Vlada Srbije kad AV pobedi
- Post n°851
Re: Vlada Srbije kad AV pobedi
Nego kako je samo zalegao za BNV i ove kafiće. Ne znam da li se stalno slika u istom, ili šara. Sada tamo već ima dosta gužve. Taman da moraš da se probijaš. Treba čovek da prošeta tamo, da vidi one ljude, da vidi ovog kako se loži na instagramu, pa da empirijski shvati kakve horizonte ta neka nova elita ima. Da sede u kafiću, deset metara od reke koja bazdi na govna. Da klopaju neki polu fast food buckuris, na brzinu spremljen od nekog priucenog kuvara - studenta sociologije, koji pasivno agresivno ne pere ruke dok radi. A onda gore na gajbu, na kojoj je fušerio i zakidao na materijalu svako od Leskovca do Sombora. To je to. Sve što se po zemlji dogadja je zbog toga.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°852
LP, da ima neki ozbiljni medij da tebe uzme za kolumnistu! Uljudno a otrovno, taman kako treba.
I nadasve tačno.
I nadasve tačno.
- Guest
- Post n°853
+1
dobra opažanja, što kaže Draško Ređep "uzbudljiva, a ne uzbuđena".
samo da savladaš kompoziciju novinskog teksta, ali ako imaš fundamente to se brzo sredi.
dobra opažanja, što kaže Draško Ređep "uzbudljiva, a ne uzbuđena".
samo da savladaš kompoziciju novinskog teksta, ali ako imaš fundamente to se brzo sredi.
- Post n°854
_____
~~~~~
- Post n°855
Potpisujem i dodao bih da su im sve kafedžije partijski drugovi, jer sediš, piješ, platiš ponekad.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°856
ovaj misli da se zajebavamo..šta ćeš, nesigurnost mladosti pri susretu sa zrelom no-bullshit erudicijom ostvarenih ljudi sede kose.
zezanje na stranu, većina stvari koje prolaze kao kolumne su proizvod lošeg reverse engineering-a. ljudi koji zapravo nemaju ideju šta bi pisali pokušavaju da emuliraju daleko bolje uzore, ne tako što rade na opažanju koje je osnova pisanja, već na komunikaciji autrejdža zbog svima poznatih stvari, i rezultat je kolumna kao pogonsko gorivo za dnevni krug mediokritetskog šašolj-kola.
dobra kolumna je mikroskop a ne širokougaoni objektiv. fokusiraš se na ono što razumeš iskusveno, na skicu konkretne pojave, i od pojedinačnog ideš ka opštem, ili čak ostaviš to opšte čitaocu da sam sozerca, ako ume.
zezanje na stranu, većina stvari koje prolaze kao kolumne su proizvod lošeg reverse engineering-a. ljudi koji zapravo nemaju ideju šta bi pisali pokušavaju da emuliraju daleko bolje uzore, ne tako što rade na opažanju koje je osnova pisanja, već na komunikaciji autrejdža zbog svima poznatih stvari, i rezultat je kolumna kao pogonsko gorivo za dnevni krug mediokritetskog šašolj-kola.
dobra kolumna je mikroskop a ne širokougaoni objektiv. fokusiraš se na ono što razumeš iskusveno, na skicu konkretne pojave, i od pojedinačnog ideš ka opštem, ili čak ostaviš to opšte čitaocu da sam sozerca, ako ume.
- Post n°857
Sjajno primeceno, to je i moj utisak, za reverse engineering. Dodao bih i da su mnogi danasnji kolumnisti to postali silom prolika i da pisu kao da im neko drzi pistolj na slepoocnici. Bez ikakvog momentuma i jasne potrebe.
A ovo sto je Polip napisao je ono kako bi Draza Petrovic i jos bulumenta no name opozicionih kolumnista zeleli da umeju da pisu.
A ovo sto je Polip napisao je ono kako bi Draza Petrovic i jos bulumenta no name opozicionih kolumnista zeleli da umeju da pisu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°858
Hvala, drugari. Izgoreše mi pljeskavice uzivajući dok vas čitam.
_____
~~~~~
- Post n°859
nadam se da stvarno ne pereš ruke.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°860
Ma ne radim u restoranu. Spremam sebi pljeskavice. Opro sam ruke.
_____
~~~~~
- Post n°861
ma šalila sam se
_____
- Post n°862
Летећи Полип wrote:Nego kako je samo zalegao za BNV i ove kafiće. Ne znam da li se stalno slika u istom, ili šara. Sada tamo već ima dosta gužve. Taman da moraš da se probijaš.
Придруг сам оном што предговорници рекоше, ово је у најбољем обичају бурунђанског столпништва*.
Једино бих мало релативизовао ову последњу реченицу: зависи ко си. Ако си власник кафића, овим си се управо пробио и више не мораш.
----
* жанр раније познат као колумнистика
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°863
pa nisi mogao da postaneš vlasnik kafića tamo ako se nisi probio nešto ranije.
_____
- Post n°864
Да, то прво. А онда и ово да се кафић пробије.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°865
2012. je Vučić obećao najmanju Vladu, jer je prethodna imala 24 ministarstva, što je predstavljao kao previše.
— Kosta Konstantinović (@KostaKonstan) October 17, 2022
Sutra, tačno 10 godina kasnije, usvojiće izmene zakona i uvesti 25 ministarstava.
Čovek doslovno dok otvori usta - slaže!
- Post n°867
ficfiric wrote:
Е баш тако отвори уста, као тај твој смајловић (који онда, наравно, исто лаже).
_____
- Post n°868
Priča se onamo da je Milan A. ostao bez ministarskog mesta.
- Post n°869
Nema pravde...
..
..
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°870
Dugačak je red. Samo još malo treba da izdrži u bulji, da se ne sekira, i sve će to doći na svoje.
- Post n°871
Nece valjda opet Comicka biti ministarka dijaloga? Mnogo bi bilo da ona bude dva puta a Milance nijednom
Btw, dobijamo minisstarstvo za brigu o selu. Eto prilike za Vulina, on zna da slozi zabrinutu facu.
Imacemo i ministarstvo za javna ulaganja, uhlebljenje za SPS, mmw
Btw, dobijamo minisstarstvo za brigu o selu. Eto prilike za Vulina, on zna da slozi zabrinutu facu.
Imacemo i ministarstvo za javna ulaganja, uhlebljenje za SPS, mmw
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°873
Razdvojilo i minkul i mininf.
_____
- Post n°874
beatakeshi wrote:Turizam i omladina
Nekad nam se omladina bavila sportom, sad samo visi po ugostiteljskim objektima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°875
Nego da sastavim tiket sa pet prognoza
11 - MUP - Dacek