umetnost i aktivizam i politika
- Post n°101
Re: umetnost i aktivizam i politika
Podsetio me tekst na jednu misao Artura Lavdžoja: Svet konkretnog postojanja nije tačna replika carstva suštine i ne predstavlja pretvaranje čiste logike u vremenske uslove-sami ti uslovi po sebi predstavljaju negaciju čiste logike.
- Post n°102
William Murderface wrote:kako misliti partizansku umjetnost
ha bas sam danas hteo da okacim
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°103
Grobnice postmoderne (I deo)
- Post n°104
Ahahahahhaha izvuklo ih obezbedjenje klasik uvrtanje ruke i za vrat
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°105
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°106
Šta je ovo, nisam ispratio?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°107
Ahahhahahaha e ne znam odakle da pocnem :DDD
sad cu da ti okacim saopstenje , jos placem
vi verovatno i znate ove debile
https://www.facebook.com/danilo.prnjat.37/posts/1355173457844891?pnref=story
sad cu da ti okacim saopstenje , jos placem
vi verovatno i znate ove debile
https://www.facebook.com/danilo.prnjat.37/posts/1355173457844891?pnref=story
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°108
Kapiram da ima i debila koji misle da spontani performans oligarhije (takva organizacija događaja da je publika prinuđena da gleda otvaranje izložbe preko video-bima kako slučajno ne bi došlo do mešanja oligarhije i gnusne sirotinje...o ovakvim stvarima smo slušali početkom devedesetih, kada su zemlje Sovjetskog Saveza počele da odlaze u pičku materinu, i smejali se u neverici) ne zaslužuje aktivistički odgovor.
No, tu smo gde smo. Neka debili guraju dokle mogu, razbiće se i taj krčag jednom.
No, tu smo gde smo. Neka debili guraju dokle mogu, razbiće se i taj krčag jednom.
- Guest
- Post n°109
A sama izložba je takve prirode da svaki pojedinačni posetilac zaslužuje da mu budu izvučene uši zbog učešća u tom lobističkom iživljavanju, verovatno i pranju novca. Generalni sponzor izložbe je kompanija KPMG, revizorsko-menadžerska kompanija koja dobija ogroman novac od Vlade Srbije za nadzor restruktuiranja Železare Smederevo. Dakle, dobija novac iz budžeta naše zemlje za profesionalnu uslugu. O tome kako to rade, nećemo sada, recimo samo da su odobravali kupovinu čelika u vreme kratkotrajnog rasta cene, alal vera majstori menadžeri. I taj novac troši tako što otvara izložbe za snobove, i to predstavlja kao poklon građanima. Ma mrš u pičku materinu lobistički ološu, crknite svi u govnima, i vi i mediji koji vam daju alibi i marva koja sve to guta.
- Post n°110
Onaj smeh i aplauz na kraju je bio nešto najjezivije što sam skoro čuo. Što reko ostap, jel sad razumeš partizane kad su ušli u Beograd '44.?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°111
Moram da kažem da ne bih imao problem sa oduzimanjem imovine ljudima koji su aplaudirali i smejali se.
- Post n°112
Benny Lava wrote:A sama izložba je takve prirode da svaki pojedinačni posetilac zaslužuje da mu budu izvučene uši zbog učešća u tom lobističkom iživljavanju, verovatno i pranju novca. Generalni sponzor izložbe je kompanija KPMG, revizorsko-menadžerska kompanija koja dobija ogroman novac od Vlade Srbije za nadzor restruktuiranja Železare Smederevo. Dakle, dobija novac iz budžeta naše zemlje za profesionalnu uslugu. O tome kako to rade, nećemo sada, recimo samo da su odobravali kupovinu čelika u vreme kratkotrajnog rasta cene, alal vera majstori menadžeri. I taj novac troši tako što otvara izložbe za snobove, i to predstavlja kao poklon građanima. Ma mrš u pičku materinu lobistički ološu, crknite svi u govnima, i vi i mediji koji vam daju alibi i marva koja sve to guta.
+1
- Guest
- Post n°113
da moram da izvučem veće pare iz firme bilo bi korisno da poznajem neke umetnike
- Post n°114
Muze(n)ologija. Muzeji u mreži kreativnih industrija (I deo)
Na "predpremijeri" #DamienHirst: #NovaReligija, publiku (malu, ali odabranu) kroz izložbu je vodio Uroš Đurić.
