Stranka slobode i pravde
- Post n°226
Re: Stranka slobode i pravde
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°227
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°228
hahah glupi Beograđani, verovali Vučiću
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°230
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°231
Đilas: Ako u Beogradu izađe 900.000 birača - Vučić, Vesić i Šapić nemaju šanse https://t.co/inp3B502bp
— TV N1 Beograd (@n1srbija) August 12, 2021
Izašlo 916k.
- Post n°232
Ali on je u suštini bio u pravu. Većina jeste glasala za opoziciju. Samo ne za onu njegovu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°233
Funfact: ove naslovnice nema u pregledu stampe na direktno rs https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/482350/naslovne-strane-prelistavanje-dnevna-stampa.html
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°234
- Post n°235
Mór Thököly wrote:Najbolje 1 gondolu od BnV do Zlatibora
Али АВ лично да буде гондолијер, са све изрезбареном чакљом.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°236
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°237
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°239
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°240
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°241
Piše Dragan Đilas: Kako sam se odrekao kuma zbog američke vize
https://nova.rs/vesti/politika/pise-dragan-djilas-kako-sam-se-odrekao-kuma-zbog-americke-vize/
Aristotel je rekao da mu je drag Platon, ali mu je istina draža. Dragan Vučićević je od prvog dana kada je napravio Informer uzeo kao ideju vodilju ovu rečenicu malo je promenivši. U verziji Informera ova Aristotelova mudrost glasi: "Draga mi je istina, ali Vučić i SNS su mi draži". Tako je držeći se te parole Infomer objavio tekst kako nisam i neću dobiti američku vizu dok se ne odreknem Mlađana Đorđevića, kome sam bio kum na venčanju.
Zarad istine, moram da kažem da sam vizu koju dobijam na deset godina, obnovio pre nekoliko meseci (prethodna je istekla krajem 2022.) i da čitaocima Nova.rs prenesem kako je taj proces izgledao.
Američki konzul ( u daljem tekstu Konzul): Dobar dan
Ja, kum Mlađana Đorđevića (u daljem tekstu Ja): Dobar dan
Konzul: Sa Vašim zahtevom je sve u redu, ali da biste dobili vizu morate da se odreknete kuma Mlađana Đ.
Ja: Ja sam na venčanju bio stari svat, to jest drugi svedok. Nisam baš bio kum.
Konzul: Kod nas u Americi ne postoji taj stari svat, ali postoji rečenica da kum nije dugme, tako da ako hoćete vizu…
Ja: Dobro, nije problem da se odreknem ne kuma već svakoga da bih dobio američku vizu. Šta bih uopšte u životu radio bez američke vize i ogromne podrške koju Amerika već deceniju daje srpskoj opoziciji, konstantno kritikujući srpski nedemokratski režim. Kažite mi samo kako to da uradim.
Konzul: Imamo mi formular (Renunciation of a godfather form). Napravili smo ga kada je Vučić počeo da ide u Ameriku, tamo negde 2008. godine pa je morao da se odrekne kuma Vojislava Šešelja. Posle smo ga koristili i za odricanje od partijskih saradnika i prijatelja i sad ga zvanično zovemo: Renunciation of a godfather&friends form.
Recimo kada je Dačić hteo vizu, pa je morao da se odrekne Miloševića. Uskoro će i Željko Mitrović morati da ga popuni zbog kuma Vulina.
Ja: Odlično. Ali zašto tri primerka?
