nije korona
R.I.P.
- Post n°702
Re: R.I.P.
apropo ramba ne znam da li ste citali milerov daredevil born again? ima ceo jedan segment koji je odlicna kritika reganove amerika cak i uspesnija nego epizoda sa supermenom i reganom iz dark knighta.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°703
mislim pominjem posto se tu pojavljuje ultimativni veteran kapetan amerika.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°705
RIP
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°707
Genije. Slava mu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°709
Igrao u nekoj dječjoj emisiji s bijelom maskom na licu, panamski šešir, pričao na temu, kada sam ja bio mali. Jako sam to volio.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°710
Bio mi simpatičan kad sam bila mala. Kasnije ne baš toliko.
Jbg
Jbg
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°711
Nervira me sto svi pominju Šojića a bio je genije u pozorištu
- Post n°712
Овако да се слика маљавих груди док га грли Џоан Колинс је могла само једна легенда.
- Post n°713
Никако да стигнем да ти одговорим.Erős Pista wrote:Et Sotir
Dvostruko nisi u pravu. Prvo, o toj razlici između prvog i kasnijih delova je puno pisano, da ti sad ne bacam linkove, naći ćeš ih sam ako te interesuje.
Drugo, ta razlika je zapravo manja nego što se na priv pogled čini. Rambo: FIrst Blood je meni drag i na više načina uspeo film, ali već on u velikoj meri ublažava antiratnu i antimilitarističku žaoku romana po kojem je snimljen (Morel je bio vrlo nezadovoljan). Dovoljno je setiti se da Rambov nadređeni (Trautman, koga glumi Ričard Krena) na kraju spasava stvar i da se Rambo zapravo vraća u okrilje vojske tj države kojoj je služio. Negativci su šerif iz male sredine i civili koji ne razumeju veterane i njihovu žrtvu. To je sasvim kompatibilno sa stavom da su je rat bio pravedan, da su veterani heroji, itd. Civilstvo je pakao, a ne rat.
Како си објаснио, у филму је промењена радња романа, и ту се слажемо. То је често у Холивуду . Сад да ли је то рађено из комерцијалних или из идеолошких ствари, више сам убеђен из оних првих.
Али други део који си написао, да се враћа још у Првом делу у окриље војске је глупост, то је написао неко ко нема појма о чему прича, али ето има неки став.
Писао сам овде како сам пре коју годину одговарао човека да не скочи са моста. У наредним минутама сам успео да закључим да је лик био у рату у борби, да има жену и дете, иако није хтео да ми ништа прича. Онда сам схватио да имамо доста сличности и кренуо да причам о својим искуствима из тог периода. И та је прича упалила, лик није скочио (барем не то вече).
Зашто спомињем ову причу?
Па донекле је слична причи са Рамбом. На крају доводе лика који је био са њим и разуме кроз шта је прошао да га уразуми.
И шта мислиш колико пута док смо причали је и мени а сигурно и том лику било до тога да се сад као нешто вратимо у војску? Јебено нула.
Таквим људима треба разумевање од средине и помоћ. Какво враћање у војску јер је тамо супер. Да је супер не би изашао као олупина из ње.
- Post n°714
Neko ko nema pojma o cemu prica, ali eto ima neki stav:
Rambo nije dokumentarac, i realisticna procena o tome sta bi jedan veteran mislio o vojsci itd naprosto nema veze sa tim sta nam film porucuje. A film nam porucuje ono sto sam ti rekao, za razliku od knjige.
Forgetting about the sequels for a moment, where do you think Rambo goes after the end of First Blood?
The Colonel’s gonna take him back to the army cabin, maybe give him psychiatric assistance! He would find himself in a better place. I thought maybe even the Colonel gives him a job on the army field, or makes him an officer, because he’s so experienced. I thought that maybe the Colonel could see what had gone wrong. He’d help Rambo to get back to a more fulfilling life.
- Spoiler:
https://ew.com/movies/2017/04/07/first-blood-rambo-dead-ending-kirk-douglas/
Rambo nije dokumentarac, i realisticna procena o tome sta bi jedan veteran mislio o vojsci itd naprosto nema veze sa tim sta nam film porucuje. A film nam porucuje ono sto sam ti rekao, za razliku od knjige.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°716
E jebi ga...
- Post n°719
Marko wrote:A krimos Delon - i dalje živ.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°720
bas sam ga pominjao pre neki dan. uz sve uloge on ce za mene uvek biti onaj covek iz rija
_____
- Post n°721
nemamo rip na serijama (?), al umro omar iz zice. rip.
obojica su bila jako kul.
obojica su bila jako kul.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°722
wtf?!!
_____
- Post n°723
u pičku materinu, kažu overdose
_____
- Post n°724
EXCLUSIVE: ‘The Wire’ actor Michael K. Williams found dead in NYC apartment https://t.co/qAUVX4VK6T pic.twitter.com/YVkr3EP2Yp
— New York Post (@nypost) September 6, 2021
baš sam se skenjala