UK - Politika i društvo
- Post n°926
Re: UK - Politika i društvo
Е, зашто се они зову лејбор парти а не ворк парти?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°927
pa zasto? doveo ih je na vlast. posle se stranka malo urusila pa mal surgovala pa malo ovo pa malo ono. neka ubrzana sudbina lejbora.
mislim sada se koristim logikom gargamelovog teksta.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°928
pa zasto? doveo ih je na vlast. posle se stranka malo urusila pa mal surgovala pa malo ovo pa malo ono. neka ubrzana sudbina lejbora.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°929
bruno sulak wrote:KinderLad wrote:NEW Opinium poll
— Thomas Colson (@tpgcolson) December 13, 2019
The main reasons people did not vote Labour
— The leadership (43%)
— Brexit (17%)
— Their economic policies (12%)
(Research carried out Dec 13) pic.twitter.com/hCwf7zrf0j
osim sto naravno ne znas gde pocinje brexit a gde staje leadership.
+1. ove ankete nisu korisne.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°930
bruno sulak wrote:KinderLad wrote:NEW Opinium poll
— Thomas Colson (@tpgcolson) December 13, 2019
The main reasons people did not vote Labour
— The leadership (43%)
— Brexit (17%)
— Their economic policies (12%)
(Research carried out Dec 13) pic.twitter.com/hCwf7zrf0j
kao i ekonomska politika.
sto se brexita tice, pokusali su sonderweg i nije proslo. Prosto oni koji hoce Brexit nisu hteli nikakvo sevrdanje po tom pitanju.
- Post n°931
ma mislim, desnica uhvatila levicu na nacionalizam i rasizam, age old story.
- Post n°932
zvezda je zivot wrote:bruno sulak wrote:
korisne su ali ne nama. sada ce spinovati neki bleristicki staljinizam koji ce ponavljati "kadrovi, kadrovi, kadrovi"
_____
- Post n°933
KinderLad wrote:ma mislim, desnica uhvatila levicu na nacionalizam i rasizam, age old story.
pa svaka leva partija je uvek imala uphill struggle da dodje na vlast. nista novo.
mislim blerovo iskustvo je korisno tako sto mozes da naucis da moras da budes spreman na malkolm takerovsko ludilo i spinovanje da pobedis. to je to. mozda je to limit leve politike ali ne treba oko toga bas tako likovati narocito ako se baci pogled na bliski istok.
_____
- Post n°934
Predvidjanje, pa da vidimo. BoJo ce u maju/junu reci - nema nikakvog produzavanja prelaznog perioda, ako se ne dogovorimo do 31. dec bice no-deal. I onda ce biti haos u decembru.
- Post n°935
bruno sulak wrote:KinderLad wrote:ma mislim, desnica uhvatila levicu na nacionalizam i rasizam, age old story.
pa svaka leva partija je uvek imala uphill struggle da dodje na vlast. nista novo.
mislim blerovo iskustvo je korisno tako sto mozes da naucis da moras da budes spreman na malkolm takerovsko ludilo i spinovanje da pobedis. to je to. mozda je to limit leve politike ali ne treba oko toga bas tako likovati narocito ako se baci pogled na bliski istok.
apsolutno. nije dovoljno, ali je neophodno.
- Post n°936
Ali ok, njima je vetar istorije stvarno duvao u ledja, to je cinjenica
- Post n°937
bruno sulak wrote:zvezda je zivot wrote:
korisne su ali ne nama. sada ce spinovati neki bleristicki staljinizam koji ce ponavljati "kadrovi, kadrovi, kadrovi"
pol mejson u cetvrtak uvece na bbc rece da nam sad treba neka jaka figura, ujedinitelj, starmer, ili emili tornberi.
doduse i ja sam u fazonu da su kadrovi vazni
_____
ova zemlja to je to
- Post n°938
Starmer je pravi pravcati Englez. On bi mogao da zbrise LibDemse i cak da uzme deo Torijevcima na centru. Ali da vrati tzv. Red Wall na Severu...sumnjam. Mada, to ce zavisiti i od toga sta ce BoJo zabrljati narednih godina.
- Post n°939
January 9, 2019zvezda je zivot wrote:besramni mejson je pdrzavo sve odluke korbina i posebno mekdonela da se igra na 2 stolice.
