Bosna i Hercegovina
- Post n°551
Re: Bosna i Hercegovina
Држим да је лик тачно тог тренутка мислио како ће да изађе чланак "Србин спасао...".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°552
“RADNICI OSTALI ZAROBLJENI” Svjedoci eksplozije ispričali šta je prethodilo STRAVIČNOJ DETONACIJI
https://srpskainfo.com/radnici-su-ostali-zarobljeni-svjedoci-eksplozije-ispricali-sta-je-prethodilo-stravicnoj-detonaciji/
Kada je plin krenuo da curi, sa njim je vjerovatno curio i tečni azot, te su se samo poslije nekoliko sekundi zaledila ulazna vrata pumpe i nisu mogla da se otvore. Kada su radnici shvatili da ne mogu da izađu, pobjegli su u stražnje prostorije, a potom izašli kroz prozor.
Ovako pričaju svjedoci jučerašnje eksplozije pumpe u blizini graničnog prelaza Šepak u Zvorniku, prilikom koje je nestradala jedna osoba, a osmoro je povrijeđeno, opisali su trenutke koji su prethodili strahovitom prasku.
Sve je počelo, kažu, kada je automobil slučajno udario u tanker za točenje plina.
– Jedan čovjek je došao na benzinsku pumpu da naspe gorivo ili da nešto kupi, te je izašao iz svog automobila. Kada se vratio do vozila, pokrenuo je vozilo, prešao preko trotoara i udario u cijev plina – ispričao je za Srpskainfo Alija Alić poslije eksplozije.
Od udara se, kaže, oštetila cijev i plin je počeo da curi.
– Za samo nekoliko trenutaka pumpa se nije vidjela od plina. Neki vozači su se zaustavljali i vraćali unazad, a neki su čak prolazili kroz taj plin. Sigurno je skoro 40 minuta curio plin prije eksplozije – kaže Alić.
Svjedoci navode da saobraćaj za to vrijeme nije bio prekinut, da su se ljudi opušteno kretali pored i oko pumpe i da je tragedija mogla biti spriječena da je odreagovano na vrijeme, da je saobraćaj zaustavljen i da je ljudima rečeno da se sklone od objekta.
U jednom trenutku čuo se zvuk turiranja, a onda je došlo do eksplozije, toliko jake da su se, prema svjedočenju mještana, tresle kuće i u okolnim selima. Šta bi se dogodilo sa radnicima pumpe da su ostali unutar objekta, niko ne smije ni da razmišlja, jer je benzinska stanica doslovno sravljena sa zemljom.
Prema saopštenju iz PU Zvornik, dojavu su dobili tek u 10.40, kada je sve bilo kasno, kada je došlo do eksplozije.
Ruševine su zatrpale čovjeka koji je dozivao u pomoć, a niko od prisutnih nije smio da priđe.
– Prišli smo jedan momak, policajac i ja, izvukli smo ga iz automobila i ubacili u policijsko vozilo – kazao je jedan od svjedoka novinarima Srpskainfo.
Društvene mreže juče su preplavili snimci i fotografije sa lica mjesta. Okrvavljeni ljudi, srča, ruševine, oštećenje na okolnim kućama, veliki broj policajaca, vatrogasaca i ljekara i svedoka koji su nijemo posmatrali nesvakidašnju scenu, mogli su se vidjeti na zabilježenim kadrovima.
U eksploziji je nastradao Zoran Avramović (49) iz Jarebica kod Loznice, a na desetine njih je povrijeđeno. U teškom stanju se nalazi A.K, koji je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju.
Po Avramovića je bilo kobno to što je, vidjevši dimnu zavesu, zaustavio automobil i izašao na ulicu da vidi šta se desilo. Nesrećni čovek je, inače, radio u Slovačkoj, a u rodni kraj je došao kako bi sa svojima proveo praznike.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°553
Какав течни азот у тој количини, да га нису чували да могу да заледе Т1000 ако се случајно појави?
- Guest
- Post n°554
ali kakve gasne cevi iznad zemlje pored trotoara wtf, kakva septicka jametina
- Post n°555
Ма види се на снимку да је ударио у аутомат за сипање. Не разумем сеу те инсталације, али ваљда би требало да има неки сигурносни вентил за овакве случајеве.
- Guest
- Post n°556
narocito pumpe u srbiji i bih koje se zovu na prezime lokalnog krimosa imaju dodatne uredjaje za bezbednost, nemojmo se zajebavati
- Post n°557
pita mene dr
pa zar nema neki alarm?
reko ima sigurno, u direktnoj su vezi sa vatrogasnim ruskim centrom u nisu
pa zar nema neki alarm?
reko ima sigurno, u direktnoj su vezi sa vatrogasnim ruskim centrom u nisu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°559
AZ-5 wrote:pumpe u srbiji i bih koje se zovu na prezime lokalnog krimosa
Da se razumemo, ima ih i koji se zovu po autobiografskim dosetkama, moj favorit je uslužni gigant Peti neplan iz Omarske.
- Post n°563
kakav krkanluk
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°565
Šuška se: Zukorlić napustio zasijedanje Sabora IZ BiH. Kažu da ga je raspizdilo to što na dnevni red nije uvršten njegov prijedlog da se raspravlja o Mustafi Spahiću koji je Zuku uvrijedio nazvavši ga lažnim doktorom. Onda se zakačio i sa još nekim od prisutnih pa ljut napustio zasijedanje. Pro Zukini profili ovo predstavljaju kao dubinski raskol u IZ, neki najavljuju da će Zuko krenuti u otcjepljenje.
