WC 2018
- Post n°476
Re: WC 2018
Francuska, Belgija, Engleska, Hrvatska, tim redom.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°478
šta tačno zameraš Martinezu?Hubert de Montmirail wrote:Kondo wrote:mislim da pobednik hrvatska engleska uzima prvenstvo a to ce biti hrvatska, jer je upravo obelodanjeno da je FIFA odlucila da hrvati igraju u crnom.
ako se desi cudo i francuska dobije belgiju, to osetno smanjuje hrvatske sanse jer ce hrvati finale protiv francuske igrati u kockastim dresovima. tu bih vec povukao opkladu, u tome sigurno gube.
ono sto je najbitnije je da su sva 4 tima prilicno izjednacena, razlike koje postoje medju njima neutralisace izazov polufinala i finala. to sto su hrvati u aktuelnom izdanju (forma, spremnost) najslabiji isto nema veze, jaci su drugi faktori.
ceo ovaj rasplet odlicnog prvenstva je realno mediokritetski jer nema vrhunske ekipe u rangu osvajaca na prethodna 2 turnira. ovaj se WC ispostavio kao vinarstvo u srbiji: danas svako pravi pristojno vino ali vrhunsko se tesko nalazi, da ne kazem da ga nema. belgijanci imaju top golmana i spektakularni žoga napad ali dosta rupa između toga. francuzi su u debalansu, englezi su englezi a hrvati imaju igrača katolika koji se krsti kao srbin. https://www.facebook.com/toonice.looklike/videos/10156547402138151/
od svega toga mislim da je hrvatski hendikep najmanji, stoga titula. narocito sada kada je vucic krenuo da im baja, sa tim vetrom u ledja ne meru se izdusiti.
Belgiji fali trener jer pojedinačno imaju možda i najbolje igrače, štaviše imaju bar jednog odličnog na svakoj poziciji a navala je atomska, teško da mogu da zamislim bolju osovinu od Azara, De Brujnea i Lukakua. Što se Francuske i Engleske tiče, konačno su uspeli da kapitalizuju ono što su prave prednosti oba tima, za Francuze je to činjenica da su verovatno zemlja sa najvećim izvorom sirovog talenta u Evropi, ponajviše zbog broja klinaca koji pikaju loptu i zbog toga što postoji sigurno dvadesetak pa i više klubova u kojima se sa njima baš dobro radi. Englezi, sa druge strane, konačno koriste to što imaju verovatno najbolje takmičenje na svetu. Igači su im odlični (mada nemaju nijedan vanserijski talenat), izbrusilo ih je takmičenje, treneri sa kojima rade i saigrači. Hrvati su, po meni, trenutno autsajderi jer u odnosu na ostale imaju previše crnih tačaka - odbrana je kritična, niko tu nije neki posebno dobar igrač.
meni je ovo što je uradio protiv Brazila bilo odlično. postavio je ekipu upravo suprotno od očekivane Kondove old skul postave sa klasičnom devetkom i to je šljakalo: razvukao azara i lukakua na bokove gde su razvaljivali Mirandu i Fagnera a KDB-a stavio kao lažnu devetku. Čadli i Felaini su isto bili dobar izbor a relativno neočekivan, npr. čak i Japan govori o ekipi koja je samouverena i kohezivna (takođe dosta zavisi od trenera) a izmenama u drugom je preokrenuo utakmicu. stvarno ne znam šta bih mogao da zamerim tome kako ih vodi.
- Post n°479
+1
_____
- Post n°480
Ne vredi razum, ne vrede analize. Vučić se ofirao da na sve načine navija protiv Hrvatske tako da je prvenstvo već rešeno. Čovek je karmička crna rupa.
Martinez ima sumanut potencijal u rukama. Za mene je najveće iznenađenje kako igra Lukaku, čovek je zapravo rođeni plejmejker a ne skorer. Slabo sam gledao MUFC ove godine da to primetim ranije.
Martinez ima sumanut potencijal u rukama. Za mene je najveće iznenađenje kako igra Lukaku, čovek je zapravo rođeni plejmejker a ne skorer. Slabo sam gledao MUFC ove godine da to primetim ranije.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°481
Kondo wrote:Ne vredi razum, ne vrede analize. Vučić se ofirao da na sve načine navija protiv Hrvatske tako da je prvenstvo već rešeno. Čovek je karmička crna rupa.
Ali, Englezi su nas bombardovali a Hrvati nisu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°482
Glede Martineza, slazem se da je odlicno postavio protiv Brazila, ali nekako intuitivno smatram da bi tim sa takvim igracima morao lakse da igra, tecnije, da bude dominantniji na terenu. Martinez zapravo radi ono sto ume, postavlja Wigan/Everton taktiku, i to je ok, ali mi je zao da ne vidim sve ono sto mogu da naprave.
- Post n°483
ficfiric wrote:Kondo wrote:Ne vredi razum, ne vrede analize. Vučić se ofirao da na sve načine navija protiv Hrvatske tako da je prvenstvo već rešeno. Čovek je karmička crna rupa.
Ali, Englezi su nas bombardovali a Hrvati nisu
- Post n°484
Hubert de Montmirail wrote:Glede Martineza, slazem se da je odlicno postavio protiv Brazila, ali nekako intuitivno smatram da bi tim sa takvim igracima morao lakse da igra, tecnije, da bude dominantniji na terenu. Martinez zapravo radi ono sto ume, postavlja Wigan/Everton taktiku, i to je ok, ali mi je zao da ne vidim sve ono sto mogu da naprave.
Upravo. Belgija je zapravo, kad se ceo kadar uzme u obzir, najbolji tim na prvenstvu i moralo bi to jos bolje da izgleda.
