zanimanju
- rođenjem
- smrću
- kulturološki
- nekulturnološki
- ulaskom u Beograd
Ako imaš nedoumicu samo potraži Vladimira Pavićevića i njegovu egzegezu o razlici etničkog od nacionalnog crnogorstva...
x1000
- Post n°961
To su ti moja sestra i zet sa Karaburme, lekari sa votivnim oltarom u ordinaciji (Mi smo hrišćani al ne primamo popove i ne idemo u crkvu. Because: Ima nešto...) i što sve tri ćerke od najranije dobi teraju na folklor, drže ćilime na zidu itd.
Toga ima po inozemstvu dosta.
Last edited by Solus_Rex on Tue Aug 25, 2020 4:07 pm; edited 1 time in total
- Post n°962
Kulturna aproprijacija autohtong seljaka u građanski milje.
Onih što se izuvaju ispred kuće.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°963
Mór Thököly wrote:Kako ste danas Srbin/Srpkinja
- državotvorno
- po zanimanju
- rođenjem
- smrću
- kulturološki
- nekulturnološki
- ulaskom u Beograd
Zaboravio si
- slucajni
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°964
Solus_Rex wrote:Kulturna aproprijacija autohtong seljaka u građanski milje.
Имам једне такве у улици, ал' ти се изувају испред гараже. (јер су је претворили у некакву собу)
Ајд, пошто сам први употребио тај израз, да кажем да ту подразумевам скуп све могуће културе које се држим а сматрам је својом - језик, писмо, књижевност, ракија (ту још немам културу, не попијем свако јутро по једну), клопа, урбанизам итд итд, кад кажем "српски" а подразумевам "ми то радимо овако". У том смислу спадам у некакво "ми".
Државе што се тиче, и једна је вишак.
_____
- Post n°965
jeste to, ali recimo vojvodina ima drugaciju klopu, pesmu, urbanizam i neko svoje "mi to radimo ovako" u odnosu na srbiju proper.
pace hoce da kaze da ne pridaje puno znacaja svojoj nacionalnosti a jos manje drzavi. sta se cudite, lepo ste pre neki dan konstatovali kako srpsko drustvo vise ne postoji. sta znaci pacetova izjava nego njegovo privatno ispoljavanje bas tog fenomena? sad kao nije jasno.
pace hoce da kaze da ne pridaje puno znacaja svojoj nacionalnosti a jos manje drzavi. sta se cudite, lepo ste pre neki dan konstatovali kako srpsko drustvo vise ne postoji. sta znaci pacetova izjava nego njegovo privatno ispoljavanje bas tog fenomena? sad kao nije jasno.
_____
- Post n°966
Да, да, нпр чесница.Sergen Yalçın wrote:jeste to, ali recimo vojvodina ima drugaciju klopu, pesmu, urbanizam i neko svoje "mi to radimo ovako" u odnosu na srbiju proper.
- Post n°967
Bokan & Tšanović approve this message:
"Ovolikom Nemanji treba široki prostor gde će se sagledavati iz velikih daljina i gde će i on sam moći da vidi daleko. Za razliku od glavnog urbaniste koji pre neki dan obznani mudrost da je svih 99 odsto javnih primedbi na trg i na spomenik besmisleno i da mu nije dostavljen nijedan alternativni predlog – ja ovde tvrdim da su svih 99 odsto primedbi i te kako smislene i iznosim svoj predlog.
Predlažem da se na na špicu Ušća gde je predviđeno za glavnu gradsku „jarbolčinu“ postavi upravo ova osmospratnici ravna skulptura Stefana Nemanje. Neka to bude naša Statua slobode – nalik onoj na ulazu u njujoršku luku. Ona tamo je 92 metra visoka, ali nije ni naših 28 metara mačiji kašalj.
Ili mu treba naći neko još adekvatnije mesto gde su omogućene široke vizure u svim pravcima. Ima Beograd 7 ili 17 brda pa možda treba naći jedno koje se lepo sagledava iz grada a i grad sa njega vidi kao na dlanu – vidikovac. Tu postaviti Stefana Nemanju da dominira gradom. Nešto slično Isusu Hristu Spasitelju u Rio de Žaneiru, koji sa svoja 34 metra dominira čitavim raskošnim zalivom i vidi se iz skoro svake ulice jednog od najlepših gradova sveta."