If the Tories cannot be brought down, the party should back a second referendum and Remain – Lexit is a political fantasy.
- Guest
- Post n°940
Gargamel wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Electoral_history_of_Tony_Blair#United_Kingdom_general_electionsMr. Moonlight wrote:da, šta je toni bler uradio dobro?
greškom si me citirao, ovo nije odgovor na moje pitanje
- Post n°941
FDR je postao predsednik početkom marta 1933-e. upravo tih dana je Džejms Norton uspeo da se ušunja u Ukrajinu, pa je posmatrao odumiranje buržoazije.Летећи Полип wrote:Ne zaboravi da u to vreme imaš Rusiju koju je progutao socijalizam, i u kojoj buržoaziju tamane kao vaške.
u lokalnom art bioskopu bila američka premijera. dobar film, malo predugačak (ja bih skratio za par scena pre ukrcavanja na voz za Harkov).
- Post n°942
KinderLad wrote:Starmer je pravi pravcati Englez. On bi mogao da zbrise LibDemse i cak da uzme deo Torijevcima na centru. Ali da vrati tzv. Red Wall na Severu...sumnjam. Mada, to ce zavisiti i od toga sta ce BoJo zabrljati narednih godina.
Starmer i ova tvoja sa severa bi mogli da naprave duplu spicu - kao i neke druge stranke levice i zeleni po Evropi. To bi po meni bilo najbolje resenje - moderno, sveze, pokrivaju sve delove zemlje i razlicite klase a menjaju nesto iz korena u pogledu lidersipa. Odlican kontrast u odnosu na BoJo-a koga ce tako moci napadati razlicitim oruzjima.
- Post n°943
Летећи Полип wrote:Anduril wrote:
Zaboravio sam ovo - ako imas flat tax od 25% to su ti otprilike liberali (mala do srednja drzava), ali ako imas 50% flat tax, to je vec levica koja moze time da plati gotovo sve Korbinove planove.
Dakle, nije pitanje liberali ili levica, nego princip vs klijentelizam.
Aman, Andurile, prijatelju...
Nije poenta u porezima. Nju Dilovsko dizanje poreza je bilo posledica, a ne uzrok uspona socijaldemokratije. Ne zaboravi da u to vreme imaš Rusiju koju je progutao socijalizam, i u kojoj buržoaziju tamane kao vaške. Imaš Nemačku koja je na ivici da joj se dogodi isto. U isto vreme, u SAD se milioni radnika tuku s policijom, seljaci se hvataju za puške i beže u šume. Imaš deset hiljada rudara koji dižu oružanu pobunu, pa američka vojska mora da uleće da interveniše... Porezi su došli nakon toga, a ne nakon medijskih finti preko Gardijana.
Radnik građanin je u ono vreme bio nosilac moći. Ako on neće da radi, nema vozova, šporeta, kamiona... Nema tenkova, nema bombi, nema koga da drži pušku kada crveni tenkovi nagrnu. Dakle, imalo se sa čime da se pregovara.
Danas svega toga više nema. Globalizacija i kretenizmi su stanovništvo pretvorili u prekarijat i klijentelu - ljude bez svrhe i bez realne političke moći. Očekivati od njih da budu građani je naivno. Alo, Srbi-Burunđani, shvatite to već jednom.
Flat tax porezi su samo primer da prikaze se osnovni princip koji ide sve do prosvetiteljstva.
Nije FDR dosao kao posledica samo onog sto se dogadjalo tridesetih.
Progresivni preriod u US je poceo negde 1900 a tu je jedan od glavnih bio onaj drugi Ruzvelt - Teddy. I to nije pocelo sa porezima nego sa nekim novim principima - da ne moze big biznis da bude iznad politike i da monopolise.
Meni su paralele izmedju neoliberalizma i kraja 19. veka ocigledne i u pogledu prekarijata i u pogledu globalizacije: https://en.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age
Dva svetska rata jesu promenila mnogo sto se toga tice, ali daleko da su to bili uzroci dugackog progresivnog perioda od 1900-80-tih
Glavni faktori u buducnosti ce biti nesto drugo osim pukog konzumerizma i klijentelizma - demografija, ekologija, migracije i AI revolucija.
