Rusija i sve vezano za nju
- Post n°376
Re: Rusija i sve vezano za nju
ne znam za koji ga qrac gradi kad je zdravstveno loše, a i ovi isto što mu drmaju kavez
- Guest
- Post n°377
Niz
Navalny protests: You'll see a lot of video/images & spin today (from both sides), a lot of it selectively edited/framed/angled. Think raw numbers of protesters (vs. size of cities) most interesting metric of support levels for the jailed opposition figure. Will keep count here.
— Bryan MacDonald (@27khv) January 23, 2021
- Post n°378
Navaljni mu je opasniji od drugih Kasparova
- Post n°379
Проблем у Русији је исти као и у Вучићевој Србији - опозиција је 100 пута гора од власти.
Нико не би гласао за бахатог и елитистичког Каспарова. Он се позивао на наслеђе Јељцина, што је била грешка у старту, и на апстрактну политичку слободу без икакве идеје о спољној и унутрашњој политици, реформи привреде, итд. Слобода се не сипа у трактор.
Из ове перспективе, наравно да је боље Каспаров него Наваљни. Наваљни је почео као адвокат и борац против корупције, али је израстао из ултрадесничарске и шовинистичке а не либералне гране опозиције. Он је имао шовинистичке коментаре који су га коштали веће популарности, али је те ставове са временом кориговао, то је било релативно давно, пре 10 година, заборавило се.
Нико не би гласао за бахатог и елитистичког Каспарова. Он се позивао на наслеђе Јељцина, што је била грешка у старту, и на апстрактну политичку слободу без икакве идеје о спољној и унутрашњој политици, реформи привреде, итд. Слобода се не сипа у трактор.
Из ове перспективе, наравно да је боље Каспаров него Наваљни. Наваљни је почео као адвокат и борац против корупције, али је израстао из ултрадесничарске и шовинистичке а не либералне гране опозиције. Он је имао шовинистичке коментаре који су га коштали веће популарности, али је те ставове са временом кориговао, то је било релативно давно, пре 10 година, заборавило се.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°380
Kasparov i slicni nemaju nikakve sanse. Nacionalista kao Navaljni,malo verovatno, ali mnogo izglednije uodnosu na ove prve.
- Guest
- Post n°381
@JV
Nije opozicija gora nego je problem drugi. Opozicija je kolabirala i poruke joj se svode na teme koje su bitno jedino* njoj kao opoziciji. Njena politička fantazija se redukovala na to da popravi tekući vlast kako bi njoj u opoziciji bilo lakše, kako bi - kao opozicija - imala veće slobode. Jasno je zašto je do toga došlo - pre svega zbog široke i duboke uzurpacije moći od strane vlasti - ali je to problem zato što su to poruke koje "široke narodne mase" ne mogu baš lako primiti jer ih se direktno slabo tiču i u njima teško pronalaze svoj lični interes. Dakle, "šta me briga da li možeš da gostuješ na državnoj televiziji nego mi kaži kad ćeš da mi popraviš asfalt u ulici i ozidaš vrtić za dete". Karikiram ali ne previše.
I nije lako snaći se u tim okolnostima.
Ovde pričam pre svega o opoziciji ovde ali izvesno i o ruskoj - "Znamo da je Putin korumpiran nego šta imam ja od vas?" Ciljana režimska opresija, prema pojedincima iz opozicije i povremeno prema par stotina ili par hiljada privedenih još uvek nije nešto što će najarcati kritičnu većinu ljudi. Delom stoga što su ili prošli kroz gore ili nemaju perspektivu boljeg.
Nije opozicija gora nego je problem drugi. Opozicija je kolabirala i poruke joj se svode na teme koje su bitno jedino* njoj kao opoziciji. Njena politička fantazija se redukovala na to da popravi tekući vlast kako bi njoj u opoziciji bilo lakše, kako bi - kao opozicija - imala veće slobode. Jasno je zašto je do toga došlo - pre svega zbog široke i duboke uzurpacije moći od strane vlasti - ali je to problem zato što su to poruke koje "široke narodne mase" ne mogu baš lako primiti jer ih se direktno slabo tiču i u njima teško pronalaze svoj lični interes. Dakle, "šta me briga da li možeš da gostuješ na državnoj televiziji nego mi kaži kad ćeš da mi popraviš asfalt u ulici i ozidaš vrtić za dete". Karikiram ali ne previše.
Ovde pričam pre svega o opoziciji ovde ali izvesno i o ruskoj - "Znamo da je Putin korumpiran nego šta imam ja od vas?" Ciljana režimska opresija, prema pojedincima iz opozicije i povremeno prema par stotina ili par hiljada privedenih još uvek nije nešto što će najarcati kritičnu većinu ljudi. Delom stoga što su ili prošli kroz gore ili nemaju perspektivu boljeg.
