UK - Politika i društvo
- Guest
- Post n°226
Re: UK - Politika i društvo
sta bi bilo sa statusom gradjana drugih eu zemalja u uk ako bi stvarno bio neki no deal?
- Post n°227
niko ne zna 100% kako mi se cini
- Post n°228
venexiana stevenson wrote:sta bi bilo sa statusom gradjana drugih eu zemalja u uk ako bi stvarno bio neki no deal?
https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar/27/brexit-britain-eu-citizens-rights
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°229
S druge strane izgleda da oko 50 Lab MPs ne zeli da cuje za 2nd Referendum.
No, svejedno, mislim da je sansa za GE ako ne prodje May's deal veoma velika.
Edit - uh, ne - 27. A za toliko je porazen. Sad kase podzapaju
No, svejedno, mislim da je sansa za GE ako ne prodje May's deal veoma velika.
Edit - uh, ne - 27. A za toliko je porazen. Sad kase podzapaju
- Post n°231
et Kinder
Daće bob.
A jel kapirš da se ona sad bori amo za svoju biografiju, odnosno legacy - sutra bi sišla s vlasti, samo da ostane upamćena u istoriji, i to ne UK, nego torijevaca, kako žena koja je uspela da progura Brexit. Znači, kakvi frikovi.
Daće bob.
A jel kapirš da se ona sad bori amo za svoju biografiju, odnosno legacy - sutra bi sišla s vlasti, samo da ostane upamćena u istoriji, i to ne UK, nego torijevaca, kako žena koja je uspela da progura Brexit. Znači, kakvi frikovi.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°232
Ako odbiju i May's deal po treci put mislim da svako tamo ima pravo da srusi zgradu u Temzu.
- Post n°233
William Murderface wrote:et Kinder
Daće bob.
Totalni. Ako ne bude bilo Brexita Laburisti ce se nekako i oporaviti, ali Cons nikad
DUP je danas apstinirao na ostanku u single marketu. Njima je apsolutno najvaznije da nijedna buduca vlada (kad oni ne budu u njoj) ne dodje na ideju da kaze - jbg, nek ostane samo NI u single marketu i CU, pravimo carinski terminal u Liverpulu. Ne znam cime ce ih kupiti da predju preko toga, ali mora nesto mnogo veliko.
Znaci May treba oko 40tak glasova Lab za njen deal, a to se nece desiti.
Kakav mess.
Last edited by KinderLad on Wed Mar 27, 2019 11:45 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°234
William Murderface wrote:venexiana stevenson wrote:sta bi bilo sa statusom gradjana drugih eu zemalja u uk ako bi stvarno bio neki no deal?
https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar/27/brexit-britain-eu-citizens-rights
bas tako sam nesto i pomisljao
u ovom tekstu nas vodi do jos jednog odlicnog iz njujorkera od lane jebeni self help i "rad na sebi"
While I do miss British sarcasm, pubs and fried chicken, I’m happy to be away from exploitative rents, crowded trains and conspicuous self-optimisation
- Post n°235
A pri tom, Mejkin autoritet je gotov. To je to. Ima jos jedan "shot" i, sa stanovista Labour - ne sme da joj prodje.
- Post n°236
Ja samo ne znam kako oni misle da se slože oko novog premijera.
- Post n°238
Gove, Johnson, Raab... Lebe mekani.
- Post n°239
KinderLad wrote:
_____
- Post n°240
A sta ce da rade sa evropskim izborima ako raspisu GE?
Najbolja fora je što bi carinska unija mogla lagano da prodje, ali to bi pocepalo Torijevce skoro po pola (ako bi vlada podržala), pa je to non-starter.
Brilliant to hear a whole range of new Brexit options that MPs don’t want. Truly illuminating.
In a spectacular display of indecision, the House of Commons has voted against remaining in the EU and every version of leaving the EU.
BREAKING: @Jacob_Rees_Mogg tells #peston that if DUP can't be brought round, then "I will support the DUP, if they are still opposing it". In other words, he's off-side again.
Najbolja fora je što bi carinska unija mogla lagano da prodje, ali to bi pocepalo Torijevce skoro po pola (ako bi vlada podržala), pa je to non-starter.
- Post n°241
svi bulje u brexit a funta raste li raste
https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=GBP&To=EUR
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°242
The trouble for Theresa May, as of tonight, is this: She has promised Tory Brexiters to resign if her deals gets through parliament, implying the caveat that if it fails, she plans to cling on.
Unfortunately she made a remark in the Commons on March 20, where she said: “As prime minister I am not prepared to delay Brexit any further than June 30.” Many pundits were interpreting that sentence as a hint that she would step down if the failure of her deal would prompt MPs to push for a longer extension beyond June 30 - an option Donald Tusk has not ruled out.
This means that if she were to stand by her word, the PM is definitely resigning, whether her deal goes ahead (her promise today) or not (long extension, most likely).
Perhaps Speaker John Bercow, who has restated tonight that he won’t allow a third meaningful vote on the withdrawal agreement unless its modied, will deliver a soluton to the PM’s dilemma.
_____
- Post n°243
Here’s an unlikely but not impossible Brexit scenario: May brings back just the WA. Promises Labour an election-where they can argue about future partnership-if they vote it through. At same time, May tells Tories they can use until May 22 to elect a new leader for that campaign
— James Forsyth (@JGForsyth) March 27, 2019
- Post n°244
Kondo wrote:svi bulje u brexit a funta raste li raste
To je super za one koji imaju stednju u funtama. I katastrofa za privredu. Radost za lordove, tuga za pegave incestase.
- Post n°245
Lordovi nisu pegavi?
_____
- Guest
- Post n°246
Bokte, ovaj topik je kao nekada zimi kada se u SFRJ nisu igrale utakmice pa sportska prognoza bila za Italiju, ljudi tipovali na Lacio, Kaljari, Milano...
- Post n°249
William Murderface wrote:Lordovi nisu pegavi?
Они су на штрафте, цик-цак... онај дезен рибља кост. Имају они неко име за то.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°250
yoyogi wrote:Bokte, ovaj topik je kao nekada zimi kada se u SFRJ nisu igrale utakmice pa sportska prognoza bila za Italiju, ljudi tipovali na Lacio, Kaljari, Milano...
Sutra ponovo da čitaš ovaj topic, banujemo ko ne pročita sve postove.