Nogomet u južnih Slavena
- Post n°651
Re: Nogomet u južnih Slavena
A fala na čestitkama i pojašnjenjima : D
- Post n°652
Del Cap wrote:Slika je iz 1983. ili 84, koliko sam video.
Edit: mada, ja ne znam ništa o tome, a kad stariji ljudi krenu sa "pričam ti priču" svakako u dobar deo treba a priori sumnjati
Priča je istinita, samo su vrijeme i glavni akter pogrešni. Prekazi jest došao u Hajduk 1984., ali je vjerojatno stigao u kakvom mercedesu, sad je li bio klupski ili općinski... Jerković je u to doba još igrao u Švicarskoj, direktor Hajduka je postao četiri-pet godina kasnije.
Znaju se um i sjećanja tako poigrati s nama starijima...
Ali, tasta ne ispravljaj. Barem dok se ne oženiš.
- Post n°653
Uncle Baby Billy wrote:jebeni vijci
jebeni vijci.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°654
Del Cap wrote:Večeras mi (budući) tast pokazao sliku sa uviđaja prinudnog sletanja cesne u kojoj su bili Jure Jerković i Dževad Prekazi, kad je ovaj prelazio iz Partizana u Hajduk, a tast bio istražni sudija u Ivanjici/Prilikama gde se cesna prizemljila u jedno polje.
OPA!
- Post n°655
Del Cap wrote:Večeras mi (budući) tast pokazao sliku sa uviđaja prinudnog sletanja cesne u kojoj su bili Jure Jerković i Dževad Prekazi, kad je ovaj prelazio iz Partizana u Hajduk, a tast bio istražni sudija u Ivanjici/Prilikama gde se cesna prizemljila u jedno polje.
Још мало да се упознате и откравите, па ћете прећи и на озбиљније теме.
- Post n°656
FK Borac je zabilježio poraz u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Sarajevo. Bordo tim je slavio pobjedu i savladao ekipu iz Banja Luke sa 3:1.
Nakon utakmice svoje viđenje susreta za Arenasport dao je trener Banjalučana, Nenad Lalatović.
"Kako ću vidjeti ovakvu utakmicu, težak poraz. Prvo poluvrijeme smo bili okej, a u drugom poluvremenu smo trebali da dodatno pritisnemo. Međutim, drugo poluvrijeme odmah individualna greška Piščevića i onda poslije još dvije individualne greške Sarajevo postigne tri gola i dođe do zaslužene pobjede", rekao je Lalatović.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°657
Fenomenalan posao radi. Cetiri utakmice - jedno podnosenje ostavke
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°658
Saturday.
— Stu’s Football Flashbacks (@stusfootyflash) July 30, 2022
Saint & Greavsie.
Yugoslavian referee headbutting a player.
Football heaven.pic.twitter.com/nyD7goGRPB
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°659
Bekir Kravić iz Tuzle?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°660
Guglao sam mu ime i evo
https://www.facebook.com/istorijaexyufudbala/photos/bekir-kravi%C4%87-beko/1041631159358100/
https://www.facebook.com/istorijaexyufudbala/photos/bekir-kravi%C4%87-beko/1041631159358100/
Ha EM
E ovo je legenda. Kako puche glavom Srecka Ilica iz Zelje, ovaj se nesto napalio, unosi mu se u lice, prijeti - fis chelenkom. Ko lezi ne bjezi. Ja mislim da je protiv Partizana bilo, nisam mogao naci snimak na youtube-u
Odgovor3 g.
Najveći obožavatelj
Amer Kulovac
Ha EM protiv Crvene Zvezde na Grbavici(3:0).
Odgovor3 g.
Ha EM
Hvala, mislio sam da je protiv Partizana. Imas li slucajno snimak?
Odgovor3 g.
Rasko Radovanovic
Haha godinama to trazim!
Odgovor3 g.
Ha EM
https://www.youtube.com/watch?v=9JtuHACJJaE
Željezničar - Crvena Zvezda 3:0 (1989.)
YOUTUBE.COM
Odgovor3 g.
Ha EM
Na 10:57
Odgovor3 g.
Admir Buljko
u Mostaru nije omiljen,ostetio Velez u presudnoj utakmici pod BB sa Hajdukom 0:1 kad se Velez borio za prvaka.U TZ zadnje kolo te sezone smo mu se revansirali na najgorii moguci nacin (on je zivio u Tuzli).Isto tako, Glavini iz Klisa bi se naj...o... Prikaži više
Odgovor3 g.
