хахахахха
Какви су то, не знам, не могу то да опишем.
Елем, за Холбрука и екипу у СД од Милошевића ништа боље није било, па они су на "провизије" овде узимали милионе. Није ни чудо што нису хтели да га макну.
паће wrote:Чегбре, то је било исти дан? Што сам ја запамтио да је Бора Вашка извео тенкове на пишање тек други-трећи дан?
Студио Б. Тзв. “одложени пренос”, екипе су биле на улицама, а пар момака је трчало између њих и Београђанке, носило касете. И како који од њих пристигне ми убацимо касету у машину и пустимо у програм… док нам нису упали специјалци. Нисам знао да смо добацивали до Зрењанина… ваљда зато што је равница.паће wrote:Дуг је био дан. Сећам се да смо га провели мање више уз телевизор, пошто је неким чудом неко (трећи канал?) преносио уживо шта се догађало на улицама. Не баш све, и никад на најважнијим местима, али довољно да се осети атмосфера.
То док је било довољно светла, после већ не. Онда ће бити да смо за то извођење чули тек ујутро, или из неког краћег саопштења на крају трећег дневника.
One Eyed Bob wrote:Nisam se tog dana pretrgao od demonstriranja, imao sam 16 godina a kolo su vodili kvrgavi, sredovečni likovi kojima šaketanje nije strano. Sada gledam te snimke i primećujem da ni jedna ni druga strana nisu poznavale protokole demonstriranja koji uvek podrazumevaju uspostavljanje simboličnih granica između policije i učesnika nereda (a ponekad i između "civila" i onih koji su tu došli da se biju, bilo da imaju uniformu ili ne), nego je sve to izmešano, rulja hvata policajca da ga bije jer je izašao sam na čistinu, policija hvata demonstrante koji su sami pošli na vodeni top, sve je haotično i neverovatno opasno po obe strane.
Ipak mi je u življem sećanju ostala Plišana revolucija, bio mi je kao klincu zanimljiva ta participacija u nečemu što nije posredovano stranačkim delovanjem, tu su dolazili poslanici, patrijarh je izviždan, Lečić je urlao da stižu tenkovi, osećala se sloboda, nisam jasno razumevao od čega, ali je bila lepa ta sloboda, stajali smo, vikali i tapšali i delovalo je kao da ćemo stupiti u iskričavo i poletno vreme mirnog napretka, nešto kao Česi, samo ako sklonimo sve te čudne, birokratski sitničave ljude u dosadnim odelima i sa naočarima debelog okvira.
Uopšte nisam sposoban za cinični odmak prema tom vremenu, bez obzira na sve što se nakon toga dogodilo, ili čak - baš zbog svega što se nakon toga dogodilo.
No Country wrote:Студио Б. Тзв. “одложени пренос”, екипе су биле на улицама, а пар момака је трчало између њих и Београђанке, носило касете. И како који од њих пристигне ми убацимо касету у машину и пустимо у програм… док нам нису упали специјалци. Нисам знао да смо добацивали до Зрењанина… ваљда зато што је равница.
No Country wrote:Тако је, Зупо, избацили смо једну камеру из студија на видиковац и држали један широки кадар Београда. Покојни Роберт Клајн је бесомучно пуштао Вангелиса, тему Chariots of Fire.
Паће, апсолутно и проверено, нико осим Студија Б није преносио демонстрације. Не знам на коју си фору то гледао у Зрењанину, можда је било пар дана касније? Нама су око пет поподне упали специјалци у цивилу и онда је такође покојни Иван Галебовић прочитао кратко саопштење, нешто у смислу да нам је наређено да прекинемо са преносом и наставимо емитовање “позитивног садржаја”. А онда сам ја пустио следећи спот:
паће wrote:No Country wrote:Тако је, Зупо, избацили смо једну камеру из студија на видиковац и држали један широки кадар Београда. Покојни Роберт Клајн је бесомучно пуштао Вангелиса, тему Chariots of Fire.
Паће, апсолутно и проверено, нико осим Студија Б није преносио демонстрације. Не знам на коју си фору то гледао у Зрењанину, можда је било пар дана касније? Нама су око пет поподне упали специјалци у цивилу и онда је такође покојни Иван Галебовић прочитао кратко саопштење, нешто у смислу да нам је наређено да прекинемо са преносом и наставимо емитовање “позитивног садржаја”. А онда сам ја пустио следећи спот:
Хм, сећам се добро шта сам видео, али не преко чега је стизао сигнал, а сад кад кажеш, можда и није тог дана. Можда су неке наредне демонстрације, у време кад је Слоба као нешто попустио?
No Country wrote:Тако је, Зупо, избацили смо једну камеру из студија на видиковац и држали један широки кадар Београда. Покојни Роберт Клајн је бесомучно пуштао Вангелиса, тему Chariots of Fire.