- Post n°944
za razliku od ostalih mislim da su ovo zanimljivi izbori za srbiju jer pokazuju da glasacko telo ide u pravcu retardacije i pojednostavljivanja pa im u tom smislu treba nuditi jednostavna resenja koja su pritom sondirana javnim mnjenjem. zato mislim da ovi svaštari tipa đilasa sergeja SZS SZP DS itd ima da pofastaju kolbas, mnogo će bolje proći ove skoro pa single cause stranke tipa vuka jeremića (kosovo) ili boška (migranti). kad bi bile jos recimo 2 stranke fokusirane na po 1 temu koja se prepoznaje kao vazna, ovima bi se dalo odvaliti veće parče izbornog kolača- za đilasa bi mnogo bolje bilo da smisli neku masnu laž na kojoj će da gradi izbornu strategiju. tipa plate i penzije 1000 EUR u roku od godinu dana.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°945
ja sam ladno cuo vucica kako se vec kiti bodzovstvom i nekim bagerisanjem
ovde je problem ,,opozicije,, sto imaju tacno 0 likova sa nekom harizmom
prosto ne znas koji je gori. pai sad
Djilas
jeremic
obradovic
trifunovic
ovde je problem ,,opozicije,, sto imaju tacno 0 likova sa nekom harizmom
prosto ne znas koji je gori. pai sad
Djilas
jeremic
obradovic
trifunovic
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°946
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°947
Gargamel wrote:FDR je postao predsednik početkom marta 1933-e. upravo tih dana je Džejms Norton uspeo da se ušunja u Ukrajinu, pa je posmatrao odumiranje buržoazije.Летећи Полип wrote:Ne zaboravi da u to vreme imaš Rusiju koju je progutao socijalizam, i u kojoj buržoaziju tamane kao vaške.
u lokalnom art bioskopu bila američka premijera. dobar film, malo predugačak (ja bih skratio za par scena pre ukrcavanja na voz za Harkov).
jel se to organizovalo gledanje za glasace klintonove a posle se skupljale donacije za bataljon azov? :filipenko:
_____
- Post n°948
cekaj sada sam zapravo procitao onaj adonisov tekst. a harold wilson. mislim nije adonis bas tako mlad da se nije rodio 1974? mislim jeste bio hung parlaiment ali
_____
- Guest
- Post n°949
Debili, glasajte za nas – s tom porukom su laburisti ušli u izbore i izgubili ih 12. decembra 2019. Dobro, možda preterujem, ali, evo, neka čitalac sam proveri. Svojim potencijalnim glasačima laburisti su bili naumili da objasne kako je njihova, dakle odluka žitelja Britanije iz 2016. da izađu iz EU pogrešna; da su pogrešili jer su bili neinformisani i prevareni; a kao nevine i naivne žrtve podle manipulacije, ti birači morali bi dobiti još jednu šansu da glasaju o brexitu, e kako bi taj drugi put ispravno odlučili.
Pošto su im stavili do znanja da sumnjaju u njihovu sposobnost da razborito odlučuju, laburisti su britanskim biračima ponudili i obiman, detaljan program političkih promena, te okvirnu kalkulaciju o njihovoj sprovodivosti. Drugim rečima, laburisti su kapacitete adresata svojih izbornih poruka istovremeno i potcenili i precenili. A sve to naprosto zato što ih nisu ni videli ni slušali. Uglavnom su bili zaokupljeni samima sobom, a birače tretirali kao publiku za svoju unutarstranačku dramu, koja se tih birača baš i nije previše ticala.
...
https://pescanik.net/britanski-scenario/
Pošto su im stavili do znanja da sumnjaju u njihovu sposobnost da razborito odlučuju, laburisti su britanskim biračima ponudili i obiman, detaljan program političkih promena, te okvirnu kalkulaciju o njihovoj sprovodivosti. Drugim rečima, laburisti su kapacitete adresata svojih izbornih poruka istovremeno i potcenili i precenili. A sve to naprosto zato što ih nisu ni videli ni slušali. Uglavnom su bili zaokupljeni samima sobom, a birače tretirali kao publiku za svoju unutarstranačku dramu, koja se tih birača baš i nije previše ticala.
...
https://pescanik.net/britanski-scenario/
- Post n°950
Video sam. Bez veze tekst. Mislim, a posebno mi smeta u ovakvim tekstovima doletanje na temu Srbija