Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

Mr.Pink

Beograd - Page 10 Empty Re: Beograd

Post by Mr.Pink Mon Dec 17, 2018 10:50 am

pitaj tamo poresko, msm da moze

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    bela maca

Post by bela maca Mon Dec 17, 2018 1:04 pm

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together

Post by Nino Quincampoix Mon Dec 17, 2018 1:07 pm

posebno je impresivno sto je luk, koliko se ja razumem, valjda staticki najstabilnija struktura?
    bela maca

Post by bela maca Mon Dec 17, 2018 1:10 pm

ničim to nije pričvršćeno za zemlju, postoje neke vreće sa peskom al samo stoje pored..

_____
    паће

Post by паће Mon Dec 17, 2018 1:20 pm

Quincy Endicott wrote:posebno je impresivno sto je luk, koliko se ja razumem, valjda staticki najstabilnija struktura?

Не знам да ли тачно кружни лук, параболични или ланчаница, ал' неки од тих лукова јесте... то под условом да треба да носи хомогено распоређен терет, и да се сваки елемент лука бочно ослања о комшије. Овде је то очигледно поремећено некаквим шаркама које се отварају у погрешном смеру, Q.E.D.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Sotir

Post by Sotir Mon Dec 17, 2018 2:08 pm

Quincy Endicott wrote:posebno je impresivno sto je luk, koliko se ja razumem, valjda staticki najstabilnija struktura?

Јутрос сам из досаде рачунао колико тежи снег нападао на кола.
    Снег је густине од 0,2 за свеже нападао па до 0,6 кг за утабан по литри.
    Ако је површина аута неких 5м2, ових 30цм који су нападали су испод 300кг, колико и да вози 4 путника. Што и није пуно за статику.

Што нас враћа на овај лук који је пао. На њему није било много тежине, метална конструкција би то требала да издржи.
    Међутим, код овога је присутан и утицај ветра, кога нема без снежног покрова.
    Ветар може да и на овом малом делу гура снагом од неколико стотина кила по хоризонталној оси, и то да цима што лако ослаби структуру.
    паће

Post by паће Mon Dec 17, 2018 2:15 pm

Видиш да се лук распао на три једнака дела. То је пројектовано да заузима што мање места кад се вози, да се лако удева једно у друго, и исто лако расклопи и однесе негде да презими... оно од јуна до септембра, колико му је већ морт сезона.

Очигледно ти спојеви нису замишљени да поднесу и кошаву без снега, а камоли ово кад ти снег ем товари конструкцију ем изиграва једро. Наравно да ће да се сложи ко бритва.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Dec 17, 2018 2:17 pm

Gle stvarno se raspalo na tri dela. Konstrukcijo iz tri dela, ponovo ćeš biti cela!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    katamaran

Post by katamaran Mon Dec 17, 2018 2:17 pm

Ovaj sneg je izlomio jako debelo drvece. Sinoc do keja kataklizma od polomljenih grana a na samom keju ne radi rasveta jer je ogromna grana pala i pokidala zice.

_____
    Belaj Boy
    bela maca

Post by bela maca Tue Dec 18, 2018 11:35 am

zju, izgleda da se klati kran u takovskoj, na onom gradilištu gde su oteli ceo trotoar kod stanice 41 i 23
    zatvoren je taj deo, ne daju ni pešacima da prođu  Beograd - Page 10 1848198029

to mi je baš veliki trip, ti ogromni kranovi, nedavno sam sanjala da mi se jedan srušio na zgradu

_____
    bela maca

Post by bela maca Tue Dec 18, 2018 11:39 am

kažu pukla cev pa propao kran  Beograd - Page 10 1848198029

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/3358820/blokiran-deo-takovske-ulice-zbog-opasnosti-od-rusenja-krana.html

_____
    паће

Post by паће Tue Dec 18, 2018 11:40 am

bela maca wrote:
    to mi je baš veliki trip, ti ogromni kranovi, nedavno sam sanjala da mi se jedan srušio na zgradu

С разлогом. Навадио сам се да гледам оне видоје са глупандерима којима се свашта догађа (јер су тврдили да се у школи ништа не научи) па потврђују кеца из физике на радном месту. Тих кранова што падају сам се баш нагледао, ал' углавном кад шеф не зна правило где мора да буде тежиште, па нареди...

Код нас нема бојазни, сви ти РГМ* су поштено заслужили све своје килаве двојке...

----
    * колега, он не рукује машине него рукује машином, дакле занимање се зове руковалац грађевинским машинама и тако мора да му пише на дипломи... ајте ви то поново.