- Guest
- Post n°566
sta ce napraviti time? koliko dzamija ce osvojiti, posto oni to uglavnom broje u kvadratima i hektarima
- Guest
- Post n°567
Slutim da mu je to sasvm dovoljno, džamije, univerzitet, titula reisa Srbije...Svi će se bosanski paradžemati njemu prikloniti, možda i neki džemat ovdašnje IZ krene za njima.
Vijest se još se vrti samo po fb, ali mi nije teško da povjerujem da je istinita.
Vijest se još se vrti samo po fb, ali mi nije teško da povjerujem da je istinita.
- Post n°568
Pa zar nije zuko vucicev cuko
Lazni doktor je sasvim na mestu
Lazni doktor je sasvim na mestu
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°569
U ovdašnjim medijima Zukorlićevo napuštanje Sabora jedva vidljivo, čak ni na SAFF-u ništa nema o tome.
Ima zato sa druge strane.
Oni kao glavnog protivnika označavaju Fikreta Muslimovića.
Prije otprilike mjesec dana Avaz je na četvrtinu naslovnice stavio poziv čitaocima i građanima da im pomognu u razotkrivanju Fikreta, javite nam sve što znate o njemu. Plus cijelu stranicu sa opširnijim objašnjenjima šta im treba. Od tad do prije par dana svaki dan je najmanje pola stranice posvećeno njemu, bude ponekad i po dvije-tri.
Krenuće crnogorski scenario da se širi regionom, ubijeđen sam.
Ima zato sa druge strane.
Zbog svih svojih specifičnosti Sandžak ima svoje prosrpske, procrnogorske, proturske, proalbanske i probosanske protagoniste. Svi navedeni faktori su dobrodošli u zvaničnom Sarajevu, osim onih probosanskih. Ovaj, na prvi pogled, čudan fenomen može se razumjeti kroz uvjerenje da je jak probosanski Sandžak smetnja cijepanju Bosne i zato ga treba oslabiti i udaljiti od svoje matice.
Paralelno sa novim zatezanjem odnosa sa sandžačkim Mešihatom, iznenadno je zablistao razvoj odnosa sa entitetom RS gdje je aktualni banjalučki muftija odnose sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, za svega nekoliko mjeseci, podigao na najviši mogući stepen, što je rezultiralo prvom donacijom od 100.000 KM za Islamski centar u Doboju, na čijem uručenju se nekim slučajem nije našla zastava Bosne i Hercegovine, a Republike Srpske svakako jeste, a potom i 500.000 KM za Medresu u Banjoj Luci koja će, opet nekim slučajem, nositi ime reisu-l-uleme Ibrahima Maglajlića, onog koji je pristao da uradi ono što je odbio reisu-l-ulema Džemaludin Čaušević, uključujući i preseljenje sjedišta Rijaseta iz Sarajeva u Beograd.
Ne bi čudilo da sve ovo bude priprema za organiziranje srpske „islamske zajednice“ na području entiteta RS po modelu paravjerske tvorevine pod imenom „Islamska zajednica Srbije“.
Kroz prizmu odricanja od Sandžaka treba posmatrati i rekordno spominjanje prezimena Zukorlić u TV gostovanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića, koji je iz iste kuhinje dobio zadatak da ukaže na navodnu opasnost od koncepta Zukorlić, i to ponovivši 20 puta u jednom TV nastupu.
Oni kao glavnog protivnika označavaju Fikreta Muslimovića.
Prije otprilike mjesec dana Avaz je na četvrtinu naslovnice stavio poziv čitaocima i građanima da im pomognu u razotkrivanju Fikreta, javite nam sve što znate o njemu. Plus cijelu stranicu sa opširnijim objašnjenjima šta im treba. Od tad do prije par dana svaki dan je najmanje pola stranice posvećeno njemu, bude ponekad i po dvije-tri.
Krenuće crnogorski scenario da se širi regionom, ubijeđen sam.
- Post n°570
Čedin Komšić protivu Čedinog Zukorle? Only in Bosnia
Koliko žena ima na kraju Zukorla? Mislim da sam video do sada 2 top sojke koje fura. Ne znam meni on deluje kao Roko Zifredi IZ. Mada moja drugarica koja ima soft spot za tu sortu frajera kaže da je ovaj aktuelni beogradski mufti neprejebiv po poželjnosti.
Koliko žena ima na kraju Zukorla? Mislim da sam video do sada 2 top sojke koje fura. Ne znam meni on deluje kao Roko Zifredi IZ. Mada moja drugarica koja ima soft spot za tu sortu frajera kaže da je ovaj aktuelni beogradski mufti neprejebiv po poželjnosti.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°571
ne aktuelni, onaj prethodni, muhamed jusufspahić, po količini emitovanog testosterona
može se meriti sa varufakisom, a lepši je od varufakisa. ovaj sadašnji je skoro pa neprimetan.
može se meriti sa varufakisom, a lepši je od varufakisa. ovaj sadašnji je skoro pa neprimetan.
- Post n°572
verovatno je taj pošto je izjava stara recimo 9-10 godina, curila joj vodica niz butinicu uvek kada ga vidi
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°573
plachkica wrote:ne aktuelni, onaj prethodni, muhamed jusufspahić, po količini emitovanog testosterona
- Post n°574
Kondo wrote:drugarica koja ima soft spot za tu sortu frajera
WTF, koja je to sorta frajera, popovi koji zgrcu kintu i pod mantijom glume moral?
- Post n°575
Pa, istina, bio bi još lepšiji pod titovkom.