R.I.P.
- Post n°101
Re: R.I.P.
Nisu ni objavili? Ili jesu, ali nešto zabrljali po običaju?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°102
ma objavili su na kraju nesto ali moras da kopas po sajtu. vaznije je da je umro gitarista eaglsa. u rubrici kultura.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°103
Kopi-pejst novinarstvo. Kad Dejli Fejl nije objavio ništa za Vučićevića, odakle da katastrofalno prevedu?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°104
Pa izgleda kao loše prevedeno.
Ima i Ćurguzov tekst, privatne, zajedničke uspomene.
Ima i Ćurguzov tekst, privatne, zajedničke uspomene.
- Post n°105
da, ima i taj kazimirov tekst.mislim glupo je kada ti zao nekoga ko je imao 82 godine i ziveo jedan pun i uzbudljiv zivot.
kontaktirao sam ga pre oko mesec dana ili jace kako bih video na koju adresu da mu se posalje neko bibliofilsko izdanje. on kaze: laska mi paznja ali u mojim godinama knjige se poklanjaju a ne skupljaju.
kontaktirao sam ga pre oko mesec dana ili jace kako bih video na koju adresu da mu se posalje neko bibliofilsko izdanje. on kaze: laska mi paznja ali u mojim godinama knjige se poklanjaju a ne skupljaju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°106
rivette
http://www.dvdbeaver.com/rivette/ok/abjection.html
evo ga cuveni tekst o kapou koji je kasnije odredio pogled na svet mnogih filmadzija
http://www.dvdbeaver.com/rivette/ok/abjection.html
evo ga cuveni tekst o kapou koji je kasnije odredio pogled na svet mnogih filmadzija
Last edited by ostap bender on Fri Jan 29, 2016 5:08 pm; edited 1 time in total
- Post n°107
tekst iz kratke istorije filmskih sveski na verso portalu
http://www.versobooks.com/blogs/2469-jacques-rivette-1928-2016
http://www.versobooks.com/blogs/2469-jacques-rivette-1928-2016
_____
- Guest
- Post n°110
http://www.nytimes.com/2016/02/18/arts/andrzej-zulawski-rebellious-film-director-dies-at-75.html?_r=0
- Post n°112
R.I.P.
Bas mi je zao, sa njim umire jedna epoha.
Bas mi je zao, sa njim umire jedna epoha.
_____
- Post n°115
djuza pa on. gotovo....
ne samo sto umire epoha kao sto rece viljem nego moramo da se navikavamo, ko hoce, na tragicno losu glumu danas, narocito kod najpopularnijih kao sto je bio dragan nikolic. sinoc slucajno saltajuci kanale na classicu naletim na neki hrvatski partizanski film u reziji antona vrdoljaka, ostao sam zalepljen za ekran kada sam video kakvi su glumci bili ivica vidovic i mladi boris dvornik.
ne samo sto umire epoha kao sto rece viljem nego moramo da se navikavamo, ko hoce, na tragicno losu glumu danas, narocito kod najpopularnijih kao sto je bio dragan nikolic. sinoc slucajno saltajuci kanale na classicu naletim na neki hrvatski partizanski film u reziji antona vrdoljaka, ostao sam zalepljen za ekran kada sam video kakvi su glumci bili ivica vidovic i mladi boris dvornik.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°116
Nedavno sam (prvi put) gledao "Mlad i zdrav kao ruža", remek delo a on fenomenalan!
A prvi put sam gledao i Ivicu Vidovića u "Idu dani", neverovatan glumac. Inače taj Klasik tv je kanal vredan pažnje, pogotovo za mlađe ljude.
A prvi put sam gledao i Ivicu Vidovića u "Idu dani", neverovatan glumac. Inače taj Klasik tv je kanal vredan pažnje, pogotovo za mlađe ljude.
- Guest
- Post n°117
@kondo
Ja nemam nameru da se navikavam, jednostavno ne gledam to šmirantsko đubre.
A ovaj lik mi je bio drag iz mnogo razloga, pre svega zbog glume u najdražem filmu iz detinjstva ("Idemo dalje"), i zbog koga će mi prva asocijacija na njega biti - dobri učitelj, a ne ulični hastler velikog srca.
imun sam na priče o beogradskom šmekeraju koji je Nikolić gistro personifikovao, a uostalom bio je i on, po svemu što znam: pozivali su se na njega, ali je Gaga bio iznad tih parohijalnih priča. a kakva je supstanca tog šmekeraja videli smo u poslednjim mesecima njegovog života. Milena Dravić je par godina molila i kumila novinare da prestanu da zapitkuju o njegovoj bolesti, jer je on jako osetljiv na priče koje zadiru u privatno i bolest je za njega nešto najintimnije na svetu. Ništa nije vredelo. Lažna intimnost čaršije pretvorila se u obično lešinarenje koje će sada doživeti paroksizam. On je uvek bio izvan tih priča. Bio je svetski šmeker, a ne beogradski.
Ja nemam nameru da se navikavam, jednostavno ne gledam to šmirantsko đubre.
A ovaj lik mi je bio drag iz mnogo razloga, pre svega zbog glume u najdražem filmu iz detinjstva ("Idemo dalje"), i zbog koga će mi prva asocijacija na njega biti - dobri učitelj, a ne ulični hastler velikog srca.
imun sam na priče o beogradskom šmekeraju koji je Nikolić gistro personifikovao, a uostalom bio je i on, po svemu što znam: pozivali su se na njega, ali je Gaga bio iznad tih parohijalnih priča. a kakva je supstanca tog šmekeraja videli smo u poslednjim mesecima njegovog života. Milena Dravić je par godina molila i kumila novinare da prestanu da zapitkuju o njegovoj bolesti, jer je on jako osetljiv na priče koje zadiru u privatno i bolest je za njega nešto najintimnije na svetu. Ništa nije vredelo. Lažna intimnost čaršije pretvorila se u obično lešinarenje koje će sada doživeti paroksizam. On je uvek bio izvan tih priča. Bio je svetski šmeker, a ne beogradski.
- Post n°120
Preminuo Bata Živojinović
Glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu, saznaje Blic.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°123
Jedna od mojih omiljenih scena Bate Živojinovića - film ''Rad na određeno vreme'', kad Ljubiša Samardžić pošalje ostatak familije (sestru, zeta Batu...) da gledaju film sa ''Stiv Mekvinom'' da bi on imao slobodan stan sa muvanje koleginice Ružice (Neda Arnerić). Kada vide da je to neki dečiji fim, vraćaju se i zvone na vrata, Ljubiša skoro dečijim glasom pita: ''Kooo jeee?'', a Bata sa druge strane ko sivonja viče : ''STIV MEKVIN!!!!!!''
- Post n°124
Meni je neprikosniven Dr. A plus jos desetine uloga