Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

a future to believe in

Gargamel

a future to believe in - Page 14 Empty Re: a future to believe in

Post by Gargamel Wed Sep 26, 2018 6:26 pm

Gargantua wrote:But there is also a looming scenario in which the UK crashes out of the EU, causing chaos and misery, for which the Tories get all the blame. Labour then scoops up the votes of the immiserated. It isn’t a position that anyone around Corbyn will express out loud because it sounds brutal and cynical: no one will trumpet a plan of complicity with Conservative no-deal maniacs to engineer a crisis in the hope of capitalising on public pain.

Lenin in 1891–92 spoke out sharply and definitely against feeding the starving. His position, to the extent that I can now remember it, and I remember it well since I frequently argued with him about it, was as follows. The famine is the direct result of a definite social system. While that system exists such famines are inevitable. To eliminate famines is possible, but only by destroying this system. Being in this sense inevitable, the current famine is playing the role of a progressive factor. By destroying the peasant economy and driving the peasant from the country to the town, the famine creates a proletariat and facilitates the industrialisation of the region, which is progressive. Furthermore the famine can and should be a progressive factor not only economically. It will force the peasant to reflect on the bases of the capitalist system, demolish faith in the tsar and tsarism, and consequently in due course make the victory of the revolution easier...

http://www.paulbogdanor.com/left/soviet/famine/ellman.pdf
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 26, 2018 6:55 pm

Ma jasna je meni ta linija kritike, i nije da nije bez načelne vrednosti, ali.... ima više ugla gledanja, bilo da se gleda iz uske korbinove izborne logike, koja je opet validna sama po sebi, ne manje validna od logike libdemova ili "meki-bregzit" torijevaca, bilo od toga da "novi" laburisti prosto imaju implicitno pravo da nude levu politiku koju ne bi mogli tek tako voditi u EU u čemu im je Bregzit suštinski koristan, a to taktički ili prećutkuju ili guraju u stranu. 

Ovo je torijevsko sranje, oni treba da plate ceh na ovaj ili onaj način, a nije tuga ni ako plate "široke narodne mase" pogotovo one koje su ih držale na vlasti od 2010, šta sad.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Wed Sep 26, 2018 10:16 pm

Zuper wrote:Ne postoji levica u SAD, barem na tako visokom nivou politike, to je u najboljem buckuris koji se prokaze kao ekstremizam.
    Vojna dolina u Kaliforniji(i dan danas je gomila VC sponzorisano preko tajnih sluzbi i vojske, kompanije to vracaju, kao sto smo videli prethodnih par godina kada je sve to otvoreno i izaslo na videlo, a sama dolina je nastala kao vojni i strateski projekat razvoja zapadne obale), poznata i kao "Silicujumska dolina", podrzava indentiteske liberale jer imaju korist od toga. Samo treba pogledati Apple, koji ima ogromnu korist od Kine i uvoza inzenjera.
    H1B vize su jedan od osnova SAD ekonomije i ekonomske moci. Sta da se radi, bolje jeftini robovi.

Gde može više o tome da se pročita?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Wed Sep 26, 2018 10:58 pm

ontheotherhand wrote:
    Zuper wrote:Ne postoji levica u SAD, barem na tako visokom nivou politike, to je u najboljem buckuris koji se prokaze kao ekstremizam.
    Vojna dolina u Kaliforniji(i dan danas je gomila VC sponzorisano preko tajnih sluzbi i vojske, kompanije to vracaju, kao sto smo videli prethodnih par godina kada je sve to otvoreno i izaslo na videlo, a sama dolina je nastala kao vojni i strateski projekat razvoja zapadne obale), poznata i kao "Silicujumska dolina", podrzava indentiteske liberale jer imaju korist od toga. Samo treba pogledati Apple, koji ima ogromnu korist od Kine i uvoza inzenjera.
    H1B vize su jedan od osnova SAD ekonomije i ekonomske moci. Sta da se radi, bolje jeftini robovi.

