Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niš kao takav

Летећи Полип

Niš kao takav - Page 30 Empty Re: Niš kao takav

Post by Летећи Полип Thu Apr 26, 2018 8:32 am

William Murderface wrote:

Bitno je sta misle i sta kazu na fono-anketama (pouzdano znamo da je pre dve nedelje 90% bilo protiv poklanjanja aerodroma).

Bitno je šta će zaokružiti na najvažnijoj anketi. Protiv mnogo čega je (po fono anketama) ogromna većina stanovništva, pa se opet ide suprotno.
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Apr 26, 2018 8:33 am

– Mi odluku o aerodromu još nemamo. Ako SNS u Nišu hoće da aerodrom ostane niški- nema problema, zbog toga neće padati glave lokalnih stranačkih lidera. Ali, oni onda moraju da objasne građanima zašto aerodrom zaostaje u ekonomskom razvoju. Ako neće da aerodrom bude državni- nama lakše, uložićemo te pare u aerodrom u Kraljevu, Čačku i drugim mestima. A kontrolne tornjeve, osvetljenje, terminal i drugu opremu koja je neophodna niškom aerodromu, neka naprave sami. Ne znam samo kako će to da se izvedu, pošto je niški budžet i dalje u problemu, a dug Niša iznosu 1,7 milijardi dinara- rekao je predsednik Srbije, koji, inače, po Ustavu nema nadležnost u oblasti saobraćaja i ekonomske politike.

Olos.

Prihodi lokalnih samouprava su nekoliko puta smanjivani otkako je on uzeo vlast i prebacvani u republicki budzet. Sa druge stane, tu i tamo se ostavi prostor lokalu da se taj manjak nadoknadi vecim uzimanjem od gradjana.

Sve je to smislio da bi samo njegov budzet bio pun dok bi za sve lose vesti bile zaduzene lokalne vlasti. Oni su ti koji ne mogu da obezbede novac za normalno funkcionisanje JP-ova, oni moraju da dizu cene vrticima, da kradu pare od gradjana preko toplane, itd. Za to vreme, velikodusni Vucic nesposobnim gradovima poklanja novac iz budzetske rezerve da im se nadje za novogodisnju rasvetu.

I ovaj prljav posao ce obaviti lokalni odbor, zabole ih, ionako nece sa svojim imenom izaci na sledece izbore.

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 8:43 am

Летећи Полип wrote:

Bitno je sta misle i sta kazu na fono-anketama (pouzdano znamo da je pre dve nedelje 90% bilo protiv poklanjanja aerodroma).

Bitno je šta će zaokružiti na najvažnijoj anketi™️. Protiv mnogo čega je (po fono anketama) ogromna većina stanovništva, pa se opet ide suprotno.

Ovo su ankete koje pravi i kojima se vodi sam SNS. Moze da se ide suprotno, ali ce ih skupo kostati i toga su i sami svesni.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 8:45 am

ficfiric wrote:
    – Mi odluku o aerodromu još nemamo. Ako SNS u Nišu hoće da aerodrom ostane niški- nema problema, zbog toga neće padati glave lokalnih stranačkih lidera. Ali, oni onda moraju da objasne građanima zašto aerodrom zaostaje u ekonomskom razvoju. Ako neće da aerodrom bude državni- nama lakše, uložićemo te pare u aerodrom u Kraljevu, Čačku i drugim mestima. A kontrolne tornjeve, osvetljenje, terminal i drugu opremu koja je neophodna niškom aerodromu, neka naprave sami. Ne znam samo kako će to da se izvedu, pošto je niški budžet i dalje u problemu, a dug Niša iznosu 1,7 milijardi dinara- rekao je predsednik Srbije, koji, inače, po Ustavu nema nadležnost u oblasti saobraćaja i ekonomske politike.

Olos.

Prihodi lokalnih samouprava su nekoliko puta smanjivani otkako je on uzeo vlast i prebacvani u republicki budzet. Sa druge stane, tu i tamo se ostavi prostor lokalu da se taj manjak nadoknadi vecim uzimanjem od gradjana.

Sve je to smislio da bi samo njegov budzet bio pun dok bi za sve lose vesti bile zaduzene lokalne vlasti. Oni su ti koji ne mogu da obezbede novac za normalno funkcionisanje JP-ova, oni moraju da dizu cene vrticima, da kradu pare od gradjana preko toplane, itd. Za to vreme, velikodusni Vucic nesposobnim gradovima poklanja novac iz budzetske rezerve da im se nadje za novogodisnju rasvetu.

I ovaj prljav posao ce obaviti lokalni odbor, zabole ih, ionako nece sa svojim imenom izaci na sledece izbore.

Naravno da je olos.

Lokalcima guza gace zvace, daleko od toga da ih zabole.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Apr 26, 2018 8:56 am

Inače, Pusi još jednom pokazao da je pametniji od mene, i koliko umem da ga potcenim. Ja mislio da će da pravi patkometriju, kad kurac - pažljivo odabrana ekipa iz kraja. Da mu ne uleti koji patkaroš na performans, a pre svega provera lojalnosti među članstvom. Mediji će od njih posle lako napraviti deset hiljada. I sve to onako u prolazu, jer mu dolazi Tusk.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 26, 2018 9:28 am

A da je patkometrisao, onda bi pisao kako je pobedio na poene. Mislim da te je lik malo hipnotisao, kao farovi kad hipnotišu zeca.

Meni je i inače neverovatno da se posle više godina reptilski hladnokrvnog osvajanja moći Vućiću pripisuje nekakva histerićno iracionalna crta. Ponoviću hiljaditi put: on je prevarant, isto kao i Sir Oliver Saša Jovanović i DJV. Oni u jednom trenutku histerišu i drame, a kad se okrenu da odu - vidiš da im je lice ravno i spokojno, sve je bila gluma.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 26, 2018 9:59 am

pa situacija radi za njega. tako je tadi delovao poput toni blera ili sredera. a kad padnu s vlasti, ne mozes se nacuditi kakvi tupani.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 26, 2018 10:07 am

bruno sulak wrote:pa situacija radi za njega. tako je tadi delovao poput toni blera ili sredera. a kad padnu s vlasti, ne mozes se nacuditi kakvi tupani.

Bas tako.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 10:15 am

Летећи Полип wrote:Inače, Pusi još jednom pokazao da je pametniji od mene, i koliko umem da ga potcenim. Ja mislio da će da pravi patkometriju, kad kurac - pažljivo odabrana ekipa iz kraja. Da mu ne uleti koji patkaroš na performans, a pre svega provera lojalnosti među članstvom. Mediji će od njih posle lako napraviti deset hiljada. I sve to onako u prolazu, jer mu dolazi Tusk.

Jbt, pa uvek je tako, mislim odabrana ekipa. Samo što sad nije uspeo da je skupi ni približno dovoljno. Stravično je podbacio sa brojem posetilaca, i bio užasno besan zbog toga (provereno, bile scen, dranje na lokalce, itd.). Cela priča sa Tuskom je denfovanje proste istine da su zasrali.

Naravno, uvek možemo da smatramo da je Vučić nepodebivi i nanedjebivi politički genije i da mu niko ništa ne može. Samo što se ovde jasno pokazalo da je to vrlo daleko od istine. Uprkos apsolutno kontroli medija i državnog aparata, najmanja kriza ga poptuno izbaci iz takta - a kriza je sve više jer je izložen višestrukim pritiscima sa svih strana - u ovom slučaju u pitanju je pritisak koncesionara, odnosno Vansija, zbog kojeg je morao da se upusti u vrlo glupu avanturu i alijenirao ceo jedan grad.

Last edited by William Murderface on Thu Apr 26, 2018 10:23 am; edited 1 time in total

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 10:19 am

Vasilij wrote:A da je patkometrisao, onda bi pisao kako je pobedio na poene. Mislim da te je lik malo hipnotisao, kao farovi kad hipnotišu zeca.

