Niš kao takav
- Post n°226
Re: Niš kao takav
Izgleda da je u toku ozbiljan pozar. Iznad aerodroma se siri ogroman oblak.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°227
A dugo je i trajao... Berlin povratna za 20€, more like Berlin one way i refund od po 10€.
- Post n°228
Mozda i nije aerodrom, samo je u tom kraju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°229
Nije aerodrom.
- Naslovna
- Hronika
08:34, 14.09.2016.
Požar u Beogradskoj ulici, goreo magacin
Autor B. G. Izvor Južne vesti | Niš
Vatrogasci u pokušaju da ugase požar; Foto: M. A.
U požaru koji je izbio oko 6:30 nedaleko od glavne autobuske stanice u Nišu izgoreo je napušteni magacin.
Vidi se iz celog Niša; Foto: M. A.
Gust dim se video iz celog grada, a na licu mesta su bila dva vatrogasna kamiona. Oko 9 sati požar je bio pod kontrolom.
Magacini stari više decenija, zavučeni su i nalaze se u dvorištu koje se lepi sa nekadašnjim vojnim otpadom. U tom delu nema stambenih zgrada i kuća.
U policiji kažu da je reč o napuštenom objektu i da u požaru nije bilo povređenih.
_____
- Post n°230
U Nišu je juče izbio požar u zgradi EDB Niš, zbog čega celog dana nestajala struja po gradu. Danas je za izazivanje požara uhapšena, ako sam dobro razumeo, beskućnica, koja je navodno palila đubre u kontejneru kako bi se ogrejala. Sada shvatam da je u pitanju izbeglica sa Kosova. Ja ne mogu da znam šta je tu istina, ali mi se ovo čini kao jebanje ljudi u zdrav mozak.
Ниш: Ухапшена због изазивања пожара у Електродистрибуцији
петак, 18.11.2016. у 12:58
Зграда Електродистрибуције је тешко оштећена у пожару (Фото Танјуг)
НИШ – Нишка полиција ухапсила је данас Х.М. (51) из Приштине због сумње да је запалила ватру у близини објекта Електродистрибуције у том граду, која се потом проширила и на зграду.
У саопштењу МУП-а се прецизира да се Х.М. сумњиче да је извршила кривично дело изазивање опште опасности.
Њој је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведена Основном јавном тужилаштву у Нишу.
Због тог пожара који је јуче избио део Ниша није имао струју. (Танјуг)
Zbog sumnje da je izazvala požar u niškoj Elektrodistribuciji 51-godišnjoj ženi određeno je zadržavanje do 48 sati, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu. Ona je, kako se sumnja, zapalila vatru koja se proširila na zgradu EPS-a.
Utvrđeno je, dodaju, da je upaljen otpad i da se vatra raširila kroz ventilaciju do krova zgrade.
Zbog jučerašnjeg požara u kome niko nije stradao ali je pričinjena materijalna šteta, veliki deo centra grada nije imao struju, ali je snabdevanje normalizovano sinoć oko 18 sati, kazao je direktor niškog ogranka EPS-a Boban Džunić.Dejstvo otvorenog plamena na zapaljiv materijal – otpad, otpadno ulje u uljnoj jami ispod trafoa T2. Pravac prostiranja požara bio je kroz ventilacioni kanal do krova i od krova po obodu ka dispičerskoj sali na 3. spratu – kazali su u Tužilaštvu.
