Dana 4. ili 5. aprila 1999. godine, lokalni ribar je policiji u Kladovu javio da je iz Dunava kod mesta Tekija isplivao tovarni sanduk kamiona.
— Fond za humanitarno pravo (@FHPHLC) April 5, 2024
Digitalni narativ https://t.co/c27GzvTKhv pic.twitter.com/iNneHzTrYt
Na današnji dan
- Post n°951
Re: Na današnji dan
- Post n°952
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°954
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°956
E, nekad se praznovao 27. april
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°957
Heh. Ustav izglasala "savezna skupština" u sazivu koji je, pajsad, biran na izborima 1986. godine (jednopartijskim, naravno), i koja je novembra 1990. sama sebi produžila četvorogodišnji mandat jer se republike nisu dogovorile uopšte oko održavanja saveznih izbora koji su trebali da se održavaju te godine, i onda su 1991-92. tu skupštinu napustili poslanici van srbije i crne gore pa su 1992. oni preostali zapravo činili taj saziv, njih valjda 80ak.
Krnja skupština krnje skupštine.
Krnja skupština krnje skupštine.
- Post n°959
35 godina
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°961
jake ste mi vi komunjare kad 1 ja umotan i prepečen u 7 kora kapitalizma objavljujem obljetnicu
inč bio je ovo prvi smak sveta koji sam preživio misleć da nema goreg ali nedugo potom je došo ril dil
ps
kad bosančine na slavama krenu s opanjkavanjem lika i dela uvek volim da ih podsetim kako su 10 dana njarili & videćemo kolko ćete za dodom i vučićom
inč bio je ovo prvi smak sveta koji sam preživio misleć da nema goreg ali nedugo potom je došo ril dil
- Spoiler:
ps
kad bosančine na slavama krenu s opanjkavanjem lika i dela uvek volim da ih podsetim kako su 10 dana njarili & videćemo kolko ćete za dodom i vučićom
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°962
Šta je ovo???
Ja sam bio mator za ovog Hijavatu ali je valjda Eurokrem bio standardna slastica?
- Post n°963
Secam se ja Vigvama. Stvarno uzas.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°964
Da, celih 5-7% kakaa su imale te šećerne table.
- Spoiler:
- Post n°965
Jbt šećerne table, kakav je to otrov...jezive su bile
- Post n°966
1 od posledica stabilizacije odn protekcionizma usled sfrj bankruptabeatakeshi wrote:Šta je ovo???
- Spoiler:
Za rođendane smo dobivali čokolade iz Zvečeva, Kandita, Kraša, Sarabona, a neko ko je imao imućnu tetku ili amidžu, direktora ili šefa pogona u lokalnoj fabrici, dobio bi i malu Bajaderu. A onda je došlo čudno doba kad je kakao na svjetskom tržištu, zbog carinskih akciza, za nas postao beskrajno skupa roba. I u naše dječije živote je ušla vještačka čokolada, zvana šećerna tabla. Nije bila ni nalik onoj s bracom i sekom, galebom ili čak runolistom. Ličila je na neku lošu kopiju čokolada koje smo voljeli, a koju je neko zaboravio u nekom starom podrumu, pa je iznenada, tvrdu i bezukusnu, u vrijeme krize otkrio i donio djeci u dvorištu.
Mi djeca nismo znali šta je kriza i zašto je tadašnja SIV-ova vlada Milke Planinc zabranila uvoz kakaa, no znali smo šta je dobra čokolada. U naš svijet su tada krišom ušle rum pločice, kesten čokolade, eurokrem blok, čokoladice iz Sarabona sa gumenom želatinoznom masom, Baltazar čokoladice, smiješne inačice indijanskih čokoladica po imenu Vigvam i razne druge šećerne table. Kad bi neko, od tetke iz Njemačke ili Švicarske ili tate koji je otišao na službeni put u neku daleku evropsku zemlju, dobio na poklon čokoladu s cijelim lješnjacima ili dugo sanjani Toblerone, to je bio najljepši događaj godine, ravan podvigu škole na sportskom danu.
_____
- Post n°967
seća li se neko, kako se zvala domaća kopija toblerona?
- Post n°968
prvi put čujem za to imaš neki opis de se pravilo sastojci ambalaža prvo slovo
_____
- Post n°969
sve moram sama
kolumbo, kraš
[img][/img]
kolumbo, kraš
[img][/img]
- Post n°970
Sad mi izgleda kao da se sjećam kao kroz san, tj. zvuči mi vjerovatno da je postojalo.plachkica wrote:seća li se neko, kako se zvala domaća kopija toblerona?
Volio bih probati šećernu tablu, potpuno sam zaboravio okus.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°971
zavati šaku zemlje iz bašte zdravija je ukusnija i hranljivijaFerenc Puskás wrote:Volio bih probati šećernu tablu, potpuno sam zaboravio okus.
samo se ti osnažuj nmg ni ja da mensplejnujem baš svaki putplachkica wrote:sve moram sama
inč prvi put vidim kolumbo izuzetno mi je milo što nisam zakusio i taj čedomor
_____
- Post n°972
plachkica wrote:sve moram sama
kolumbo, kraš
To je bilo super.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°973
OK je bio Kolumbo, vratio ga je Kraš u ponudu pre izvesnog vremena. Imaju sad i svoju Jafu.
- Post n°974
ih da nam je sada keksi krem
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°975
Vrijedio je svakog reala.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.