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/premestite-nemanju-ako-boga-znate/
"Ovolikom Nemanji treba široki prostor gde će se sagledavati iz velikih daljina i gde će i on sam moći da vidi daleko. Za razliku od glavnog urbaniste koji pre neki dan obznani mudrost da je svih 99 odsto javnih primedbi na trg i na spomenik besmisleno i da mu nije dostavljen nijedan alternativni predlog – ja ovde tvrdim da su svih 99 odsto primedbi i te kako smislene i iznosim svoj predlog.
Predlažem da se na na špicu Ušća gde je predviđeno za glavnu gradsku „jarbolčinu“ postavi upravo ova osmospratnici ravna skulptura Stefana Nemanje. Neka to bude naša Statua slobode – nalik onoj na ulazu u njujoršku luku. Ona tamo je 92 metra visoka, ali nije ni naših 28 metara mačiji kašalj.
Ili mu treba naći neko još adekvatnije mesto gde su omogućene široke vizure u svim pravcima. Ima Beograd 7 ili 17 brda pa možda treba naći jedno koje se lepo sagledava iz grada a i grad sa njega vidi kao na dlanu – vidikovac. Tu postaviti Stefana Nemanju da dominira gradom. Nešto slično Isusu Hristu Spasitelju u Rio de Žaneiru, koji sa svoja 34 metra dominira čitavim raskošnim zalivom i vidi se iz skoro svake ulice jednog od najlepših gradova sveta."
- Guest
- Post n°968
Факат. То у иноземству обузме и неке којима никада не би пало на памет, да им се није десило иноземство.Solus_Rex wrote:To su ti moja sestra i zet sa Karaburme, lekari sa votivnim oltarom u ordinaciji (Mi smo hrišćani al ne primamo popove i ne idemo u crkvu. Because: Ima nešto...) i što sve tri ćerke od najranije dobi teraju na folklor, drže ćilime na zidu itd.
Ед: Сад сам се сетио да је и Бокана обузело у иноземству.
- Post n°969
Sotir wrote:Да, да, нпр чесница.Sergen Yalçın wrote:jeste to, ali recimo vojvodina ima drugaciju klopu, pesmu, urbanizam i neko svoje "mi to radimo ovako" u odnosu na srbiju proper.
Па ћале ми је са оне друге обале Саве, има нешто и одатле. Ал' и он је био овдашњи, примио се. И то да су најјачи аутономаши босански дођоши из четрес осме. И да Мађар уме да буде још већи Лала него што је нормално. И да се салата једа уз јело а не као предјело. И да се ракија пијуцка а не да се ексне (као што Босанци сркућу кафу а Херцеговци ексују). И да се погледа у очи кад се куца чашама (ок то је цео Балкан, ал и то је наше). И да одеш да купиш парадајз од бабе која га продаје пред својом капијом, па чујеш трочасовну биографију за петнаест минута. И да се у аутобусу улази на погрешна врата и онда купује карта преко везе (давно није било, тј за последњих 30 година сам можда шест пута био у градском бусу).
И нема везе што постоје те регионалне разлике, за мене су сви они наши. Што има за незгодну последицу да са већином наших не бих волео да се нађем на истој фотци или страни улице, али док не улазимо у шкакљиве теме, може.
----
масно: ово ми је трећи пут данас да напишем а уместо е на крају речи. Дође ми да мењам дактилографа.
Last edited by паће on Tue Aug 25, 2020 5:49 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°970
Sergen Yalçın wrote:jeste to, ali recimo vojvodina ima drugaciju klopu, pesmu, urbanizam i neko svoje "mi to radimo ovako" u odnosu na srbiju proper.
Ima i Pcinja sve to, a ne moraju ljudi tamo da placaju "odbor za utvrdjivanje istovetnosti propisa na jezicima u sluzbenoj upotrebi" dok mi moramo iz nekog razloga.
_____
????
- Guest
- Post n°971
Solus_Rex wrote:Bokan & Tšanović approve this message:
Nemoj da je neko mrdnuo Sarumana ni za milimetar. Brojim dane do otkrivanja spomenika i pretvaranja Savskog trga u ludačku vunderkameru.
- Post n°972
Неко да инсталише пројекторе да пушта веверице да трче по околним фасадама васцелу ноћ.
_____
- Post n°973
Postsviti Stefana Nemanju na Stefana Nemanju
- Post n°975
Stefan Nemanja theme park.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije