Pa ne, ovo je...
Severna Makedonija
- Post n°176
Re: Severna Makedonija
Pa ne, ovo je...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°177
S jedne strane 8M dolara, Merkel, Matis, Stoltenberg, EU, NATO, sa druge strane novac omanjeg stambenog kredita, navijačka grupa, neimenovani grčki mufljuz, dva ruska bota koji pakuju FB postove, i ovi ih ugaze ko mače muškatlu.
- Post n°178
Greek businessmen “sympathetic to the Russian cause” had paid rightwing nationalist groups as much as $21,000
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°179
MNE wrote:mislio sam u Makedoniji al dobro i u YU zbirno ih je bilo blizu 10% pa je pitanje na kojoj cifri onda treba povući granicu
Na cifri na kojoj je se nešto pitaju, što kad se odlučivalo o imenu NR/SR Makedonija recimo da verovatno nije baš bio slučaj.
- Post n°180
Nema Guardian kad nešto uvati, ko pit bul... El reko Han sve prošlo super? - sve prošlo super. Ali jače od njih...
- Guest
- Post n°181
Trebali su pre 10 godina reći Grcima "nema novca za vas dok ne prekinete sa ludačkom blokadom MKD i oponiranjem njenom imenu". Em bi bilo poštenije, em bi bilo efikasnije.
- Post n°182
prvo, naravno da je postojala makedonska etnija (mada je i to komplikovano) ali makedonska nacija se formirala kroz revoluciju, nop i jugoslaviju. ta intervencija je zapravo trebalo da osigura da izmedju bugarske, srbije i grcke nece vise biti sukoba poput onog u drugom balkanskom ratu i da resi 'makedonsko' pitanje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°184
na odredjeni nacin da. mislim pitanje je da li raspad jugoslavije moze preziveti makedonija? oona na neki nacin se ponovo nalazi u procepu bizarnih kriminalizovanih bugarofila, grckih problema sa suverenoscu i srpskih fantazija o kingmejkerstvu na balkanu. doduse neka pogledaju bih i nek placu od srece.
btw, eu birokrate tretiraju makedoniju kao dodz siti. moji makedonski poznanici uvek su puni prica o poslovnim vezama eu diplomata i krugova oko vsmro.
btw, eu birokrate tretiraju makedoniju kao dodz siti. moji makedonski poznanici uvek su puni prica o poslovnim vezama eu diplomata i krugova oko vsmro.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°185
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°186
iako iz mene ponekad govori budala koji bi volela da između grčke i srbije nema granice (iz sasvim sebičnih i ovom forumu poznatih razloga), meni je stvarno žao ovih milion i kusur slovenskih makedonaca, za kojima se niko neće okrenuti kada i ako bude krenulo neko ozbiljno sranje... naročito kada čitam ove ludorije, koje samo govore da se za one koji se pitaju u makedoniji ne radi o makedoniji nego o rusiji. tragedija ovog sveta je što na njemu više nema mesta za male. e da, iz nekih bizarnih razloga danas mislim o vasilu džemperkovskom, naročito u svetlu ove gornje opaske tj pitanja da li će makedonija preživeti bez jugoslavije.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°187
Kondo wrote:iako iz mene ponekad govori budala koji bi volela da između grčke i srbije nema granice (iz sasvim sebičnih i ovom forumu poznatih razloga), meni je stvarno žao ovih milion i kusur slovenskih makedonaca, za kojima se niko neće okrenuti kada i ako bude krenulo neko ozbiljno sranje... naročito kada čitam ove ludorije, koje samo govore da se za one koji se pitaju u makedoniji ne radi o makedoniji nego o rusiji. tragedija ovog sveta je što na njemu više nema mesta za male. e da, iz nekih bizarnih razloga danas mislim o vasilu džemperkovskom, naročito u svetlu ove gornje opaske tj pitanja da li će makedonija preživeti bez jugoslavije.
Doduše, danas ima više nego ikad u moderno doba.
Ima ono da je Kiro pitao Slobu - ako ovo ne krene dobro, jel možemo mi da se vratimo? Sad više nema nemaju gde da se vrate (osim u Srbiju, što naravno ne dolazi u obzir, iz 100 razloga). Ipak, u odnosu na sve ostale oko njih, "Srbima" je jedinima bar u dovoljnoj meri jasno ko su i šta su oni u stvari.
- Post n°188
što i nije tako teško....
_____
#FreeFacu
- Post n°189
Molim vas, drugovi, pa dok je Beograd bio centar svega gradile se bolnice, skole, putevi, fabrike, pruge, insitituti, sport, fakulteti...svima su data prava, cak i serijat danas Bosnjacima.
