Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

Korisnik
    Korisnik

Beograd - Page 25 Empty Re: Beograd

Post by ontheotherhand Wed Oct 02, 2019 4:55 am

ljudi su anestezirani
    kondo

Post by kondo Wed Oct 02, 2019 8:04 pm

malo sam kenjao po fejsari, očekujem taksističku pajser brigadu na vratima

"Štrajk" taksista nisu organizovali taksisti nego njihova udruženja. Ova riba smrdi od glave koja se davno ubuđala. "Štrajk" je koordinisan preko radio centrala udruženja a osmislili su ga oni a ne pojedinci, ma kako izgledali organizovani.
    Prvi odgovor države treba da bude momentalno hapšenje odgovornih lica, tj direktora taxi udruženja, zbog izazivanja opšte opasnosti u gradu. Možda nije da će da im bude prvi put u zatvoru ali odmah istog dana suspenzija rada svih udruženja koja su participirala do daljeg, privremeno oduzimanje frekvencija za radio stanice, privremena blokada računa i raspuštanje postojećeg sistema
    Taksisti su samo sproveli naređenja svojih udruženja pa ih u prvoj instanci treba izuzeti od sankcija. Ponuditi oprost poreza za dug do godinu dana za učešće u pravljenju novog sistema u kome će biti mesta za sve. Ko nije platio porez godinu dana trajno oduzimanje dozvola i prinudna naplata (koju inače ne podržavam, sem u ekstremnim slučajevima kao što je ovaj).
    Ako ponove "štrajk", policiju na ulice, istu ovu koju koriste za utakmice, obezbeđenje prajda i demonstrancije - nindža kornjače - da slika tablice, zatim trajno oduzimanje vozila i dozvola za taksiranje u roku od 7 dana. I tako do poslednjeg taksiste ako nastave. Jedan po jedan.
    Beograd je istrpeo i gore stvari od ove brutalne i nehumane blokade grada taksista. Ne puno, ali recimo 4 godine smo živeli pod nemačkom okupacijom. I opet smo pobedili na kraju.
    Tako da treba odbiti sve zahteve koji se svode na nastavak monopola i polako ih srediti. Interes građana je ukidanje monopola za banditska udruženja. Ne postoji ništa drugo što je trenutno važnije od toga u Beogradu kada je javni saobraćaj u pitanju i, što je najvažnije, postoje zakonska rešenja koja samo treba primeniti.

I konačno, prestanite da koristite izraz "štrajk", jer ovo to nije. Ovo je izazivanje opšte opasnosti u Beogradu.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Oct 03, 2019 2:26 am

jebote kurac, pazi kada sve manje pocinjem da razumem ljude u beogradu

ono kao znam da je to neki srpski, intuitivno, ali brt mozak slabo hvata prikljucak

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Oct 03, 2019 2:33 am

a sto se tice strajka taksista

ne znam. svi smo mi u tom neokapitalistickom loncu, ali ispada da samo te kabadahije sa multiplama sa lekinog su u stanju da se organizuju i blokiraju grad

imali bi moju podrsku kada ne bi samo svoju agendu furali. ovako ispada da reketiraju sve

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    паће

Post by паће Thu Oct 03, 2019 3:19 am

Што не опколе две-три зграде градске управе трострукум кордоном возила, а остало да оставе да се креће?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 4:40 am

zato što ovo nije štrajk nego talačka kriza u organizaciji kartela pod okriljem jednog dela vlasti. ko ih podrži bukvalno je mazohista i politički idiot.
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Thu Oct 03, 2019 5:14 am

sloba georgijev

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    plachkica

Post by plachkica Thu Oct 03, 2019 6:02 am

imam sreću pa me štrajk ne dotiče uopšte, ne utiče na moju svakodnevnu rutinu, pa mogu sa te pozicije  da pratim šta se dešava. ono što se meni čini kao realna opasnost to je da car:go model
    poslovanja i još bitnije model zapošljavanja bez ikakvih zakonski regulisanih prava 
    postane normalizovan, ukoliko taksisti ne pobede ovaj put, a ne mogu čista srca da navijam za taksiste.
    bela maca