Konzul: Pa u vašoj tradiciji je da tri puta izgovorite: „Odričem se“ (đavola) pa smo želeli da vas ispoštujemo
I tako popunih „form“ i dobih vizu. Sve ostalo je istorija…
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°242
_____
- Post n°243
_____
- Post n°244
Sjajno popodne na mom domaćinstvu sa dobrim prijateljima i sjajnim novinarima Draganom Vučićevićem(Informer), Predragom Sarapom(Pink) i Sašom Milovanovićem(Srpski telegraf). pic.twitter.com/JepddaTpVb
— Dejan Bulatović (@DejanBulatovi2) September 23, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°245
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°246
https://t.co/87zElyyoQr
— Stranka slobode i pravde (@SlobodaIPravda) October 11, 2023
„Aleksandar Vučić je danas najbogatiji čovek u Srbiji, a njegovi bliski saradnici su bogatiji od ljudi koji se čitav život bave ozbiljnim poslovima. Da li Aleksandar Vučić zaista misli da bilo ko pametan veruje da on i njegova porodica žive kako žive od…
Da li Aleksandar Vučić zaista misli da bilo ko pametan veruje da on i njegova porodica žive kako žive od 150.000 dinara plate
Au ala se uzrujao nečiji glavni šef samo zato što je Dragan Đilas onako usput izjavio da je Aleksandar Vučić najbogatiji čovek u Srbiji! pic.twitter.com/vKiDAYLsnc
— Consigliere (@shanticmiroslav) October 11, 2023
- Post n°248
Sazreo evo i limun(sibirski) u mom dvorištu, toliko toga lepog može u našoj prelepoj Srbiji... Živela Srbija!!! pic.twitter.com/d0om1Z4VEA
— Dejan Bulatović (@DejanBulatovi2) October 28, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°249
https://insajder.net/teme/dilas-ssp-u-insajder-intrevjuu-siguran-sam-da-sns-nece-formirati-vlast-u-beogradu-videoĐilas (SSP) u Insajder Intrevjuu: Siguran sam da SNS neće formirati vlast u Beogradu (VIDEO)
Predsednik Stranke Slobode i pravde i jedan od lidera koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas izjavio je u Insajder intervjuu da niko iz te koalicije nije imao bilo kakvu ideju da se nasilno upada bilo gde niti da će to biti način borbe te koalicije.
On je ponovio da su najveće incidente pravili huligani Đorđa Prelića, koji je osuđen za učestvovanje u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona i da su prepoznati.
"Gospodin Šapić je u Skadarliji u jednom od restorana koji je bio zatvoren to veče pravio proslavu svoje pobede sa gospodinom Prelićem. To što on demantuje i to što govori da 10 godina nije bio u Skadarliji osim da otvori spomenik, moram da vam kažem da mi je čudno da gradonačelnik Beograda nije bio u Skadarliji 10 godina. Ja i dalje stojim iza svojih tvrdnji i dalje tvrdim da su to ti ljudi. Bilo je pojedinaca koji su radili stvari sa kojima se ne slažem ali, posledice tog ponašanja su razbijena stakla na gradskoj skupštini. Najveći broj tih stavri o kojima se danas priča načinjen je nekoliko sati nakon što su se ti ljudi pojavili", rekao je Đilas.
Komentarišući izjavu premijerke Ane Brnabić da je Srbija zahvalna ruskim obaveštajnim službama na tome što je srpskim kolegama dojavila da opozicija sprema nasilne akcije, Đilas je rekao da je to priznanje premijerke da ruske obaveštajne službe vršljaju po Srbiji.
"Ako postoje takvi podaci, koji uzgred nisu tačni, valjda BIA, VBA, VOA, sve što postoji treba to da sazna a ne Rusi. Šta oni rade? Pa vi priznajete gospođo Brnabić da ruska služba radi na teritoriji Republike Srbije…"
Đilas je porekao da je opozicija imala bilo kakve kontakte sa zapadom u vezi sa poslednjim protestima osim sa stranim posmatračima koji su u Srbiji za vreme izbora boravili na poziv srpskih državnih institucija. Kritički se osvrnuo na izjavu američkog ambadsadora Kristofera Hila da se raduje saradnji sa srpskim vlastima.
"Kako možete gospodine Hill da se radujete saradnji sa nekim ko je pokrao izbore i ko je uništio institucije?", upitao je on.
Đilas je izjavio ka koalicija "Srbija protiv nasilja" osporava izbore na svim
nivoima ali da je nepravilnostima na izborima u Beogradu direktno promenjena volja građana ko treba da vlada.
Na pitanje da li će odbornici koalicije Srbija protiv nasilja odbiti da prihvate mandate za skupštinu Beograda ako vladajuća koalicija formira vlast u Beogradu Đilas je rekao:
"Neće formirati vlast u Beogradu. Siguran sam…Da su hteli, formirali bi je. Aleksandar Vučić to ne može da uradi."
On je potvrdio da unutar koalicije ima različitih stavova i pogleda u vezi sa različitim pitanjima ali da vlast uprkos brojnim pokušajima nije uspela da rasturi tu koaliciju.
"Ova koalicije će sigurno voditi grad Beograd posle sledećih izbora koji će doći posle ovih koji su pokradeni", zaključio je Đilas.
- Post n°250
Kaže Vučić da bi bio multimilioner da je uzimao dnevnice kad je putovao u inostranstvo.
— Dragan Djilas (@DraganDjilas) February 18, 2024
Prvo, da bi bio multimilioner morao bi najpre da potroši nekoliko milijardi evra koje je uzeo. Da prestane da bude multimilijarder i onda bude samo multimilioner.
Drugo, dnevnica je 15€. Da…