Gde može više o tome da se pročita?

Gde god hoćeš.
    Čak je i Asanž pisao o sastanku sa Erikom Šmitom.

Evo nešto sveže:
    https://futurism.com/google-jk-project-maven-work-military-still/
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Oct 02, 2018 10:50 pm

legla suska matorom. ovo me podseca na cedinu kampanju protiv miskovica

_____
    ova zemlja to je to
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 02, 2018 11:09 pm

Gargamel wrote:
    Gargantua wrote:But there is also a looming scenario in which the UK crashes out of the EU, causing chaos and misery, for which the Tories get all the blame. Labour then scoops up the votes of the immiserated. It isn’t a position that anyone around Corbyn will express out loud because it sounds brutal and cynical: no one will trumpet a plan of complicity with Conservative no-deal maniacs to engineer a crisis in the hope of capitalising on public pain.

Lenin in 1891–92 spoke out sharply and definitely against feeding the starving. His position, to the extent that I can now remember it, and I remember it well since I frequently argued with him about it, was as follows. The famine is the direct result of a definite social system. While that system exists such famines are inevitable. To eliminate famines is possible, but only by destroying this system. Being in this sense inevitable, the current famine is playing the role of a progressive factor. By destroying the peasant economy and driving the peasant from the country to the town, the famine creates a proletariat and facilitates the industrialisation of the region, which is progressive. Furthermore the famine can and should be a progressive factor not only economically. It will force the peasant to reflect on the bases of the capitalist system, demolish faith in the tsar and tsarism, and consequently in due course make the victory of the revolution easier...

http://www.paulbogdanor.com/left/soviet/famine/ellman.pdf

ukoliko ustanu protiv brexita laburisti ce biti pometeni. mislim da jc mora da drzi ovaj kurs i da se sprema za bodzoa.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 18, 2018 10:17 pm

Berni ima globalne vizije:

Tekst

Building A Global Democratic Movement to Counter Authoritarianism
    Bernie Sanders

https://medium.com/@SenSanders/building-a-global-democratic-movement-to-counter-authoritarianism-46832e3beef6

Snimak

I komentar jakobinaca
    Indy

Post by Indy Thu Oct 18, 2018 10:20 pm

Zar nije to ono Varufakisovo (Diem)? Mislim, nemam 45 minuta da slušam sad Bernija, koliko god da ga je veselo slušati. a future to believe in - Page 14 1233199462
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Oct 19, 2018 12:29 am

Indy wrote:Zar nije to ono Varufakisovo (Diem)? Mislim, nemam 45 minuta da slušam sad Bernija, koliko god da ga je veselo slušati. a future to believe in - Page 14 1233199462

Pusti u pozadini, kao radio... radi nešto drugo. Odsluša se 45 minuta kao od šale.

Ovo me podseti da nabavim novo, tiše kućište.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Oct 19, 2018 9:17 am

Izuzetno hrabar nastup. Ali mora tako. Jednostavno se mora probiti kroz naslage realpolitičkog zdavorazumizma i nastupiti besramno utopistički - think big.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Fri Oct 19, 2018 10:07 am

to onaj baja sto je plakao za reptilom mekejnom?

_____
    I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Oct 19, 2018 10:51 am

E, to je najbitnije. Ne daj se zajebati.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Oct 19, 2018 11:07 am

Ono gde je sto posto u pravu je da je potrebno ciljati na veliko da bi se dobilo bilo sta. Defanziva ne vodi nikuda, to je tacno.
    Indy

Post by Indy Fri Oct 19, 2018 12:17 pm

Bogme, ne znam za to. Kad je trebalo da bude nezavisni predsednički kandidat, a on stao iza HRC... Rekao je da nije hteo da bude još 1 Ralph Nader. A neki kažu, pa to ni ne može... Nader ima grandes cojones.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Wed Oct 24, 2018 8:13 pm

William Murderface wrote:E, to je najbitnije. Ne daj se zajebati.

meni jeste najbitnija njihova spoljna politika, jedino me to i interesuje. sto se mene tice, mogu i dalje da nastave da nemaju zdravstvo i ubijaju jedni druge po ulicama kao kauboji koji jesu, sto bi me to doticalo.