- Post n°382
koliko poznato to zvuci
_____
????
- Post n°383
Have just come across the excellent memes - post Navalny’s hasty impromptu police station trial - of Russians holding “trials” in absurd locations pic.twitter.com/xElUiBU4C7
— Shaun Walker (@shaunwalker7) January 22, 2021
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°384
Али ови слепци од српске опозиције ништа не обећавају уопште. Никакав материјални бољитак осим апстрактне "слободе", чак ни "правде".buffalo bill wrote:@JV
Један Шешељ је умео да обећа и испуни неке елементарне ствари, попут асфалтираног пута, неких радних дозвола, онога што је у делокругу локалне власти, итд.
Наваљни је обећао да ће одузети ту имовину и претворити је у обданиште за децу без родитеља, једна екстрапопулистичка изјава која му је донела доста поена.
Обећава такође и неку конкретну друштвену правду.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°385
uhapsili koronu
A virus also was arrested by police pic.twitter.com/Bi0uvkIKWz
— Meanwhile in Russia (@officialrus1) January 24, 2021
- Post n°386
Протеривање људи из Централне Азије
Тај несрећник не може да накупи 2% у Русији, као што то није могла ни јаблоко, нити било ко има отворену подршку са запада.
Нахавтан у раскораку да ли је расиста или прозападни либерал, намештен на корупцију Наваљни једино спроводи револуције на ббц и цнн. Али он није ту да преузем власт, све ово је посве другачија прича, много нижа.
Али би демократе могле Путину да подаре још један Крим својом мудром политиком. Они су много паметни.
Треба те мудре Нуланде охрабрити.
Тај несрећник не може да накупи 2% у Русији, као што то није могла ни јаблоко, нити било ко има отворену подршку са запада.
Нахавтан у раскораку да ли је расиста или прозападни либерал, намештен на корупцију Наваљни једино спроводи револуције на ббц и цнн. Али он није ту да преузем власт, све ово је посве другачија прича, много нижа.
Али би демократе могле Путину да подаре још један Крим својом мудром политиком. Они су много паметни.
Треба те мудре Нуланде охрабрити.
- Post n°387
apelujem na moderaciju da staretu vrate stari nalog i nastavljamo gde smo stali.
dobro dosao nazad oj zuuuupeeeereeeee
dobro dosao nazad oj zuuuupeeeereeeee
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°388
Дотични вас је озбиљно задужио када га стално помињете. Неке комплексе вучете.
Шалим се, Наваљни сигурно обара Путина.
Шалим се, Наваљни сигурно обара Путина.
- Post n°389
staret wrote:Дотични вас је озбиљно задужио када га стално помињете. Неке комплексе вучете.
Aj, aj, skini te lazne brkove, od prvog posta znamo da si ti
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°391
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°392
Riot police in Krasnoyarsk detaining everyone https://t.co/tsbYWhdmsL via @teamnavalnykrsk #Russia pic.twitter.com/YS4NP70eeS
— Liveuamap (@Liveuamap) January 31, 2021
- Post n°393
You're gonna need a bigger boat protest.
- Post n°394
Sotir wrote:You're gonna need a biggerboatprotest.
Ne moze, nezakonito je
- Post n°395
Navaljni - 2 i po godine zatvora.
- Post n°396
Mašala. Srednji prst Zapadu za konačno zbogom.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°397
Дакле потпуно преузимање Лукашенковог метода. Добро, сада се зна шта и како.
_____
- Post n°398
Mór Thököly wrote:Navaljni - 2 i po godine zatvora.
Во вторник, 2 февраля, в Мосгорсуде был рассмотрен вопрос об отмене условного срока и замене его на реальный Алексею Навальному по делу «Ив Роше Восток». В 2014 году его приговорили к 3,5 года условно с испытательным сроком пять лет, который затем из-за нарушений продлили ещё на год — до 29 декабря 2020 года. Суд удовлетворил ходатайство ФСИН и назначил Навальному наказание в виде 3,5 года заключения в колонии общего режима, при этом ему зачтётся период пребывания под домашним арестом.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°399
Preminuo lekar koji je lečio Navaljnog u Rusiji
MOSKVA - Sergej Maksimišin, zamenik glavnog lekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navalni lečen odmah nakon što je navodno otrovan, preminuo je danas, saopštila je bolnica.
Maksimišin, koji je bio zamenik glavnog lekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi Si-En-En.
U saopštenju se ne pominje uzrok smrti.
Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.
U vreme hospitalizacije Navaljnog, Makimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje američka televizijska mreža.
Kao zamenik glavnog lekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.
Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje opozicionog lidera.
„Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja koje je lečilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo lečenje - posebno za njegovu medicinski izazvanu komu“, rekao je Volkov za Si-En-En.
On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.
"Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije retko da lekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti", dodao je Volkov.
_____
★
Uprava napolje!