паће wrote:Амери* су убеђени да је џигерица отровна.
i ja mislim isto
Talason wrote:Mór Thököly wrote:Trenutno, ja bih najvise voleo da mogu da nadjem neki posao u Grckoj koji mi omogucava zivot kao ovde (dakle nista spec). Bio sam tamo skoro 40 puta, nisam ziveo ali okvirno znam sta ocekujem. Klima mi odgovara (osim par meseci), ako si iz Srbije ljudi su ok prema tebi, identitetski licno nikakav problem ne bih imao, more, sunce, miris 7-8 meseci (miris 12). Pomucio bih se sa jezikom malo, ali toeto. Ali to se nece desiti, jer tamo posla za mene prosto nema.
znam tamo dosta ljudi koji bi mogli da pomognu za posao, možda ne za svaki posao
Јанош Винету wrote:Постоје многе ствари на Западу које треба усвојити.
Бициклистичка инфраструктура.
Еколошка инфраструктура - канте за различто смеће и субвенционисано рециклирање одређених типова смећа.
Политика субвенција даљинског грејања и елиминација пећи на чврсто гориво.
Азил за напуштене животиње и ефикасна шинтерска служба која кастрира луталице.
Субвенције за породице са децом, за угрожене категорије становништва.
Социјалне мапе и другачија политика социјалне помоћи.
Другачија пореска политика, прогресивни порез уместо пореског система Титове Југославије.
Само да усвојимо пар тих ствари и Србија би била много подношљивије место за живот.
За то није ни предуслов да се скине Вучић.
Слобода се мора освајати стално, ко год да је на власти. Стално се треба борити за неке уступке, таква нам је судбина.
Mislim da grešiš-Јанош Винету wrote:За то није ни предуслов да се скине Вучић.
Летећи Полип wrote:Ma bre, oni misle da je slovenacko selo kad jedes jarece prsute svaki dan.
kondo wrote:Летећи Полип wrote:Ma bre, oni misle da je slovenacko selo kad jedes jarece prsute svaki dan.
stativa, zamalo - to sa jarećom pršutom je bosansko selo, kalesijski prnjavor
Švicarska otvorila tržište Hrvatima, traže tisuće radnika
fikret selimbašić wrote:kondo wrote:
stativa, zamalo - to sa jarećom pršutom je bosansko selo, kalesijski prnjavor
Nisam nikad ni čuo za jareću pršutu do večeras. Par godina sam proveo u i oko Kalesije, druga polovina devedesetih, bilo je šaroliko (i ništa posebno) ali jareće pršute ne.
Летећи Полип wrote:Fikrete, problema sa Slovenijom ima niz. Ima jako puno nepouzdanih poslodavaca. Ljudi koji te ispale za platu, ili te namame da im dodjes na par meseci koliko im trebas, a onda te otpuste. Plate za zanatlije su niske u odnosu na Nemacku ili Austriju, dok su plate za nekvalifikovane radnike isuvise male da bi se zbog njih neko cimao tamo. Masa ih ne obezbedjuje smestaj, sto je em cim za snaci se, em cini odlazak mnogo skupljim. Pri cemu opet, neko moze da te zajebe i da te angazuje tek na nekoliko meseci, a ti pukao silne novce na stan i preseljenje u neku slovenacku vukojebinu.
Druga stvar, ljudi moraju da shvate da je emigracija za vkv radnike nije ista kao za visokokvalifikovane strucnjake. Ako si strucnjak, ti po pravilu komuniciras sa nekim institucijama - kompanijama ili drzavnim ustanovama, znas na cemu si. Ako si radnik, ti si u mnogo mutnijim vodama. Da ti licno ime i broj vibera, pa mu ti proveri svoj zivot. Mnogo prevara i ispala ima. Radi se sa agencijama, gazdama i bizmismenima kakvih i ovde ima. A na stranu sto ti egzistencija stalno zavisi od ponude i potraznje. Ako ima posla radite, ako nema - vidimo se. U velikom gradu jos i mozes da se snadjes. U nekoj maloj pripizdini, sta da radis?