by kondo Mon Jul 16, 2018 9:38 am
Ovo je moglo da prodje da nije penal samo bez VAR jer je sudija bio lose postavljen. Ne razumem ponovljenu zalbu da slow motion ruši kontekst u kome se desio prekršaj, to sam čuo i ranije na prvenstvu. Zapravo je ovde televizija odigrala dobru ulogu, kao retko kada je sve bilo perfektno pokriveno i uvek se mogao naći barem 1 ugao da se kristalno jasno vidi šta se dogodilo. Grizman jeste sklon umetničkim disciplinama skokova u vodu ali juče jeste bio fauliran od strane Brozovića pre nego što je Hrvatska dala gol, i taj je faul čak bio vrlo sličan onome kada je Kante dobio žuti karton. Možda prestrogo i možda je od tog trentuka Francuska bila hendikepirana njegovim strahom da ne popije crveni. Pominjem zbog priče da je sudac pogurao Francuze. Not.
Što duže razmišljam o utakmici, sve mi je očiglednije da su Hrvati upali u istu zamku kao Belgija sa besmisleno velikim posedom bez učinka napred. Francuska koja je predala loptu i igrala sačekušu koju je odradila tek kada je ušao Nzonzi, a mislim da bi sama sačekuša mnogo više odgovarala Hrvatima nego ovo svi u napad što su igrali, što uostalom pokazuje i rezultat. Ostap je u pravu, ovo se zove rutiniranje, samo treba imati 00 pa to reći.