Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Space, the final frontier

Anonymous
    Guest

Space, the final frontier - Page 4 Empty Re: Space, the final frontier

Post by Guest 2015-12-23, 17:27

Koliko vidim, vec je dosao  Space, the final frontier - Page 4 2304934895
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2015-12-23, 17:31

Space, the final frontier - Page 4 286371741 ... u to ime:

Spoiler:
    Erős Pista

Post by Erős Pista 2015-12-27, 22:02

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-29, 19:26

Space, the final frontier - Page 4 Ratan_3

Eh kada bi ovo zaista bio vanzemaljski signal...Odmah bih pisao ministarki Ani Brnabić pismo u kome bih je podsetio na našu davnu opkladu, načinjenu pod borovima Tare.

Bez sve šale, ovo treba pratiti. Mislim da SETI nikada nije imao boljeg kandidata.

http://observer.com/2016/08/not-a-drill-seti-is-investigating-a-possible-extraterrestrial-signal-from-deep-space/
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-29, 19:28

Kada je astronomija u pitanju, u velikim vremenima živimo, zapravo najvećim u istoriji.
    Voleo bih da ta vremena postanu još veća. Imate još oko 30-40 godina, tako da molim požurite.
    ficfiric

Post by ficfiric 2016-08-29, 19:43

Realno, sva naredna vremena ce biti veca i veca

_____

Uprava napolje!

Margit Savović

Post by Margit Savović 2016-08-29, 21:58

Moj najbolji drug i ja smo kukali pre leta što se nismo rodili za jedno 200 godina.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-29, 22:09

inače, pod uslovom da je ovaj signal zaista iz tog izvora, on je upućen iste godine kada je AM radio ušao u upotrebu. just sayin' Space, the final frontier - Page 4 2304934895

(naravno, znam da AM signal nije mogao da probije jonosferu...ali ipak postoji lepa koincidencija)

edit: glup sam kao kurac, što ovaj post jasno dokazuje. neću da ga editujem, neka narod vidi koliko sam glup.

Last edited by Benny Lava on 2016-08-29, 22:22; edited 1 time in total
    ficfiric

Post by ficfiric 2016-08-29, 22:11

^^ 200 godina? Navikli smo na tako male cifre pa to izgleda puno. Meni je zao sto necu videti kako ce izgledati svet za milion godina Space, the final frontier - Page 4 3363120308 Mislim, u kakvom pecinskom dobu mi zivimo. Na primer, do znanja dolazimo jebenim citanjem, kao oni jadnici od pre hiljadu godina. Cukununuci ce nam se smejati a nas nece biti da ih oteramo u qrac Space, the final frontier - Page 4 3363120308

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-29, 22:14

kako je krenulo, smejaće nam se jer će biti nepismeni. do tada će već biti ostvarena singularnost, ali će njeni efekti pogoditi AI sisteme i pripadnike tehnološke i korporativne oligarhije. ostali će jednostavno veselo izumirati izvan granice post-scarcity utopije.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-29, 22:15

čukununuci će nas psovati, ali to mislim da je normalno, svetovi nastaju i nestaju
    паће

Post by паће 2016-08-29, 22:53

Benny Lava wrote:inače, pod uslovom da je ovaj signal zaista iz tog izvora, on je upućen iste godine kada je AM radio ušao u upotrebu. just sayin' Space, the final frontier - Page 4 2304934895

(naravno, znam da AM signal nije mogao da probije jonosferu...ali ipak postoji lepa koincidencija)

edit: glup sam kao kurac, što ovaj post jasno dokazuje. neću da ga editujem, neka narod vidi koliko sam glup.

Сад сам видео едипа и остао без текста... који сам спремио за ову прилику. Да ти ниси помало програмер? Они увек погреше за један (ред величине, бинарни).

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-29, 22:57

Space, the final frontier - Page 4 3579118792
    lalinea

Post by lalinea 2016-08-30, 21:01

ficfiric wrote:^^ 200 godina? Navikli smo na tako male cifre pa to izgleda puno. Meni je zao sto necu videti kako ce izgledati svet za milion godina Space, the final frontier - Page 4 3363120308 Mislim, u kakvom pecinskom dobu mi zivimo. Na primer, do znanja dolazimo jebenim citanjem, kao oni jadnici od pre hiljadu godina. Cukununuci ce nam se smejati a nas nece biti da ih oteramo u qrac Space, the final frontier - Page 4 3363120308
    Ala si ti optimista. Ja mislim da ce nasoj vrsti rok trajanja isteci mnogo pre tih milion godina.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    ficfiric

Post by ficfiric 2016-08-30, 21:10

Dok postoji zivot na planeti, covecanstvo ce nalaziti nacin da prezivi. Sto bi odustajali od borbe za opstanak

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће 2016-08-30, 21:15

Будућност је срање, рекоше пре 17 година. Нема кућних робота, нема личних летилица, нема покретних тротоара у више брзина, нема синтетизатора клопе, нема јефтине енергије... има фејс и твитер.