Džunić dodaje da je obezbeđenje Elektrodistribucije nekoliko puta udaljavalo osobu koja je palila otpad pored kontejnera u neposrednoj blizini zgrade. Podsetimo da je požar izbio juče oko 10 sati ujutru i da je na terenu bilo 17 varogasaca sa 8 vozila.Uključen je jedan od 2 trafoa koji je ostao neoštećen, drugi trafo koji ima manja oštećenja će da bude doveden u stanje punog rada za dan ili dva. Ukoliko ne bude moguće uvešćemo novi trafo koji imamo u rezervi – kazao je Džunić."Mediana" traži odgovarajuće lokacije za kontejnere
Iz JKP “Mediana” kažu da sami kontejneri pored zgrade EPS-a nisu goreli, ali da će tražiti od nadležne Uprave za komunalne delatnosti da odredi lokacije na kojima treba da budu postavljeni. Ovo je od gradskog rukovodstva tražio i v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić posle obilaska zgrade koja je gorela. Kontejneri pored EPS-a; Foto: JKP "Mediana"
U ovom preduzeću dodaju da je paljenje kontejnera česta pojava, naročito zimi.Jasno se vidi da kontejneri nisu goreli, druga je stvar da li oni tu treba da stoje. Sigurno ćemo ukloniti kontejnere, ne samo sa te lokacije nego sa svih pošto mnogi stanari izbacuju tamo gde im odgovara - kažu iz "Mediane".
_____
- Guest
- Post n°231
lol na kakvim tempiranim bombama zive srbi jbt. ako je pozar do treceg sprata stigao kroz ventilacione otvore, znaci da su isti puni masnoca i gorivih materija te da verovatno nisu cisceni nikad od izgradnje zgrade. a znate one fore kad sektor za vanredne situacije i ostali nadlezni uvek posle nekog sranja naloze vanredne inspekcije objekata, posle kojih sve bude "dovedeno u red" hahahaha.
na tviteru je bilo naglasavanje da je ciganka i sl.
na tviteru je bilo naglasavanje da je ciganka i sl.
- Post n°232
Nisam ni sumnjao.
Naravno da je problem u bezednosti objekta, ali onaj koji je za to odgovoran odgovaraće nikad.
Naravno da je problem u bezednosti objekta, ali onaj koji je za to odgovoran odgovaraće nikad.
_____
- Guest
- Post n°233
ako budes u prilici pogledaj predstavu laundz kontrast ili tamo gde smo ostali. deo predstave je klasicna drama, a deo je uradjen tako da lici na one dokumentarne emisije o tragedijama, gde glumci iz uloga advokata, inspektora i ostalih povezanih lica objasnjavaju koliko smo u kurcu po tim pitanjima.
- Post n°234
Hoću!
_____
- Post n°235
_____
- Post n°239
_____
- Post n°240
brate mili
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°241
da im čovek ponudi sistem za zaštitu od požara i širenja vatre po cenama 10x nižim od relanih opet bi im bilo skupo, ali zato je važno da imamo svest o tome da nam je potrebna svest
- Guest
- Post n°242
mislim da je veci problem sto 9 od 10 njih kaze aj to da uradimo zato sto mora po zakonu, a ne aj to da uradimo da ne bi svi izgoreli ako se desi neko sranje. dakle od svesti smo jos daleko.
- Post n°243
Nakon više od godinu dana protesta Udruženog pokreta slobodnih stanara protiv astronomskih cena parnog grejanja, čak i nakon nekih malih pobeda (računi su navodno malo smanjeni, nemam parno grejanje, pa ne znam detalje; dobili su i "praznu stolicu" u upravnom odboru toplane, tj pravo da prisustvuju sastancima), nakon gomile zahteva stanara da ih gradska toplana isključi sa mreže (koji su ignorisani, izvrdavani, itd), nakon obećanja novog gradonačelnika da će sarađivati sa UPSS-om i da će ozbiljno razmatrati njihove zahteve, stiže ova vest:
Децембарски рачуни за грејање заледили Нишлије
Већина грађана који су до сада добили обрачун за топлотну енергију у последњем месецу прошле године мораће да плате грејање дупло више него у новембру
Аутор: Тома Тодоровићсреда, 18.01.2017. у 11:14
Ниш – ЈП „Обједињена наплата” у Нишу, преко које се плаћају услуге изношења смећа, утрошка воде и одржавања водоводне и канализационе мреже, износ за стамбени фонд и топлотна енергија, почело је да уручује децембарске рачуне у којима су цене испоруке топлотне енергије веће 100 одсто него претходног месеца.