Meni je i inače neverovatno da se posle više godina reptilski hladnokrvnog osvajanja moći Vućiću pripisuje nekakva histerićno iracionalna crta. Ponoviću hiljaditi put: on je prevarant, isto kao i Sir Oliver Saša Jovanović i DJV. Oni u jednom trenutku histerišu i drame, a kad se okrenu da odu - vidiš da im je lice ravno i spokojno, sve je bila gluma.

Ma ovde je trijumfalizam bio gluma, iza scene je ispizdeo. Zasrali lokalci, ali zapravo zasrao on koji je Niš dao na upravljanje nesposobnim moronima.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 26, 2018 10:22 am

Govorimo o SNS ispostavi u kojoj funkcioneri jedni drugima raznose automobile, dobro je da je i ovakav skup uspeo da napravi.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 10:22 am

Tačno tako.

_____

паће

Post by паће Thu Apr 26, 2018 10:43 am

Ma ovde je trijumfalizam bio gluma, iza scene je ispizdeo. Zasrali lokalci, ali zapravo zasrao on koji je Niš dao na upravljanje nesposobnim moronima.

Док је друге градове дао способним моронима, нпр... (сад ти улећеш са списком градова).

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 10:46 am

Pa npr Kruševac je dao Gašiću kao feud. Gašić je ološ, ali ima totalnu kontrolu nad gradom. Ovde je prosto raspad po svim šavovima.

_____

паће

Post by паће Thu Apr 26, 2018 11:24 am

Па, каква је прогноза даљег развоја догађаја? Изражено у запаљеним аутомобилима.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Apr 26, 2018 11:25 am

Jbt, pa uvek je tako, mislim odabrana ekipa. Samo što sad nije uspeo da je skupi ni približno dovoljno. Stravično je podbacio sa brojem posetilaca, i bio užasno besan zbog toga (provereno, bile scen, dranje na lokalce, itd.). Cela priča sa Tuskom je denfovanje proste istine da su zasrali.

Naravno, uvek možemo da smatramo da je Vučić nepodebivi i nanedjebivi politički genije i da mu niko ništa ne može. Samo što se ovde jasno pokazalo da je to vrlo daleko od istine. Uprkos apsolutno kontroli medija i državnog aparata, najmanja kriza ga poptuno izbaci iz takta - a kriza je sve više jer je izložen višestrukim pritiscima sa svih strana - u ovom slučaju u pitanju je pritisak koncesionara, odnosno Vansija, zbog kojeg je morao da se upusti u vrlo glupu avanturu i alijenirao ceo jedan grad.

dobro, dobro, dobro. Ok, ok.

Drago mi je što je tako ispalo. Ne smatram da je nenadjebivi genije.
    паће

Post by паће Thu Apr 26, 2018 11:56 am

Канда је упао у петљу смањених добитака. То оно кад мораш да улажеш све више а добитак бива мањи. Победе га све више коштају, а све су ситније.

_____
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Apr 26, 2018 1:05 pm

Vasilij wrote:A da je patkometrisao, onda bi pisao kako je pobedio na poene. Mislim da te je lik malo hipnotisao, kao farovi kad hipnotišu zeca.

Pa mogao si jelena, ponositu životinju, da navedeš.

Nije me Vučić hipnotisao, već ne želim da ga potcenim. Ne posle Beograda, i nakon što sam do pre mesec dana imao uvid u njihovu u organizaciju (beogradsku). Imao sam i nekada davno, i ono što me prenerazilo poredeći sa tim ranijim periodom, jeste da uopšte nije došlo do neke dekadencije u disciplini i motivaciji. Za razliku od npr DSa, gde je to bio upadljiv trend od 2008. do 2012.

