Gle stvarno ista dojmologija.KinderLad wrote:Evo ga tekst iz Guardiana
https://www.theguardian.com/football/2018/jun/16/mladen-krstajic-serbia-costa-rica
composure and cohesion have traditionally been the variables by which Serbia fall short.
Gle stvarno ista dojmologija.KinderLad wrote:Evo ga tekst iz Guardiana
https://www.theguardian.com/football/2018/jun/16/mladen-krstajic-serbia-costa-rica
Još jedno antropološko pitanje, pelazak na seniorsku razinu.ficfiric wrote:Ali SRB ima vise titula (racunajuci mladje kategorije)
otto katz wrote:Vjerujem da je mnogo veći udio sreće nego nekih psihosocijalnih faktora. Stvar statistike, najveći broj puta ćeš ispasti, tako su i Hrvati. Godinama šalješ pristojnu repku na sva takmičenja i ako održiš određeni standard, vjerovatnoća je da će te jednom pogurati.KinderLad wrote:Mislim, možemo, zaista, o fudbalskim školama, ali se činjenica da imaš reprezentaciju koja pobedi 1 Nemačku, a ipak ne izađe iz grupe zaista može do kraja objasniti samo onime što je u glavama. .
Kako ostvariti kontinuitet, to je srpska briga, ne sadašnj neuspjeh. Srbija za igru na ovom privenstvu dobija bolju ocjenu nego FSS za decenije rada.
Ma u Cro je isto. Baš sad pominjali kako je Subašića u Zadru maltretirao Sinovčić, lokalni bog i batina. Hrvatski nogometni djelatnici su isto banda. A to o luzerima i specifičnom slučaju je self-loathing. I to od racionalne osobe.KinderLad wrote:
A ono prvo - nema tu Otto, moći pobediti u grupi Nemačku, a ne proći dalje, to je umetnost. Igrali smo na 3 od poslednja 4 SP i nikad nismo prošli grupu. Ajd 2006 smo imali zemlja jaku grupu, ali ovo i 2010 je deinitivno moglo. E sad su se ponovo dokazali kao luzeri pa sad ponovo nikog neće biti briga i tako u krug. Ne može to kad imaš takav stepen korupcije na svim nivoima. Nije HR imuna, ali SRB je 1 specijalan slučaj.
otto katz wrote:Ma u Cro je isto. Baš sad pominjali kako je Subašića u Zadru maltretirao Sinovčić, lokalni bog i batina. Hrvatski nogometni djelatnici su isto banda. A to o luzerima i specifičnom slučaju je self-loathing. I to od racionalne osobe.KinderLad wrote:
A ono prvo - nema tu Otto, moći pobediti u grupi Nemačku, a ne proći dalje, to je umetnost. Igrali smo na 3 od poslednja 4 SP i nikad nismo prošli grupu. Ajd 2006 smo imali zemlja jaku grupu, ali ovo i 2010 je deinitivno moglo. E sad su se ponovo dokazali kao luzeri pa sad ponovo nikog neće biti briga i tako u krug. Ne može to kad imaš takav stepen korupcije na svim nivoima. Nije HR imuna, ali SRB je 1 specijalan slučaj.
zvezda je zivot wrote:otto katz wrote:
Ma u Cro je isto. Baš sad pominjali kako je Subašića u Zadru maltretirao Sinovčić, lokalni bog i batina. Hrvatski nogometni djelatnici su isto banda. A to o luzerima i specifičnom slučaju je self-loathing. I to od racionalne osobe.
mada veze s fudbalom nemam, intuticija mi nalaze da se slozim s ottom jer me kukanje na nasu reprezentaciju podseca na kukanje na hrvatsku kosarkasku repku: kletva&baksuzluk, losa atmosfera, nestrucnost selektora, korupcija (doduse sigurno manja nego u fudbalu)... a u stvari oni nemaju igracki kvalitet da igraju mnogo bolje od toga sto igraju.
sto se tice mentaliteta, lepo rece vlada novakovic: lakse je da imas dobar mentalitet ako imas dobre igrace. tako da bih se ja vratio na fudbalske skole.
