UK - Politika i društvo
- Post n°76
Re: UK - Politika i društvo
Ne znam kako to da shvatim, ali da su torijevci na 40-45% govori da su Britanci jedan ozbiljno poremećen narod.
- Post n°77
Škoti ne bi to tako opisali
- Post n°78
I u Škotskoj torijevci imaju oko 30%.
- Post n°79
ali loše rasporedjenih
jbg, the age of populism. Korbin je znao kako to da zajaše, ali torijevci su znali još bolje, što je i logično s obzirom da su kontekst u kome se sve u UK dešava sami kreirali
jbg, the age of populism. Korbin je znao kako to da zajaše, ali torijevci su znali još bolje, što je i logično s obzirom da su kontekst u kome se sve u UK dešava sami kreirali
- Post n°80
Chief Rabbi attacks Labour anti-Semitism record
- Post n°81
Samo da se ne plati 10£ veći porez nedeljno...
- Post n°82
Korbin - najveći antisemita posle WW2
- Post n°83
Neverovatno koliko su daleko spremni da idu. I to u trenutku kad se torijevci otvoreno pretvaraju u partiju ekstremne desnice.
Last edited by William Murderface on Tue Nov 26, 2019 12:06 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°84
Bojim se da svaki dalji moj komentar na ovu temu može biti protumačen kao antisemitski, te ću se suzdržati.
- Post n°85
nema ko ovde da te cima zbog toga. stvar je inače vrlo jasna, čak bazična. corbyn je protiv izraela a to se u netanjahuovoj paradigmi koja je nažalost popularnija nego što mislimo, prevodi kao anti semitizam. to je za jednog političara prilično pogubno jer se on navodi da se opravdava, da priča da nije anti semita ali da ne podržava izrael. plus svako zagovaranje ili odbrana palestinskog pitanja ga vodi još dalje. i onda je tu gde je.
šta znam, sem ove brexit glasne tišine meni je corbyn skroz OK, posle dugo vremena jedan old school političar sa nekakvom potencijalno realnom moći. koliko bi strava bilo da tamo pobedi sanders a ovde corbyn, bukvalno bi imali novi svet.
šta znam, sem ove brexit glasne tišine meni je corbyn skroz OK, posle dugo vremena jedan old school političar sa nekakvom potencijalno realnom moći. koliko bi strava bilo da tamo pobedi sanders a ovde corbyn, bukvalno bi imali novi svet.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°86
"And some people warned that Rabbi Mirvis had sidestepped a greater threat posed to Jews and other British minority groups by Prime Minister Boris Johnson, who has himself been accused of making racist and Islamophobic remarks and energizing parts of the far right similar to those responsible for recent attacks on Jews in the United States."
https://www.nytimes.com/2019/11/26/world/europe/chief-rabbi-labour-jeremy-corbyn.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur
https://www.nytimes.com/2019/11/26/world/europe/chief-rabbi-labour-jeremy-corbyn.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°87
Kondo wrote:Prime Minister Boris Johnson, who has himself been accused of making racist and Islamophobic remarks and energizing parts of the far right similar to those responsible for recent attacks on Jews in the United States."
Ovo je baš, baš, baš nategnuto.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°88
Можда терају исто натезање као што је натегнут и Јеремијин антисемитизам. Члан 33. може да се окачи било коме.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°89
Kondo wrote:šta znam, sem ove brexit glasne tišine meni je corbyn skroz OK, posle dugo vremena jedan old school političar sa nekakvom potencijalno realnom moći. koliko bi strava bilo da tamo pobedi sanders a ovde corbyn, bukvalno bi imali novi svet.
Tako je, i zato ce uraditi sve da ih sprece u tome. Verovatno nisi detaljno pratio, u prosloj kampanji je otkriven (barem 1) lik iz MI6 koji je spijunirao u Bernijevom izbornom stabu, odnosno bio ubacen u njegovu organizaciju. Da je to bio Rus ili Kinez, vec bismo odavno bili u WW3. Ovako, konzerve saradjuju s obe strane Atlantika.
- Post n°90
Ови непастеризовани не смеју, јер би то онда била интернационала.
Код левице ме увек нервирало што се толико обазиру на то шта ће непријатељ да каже. Могли би понекад мало да падну под свој утицај.`
Код левице ме увек нервирало што се толико обазиру на то шта ће непријатељ да каже. Могли би понекад мало да падну под свој утицај.`
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°91
The archbishop of Canterbury has in effect backed the chief rabbi’s comments on the Labour leadership’s record on antisemitism with a tweet highlighting the “deep sense of insecurity and fear felt by many British Jews”.
Justin Welby does not explicitly refer to the Labour party, but his intervention a few hours after the chief rabbi’s excoriating public criticism of Jeremy Corbyn is significant.
- Post n°92
Kondo wrote: koliko bi strava bilo da tamo pobedi sanders a ovde corbyn, bukvalno bi imali novi svet.
Neće naravno. Dobar deo radničke klase je skroz otiša na kvasinu zbog inherentne ksenofobije pa će terati brexit makar jeli korenje a najveći deo srednje klase neće da doplati 10 funtića nedeljno da bi svima bilo OK. Tako da jebiga,kako siju tako će i žnjeti, etc etc.
- Post n°93
Inače je ovo silovanje antisemitizma baš baš odvratno, čak i za britanske uslove. Posebno teška sramota za britansku jevrejsku zajednicu.
- Post n°94
narocito sto, bez obzira na polipovu nevericu, s druge strane ima tusta i tma pravih antisemita.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°95
Ma jok, otkud to?
Sve se na kraju svodi na pare. I to na 10£ nedeljno, što je otprilike cena dva piva u pabu.
Sve se na kraju svodi na pare. I to na 10£ nedeljno, što je otprilike cena dva piva u pabu.
- Guest
- Post n°96
za 10 funti kupim dva kvin margota u lidlu
ili 2,5l putinof votke
ili 2,5l putinof votke
- Post n°97
Ili 8 sendviča kojima je istekao rok trajanja u Tesku
- Guest
- Post n°98
problem za levicu je što smo sasvim raščlanjeni i glavna težnja je da budem kalif umesto kalifa, a ne da smo svi kalifi
empatija, ako postoji je preusmerena sa ljudi na nešto drugo, Solidarność je znak slabosti, ideološki smo profilisani tako da levo nema šanse
ili kako to nadahnuto reče rijana: Cause all of my kindness, is taken for weakness
a ljudi su generalno budale
empatija, ako postoji je preusmerena sa ljudi na nešto drugo, Solidarność je znak slabosti, ideološki smo profilisani tako da levo nema šanse
ili kako to nadahnuto reče rijana: Cause all of my kindness, is taken for weakness
a ljudi su generalno budale
- Post n°99
dr. Labrador Špegelj wrote:Ma jok, otkud to?
cela ekipa oko ostataka zaklanog ukip-a je mracna. onaj ludi sargon i toni r.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started