Što se tiče Vučićeve psihe. DJV je baš reptilski šarlatan, i to se iz aviona vidi. A na Vučiću se i pored svog glumatanja oseća da je afektivna osoba. Ono kad je zlurado rekao da su mu se neki u mladosti smejali, a sad mu se više ne smeju. To nije hladan političar. To je kompleksaš. I to ispliva. Bilo u nastupima, bilo u potezima.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 26, 2018 1:11 pm

OK, jelena, eto ti Niš kao takav - Page 30 1143415371

Ima razlike izmedju Beograda i Nisa, ovde je to uistinu vojska. Nis je drugo, tamo je u toku turf war gde se ne zna koj pije a koj placa. Tj zna se ko placa, Nislije.

Ne znam i dalje ovo za Vucica...mozda i jeste afektivan. Ali njegovo ponasanje u javnosti je bas DJV-ovsko. Isto to potezanje brojnih nepravdi protiv sebe, ista ulicarska patetika. A secam se kako su nam stizali izvestaji da je procitao skript za novu Kesicevu emisiju i da je bas to "prava mera", moze da ide materijal, koji je bio bespostedna satira ( Niš kao takav - Page 30 3274312807) na racun Vodje. Ne mogu da se oslobodim utiska da je svaki njegov naoko afektivni potez zapravo glumatanje. No, to ne mogu da dokazem, konkretno, ni samom sebi, a kamoli vama, pa je bolje da batalim tu temu.

ficfiric

Post by ficfiric Thu Apr 26, 2018 1:20 pm

Ne pamtim kad sam cuo istinitu recenicu iz njegovih usta. Meni je gubljenje vremena slusati lazova i pokusavati provaliti gde je iskren a gde nije. Ko mu jebe mater.

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 26, 2018 1:23 pm

mislim da je sada ocigledno da su u ds tada vec pocela liderska previranja. kod radikala, kako smo i svedocili, za to trebaju veliki potresi.

sada je jasno da se formiraju neki punktovi otpora. na primer, bez obzira na neulazak u gradsku skupstinu, ndbg ima odredjenu perzistentnost i profilisanost. isto vazi i za nislije. bice jos toga.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 26, 2018 2:15 pm

ficfiric wrote:Ne pamtim kad sam cuo istinitu recenicu iz njegovih usta. Meni je gubljenje vremena slusati lazova i pokusavati provaliti gde je iskren a gde nije. Ko mu jebe mater.
    +1 za laganje. dotle je došlo da se jedva kontroliše (petsto osamsto milijardi uloženo u Niš).

treba se što više fokusirati na ono što on i njegova ekipa rade, ono što pričaju je skoro sasvim nesnosan šum. mislim, treba i mi da se pazimo da ne padnemo u zamku onog dela publike koji se trigeruje na svaku naznaku sukoba sa ustašama i balijama...
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Apr 26, 2018 2:18 pm

To. Samo gledati dela - izjave i najave bacati u vodu.

Djamolidine Abdoujaparov wrote:dotle je došlo da se jedva kontroliše (petsto osamsto milijardi uloženo u Niš).

Ja verujem da se namerno biraju sto providnije lazi.

Last edited by ficfiric on Thu Apr 26, 2018 2:22 pm; edited 1 time in total

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 26, 2018 2:19 pm

bruno sulak wrote:sada je jasno da se formiraju neki punktovi otpora. na primer, bez obzira na neulazak u gradsku skupstinu, ndbg ima odredjenu perzistentnost i profilisanost. isto vazi i za nislije. bice jos toga.
    možda pridajem tome veći značaj nego što bi trebalo, ali kao da ovih dana ima i nekih naznaka sindikalne borbe. oružari, prosvetari, radnici javnih preduzeća koje si ti linkovao... treba dobro obratiti pažnju na izmene zakona o štrajku (ako se to tako zove), sledi javna rasprava o izmenama (ha-ha) i mislim da svaka iole leva opozicija treba da se mobiliše oko toga.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 26, 2018 2:34 pm

Летећи Полип wrote:

dobro, dobro, dobro. Ok, ok.

Drago mi je što je tako ispalo. Ne smatram da je nenadjebivi genije.

Ma znam da ne mislis, malo se svadjam s fantomima, izvini.

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 4:02 pm