_____
    I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds
    Indy

Post by Indy Thu Oct 25, 2018 12:01 am

Pa, to je jedno te isto. Oružani kompleks i nasilje rulaju napolju, rulaju unutra. (Neki mudriji bi rekli, to je taj krvoločni kapitalizam...)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 25, 2018 12:28 am

Santino wrote:
    William Murderface wrote:E, to je najbitnije. Ne daj se zajebati.

meni jeste najbitnija njihova spoljna politika, jedino me to i interesuje. sto se mene tice, mogu i dalje da nastave da nemaju zdravstvo i ubijaju jedni druge po ulicama kao kauboji koji jesu, sto bi me to doticalo.

Pa brkaš spoljnu politiku sa političkim folklorom. Bernijevo "plakanje" nad Mekejnom je politički folklor. Njegova spoljnopolitička vizija je ono što je Gargantuao okačio.

A Indy je lepo primetio i da su spoljna i unutrašnja politika US bitno povezane.

_____

Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Oct 25, 2018 12:30 am

klintonovi, obama, cnn...

sto su tako sigurni da pisma i paketice moraju nuzno neki white trash supremisti da salju...

a onda na gardijanu zizek doliva ulje na vatru pricom da su klintonovi veci problem od trampa.

ne znam sta da mislim
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 25, 2018 12:37 am

Indy wrote:Bogme, ne znam za to. Kad je trebalo da bude nezavisni predsednički kandidat, a on stao iza HRC... Rekao je da nije hteo da bude još 1 Ralph Nader. A neki kažu, pa to ni ne može... Nader ima grandes cojones.

Može tako, ali cena tih cojones je da nikad ne dođeš ni blizu vlasti. Bernijeva odluka da podrži HRC je bila njegova ulaznica u Demokratsku stranku i sada mo omogućava da gura socijalističke kandidate širom zemlje, i da priprema eventualnu novu kandidaturu. Da je nije podržao, tačno bi i završio kao Nader - na margini. Mislim da je on to dobro odigrao, premazan je on lik i nije uopšte naivan.

Mislim da se prosto mora praviti razlika između ozbiljnih političkih ustupaka, i lip service-a nekim uvreženim idejama među demokratama, kojima kupuje mogućnost da uopšte igra u big league-u. Ako je povremeno pominjanje ruskih hakera i suzica nad Mekejnom (mada mislim da je tu bilo i iskrenosti - oni jesu uspešno sarađivali oko veterana), cena koja se mora platiti da bi se iznela onako smela internacionalistička vizija, mislim da je to sasvim dobra trgovina.

_____

Indy

Post by Indy Thu Oct 25, 2018 3:06 am

Ovo za Nadera (i Berniea) sam preuzeo od Chrisa Hedgesa. I ja sam dugo mislio kao ti Williame. Naravno da Bernie nije "politički neuk", naprotv. Zna on šta radi, ali...  Evo tamo negde oko 24-tog minuta pričaju o tome. Uglavnom, u apstraktu je da se ovako - kroz dvopartijski sistem - ništa zaista ne menja (bez obzira na povremeni entuzijazam koji pominješ i koji i ja delim... ali, to dođe, i prođe.) Cornell West je u stvari tada, kada je Bernie endorse-ovao HC, rekao da je Bernie "propustio svoj istorijski moment". Ova grupa ljudi (Hedges, West, Nader... ja) ne veruju da će do revolucije doći kroz Demokratsku stranku.

Na kraju Hedges kaže (oko 27:40 minuta) da je Bernie podržao HC radi svoje karijere i političkog opstanka, i da je u tome u pravu (tj. da bi ostao bez karijere da nije podržao Hillary... ali, njegov legacy je već tada bio značajan, i možda je to bilo dosta.)

