Beograd
- Post n°226
Re: Beograd
pitaj tamo poresko, msm da moze
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°227
Izgleda da Keep Light portali na Tašmajdanu nisu predviđeni da na njih pada sneg. pic.twitter.com/Euvon85blf
— Stonexman(@stonexman) December 17, 2018
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°228
posebno je impresivno sto je luk, koliko se ja razumem, valjda staticki najstabilnija struktura?
- Post n°229
ničim to nije pričvršćeno za zemlju, postoje neke vreće sa peskom al samo stoje pored..
_____
- Post n°230
Quincy Endicott wrote:posebno je impresivno sto je luk, koliko se ja razumem, valjda staticki najstabilnija struktura?
Не знам да ли тачно кружни лук, параболични или ланчаница, ал' неки од тих лукова јесте... то под условом да треба да носи хомогено распоређен терет, и да се сваки елемент лука бочно ослања о комшије. Овде је то очигледно поремећено некаквим шаркама које се отварају у погрешном смеру, Q.E.D.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°231
Quincy Endicott wrote:posebno je impresivno sto je luk, koliko se ja razumem, valjda staticki najstabilnija struktura?
Јутрос сам из досаде рачунао колико тежи снег нападао на кола.
Снег је густине од 0,2 за свеже нападао па до 0,6 кг за утабан по литри.
Ако је површина аута неких 5м2, ових 30цм који су нападали су испод 300кг, колико и да вози 4 путника. Што и није пуно за статику.
Што нас враћа на овај лук који је пао. На њему није било много тежине, метална конструкција би то требала да издржи.
Међутим, код овога је присутан и утицај ветра, кога нема без снежног покрова.
Ветар може да и на овом малом делу гура снагом од неколико стотина кила по хоризонталној оси, и то да цима што лако ослаби структуру.
- Post n°232
Видиш да се лук распао на три једнака дела. То је пројектовано да заузима што мање места кад се вози, да се лако удева једно у друго, и исто лако расклопи и однесе негде да презими... оно од јуна до септембра, колико му је већ морт сезона.
Очигледно ти спојеви нису замишљени да поднесу и кошаву без снега, а камоли ово кад ти снег ем товари конструкцију ем изиграва једро. Наравно да ће да се сложи ко бритва.
Очигледно ти спојеви нису замишљени да поднесу и кошаву без снега, а камоли ово кад ти снег ем товари конструкцију ем изиграва једро. Наравно да ће да се сложи ко бритва.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°233
Gle stvarno se raspalo na tri dela. Konstrukcijo iz tri dela, ponovo ćeš biti cela!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°234
Ovaj sneg je izlomio jako debelo drvece. Sinoc do keja kataklizma od polomljenih grana a na samom keju ne radi rasveta jer je ogromna grana pala i pokidala zice.
_____
Belaj Boy
- Post n°235
zju, izgleda da se klati kran u takovskoj, na onom gradilištu gde su oteli ceo trotoar kod stanice 41 i 23
zatvoren je taj deo, ne daju ni pešacima da prođu
to mi je baš veliki trip, ti ogromni kranovi, nedavno sam sanjala da mi se jedan srušio na zgradu
zatvoren je taj deo, ne daju ni pešacima da prođu
to mi je baš veliki trip, ti ogromni kranovi, nedavno sam sanjala da mi se jedan srušio na zgradu
_____
- Post n°236
kažu pukla cev pa propao kran
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/3358820/blokiran-deo-takovske-ulice-zbog-opasnosti-od-rusenja-krana.html
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/3358820/blokiran-deo-takovske-ulice-zbog-opasnosti-od-rusenja-krana.html
_____
- Post n°237
bela maca wrote:
С разлогом. Навадио сам се да гледам оне видоје са глупандерима којима се свашта догађа (јер су тврдили да се у школи ништа не научи) па потврђују кеца из физике на радном месту. Тих кранова што падају сам се баш нагледао, ал' углавном кад шеф не зна правило где мора да буде тежиште, па нареди...
