Garijeva septička jama
- Guest
- Post n°551
Re: Garijeva septička jama
frilenseri ovo traže godinama. možeš li bez vatriranja objasniti zašto se protiviš tome da im se da mogućnost da ostvare svoja radna prava na ovaj način?
- Guest
- Post n°552
pa pre svega je neistina velika da ta prava nisu imali. svako je mogao i ranije da uplacuje doprinose bez obzira na delatnost, tj frilenseri su mogli da budu osigurani.
- Guest
- Post n°553
a to se prosto zove samostalna uplata doprinosa.
druga je stvar ako je neko, a takvih je mizeran broj, insistirao da mu se delatnost posebno prepozna zakonom, sto ce sada uvaliti u sranja gomilu ljudi koji u ovoj drzavi nemaju posla, a rade za prosecne ili ispodprosecne zarade.
druga je stvar ako je neko, a takvih je mizeran broj, insistirao da mu se delatnost posebno prepozna zakonom, sto ce sada uvaliti u sranja gomilu ljudi koji u ovoj drzavi nemaju posla, a rade za prosecne ili ispodprosecne zarade.
- Post n°554
Зависи од тога шта је предвиђено за оне који не желе да искористе ову погодност.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°555
radna prava hahahahahahaha eno ti orbovic smece objasnjava kako je vazno u srbiji ImAtI KnjIZiCu i DopRiNoS PIO
- Guest
- Post n°556
паће wrote:Зависи од тога шта је предвиђено за оне који не желе да искористе ову погодност.
predvidjeno je da te gone prekrsajno jer ce to sada biti obavezno. govno od drzave.
- Post n°557
Знам да ови који то раде легално (оно агенција трт мрт) имају муке живе док дођу до својих пара. А нешто не каже у чланку да је обавезно, само спомиње као могућност, па ко воли...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°558
pa to tako predstavljaju verovatno namerno, zapravo sve ostale delatnosti iz tog istog clana gde sada ulaze i frilenseri su vec obavezne da placaju obaveze, nema tu izbora.
- Guest
- Post n°559
паће wrote:Зависи од тога шта је предвиђено за оне који не желе да искористе ову погодност.
Razlika u odnosu na prethodno rešenje je u tome što sad može da se osigura i lice koje radi za poslodavca koji nije registrovan u Srbiji. Do sada ljudi koji rade preko Upworka i sličnih platformi nisu mogli da se osiguravaju. Mnogo je pisano o tome po blogovima raznim.
- Guest
- Post n°560
i bem li ga meni je bitno da imam knjižicu. nemam deset hiljada evra za banalnu operaciju.
- Guest
- Post n°561
nisi u pravu, svi ce morati da placaju porez i doprinose, eventualno ce postojati min iznos godisnji ispod kojeg ce neko moci da bude oslobodjen. u republici sumskoj je to vec na snazi od ranije, ali moze se racun otvoriti i u segedinu.
- Post n°562
"Сад ћу ги сви изедем, бре!"KinderLad wrote:Sotir wrote:Свемирска Морава ми се допада као мотив.
Шта каже Годзила кад изађе из Мораве?
"Kojekude"
- Guest
- Post n°563
Papa Lazarou wrote:i bem li ga meni je bitno da imam knjižicu. nemam deset hiljada evra za banalnu operaciju.
zdravstveno osiguranje mozes imati i ako si prijavljen na birou, ili ako placas samostalno.
- Post n°564
ne moraš čak da budeš prijavljen na birou
ja odem do doma zdravlja jednom godišnje, potpišem da nemam prihoda i ne plaćam ništa. tako već godinama
ja odem do doma zdravlja jednom godišnje, potpišem da nemam prihoda i ne plaćam ništa. tako već godinama
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°565
meni zdravlje treba samo ako ga nemam, znam mnogo ljudi kojima treba uvek
- Guest
- Post n°566
bela maca wrote:ne moraš čak da budeš prijavljen na birou
jeel? ovde mora preko biroa, i koga skinu sa biroa gubi pravo. ti si onda u onoj kategoriji ugrozenih ili bez primanja i sa primanjima ispod neke zakonske osnove
- Post n°567
bez primanja. tako je i u pančevu.
jbg država koja ne tera poslodavce da prijavljuje radnike biće država gde ljudi lažu da imaju 0 prihoda. poslodavac bi to morao da plaća a ne zaposleni.
jbg država koja ne tera poslodavce da prijavljuje radnike biće država gde ljudi lažu da imaju 0 prihoda. poslodavac bi to morao da plaća a ne zaposleni.
_____
- Guest
- Post n°568
a za to ne moras da ides u socijalno, vec ti u domu zdravlja produzavaju osiguranje? kako to mogu da rade u domu zdravlja?
- Post n°569
ne moram da idem u socijalno, idem u dom zdravlja koji je glavni za opštinu na kojoj živim, tamo valjda radi administracija.
_____
- Guest
- Post n°570
aaaa, ovde nema to tako, sve u socijalnom. mozda je tu u domu zdravlja sluzba rfzo
- Post n°571
jeste, da.
bude gotovo za 3 minuta
bude gotovo za 3 minuta
_____
- Guest
- Post n°573
evo od prošle nedelje
22800 komplet oko u svetom vidu
6600 karotide u belmedicu
6600 neurolog isto
14000 magnet isto
gotovo za dan sve
meni je to super, šta ima veze gde si ko si, ako imaš pare živi, ako nemaš, umri
ne za mene naravno, moj je princip da umrem kada dođe vreme
btw, ja ne podržavam to kako je, samo konstatujem
22800 komplet oko u svetom vidu
6600 karotide u belmedicu
6600 neurolog isto
14000 magnet isto
gotovo za dan sve
meni je to super, šta ima veze gde si ko si, ako imaš pare živi, ako nemaš, umri
ne za mene naravno, moj je princip da umrem kada dođe vreme
btw, ja ne podržavam to kako je, samo konstatujem
- Post n°574
Od 2017 provodim zivim u lecenju. Jbg ima nesto i u radnom odnosu, bolovanje ti je posle 65% od plate, firma nas je dodatno osigurala pa sam izvukao i po osnovu operacije i po osbovu dijagnoza u tad sam zbog redovnih primanja i u banci imao neki paket osiguranja za koji nisam znao. Sve vezano za radni odnos i redovna primanja.
S druge strane voleo bih da mi nista od toga nije trebalo, operacija uspela, dijagnoze ostale i ne volim kalendar.
S druge strane voleo bih da mi nista od toga nije trebalo, operacija uspela, dijagnoze ostale i ne volim kalendar.
- Guest
- Post n°575
ja bih volo kad bi postojalo neko osiguranje za pse, sve kosta isto ili skuplje nego za ljude.