Na današnji dan
- Guest
- Post n°501
Re: Na današnji dan
Pre tačno dvadeset godina, 29. juna 2001. godine, u "Službenom glasniku" je objavljen Zakon o privatizaciji.
- Post n°503
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°504
brat od ujaka ima predrkane maxxel metal kasete sa početka 80ih, i dan danas rade perfektno u technics deku iste generacije. ja sam furo orwo normalke, bele i zelene
- Post n°505
Te OrWo касете, јесу ли смрделе на млеко?
Нису биле крш, али мирис...
Нису биле крш, али мирис...
- Guest
- Post n°506
pa nisu, te su bile normal plastikare obične. najviše su smrdele uvek hrom dioksid, ali sam možda jednu dve imao, jer je jedna koštala kao 5 normal kaseta. metal su tek bile nedostižna kategorija.
- Post n°507
Turul madár wrote:brat od ujaka ima predrkane maxxel metal kasete sa početka 80ih, i dan danas rade perfektno u technics deku iste generacije. ja sam furo orwo normalke, bele i zelene
Neka metalčina snimana na njima ili metal oznaka za skupu i kvalitetnu traku koja je korištena za snimanje najsvetijih stvari?
Otprilike do '87. uglavnom Scotch i Foto Zagreb uz poneki BASF dostavljen iz Germanije. Onda je proradio kanal iz CH pa mi je otud dodstavljano svašta, Migrosove MElectronic, poneki Grundig i Maxell nemetal. Imam još uvijek dvjestotinjak kaseta sačuvanih, od toga ne više od pedeset prijeratnih. Ne sjećam se kad sam zadnji put slušao glazbu sa kazeta a žao mi da ih bacim.
Foto Zagreb, bile jeftine i dostupne.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°509
maxxelove metal su bile najbolje, cro2 najbolje pravio tdk, oni su ih valjda i patentirali.
- Post n°510
U vakat kad mi je uspjelo da je prodam, fora je bila stara bar dvadeset godina. Pazariš kazeeetu koja ti se dopada, odneseš kući i onda iz nje izvadiš originalnu traku. Prebaciš je u okvir druge kasete, a u originalni okvir staviš neku praznu ili sa sjebanim i nejasnim snimkom i vratiš u prodavnicu gdje ti je uredno zamijene za novu.
Ja sam to uradio sa tad izhajpovanim Zodiac Mindwarp albumom Tattooed Beat Messiah i onda sam imao dva primjerka albuma koji me uopšte nije dojmio i koji nisam više od pet puta izvrtio.
Polzovićima sam na snimanje slao najbolje što sam imao.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°511
Zodiac Mindwarp!!!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°513
Erős Pista wrote:
Zodiac Mindwarp!!!
...and the love reaction
brži gari
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°514
Ал' шта су радили од 1963. до 1970? Нешто нисам виђао касета нигде, а и 1971. сам се био зајебао па понео звук на касети а тамо нису имали на чему да га пусте. Код нас у ствари касеташи почињу озбиљније да се продају тек крајем те године.
Кад се сетим како сам 1990. донео из Немачке пакло од десет комада Тедека од по 90 минута, упркос савету*. Ау... те су издржале свашта.
Кад се сетим како сам 1990. донео из Немачке пакло од десет комада Тедека од по 90 минута, упркос савету*. Ау... те су издржале свашта.
- *:
- Немојте куповати касете јапанске групе ТДК, ништа се не чује.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°516
Виђе двокуратога бицикла. Какав дизајн.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°517
Prikazana prva epizoda, 5.10.2000.
_____
????
- Guest
- Post n°519
jedan od najgorih dana u istoriji vojvodine, a i formalni početak velikosrbijanskog iživljavanja
- Post n°520
Moram da pronadjem 1 tekst od 1 rumuna na temu (post)socijalistickog nacionalizma. Zaturih ga negde u bespucima računarske zbiljmosti, a odličan je...
- Guest
- Post n°521
posle je pao 5. oktobra 2000, jer nije ispunio ovo što su se nadali pajvani, da će srbija iz tri dela ponovo biti cela
- Post n°522
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°523
Ne zato što je On bio kralj, nego zato što je bio takav čovek toliko naš, Blaženopočivši Kralj uzdiže se toliko. Prenos njegovog tela, jezovita kuknjava u noći klečećih gomila, taj voz što zažaren juri kroz noć i nosi ideju, nenapuštenu do poslednjeg daha, da se udahne život jednom napaćenom narodu, da mu se stvore bolji uslovi života, osećaj da je čovek, da više ne treba da se uvija i služi, zar će bilo poslednjih decenija ičega u našoj istoriji veličanstvenijeg i većeg?
_____
????
- Post n°525
Sledeći Bjeelin film ili serija.
Udario slučajno e viška ali neću da editujem, tako otprilike i izgovaram.
Udario slučajno e viška ali neću da editujem, tako otprilike i izgovaram.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.