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 25, 2018 7:28 pm

Hvala, Indy, poslušaću obavezno. Ja mnogo volim Hedžisa. Inače, naravno da tu niko ne može biti siguran koji je put bolji. Možda zaista treba batliti demokrate jednom za svagda i graditi neku novu stranku/pokret iznova. Meni se čini da je u US to užasno teško, i da ovaj Bernijev marš kroz institucije ima najbolje izglede na uspeh u ovom trenutku. Ko zna da li sam u pravu...

U međuvremenu, Berni o SA i ratu u Jemenu:

https://www.nytimes.com/2018/10/24/opinion/bernie-sanders-saudi-arabia-war-yemen.html

_____

паће

Post by паће Thu Oct 25, 2018 7:37 pm

William Murderface wrote:Hvala, Indy, poslušaću obavezno. Ja mnogo volim Hedžisa. Inače, naravno da tu niko ne može biti siguran koji je put bolji. Možda zaista treba batliti demokrate jednom za svagda i graditi neku novu stranku/pokret iznova. Meni se čini da je u US to užasno teško, i da ovaj Bernijev marš kroz institucije ima najbolje izglede na uspeh u ovom trenutku. Ko zna da li sam u pravu...

Па Бернију не преостаје ништа друго него баш то што сад ради, да отме странку као што су чајџије чајници чајанци чајничани преотели ГОП. Једностраначки плурализам или тако некако.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 25, 2018 7:40 pm

Upravo. S tim što je Čajdžinica uvek bila lažni grassroots pokret, a zapravo debelo finansirana od braće Koh i ekipe - oni jesu republikanski establišment, samo by night. Kao Brus Vejn i Betmen.

Sa Bernijem je znatno drugačije, pa mu je u tom smislu i zadatak znatno teži... Ali da, i ja mislim da mu je to namera.

_____

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Oct 25, 2018 8:15 pm

Tom logikom nijedan pokret nije grassroots jer, pre ili kasnije, svaki biva preuzet od strane nekog dela elite. Na kraju krajeva, Bernard nije neki profesor fizike u srednjoj školi, ili sitni farmer, već ugledni senator. A i da se ne foliramo da je njegova politika nešto radikalno, što preti pukoj egzistenciji finansijske elite, pa su oni kao krvnički protiv. Upravo suprotno, narativ moderne socijaldemokratije upravo polazi od težnje da se očuva postojeći poredak. Bogataši da plate malo više poreza, pa da onda mogu mirno da uživaju u svojim vilama, jer će i svi ostali biti zadovoljni.

Time rečeno, ne vidim da je postignut ikakav progres (no pun intended) od strane tzv bernističke struje. Nijedna politika nije nametnuta, niko relevantan nije proguran, a prepredeni lisac će dozvoliti da mu jebeni Džo Bajden preotme kandidaturu.
    Tramp i trampisti nisu preuzeli GOP marširajući kroz institucije, već gazeći ih

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    паће

Post by паће Thu Oct 25, 2018 8:42 pm

Летећи Полип wrote:Tom logikom nijedan pokret nije grassroots jer, pre ili kasnije, svaki biva preuzet od strane nekog dela elite. Na kraju krajeva, Bernard nije neki profesor fizike u srednjoj školi, ili sitni farmer, već ugledni senator. A i da se ne foliramo da je njegova politika nešto radikalno, što preti pukoj egzistenciji finansijske elite, pa su oni kao krvnički protiv. Upravo suprotno, narativ moderne socijaldemokratije upravo polazi od težnje da se očuva postojeći poredak. Bogataši da plate malo više poreza, pa da onda mogu mirno da uživaju u svojim vilama, jer će i svi ostali biti zadovoljni.

Па веран суштини соцко демократије... баш тако. Но и то је радикално за тамо.

Ал' да ли је травокоренски или одозго се не гледа по резултату (јер на крају увек дођу дивљи и отерају питоме), него по томе одакле замах, јел' купљен или скупљен.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:44 am