Незадовољство Нишлија је велико и они најављују организовани протест испред седишта Градске топлане, али и пред Градском кућом, јер се сматра да је руководство града такође одговорно за ово поскупљење иако су јесенас обећавали да до поскупљења неће доћи. Како је ова ситуација неподношљива а рачуница нереална говори податак да је за стан од 52 квадрата грејање у новембру коштало 8.500 динара, а за децембар је чак 15.300 динара.
Док Нишлије негодују јер сматрају да су поново и ко зна који пут преварене и да их Топлана све више пљачка, па зато траже од градоначелника Дарка Булатовића да смени директора тог предузећа, први човек Топлане Зоран Стојановић тврди да је оваква ситуација нормална.
– Децембар прошле године је био хладнији од оног у 2015. а у последњем месецу претходне године било је чак 16 ледених дана током којих је температура непрекидно била испод нуле, што је утицало на укупну цену грејања – објашњава Стојановић.
Највеће незадовољство Нишлијама приредио је директор нишке топлане „утешним” речима:
„Децембарски рачуни наших потрошача били би сигурно и већи да од суме која је на рачуну није одбијен износ аконтације коју су унапред платили у септембру прошле године”.
Огорчени грађани Ниша боје се да ће наредног месеца, после овако леденог јануара, добити још веће рачуне и због тога очекују хитну заштиту од министра енергетике Александра Антића, Владе Србије и премијера Александра Вучића.
_____
- Post n°244
Poštar našao tela smrznutih staraca
Jedan niški poštar pronašao je danas u Prosvetnoj ulici u Donjoj Vrežini tela Ž. M. (72) i njegove supruge B. M. (75) u njihovoj kući.
Po svemu sudeći, njihova smrt nije posledica napada, s obzirom da su vrata bila zaključana iznutra i da ništa nije preturano u kući
U trenutku kada je policija ušla u kuću, na šporetu su bile uključene sve četiri ringle, da se pretpostavlja da su supružnici pokušali na taj način da se zagreju, ali su se ipak smrzli.
Tela su nađena u fazi raspadanja, pretpostavlja se da je smrt nastupila pre nekoliko dana. Više detalja daće stručnjaci Instituta za sudsku medicinu u Nišu, gde su prevezena tela na obdukciju.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°245
pakao
_____
alt-lib
- Guest
- Post n°246
ima u novom smradu jos bolje
http://www.mojnovisad.com/vesti/les-u-fazi-raspadanja-pronasla-policija-u-stanu-na-limanu-id14412.html
http://www.mojnovisad.com/vesti/les-u-fazi-raspadanja-pronasla-policija-u-stanu-na-limanu-id14412.html
- Post n°247
ma ovo iz nisa je eklatantno ne zbog horora kao takvog nego sto je socijalni horor i zbog te slike sa upaljene sve 4 ringle...
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°248
Jezivo. Jezivo. Ne mogu jebeno da verujem. Dešava se svake zime da nađu ljude u nekom selu smrznute, i naravno da to nije ništa manje tragično, ali uvekk mislim, tu je deo problema i izolacija. A ovo usred grada jbt.
_____
- Post n°249
a desava se i minimum 2-3 puta godisnje da osvane 'umrli od gladi', juzno i istocno od nisa.
doduse solidan deo donjih vrezina je bukvalno selo/prigradsko naselje koje je kao daje zgusnuto u neku gradsku organizacionu strukturu. a i generalno atmosfera/ambijent tamo je bukvalno ko u selu.
doduse solidan deo donjih vrezina je bukvalno selo/prigradsko naselje koje je kao daje zgusnuto u neku gradsku organizacionu strukturu. a i generalno atmosfera/ambijent tamo je bukvalno ko u selu.
_____
- Post n°250
Niška Donja Vrežina je odavno deo grada, odnosno prigradsko naselje, sa gomiletinom zgrada, baš u tom kraju gde se ovo desilo. Treba mi 15 minuta vožnje gradskim busom do njihove ulice.
_____