Код нас нема бојазни, сви ти РГМ* су поштено заслужили све своје килаве двојке...
----
* колега, он не рукује машине него рукује машином, дакле занимање се зове руковалац грађевинским машинама и тако мора да му пише на дипломи... ајте ви то поново.
_____
- Post n°238
kažu od težine krana je pukla vodovodna cev ispod, i to još sinoć.
i investitora i onog ko je dao dozvolu treba lepo na terazije.
i investitora i onog ko je dao dozvolu treba lepo na terazije.
_____
- Post n°239
Ja sam se vec cudio kako svakodnevne stvari funkcionisu u naprednjackoj Srbiji, kako svakog dana nekome zgrada ne padne na glavu, ne srusi se neki most, kako rade vodovodi i kanalizacija, itd. Izgleda je bilo potrebno par godina da udjemo u taj period.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°243
Ma dal je stvarno to reko? Jbt.
_____
- Guest
- Post n°244
Žalosno je što su najveće žrtve ovih instruisanih huligana deca koja uživaju u novogodišnjoj čaroliji, kaže Vesić
„Пресекли су прво каблове, а потом покушали да физички униште све украсе. На сличан начин су секли каблове и уништавали украсе у парку Мањеж”, рекао је Весић за Танјуг.
Истакао је да је Град Београд данас поднео кривичну пријаву против НН лица и додао да се нада да ће они који су ово урадили бити ухапшени.
„Не знам како да назовем те особе које су уништавале новогодишње украсе осим олошем. То што се ноћас десило у парку Ташмајдан последица је атмосфере насиља и нетолеранције коју у нашем друштву шире поједине политичке групе које позивају на насиље над сваким ко подржава легитимно изабрану власт, као и на уништавање свега што ураде или изграде Влада Србије или Град Београд”, рекао је Весић.
Како је додао, они који су уништавали новогодишње украсе у парковима Ташмајдан и Мањеж треба да знају да су уништавали имовину свих грађана Београда.
„Верујем да ће ови хулигани бити ухапшени и да ће одговарати по закону. Позивам све да се уздрже од насиља и испољавања агресије без обзира да ли су у питању новинари, политички неистомишљеници или имовина Града, у коју спада новогодишња расвета... Жалосно је што су највеће жртве ових инструисаних хулигана деца која уживају у новогодишњој чаролији у нашим парковима са својим декама и бакама. Време је да се са тим прекине”, поручио је Весић.
Да је у Ташмајданском парку оштећено 20 новогодишњих украса потврдио је и директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски.
Он је за Танјуг навео да украси нису оштећени због снега или ветра јер је на тој локацији инсталирано још 30 идентичних украса који трпе исту тежину снега због чега је, додаје, немогуће да се оштети 20, а осталих 30 не.
„Поред трагова шутирања који се виде, на већини тих елемената су исечени и каблови. Снег не може да доведе до исеченог кабла нити може да сломи украс. Тежина снега може да га обори, али да је у питању снег онда би били оборени сви украси”, рекао је Цинцар Попоски.
- Post n°245
gradonačelnik mesić
https://twitter.com/i/status/1074978067762810880
https://twitter.com/i/status/1074978067762810880
_____
- Post n°246
Он је за Танјуг навео да украси нису оштећени због снега или ветра јер је на тој локацији инсталирано још 30 идентичних украса који трпе исту тежину снега због чега је, додаје, немогуће да се оштети 20, а осталих 30 не.
Can't argue with logic.
_____
- Post n°247
„Позивам све да се уздрже од насиља и испољавања агресије без обзира да ли су у питању новинари, политички неистомишљеници или имовина Града, у коју спада новогодишња расвета... ”, поручио је Весић.
Hvala bivšem šefu kabineta na ovom biseru mudrosti.
Hvala bivšem šefu kabineta na ovom biseru mudrosti.
Last edited by beatakeshi on Tue Dec 18, 2018 1:12 pm; edited 1 time in total
- Post n°249
U pitanju su stetocine koje placaju rumunski tajkuni
_____
★
Uprava napolje!