ficfiric wrote:
Jebote da mi je da vidim face nekih dok gledaju ovu fotku...
ficfiric wrote:
otto katz wrote:Upravo iznova potvrđuješ mašenje fudbala. Dok o samoj igri iznosiš neozbiljne ŠBBKBB procjene i inače sam sportski sadržaj nonšalantno bagateliziraš u maniri osobe kojoj se u biti fućka za nogomet, suštinu događaja vidiš u političkim zloupotrebama koje također proizvoljno kontextualiziraš. Šta misliš da nama tu i sad znače ti tvoji "delovi levice"? Je ne znam ni koja je to levice, ni kakvi su njeni delovi. Mislim ok, bitno je to, ali možemo li za boga miloga pogledati na miru utakmicu prvo?bruno sulak wrote:ne slazem se. mislim moja reakcija nije bila toliko usmerena sprocu nogometa vec protiv ocekivanja da se neki jugoslovenski sentiment pokazuje navijanjem za hrvatsku. to je najupecatljivije bilo kod delova levice koja se ponasala kao uskok koji tuli pod prozorom cure koja se vata sa lokalnim siledzijom.
vostatak regionalnog bratimljenja nam jednostavno pokazuje da su srbi i hrvati ljudi. to smo znali i ranije i ne vidim sta se moze s tim pceti niti kako to moze da znaci ista dobro za odnose u regionu. stavise svako novo politicko povezivanje se odvija na fonu saradnje ustasa i cetnika.
otto katz wrote:Hvala bogu što se ne poklapaju političke i nogometne sile.
zvezda je zivot wrote:seljaci drugosrbijanci: navijam za hrvate da vucic pati
bruno sulak, intelektualac: navijam za francusku da pati mladi staljinista na fejsbuku
zvezda je zivot wrote:seljaci drugosrbijanci: navijam za hrvate da vucic pati
bruno sulak, intelektualac: navijam za francusku da pati mladi staljinista na fejsbuku
bruno sulak wrote:zvezda je zivot wrote:seljaci drugosrbijanci: navijam za hrvate da vucic pati
ma navijam za francusku zato sto mi je drazi mbappe od modrica. a ovaj hoce da me natera da navijam za crnu legiju a ne za moje crnce.
Zuper wrote:bruno sulak wrote:
ma navijam za francusku zato sto mi je drazi mbappe od modrica. a ovaj hoce da me natera da navijam za crnu legiju a ne za moje crnce.
Konacno nesto pametno od tebe.
Gargantua wrote:“First, I have to congratulate France,” Dalic said. “We played well, the first 20 minutes we controlled the game, then there was the own goal [from Mandzukic], we came back, we dominated, and then the penalty was given.
“I never comment on refereeing, but let me say one sentence, in a World Cup final you do not give such a penalty.”
He added, however, that the decision had “in no way diminished France’s win.”
otto katz wrote:Ostape, ne zamjeram ti ja što navijaš ili ne navijaš za ovoga ili onoga. Ti izbori su potpuno suvereni. Zamjeram ti što od pogrešnog politiziranja nisi u stanju vidjeti sport.
Zuper wrote:otto katz wrote:Ostape, ne zamjeram ti ja što navijaš ili ne navijaš za ovoga ili onoga. Ti izbori su potpuno suvereni. Zamjeram ti što od pogrešnog politiziranja nisi u stanju vidjeti sport.
Ovo nakon 'domovinskog rata' može napraviti jedino fudbal"
Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker negira da su za poraz Hrvatske u finalu Svetskog prvenstva krivi VAR i sudija, već bolja ekipa. Kaže da želi da uživa u trenutku i da ovakvo raspoloženje može da stvore samo 'domovinski rat' i fudbal.
Pa vidimo koliko vam je košarkašim intelektualcima prosta, ovaj bi pobijedio onoga, onaj toga, štaukurac čist penal. Pa pola penala nikad nije čisto. Mehaničko viđenje prekršaja u svakoj napucanoj ruci, Mbappé simbol antikolonjalizam i ustaše u crnim dresovima. Mislim nemam ništa posebno protiv, nogomet je zabava u kojoj i trebamo uživati svako na svoj način ili dopuštati da nas iritira u skladu s potrebama i senzibilitetom.bruno sulak wrote:covek je igrao rukom i bukvalno je nabio u zemlju. cist penal. druga stvar sto iz te akcije verovatno ne bi bilo gola ali nije posao sudije to da proceni.
inace ova igra je veoma prosta. nama kosarkaskim intelektualcima makar.
bruno sulak wrote:Zuper wrote:
Ovo nakon 'domovinskog rata' može napraviti jedino fudbal"
Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker negira da su za poraz Hrvatske u finalu Svetskog prvenstva krivi VAR i sudija, već bolja ekipa. Kaže da želi da uživa u trenutku i da ovakvo raspoloženje može da stvore samo 'domovinski rat' i fudbal.
ti se bolje pitaj zasto srbija vecinski moze da navija za hrvate a dobija padavicu od dva ili tri svajcarska kosovara.
KinderLad wrote:bruno sulak wrote:
ti se bolje pitaj zasto srbija vecinski moze da navija za hrvate a dobija padavicu od dva ili tri svajcarska kosovara.
Nisam siguran da je vecinski navijala za Hrvatsku, ali definitivno je za Hrvatsku navijalo vise ljudi nego ranije.
Zuper wrote:KinderLad wrote:
Nisam siguran da je vecinski navijala za Hrvatsku, ali definitivno je za Hrvatsku navijalo vise ljudi nego ranije.
U stvari manje.
Ja se secam EP 2008, kada je Hrvatska igrala dobro i kada je dosta ljudi bilo za sokce.
Sada su svojim postupcima dosta ljudi ogadili.
Ali nemoj se ti ubedaciti zbog toga. Samo pozitiva i eto nas opet braca. Kada se Britanija vrati u EU.
KinderLad wrote:bruno sulak wrote: