Papa Lazarou wrote:joj dokle je doprla Marija Gimbutas...
Jbg, ona je to pisala da bi ocrnila tu "sveže" pridošlu ekstremno patrijarhalnu kulturu. Mislim, nema zbora na čijoj strani su njene simpatije.
Papa Lazarou wrote:joj dokle je doprla Marija Gimbutas...
Baš to.KinderLad wrote:Papa Lazarou wrote:joj dokle je doprla Marija Gimbutas...
Jbg, ona je to pisala da bi ocrnila tu "sveže" pridošlu ekstremno patrijarhalnu kulturu. Mislim, nema zbora na čijoj strani su njene simpatije.
Mr.Pink wrote:zuperiska, opet serendas
u mitu o kralju haemusu treba traziti kljuc za ono sto se desilo narodima koji su naseljavali trakiju I ceo taj prostor - ili su ih proterali u planine, ili su ih istamanili
meni zanimljivo zasto bi iko insistirao na tom imenu za Balkan, danas
KinderLad wrote:Papa Lazarou wrote:joj dokle je doprla Marija Gimbutas...
KinderLad wrote:Mr.Pink wrote:zuperiska, opet serendas
u mitu o kralju haemusu treba traziti kljuc za ono sto se desilo narodima koji su naseljavali trakiju I ceo taj prostor - ili su ih proterali u planine, ili su ih istamanili
meni zanimljivo zasto bi iko insistirao na tom imenu za Balkan, danas
Zato što je nametnuto totalno spolja. Da je neko ime koje su Osmanlije dali ovim prostorima - bože moj, osmanska država je vladala toliko vekova, to bi bilo istorijski utemeljeno tj da kažem legitimno. I opet se nameće, samo ovoga puta da bi se izbrisao pomen Jugoslavije.
Летећи Полип wrote:Mi smo Iliri.
Mr.Pink wrote:KinderLad wrote:
Zato što je nametnuto totalno spolja. Da je neko ime koje su Osmanlije dali ovim prostorima - bože moj, osmanska država je vladala toliko vekova, to bi bilo istorijski utemeljeno tj da kažem legitimno. I opet se nameće, samo ovoga puta da bi se izbrisao pomen Jugoslavije.
pa sve je nametnuto od spolja. u istoriji nije nista organsko, nego je to bukvalno masina
eto, grcka vise nije Balkan Balkan nego kolevka zapadne civilazacije
Mr.Pink wrote:isti kurac u principu, da
AZ-5 wrote:evo moze da se zove septicka jama umesto balkan
Mr.Pink wrote:Pa srbija je i dan danas vise evropska turska nego grcka
Ne vidim problem tu
Mr.Pink wrote:Srbija je jedno ispreforisano nista
Ono zapadno u zapadni balkan je ono laskanje