Post by bela maca Thu Oct 03, 2019 6:08 am

slične stvari se već dešavaju sa airbnbom i dostavljačima na primer, samo protiv cargo ima ko da se pobuni, iz pogrešnih razloga al opet.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:09 am

taksisti rade po potpuno istom modelu kao Car:Go. preduzetnici, a ne zaposleni. taksisti ne žele da se promeni taj model nego da zarađuju više u odsustvu konkurencije. simple as that.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:19 am

i vecina dostavljackih firmi su divlji biznis, ne mislim na ovo najnovije sa decom na biciklovima i skuterima, vec i oni prvi koji su se pojavljivali, ista fora kao taksi, poludivlja firma, samo su furali one raspale pande i stare postarske italijanske skutere. tako je moj komsija bivsi ugasio trafiku za koju je kojesta i placao od obaveza i otvorio neki mljacko dostava servis ful na crno. nece oni nikakva "zakonski regulisana prava", vec samo ovo sto vasa kaze.
    plachkica

Post by plachkica Thu Oct 03, 2019 6:21 am

taksisti žele da zarađuju oni, i da biraju da li će sebi uplaćivati sve dažbine kao zaposleni,
    car:go uposlenici nemaju taj izbor, a car:go im uzima 35% zarade.

(problem koji taksisti prave može da se reši ukidanjem ograničenja broja taksi vozila)

mašina je pre par dana imala tekst o dostavljačima

http://www.masina.rs/?p=10871
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:24 am

velika razlika izmedju srbije zemlje sestog, i zemalja prvog sveta kad su u pitanju uberi, dostave i sl, je u tome sto je to nekome u razvijenoj zemlji drugi ili rezervni povremeni posao, a ovde primarni
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:25 am

plachkica wrote:taksisti žele da zarađuju oni, i da biraju da li će sebi uplaćivati sve dažbine kao zaposleni,

A taksisti žele da se CarGo vozačima oduzme 100% zarade.

Ne razumem kako će tržište rada biti pravednije ako se jednoj grupi oduzme pravo na rad, pošto, da ponovim, taksisti ne žele da se menja taj model rada, to uopšte ne traže i njihovi zahtevi su striktno kartelske prirode.

Ali kapiram da se mora po svaku cenu biti woke, pa neću dalje gnjaviti na ovu temu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:28 am

woke na srbijanske taksiste hahahaha

pa mamu im jebem ziljavu kada je voznja od stanice do kasarne u somboru kostala 20 maraka 90ih, i to ono fora ako ga nazoves on ti kuca i dok dodje po tebe. za to se ta govna bore.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:30 am

bela maca wrote:slične stvari se već dešavaju sa airbnbom i dostavljačima na primer, samo protiv cargo ima ko da se pobuni, iz pogrešnih razloga al opet.

nadam se da i ti razumeš da se taksisti uopšte ne bune protiv načina zapošljavanja koji Car:Go forsira, pošto, da ponovim, oni imaju isti model zapošljavanja. ne sličan, nego baš potpuno, apsolutno isti, isti istijacki skroz na skroz.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:31 am

AZ-5 wrote:woke na srbijanske taksiste hahahaha

pa mamu im jebem ziljavu kada je voznja od stanice do kasarne u somboru kostala 20 maraka 90ih, i to ono fora ako ga nazoves on ti kuca i dok dodje po tebe. za to se ta govna bore.

aaa, pa vangradska vožnja, komšija
    sad bogme voze od Sombora do Bezdana za 10 evra.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:31 am

jedina razlika je sto nisu na aplikaciji, pa zato je cargo moderni terminator unistitelj radnog naroda, a bahata prostacina vlasnik udruzenja nije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 6:33 am

e da, kenjam, nije sasvim isti. taksi udruženja ne traže potvrdu da vozač nije osuđivan, pošto je javni prevoz skroz odlično mesto za rehabilitaciju bivših osuđenika.
    bela maca