Lazu Purgeri no su ljubomorni.
Dakle, Beograd je civilizacija, Beograd je svet.
Da vladamo-posteno, nas je moto.
Lazu Purgeri no su ljubomorni.
Dakle, Beograd je civilizacija, Beograd je svet.
Da vladamo-posteno, nas je moto.
- Post n°190
IVANOV PORUČIO ZAEVU: Vreme je za odgovornost za neuspeh referenduma; Očekivana podrška EU i NATO-u od preko 80 odsto smanjila se na 36,9%
- Post n°192
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°193
Генерални секретар УН Антонио Гутереш изјавио је данас да је примио к знању резултате консултативног референдума у Македонији оценивши "важним" то што се "убедљива" већина оних који су гласали изјаснила за споразум о новом имену за ту земљу, наводи се у саопштењу светске организације.
Гутереш је "позвао све домаће политичке снаге да спроведу (то што је одлучено) преко институција своје земље", наводи се у саопштењу УН.
- Post n°194
koliko se sjećam Makedonci su imali neko organizovano botovanje i kad su bili američki izbori, tako da su vjerovatno uhodaniGargantua wrote:S jedne strane 8M dolara, Merkel, Matis, Stoltenberg, EU, NATO, sa druge strane novac omanjeg stambenog kredita, navijačka grupa, neimenovani grčki mufljuz, dva ruska bota koji pakuju FB postove, i ovi ih ugaze ko mače muškatlu.
- Guest
- Post n°195
interesantno je do koje mere najdemokratskije demokratije obesmišljavaju referendume
- Post n°196
sejlor wrote:Ma je l vi stvarno opravdavate grčko nacionalističko luđenje oko imena time što su stara nacija, a Makedonci mlada?
naravno da ne, svako ima pravo da se zove kako hoce. medjutim, posto EU nece da ih zastiti i lupi dandaru Grcima, Jugoslavije vise nema a Makedonci nisu u stanju da pobede Grke u ratu, biva ovako kako biva
- Post n°197
Quincy Endicott wrote:sejlor wrote:Ma je l vi stvarno opravdavate grčko nacionalističko luđenje oko imena time što su stara nacija, a Makedonci mlada?
naravno da ne, svako ima pravo da se zove kako hoce. medjutim, posto EU nece da ih zastiti i lupi dandaru Grcima, Jugoslavije vise nema a Makedonci nisu u stanju da pobede Grke u ratu, biva ovako kako biva
najbolje bi ih EU zastitila da im je odmah, krajem 1991 rekla da odjebu sa antičkim fabrikacijama čiji je sastavni deo i ime, i uslovila priznanje kompletnim redizajnom identiteta. do sad bi odavno bili na zelenoj grani. sad su grci krivi sto je ovima neko dao da se igraju nacije i identiteta bez ikakve odgovornosti za posledice.
_____
#FreeFacu
- Post n°199
bruno sulak wrote:...nalazi u procepu bizarnih kriminalizovanih bugarofila, grckih problema sa suverenoscu i srpskih fantazija o kingmejkerstvu na balkanu. doduse neka pogledaju bih i nek placu od srece.
Ne znam ikoga ko ozbiljno gleda na Makedoniju kao potencijalno mesto za srpsko kingmejkerstvo. Jedino Aleksandar Raković, pa i on više kao neki potencijal za daleku, daleku budućnost, kao usamljeni glas na ponekoj lokalnoj televiziji. Za Srbe je to završena priča, iz mnogih razloga, čak i za najekstremnije. Za 10-20 godina tako će biti i sa Kosovom.
KinderLad wrote:
Ima ono da je Kiro pitao Slobu - ako ovo ne krene dobro, jel možemo mi da se vratimo? Sad više nema nemaju gde da se vrate (osim u Srbiju, što naravno ne dolazi u obzir, iz 100 razloga). Ipak, u odnosu na sve ostale oko njih, "Srbima" je jedinima bar u dovoljnoj meri jasno ko su i šta su oni u stvari.
Jes, najbolje da se vraćaju u bilo šta, sve i da je ostala Jugoslavija. Putujte igumani slobodno! Zamisli da ti supružnik, kada je teško, kaže "e idem ja malo okolo, ti se snađi, al ako meni ne ide možda da se vratim". Uostalom, smatram da im je sve osim pripajanja Kosovu premija.
- Post n°200
William Murderface wrote:
Pa ne, ovo je...
Ne brini ništa, krčka se polako i priča da je pedofilija u katolika produkt infiltracije 1100 Staljinovih agenata još 30-ih sa zadatkom da razore crkvu iznutra.