Na "predpremijeri" #DamienHirst: #NovaReligija, publiku (malu, ali odabranu) kroz izložbu je vodio Uroš Đurić.
- Post n°115
moram da kazem da je ovaj anti-hirst protest jedan od glupljih ikada.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°116
1000+ostap bender wrote:moram da kazem da je ovaj anti-hirst protest jedan od glupljih ikada.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°117
Benny Lava wrote:A sama izložba je takve prirode da svaki pojedinačni posetilac zaslužuje da mu budu izvučene uši zbog učešća u tom lobističkom iživljavanju, verovatno i pranju novca. Generalni sponzor izložbe je kompanija KPMG, revizorsko-menadžerska kompanija koja dobija ogroman novac od Vlade Srbije za nadzor restruktuiranja Železare Smederevo. Dakle, dobija novac iz budžeta naše zemlje za profesionalnu uslugu. O tome kako to rade, nećemo sada, recimo samo da su odobravali kupovinu čelika u vreme kratkotrajnog rasta cene, alal vera majstori menadžeri. I taj novac troši tako što otvara izložbe za snobove, i to predstavlja kao poklon građanima. Ma mrš u pičku materinu lobistički ološu, crknite svi u govnima, i vi i mediji koji vam daju alibi i marva koja sve to guta.
Ja razumem sve što pišeš, međutim, ako sam ja dobro shvatio, protest je bio pre svega protiv Hirsta kao buržoaznog simbola. Tu imam problem sa protestom, jer ne znam zbog čega onda ne bi trebalo pre izložbi ići i protestvovati ispred raznih restorana, noćnih klubova, televizija, salona koji prodaju skupe automobile, itd. Malo mi je dosta toga da se udara po umetnicima i izložbama, kao da ovde nema mnogo gorih stvari protiv kojih bi se trebalo buniti. Makar bio i Hirst u pitanju.
- Post n°118
Mislim da je naglasak na blerizmu kao (ne)očekivanom produžetku tačerizma i na njegovu ulogu u tome.
- Post n°119
Čuj, ako tako formulišeš, baš zvuči kao izuzetno bitna stvar zbog koje bi trebalo protestvovati u Srbiji 2016.
- Post n°120
A kad malo bolje razmisliš to se upravo dešava u Srbiji 2016.-te.
- Post n°121
AleksićFormula Herstovog uspeha je relativno jednostavna: to je umetnik koji je svoju karijeru izgradio na neprestanom brendiranju i samo-re-brendiranju koje je ispražnjeno bilo kakvog sadržaja, ali je u istorijskom kontekstu bilo korisno jer je odgovaralo na raznovrsne potrebe krupnog kapitala:
– Imati njegovo delo je fancy pa su njegovi glavni kupci bili japi skorojevići koji su lovu namlatili u privatizacionim talasima – koje je započela Margaret Tačer a sivonjski nastavio Bler – ne bi li pazarenim umetničkim delima okitili novostečeni status i prikrili strvoždersko poreklo svog kapitala.
– Odgovorio je i na potrebe za privatizacijom i komodifikacijom (muzejskih i galerijskih) prostora koji su se inače smatrali (i finansirali) kao javna dobra: kada su umetnost i kultura na prodaju, onda nisu svačiji.
– Trend komoditizacije je i politički pacifikovao umetnost (ako se pravi samo za prodaju, umetnost se ne može praviti da bi bila društvena kritika).
- Post n°122
ovaj tekst je zbrkan i proizvoljan te pomalo zdanovisticki a protest isto tako (sto se moglo ocekivati od toliko divergenih ucesnika)
_____
- Post n°123
ne bi ja isao tako daleko. hirst naprosto ovde predstavlja tu neku savremenu visoku kulturu od koje smo mi na periferiji kao deficitarni i ona zgadija je dosla tamo da uziva u savremenoj visokoj kulturi. u normalnim drustvima, pojava omladine koja ce na ovaj ili onaj nacin da zagovna takav dogadjaj je naprosto pitanje zdrave simetrije. ko fluksusovci koji su decenijama piketovali stokhauzenove dogadjaje.Bluberi wrote:A kad malo bolje razmisliš to se upravo dešava u Srbiji 2016.-te.
meni je ovo okej. da imam 19 godina verovatno bi i ja isao i drao se na ljude koji idu da gledaju hirsta. hell, mozda bi to cak bila i prva stvar na koju bih hteo da istovarim zuc.
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°124
upravo. samo gera ima 100 godina i njegova ideja umetnicke zvezde je kunelis.
_____