А пропао полисемије, управо ми је натрчао пример... пишем опет нешто за жтпис, и наиђе ми „Хм, све остаје у крају, није прави шећеранац, ми смо се вазда држали минимума од 5км.“. Кад се будем наканио да то преведем на енглески, биће „Well, it all remains in the end, not a true šećeranian, we always stuck to the 5km minimum“. Јер „end“ има управо и то значење које има и код нас - ене га Ист Енд, ене га „West end story“.
Језички ксејт
- Post n°51
Re: Језички ксејт
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°53
beli listići wrote:Kako bi to preveo na srpski?
Мислиш, под условом да не знам шта значи? „На крају све то остаје“, „Источни крај“, „Прича о крају Запада“...
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°54
Кад каже „it rained yesterday, I promise!“.
Јака муда, да обећаш нешто што се већ десило.
Јака муда, да обећаш нешто што се већ десило.
_____
- Post n°55
Evo jedna poslastica za Paćeta...
https://pescanik.net/svedocenje-srpskog-influenseronje/
https://pescanik.net/svedocenje-srpskog-influenseronje/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°58
Nektivni Ugnelj wrote:Supkultura
Што би рекла моја госпоја, „толико је у праву да појма нема“.
Па још олош у мушком роду, а Пенко негде у буџаку шкргуће зубима.
_____
- Post n°59
kad Age of Empires generacija uredjuje istorijske clanke na srb vikipediji
car Набухаднезар II
car Набухаднезар II
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°60
Daï Djakman Faré wrote:kad Age of Empires generacija uredjuje istorijske clanke na srb vikipediji
car Набухаднезар II
Јер им ни на крај памети није да би могли да постоје и неки домаћи извори.
Како се сад зове она опера, „Изнебуха“, „Навуко“, ...?
_____