Hubert de Montmirail wrote:zvezda je zivot wrote:
mada veze s fudbalom nemam, intuticija mi nalaze da se slozim s ottom jer me kukanje na nasu reprezentaciju podseca na kukanje na hrvatsku kosarkasku repku: kletva&baksuzluk, losa atmosfera, nestrucnost selektora, korupcija (doduse sigurno manja nego u fudbalu)... a u stvari oni nemaju igracki kvalitet da igraju mnogo bolje od toga sto igraju.
sto se tice mentaliteta, lepo rece vlada novakovic: lakse je da imas dobar mentalitet ako imas dobre igrace. tako da bih se ja vratio na fudbalske skole.
Srbi su taktičko-tehnički odlična reprezentacija, svakako bolja od kojekakvih Danski. U reprezentazivnom fudbalu su hemija i motivacija izuzetno bitni.
KinderLad wrote:otto katz wrote:
Vjerujem da je mnogo veći udio sreće nego nekih psihosocijalnih faktora. Stvar statistike, najveći broj puta ćeš ispasti, tako su i Hrvati. Godinama šalješ pristojnu repku na sva takmičenja i ako održiš određeni standard, vjerovatnoća je da će te jednom pogurati.
Kako ostvariti kontinuitet, to je srpska briga, ne sadašnj neuspjeh. Srbija za igru na ovom privenstvu dobija bolju ocjenu nego FSS za decenije rada.
Pa šta god da je Srbija dobro uradila na ovom SP-u to je do samih igrača. Podsetimo se samo da je spisak igrača objavljen na, wait or it - benziskoj pumpi!
Ma naravno.Hubert de Montmirail wrote:zvezda je zivot wrote:
Srbi su taktičko-tehnički odlična reprezentacija, svakako bolja od kojekakvih Danski. U reprezentazivnom fudbalu su hemija i motivacija izuzetno bitni.
zvezda je zivot wrote:Hubert de Montmirail wrote:
slazem se. misim moja analogija je svesno sepava - ne bih poredio fudbal i kosarku (potpuno razlicite igre, razlicite materijalne okolnosti i sve zivo) da diskursi koji prate neuspeh hrvata u kosarci i srba u fudbalu nisi toliko prokleto isti.
Ovo bi u srpskoj fudbalskoj dijalektici moglo igrati ključnu ulogu. Preuveličavanje neuspjeha, traženje krivaca, drama izazivaju rezove umjesto kontinuiteta u funkcioniranju reprezentacije.Zuper wrote:[quote
Problem kod Srbije je plasman na EP bas zato sto dolazi do raspada sistema nakon SP. Iako je na EP lakse otici.
e.
otto katz wrote:Ovo bi u srpskoj fudbalskoj dijalektici moglo igrati ključnu ulogu. Preuveličavanje neuspjeha, traženje krivaca, drama izazivaju rezove umjesto kontinuiteta u funkcioniranju reprezentacije.Zuper wrote:[quote
Problem kod Srbije je plasman na EP bas zato sto dolazi do raspada sistema nakon SP. Iako je na EP lakse otici.
e.
otto katz wrote:Ima racionalno. Niko nije osvojio samo na nacionalni zanos i divljinu. Jest Mario Kempes i još poneki domaćin, inače ne.
taj lepak cak nije ni djokovic. ma ne bi bio djokovic ni kad bi on bio federer a ne djokovic.Kondo wrote:fuzbal je pučka, populistička i nacionalistička zabava. tu se krije većina odgovora. nema tu ništa racionalno, oto barić, ćiro blažević, škola fudbala, kurac od ovce. prosto srbija nema lepak koji se zove tompson i za dom spremni oko koga postoji taj društveni konsenzus koji postoji u hrvatskoj i to je to. što se mene tiče, neka ostane ovako.
Xexoxical Endarchy wrote:taj lepak cak nije ni djokovic. ma ne bi bio djokovic ni kad bi on bio federer a ne djokovic.Kondo wrote:fuzbal je pučka, populistička i nacionalistička zabava. tu se krije većina odgovora. nema tu ništa racionalno, oto barić, ćiro blažević, škola fudbala, kurac od ovce. prosto srbija nema lepak koji se zove tompson i za dom spremni oko koga postoji taj društveni konsenzus koji postoji u hrvatskoj i to je to. što se mene tiče, neka ostane ovako.
ivanisevic kad je osvojio vimbldon 150.000 ljudi je doslo sa otoka i zagore u split da ga doceka. prosto neuporedivi smo tu.