Post by bela maca Thu Oct 03, 2019 6:38 am

pa nije skroz isti jer obični taksisti ne daju 35% zarade nikome

_____
    bela maca

Post by bela maca Thu Oct 03, 2019 6:39 am

al jasno je naravno na šta misliš vaso

_____
    plachkica

Post by plachkica Thu Oct 03, 2019 6:42 am

Creepy Uncle wrote:
    plachkica wrote:taksisti žele da zarađuju oni, i da biraju da li će sebi uplaćivati sve dažbine kao zaposleni,

Ne razumem kako će tržište rada biti pravednije ako se jednoj grupi oduzme pravo na rad, pošto, da ponovim, taksisti ne žele da se menja taj model rada, to uopšte ne traže i njihovi zahtevi su striktno kartelske prirode.

Ali kapiram da se mora po svaku cenu biti woke, pa neću dalje gnjaviti na ovu temu.

ček, zar ti nisi bio jedan od pionira borbe protiv car:go prevoza, čak si taksativno navodio
    u čemu je problem sa njima.

ne znam da li je moj stav woke, ako pratiš srpski internet, svi su protiv taksista, što zbog toga što ovaj štrajk remeti ljudima svakodnevnu rutinu, što zbog toga što taksisti generalno nisu grupa ljudi koju
    treba braniti, a ima i onih koji ovaj štrajk koriste za promocijuu car:go modela zapošljavanja (libekovci
    i birnovci).
    monopol taksista na taksi prevoz (je l ne zvuči malo apsurdno?) može se rešiti jednostavnim ukidnjem
    broja taksi licenci.
    plachkica

Post by plachkica Thu Oct 03, 2019 7:22 am

i samo mala ispravka, ne radi se o 35% zarade koje uzima vlasnik car:go-a,
    već 35% od naplaćenih vožnji.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 10:50 am

sinoć sam šetao pirotom i čujem razgovor

pazi, ja ti dajem 36 hiljade bruto, šta ćeš da radiš snji to je tvoje, da li ćeš i koliko da uplaćuješ penziono, ja ti se ne mešam, nedelju imaš slobodno

meni pade na pamet da pitam je l nedelju u smislu 7 dana, međutim setim se da ne znam pirotski, a nije bilo prevodioca u blizini

beogradom ne može da se vozi, posao ne mogu da rade ni taksisti ni cargo, tako da podržavam bilo kakve blokade grada, bez obzira na razlog
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 03, 2019 1:13 pm

plachkica wrote:
    Creepy Uncle wrote:

ček, zar ti nisi bio jedan od pionira borbe protiv car:go prevoza, čak si taksativno navodio
    u čemu je problem sa njima.

ne znam da li je moj stav woke, ako pratiš srpski internet, svi su protiv taksista, što zbog toga što ovaj štrajk remeti ljudima svakodnevnu rutinu, što zbog toga što taksisti generalno nisu grupa ljudi koju
    treba braniti, a ima i onih koji ovaj štrajk koriste za promocijuu car:go modela zapošljavanja (libekovci
    i birnovci).
    monopol taksista na taksi prevoz (je l ne zvuči malo apsurdno?) može se rešiti jednostavnim ukidnjem
    broja taksi licenci.

Car:Go model je loš ali sam upoznao veći broj izuzetno pristojnih ljudi koji kažu da nalaze korist u tom modelu, da uspešno dopunjavaju svoje prihode na neobavezujući način i uz biranje radnog vremena. I sad ja da budem zilot koji će da kaže "ukinimo im to jer je model nefer prema radnicima"? Koji konkretan posao nudim kao alternativu, ako sam već takav mangup da se zalažem da par hiljada ljudi nižih primanja ostane bez dodatnog posla?

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 7:26 am