_____
    bela maca

Post by bela maca Tue Dec 18, 2018 12:15 pm

kažu od težine krana je pukla vodovodna cev ispod, i to još sinoć.
    i investitora i onog ko je dao dozvolu treba lepo na terazije.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Dec 18, 2018 12:21 pm

Ja sam se vec cudio kako svakodnevne stvari funkcionisu u naprednjackoj Srbiji, kako svakog dana nekome zgrada ne padne na glavu, ne srusi se neki most, kako rade vodovodi i kanalizacija, itd. Izgleda je bilo potrebno par godina da udjemo u taj period.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 18, 2018 12:29 pm

Mokar sneg, taj huligan stari
    Što lomi drveće i lukove kvari.

Beograd - Page 10 48371532_1183900491787454_2780708766851530752_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fbeg4-1
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Dec 18, 2018 12:41 pm

Beograd - Page 10 3579118792

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 18, 2018 12:43 pm

Beograd - Page 10 286371741

linč, silovanje, nasilje...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Dec 18, 2018 12:46 pm

Ma dal je stvarno to reko? Jbt.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 18, 2018 12:48 pm

Žalosno je što su najveće žrtve ovih instruisanih huligana deca koja uživaju u novogodišnjoj čaroliji, kaže Vesić

„Пресекли су прво каблове, а потом покушали да физички униште све украсе. На сличан начин су секли каблове и уништавали украсе у парку Мањеж”, рекао је Весић за Танјуг.

Истакао је да је Град Београд данас поднео кривичну пријаву против НН лица и додао да се нада да ће они који су ово урадили бити ухапшени.

„Не знам како да назовем те особе које су уништавале новогодишње украсе осим олошем. То што се ноћас десило у парку Ташмајдан последица је атмосфере насиља и нетолеранције коју у нашем друштву шире поједине политичке групе које позивају на насиље над сваким ко подржава легитимно изабрану власт, као и на уништавање свега што ураде или изграде Влада Србије или Град Београд”, рекао је Весић.

Како је додао, они који су уништавали новогодишње украсе у парковима Ташмајдан и Мањеж треба да знају да су уништавали имовину свих грађана Београда.

„Верујем да ће ови хулигани бити ухапшени и да ће одговарати по закону. Позивам све да се уздрже од насиља и испољавања агресије без обзира да ли су у питању новинари, политички неистомишљеници или имовина Града, у коју спада новогодишња расвета... Жалосно је што су највеће жртве ових инструисаних хулигана деца која уживају у новогодишњој чаролији у нашим парковима са својим декама и бакама. Време је да се са тим прекине”, поручио је Весић.

Да је у Ташмајданском парку оштећено 20 новогодишњих украса потврдио је и директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски.

Он је за Танјуг навео да украси нису оштећени због снега или ветра јер је на тој локацији инсталирано још 30 идентичних украса који трпе исту тежину снега због чега је, додаје, немогуће да се оштети 20, а осталих 30 не.

„Поред трагова шутирања који се виде, на већини тих елемената су исечени и каблови. Снег не може да доведе до исеченог кабла нити може да сломи украс. Тежина снега може да га обори, али да је у питању снег онда би били оборени сви украси”, рекао је Цинцар Попоски.
    bela maca

Post by bela maca Tue Dec 18, 2018 12:50 pm

gradonačelnik mesić

https://twitter.com/i/status/1074978067762810880

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Dec 18, 2018 12:53 pm

Он је за Танјуг навео да украси нису оштећени због снега или ветра јер је на тој локацији инсталирано још 30 идентичних украса који трпе исту тежину снега због чега је, додаје, немогуће да се оштети 20, а осталих 30 не.

Can't argue with logic.

_____

Post by beatakeshi Tue Dec 18, 2018 1:09 pm

„Позивам све да се уздрже од насиља и испољавања агресије без обзира да ли су у питању новинари, политички неистомишљеници или имовина Града, у коју спада новогодишња расвета... ”, поручио је Весић.

Beograd - Page 10 3137070404
    Hvala bivšem šefu kabineta na ovom biseru mudrosti.

Last edited by beatakeshi on Tue Dec 18, 2018 1:12 pm; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 18, 2018 1:11 pm

fotorobot osumljičavog NN lica

Beograd - Page 10 180?cb=20130224213255
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Dec 18, 2018 1:26 pm

U pitanju su stetocine koje placaju rumunski tajkuni

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 18, 2018 4:47 pm

Izgleda da će demontaža krana trajati do sutra.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 2:49 am