Enes Vukotić
Admir Buljko i ti dobro pamtiš Admire! Glavina - Velez 2:1 ( Tuzla 1987,g) !
Odgovor3 g.
Bojan Kralj
"Nemoj, da ti ne prodajem foru a la Bekir Kravić." Samo prenosim rečenicu iz neke karikature u Sportskim novostima posle te utakmice.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°661
Evo i snimka 11:20 . Na klupi Zvezde 1 Arkan
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°662
Jebote, u to vreme su sudije i tukle za zvezdu, nije cudno sto misle da je utakmica namestena za protivnika ako se za zvezdu svira samo penal ili dva.
Zlatno doba.
ficfiric wrote:Na klupi Zvezde 1 Arkan
Zlatno doba.
- Post n°663
Filipenko wrote:Jebote, u to vreme su sudije i tukle za zvezdu
Ali ne vredi ni to protiv Nikica
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°665
И онда кажу Црногорци лењи, а није их мрзело да ураде те пароле, чак и да пет шест пута напишу исто.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°666
Samo da javim da trener Hajduka ima profil na - drumroll - goodreadsu
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°667
Bleeding Blitva wrote:Samo da javim da trener Hajduka ima profil na - drumroll - goodreadsu
Pročitao trideset knjiga ove godine. Samo da Torcida ne sazna...
Kad ga jednog dana budu smjenjivali to će mu biti visoko na listi grijeha. Čitao knjige, a zanemarivao momčad i rad na taktici.
- Post n°668
E, al čita on o taktiziranju, leadersphipu i timskoj energiji : "Unlocking the science and soul of team chemistry", "The season my Milan reinvented football" i onda Kazuro Ishiguro, Margaret Atwood i Liu Cixin
_____
- Post n°669
Tovar wrote:Bleeding Blitva wrote:Samo da javim da trener Hajduka ima profil na - drumroll - goodreadsu
Pročitao trideset knjiga ove godine. Samo da Torcida ne sazna...
Kad ga jednog dana budu smjenjivali to će mu biti visoko na listi grijeha. Čitao knjige, a zanemarivao momčad i rad na taktici.
- Post n°670
Bleeding Blitva wrote:E, al čita on o taktiziranju, leadersphipu i timskoj energiji : "Unlocking the science and soul of team chemistry", "The season my Milan reinvented football" i onda Kazuro Ishiguro, Margaret Atwood i Liu Cixin
Mene je šokiralo da je pročitao Moju borbu s kojom se upravo, sa zadovoljstom, hrvam.
- Post n°671
Tovar wrote:Bleeding Blitva wrote:E, al čita on o taktiziranju, leadersphipu i timskoj energiji : "Unlocking the science and soul of team chemistry", "The season my Milan reinvented football" i onda Kazuro Ishiguro, Margaret Atwood i Liu Cixin
Mene je šokiralo da je pročitao Moju borbu s kojom se upravo, sa zadovoljstom, hrvam.
Prošle godine je bila godina čitanja u Hrvatskoj pa je bilo zanimljivih grafičkih rješenja
Enivejz, ja sam probala Moju borbu i bio mi je super početak - nekakva jeza kad otac ide stepenicama na kat ili tako nešto, al nisam mogla ona njegova premišljanja o životu pa sam odustala :/
_____
- Post n°672
Bleeding Blitva wrote:Tovar wrote:
Prošle godine je bila godina čitanja u Hrvatskoj pa je bilo zanimljivih grafičkih rješenja
Enivejz, ja sam probala Moju borbu i bio mi je super početak - nekakva jeza kad otac ide stepenicama na kat ili tako nešto, al nisam mogla ona njegova premišljanja o životu pa sam odustala :/
Dugo sam se opirao porivu da je se dohvatim, činilo mi se da je to jedno od onih pretencioznih djela čija je slava na sumnjivim temeljima. Sad kad sam uletio u bespuća Knausgaardova uma, tamo mi je prilično ugodno. Dobar pisac i hrabar čovjek.
I sad vidim da mi je trebalo toliko vremena da me je i jebeni trener Hajduka, od svih ljudi, pretekao.
- Post n°673
Živimo u postmoderni, nogometni trener je ujedno i književni influenser
_____
- Post n°674
Неки живе и у постфајзеру.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°675
Blizanci
_____
★
Uprava napolje!