Ја бих био задовољан макар једним пијачним трикордером, да ми не уваљују којешта. Макар детектор кинеског ђубрета... па ако је већ скупље да знам да ли је и боље.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    lalinea

Post by lalinea 2016-08-30, 21:30

ficfiric wrote:Dok postoji zivot na planeti, covecanstvo ce nalaziti nacin da prezivi. Sto bi odustajali od borbe za opstanak
    Ja uopste ne pricamno odustajanju vec o (auto)destruktivnom ponasanju vrste - short term thinking. Inteligencija nam jeste omogucila da osvojimo sve kutke planete, ali ne postoji dokaz da je inteligencija dobra za long term.prezivljavanje vrste. Jbg, ne znam, ja pricam kao biolog (u proslom zivotu), ovih 100k godina je stvarno nista, mi smo mnogo mlada vrsta. Pa i ako posmatras sire, hominide, sta je 2,3,5 miliona godina u evolucionim okvirima. Hocu reci, uopste nisam.optimista po pitanju long term.prezivljavanja nase vrste.

_____
    ficfiric

Post by ficfiric 2016-08-30, 21:36

Upravo zbog toga sto smo osvojili sve kutke planete, za razliku od drugih zivotinja, i mislim da se ljudi zahvaljujuci inteligenciji mogu snaci u svim uslovima.

Sta znam, bumo videli Space, the final frontier - Page 4 1143415371

_____

Uprava napolje!

lalinea

Post by lalinea 2016-08-30, 21:40

Razumem ja taj put logike, ali ta dva uopste nisu neraskidivo povezana. Imas vrsta koje uopste nisu osvojile svaku kutak planete ali traju stotine miliona godina. Evolucija je cudo lol

Ko sto kazes, bumo videli.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-30, 22:01

Broj procesa u ljudskom organizmu od kojih zavisi život, a koje mogu da krenu po zlu je toliki da mogu slobodno da kažem da je čudo to što smo još uvek živi.
    lalinea

Post by lalinea 2016-08-30, 22:31

paaaaa....nije to bas tako. plus sto je to sasvim druga prica - prezivljavanje individue a ne vrste. to bi mogao da kazes za bilo koji slozeniji oblik zivota, a kad se 'cudo' ponovi vise stotina bilion aputa, onda, jel, i nije neko cudo (nego se radi o odredjenim prirodnim zakonima). stvar je u tome sto nas mozak nije evoluirao da se intuitivno bakce takvim kompleksnostima kao sto su one koje se ticu molekularnih osnova zivota (samo kao jedan primer), pa nam onda deluju nezamislive.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-30, 22:41

to i kažem za bilo koji složeniji oblik života, eto, neka se, recimo, pojavi bakterija koja iz samo njoj znanih razloga počne da vezuje jod, gvožđe ili nešto treće

može i neki drugi mikrob koji reši da napadne neki od enzima, bez koga ne bi mogli nešto, to je sve doom koji čeka da se dogodi

ono što hoću da kažem, ruski tenk je imao 4 dela, a nemački je bio mnogo bolji i imao je 1895 delova (karikiram, napominjem da neko ne počne da citira gugl) - bolji tenk je bio poražen zato što je imao 1895 mesta na kojima je mogao da se pokvari

što smo složeniji, ranjiviji smo, kao pojedinci i kao vrsta
    ficfiric

Post by ficfiric 2016-08-30, 22:46

Demantuje te realnost. Ljudi vremenom zive sve duze i duze.
    Mislim, ne vidim sta bi to sad preokrenulo proces i ucinilo da zivimo krace i umiremo vise

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2016-08-30, 22:51

isto bi mi rekao švapski general četres druge
    lalinea

Post by lalinea 2016-08-30, 22:52

Lev Abalkin wrote:to i kažem za bilo koji složeniji oblik života, eto, neka se, recimo, pojavi bakterija koja iz samo njoj znanih razloga počne da vezuje jod, gvožđe ili nešto treće

može i neki drugi mikrob koji reši da napadne neki od enzima, bez koga ne bi mogli nešto, to je sve doom koji čeka da se dogodi

ono što hoću da kažem, ruski tenk je imao 4 dela, a nemački je bio mnogo bolji i imao je 1895 delova (karikiram, napominjem da neko ne počne da citira gugl) - bolji tenk je bio poražen zato što je imao 1895 mesta na kojima je mogao da se pokvari

što smo složeniji, ranjiviji smo, kao pojedinci i kao vrsta
    bold - takvi organizmi vec postoje, pa bas zato smo i evoluirali mehanizme kojima se od njih branimo.

virusi su ti najednostavniji oblici zivota (da se sad ne upustamo u debatu o prionima) pa uopste nisu u stanju da prezive on their own, nego debelo zavise od kompleksnijih organizama.

ova analogija mozda vazi za tenk, ali ne vazi za evoluciju.

(btw, da ti nisi programer? lol programeri hoce tako da mistifikuju zivi svet Space, the final frontier - Page 4 1399639816)

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is 2024-11-07, 09:35