UK - Politika i društvo
- Guest
- Post n°151
Re: UK - Politika i društvo
One breakup of the national state is suspiciously missing from the above story...
- Post n°152
Zato sto se to bas i nije desilo "preko noci".
- Post n°153
Pa u SFRJ se "big brother" nation nije slozila sa razlazom, zato i nije primer za ovo o cemu pise.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°154
Srbija ce 100 godina da razmislja sta je radila 1991. A najgore je sto sam to znao i 1991
- Guest
- Post n°155
Наравно, зато смо “испали” из овог чланка. Али ствар није тако проста: Срби су били и за очување Југославије, и за једну радикалну редефиницију, терање Словеније, итд. И све то истовремено и збуњено, где су се ставови и стратегије ломили буквално преко ноћи.William Murderface wrote:Pa u SFRJ se "big brother" nation nije slozila sa razlazom, zato i nije primer za ovo o cemu pise.
Док сам читао чланак мислио сам - добро, је ли могуће да је овај човек напросто заборавио да смо ми икад постојали? Wouldn’t surprise me one bit.
- Post n°156
nazalost i meni je sada potpuno jasno da ga je korbin izduvao potpuno i da ce bleristi profitirati
stavise, mislim da je i ova kriza populisticko-putinovske vlade u italiji, i nagli uspon iz pepela onog umerenog levicara rencija indikativno
pa cak i ovo vucicevo sastancenje sa pompeom i taj.neki zaokret i ustupci nekoj nazovi opoziciji
a i teta vesna se nesto aktivirala u tom pravcu
bice zanimljivo, jebali smo jeza
stavise, mislim da je i ova kriza populisticko-putinovske vlade u italiji, i nagli uspon iz pepela onog umerenog levicara rencija indikativno
pa cak i ovo vucicevo sastancenje sa pompeom i taj.neki zaokret i ustupci nekoj nazovi opoziciji
a i teta vesna se nesto aktivirala u tom pravcu
bice zanimljivo, jebali smo jeza
- Post n°157
Зар нисмо већ издували своју порцију занимљивих времена? Могло би то мало и да нас заобиђе који пут.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°159
Boris Johnson has confirmed he has asked the Queen for permission to suspend parliament for five weeks from early September.
- Post n°163
Ruth Davidson is expected to quit as leader of the Scottish Conservative party because of her irreconcilable differences with Boris Johnson over Brexit and the pressures of motherhood.
- Post n°164
I think what the US president is saying, is that Boris Johnson is exactly what he has been looking for, a compliant Prime Minister who will hand Britain's public services and protections over to US corporations in a free trade deal. https://t.co/kcg2jkYi0o
— Jeremy Corbyn (@jeremycorbyn) August 28, 2019
- Post n°165
- Guest
- Post n°166
pa bilo bi još gore da baba krene da prkosi Privy Councilu. samo im još to fali.Gargantua wrote:Rokaj baba
- Post n°167
KinderLad wrote:HM the Queen odobrila
Nadam se da ce Korbin nakon ovoga saopstiti da vise nema nikakvih rezervi prema ukidanju monarhije i da ce to da uvrsti kao tacku programa.
- Post n°168
Moram se složiti s glasom iz grobnice iako se radi o porodici dobrih prijatelja druga Tita. Ali mogu i oni malo biti obični građani, neće im pasti kruna s glave.Filipenko wrote:KinderLad wrote:HM the Queen odobrila
Nadam se da ce Korbin nakon ovoga saopstiti da vise nema nikakvih rezervi prema ukidanju monarhije i da ce to da uvrsti kao tacku programa.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°169
Peston dosta dobro objasnjava sta se desava:
https://www.itv.com/news/2019-08-28/mps-have-themselves-to-blame-for-how-johnson-is-marginalising-them-writes-robert-peston/
https://www.itv.com/news/2019-08-28/boris-johnson-allows-mps-just-days-to-block-no-deal-brexit-peston-writes/
Boris i Dom su u prednosti nad parlamentom koji i dalje ne zna kako dalje. Mada, nikada ne bih potcenio britanski parlament.
https://www.itv.com/news/2019-08-28/mps-have-themselves-to-blame-for-how-johnson-is-marginalising-them-writes-robert-peston/
https://www.itv.com/news/2019-08-28/boris-johnson-allows-mps-just-days-to-block-no-deal-brexit-peston-writes/
Boris i Dom su u prednosti nad parlamentom koji i dalje ne zna kako dalje. Mada, nikada ne bih potcenio britanski parlament.
In other words, a Brexit that was sold to all of us - by Johnson and his allies at Vote Leave - as restoring the lustre of parliament looks instead to be part of a constitutional revolution that is permanently shifting the balance of power away from the Commons and Lords and towards 10 Downing Street.
This agonising and bloody battle by MPs to force Johnson to take a no-deal Brexit off the table is also a battle to salvage the authority of parliament: it is, paradoxically, a battle over how we govern ourselves, in or out of the EU.
And if you doubt me, I point you towards the most important statement made to me in recent weeks by one of Johnson's closes allies: "My sense is that we will navigate the stormy waters better than the Remainers and somehow prevail in the mayhem, partly because we're used to navigating mayhem and because we're not incentivised in conventional ways.".
MPs are still playing by the old rules - almost as if they hadn't noticed that it was those same MPs who changed all the rules. They are reaping precisely what they sowed, namely their own possible irrelevance.
Last edited by Anduril on Wed 28 Aug 2019 - 20:55; edited 1 time in total
- Post n°170
Hoce, ali bolje kruna nego glava.
Et otto
Et otto
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°171
Get used to that moment where Johnson tries to lead Trump off to his right and Trump just stands there so Johnson has to go back and stand obediently at his side like a fucking racist lapdog because that’s basically our future now.pic.twitter.com/RGoBgMgMBo
— ️ Max ️ (@SpillerOfTea) August 25, 2019
- Post n°172
beatakeshi wrote:Diktatura.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°173
U pozadini alternativni grb Koalicije Šumadija
- Guest
- Post n°174
The Financial Times editorial board says a caretaker government under Jeremy Corbyn is preferable to the “affront to democracy” Boris Johnson is trying to pull off. https://t.co/X7BDMlVllo pic.twitter.com/9ysD6s7Zvq
— David Sheppard (@OilSheppard) August 28, 2019
- Post n°175
bas sam jutros citao taj editorial. bice ovo bas luda jesen.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started