- Post n°485
pa da ali belgija ima najveci potencijal da igra sacekusu (i hrvati sa njima). da im je murinjo trener tek bi tu kolutali ocima, igrali bi kao inter kad je pod njim uzeo LS. ja mislim da i to flowa sto imaju po terenu proistice iz toga sto je ovima dosadno da sve vreme cekaju otpatke na 30 metara od svog gola i da onda čelendžuju jusaina bolta u kontri.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°486
Ne vidim potencijal Hrvata za sacekusu. Nikad ne bih pustio zadnju liniju u stastavu Lovren-Vida da budu pod pritiskom tipa 60 minuta. Nesto bi proslo sigurno. A Belgi imaju potencijal, i jedini su od preostalih takvi, za bilo kakav stil igre.
- Post n°487
KinderLad wrote:Ne vidim potencijal Hrvata za sacekusu. Nikad ne bih pustio zadnju liniju u stastavu Lovren-Vida da budu pod pritiskom tipa 60 minuta. Nesto bi proslo sigurno. A Belgi imaju potencijal, i jedini su od preostalih takvi, za bilo kakav stil igre.
kako ne vidis, pa to su igrali u produzetku protiv danske i proslo im je jednom sto je protiv ovakvih dunstera trebalo da bude dovoljno. ne brane se na zadnjoj liniji nego zgusnjavanjem prostora izmedju 20 i 40 metara, sto mogu da rade maestralno kao sto smo videli protiv argentine. a onda dominantna tranzicija koju vodi rakitic. to sto modric nije dao go iz penala je druga stvar
_____
#FreeFacu
- Post n°488
Kondo wrote:KinderLad wrote:Ne vidim potencijal Hrvata za sacekusu. Nikad ne bih pustio zadnju liniju u stastavu Lovren-Vida da budu pod pritiskom tipa 60 minuta. Nesto bi proslo sigurno. A Belgi imaju potencijal, i jedini su od preostalih takvi, za bilo kakav stil igre.
kako ne vidis, pa to su igrali u produzetku protiv danske i proslo im je jednom sto je protiv ovakvih dunstera trebalo da bude dovoljno. ne brane se na zadnjoj liniji nego zgusnjavanjem prostora izmedju 20 i 40 metara, sto mogu da rade maestralno kao sto smo videli protiv argentine. a onda dominantna tranzicija koju vodi rakitic. to sto modric nije dao go iz penala je druga stvar
Ne moze to protiv Angla, oni sasvim lepo funkcionisu i kad potpuno ne obracaju paznju na te "linije" Drugo, prebrzi su Alli, Sterling i Lingard, proci ce Rakitica i Modrica. Mislim, moze biti svasta, ali Englezi su jedna od ekipa koja ne lezi "vatrenima".
- Post n°489
to se slazem. kod engleza mi se najvise svidja ta silent podrska prvoj liniji napada - lingard, dele alli, rushford kada udje. to im je bas lepo poslozeno. jos kada bi imali nekog ko je manje bolid od sterlinga bili bi pakleni skroz, jer mi se cini da je kane provaljen i da ga sada dobro udvajaju.
_____
#FreeFacu
- Post n°490
to bi mogao biti Vardy
mada nece menjati nista sigurno
mada nece menjati nista sigurno
- Post n°491
Sterlingovi dani tek dolaze sad kad je Kane pročitan. Sterlinga još niko nije pročitao, ni on sam.
Slažem se uglavnom s KL oko hrvatskog potencijala za kontru. Modrić ili Rakitić mogu povući loptu ili dati dugo dodavanje, Rebić može primiti loptu i zagraditi je i do tog momenta je sve ok Ali onda počinju upitnici. Može li je Rebić ubaciti dalje kao Lukaku? Ko bi rješio situaciju 1 na 1 u 16 kao Hazard?
Očekujem da će Hrvatska odigrati opet hrkljuš iz posljednje 2 tekme, pa šta bod da u stihijskim momentima igre. Ako bude sreće, sve je moguće. Ako ne bude, ili bude 50/50, vjerovatno ipak dobijaju Englezi.
Slažem se uglavnom s KL oko hrvatskog potencijala za kontru. Modrić ili Rakitić mogu povući loptu ili dati dugo dodavanje, Rebić može primiti loptu i zagraditi je i do tog momenta je sve ok Ali onda počinju upitnici. Može li je Rebić ubaciti dalje kao Lukaku? Ko bi rješio situaciju 1 na 1 u 16 kao Hazard?
Očekujem da će Hrvatska odigrati opet hrkljuš iz posljednje 2 tekme, pa šta bod da u stihijskim momentima igre. Ako bude sreće, sve je moguće. Ako ne bude, ili bude 50/50, vjerovatno ipak dobijaju Englezi.
_____
- Post n°493
Vrsaljko izgleda neće igrati. Na njegovo mjesto bi išao Vida, a na Vidino Ćorluka. Znači s još sporijom odbranom i praktično bez pravog beka. Svaki prodor preko krila (a da će ih biti) smrtna opasnost. Ne mogu si predstaviti kakvim hrkljušem bi Hrvatska mogla parirati. Mećem pare na Engleze.
_____
- Post n°494
Otto fon Vučić
A što je svoje antiruske izjave morao platiti Srbin Vukojević, to se ne komentariše?
A što je svoje antiruske izjave morao platiti Srbin Vukojević, to se ne komentariše?
_____
#FreeFacu
- Post n°495
Eh žao mi je što Hrvatska nije šta osvojila kad su napad vodili Miki Rapaić i Dado Pršo, ali jebiga.
U današnjoj Tribini pohvale sjevernijim Evropljanima i Azijatima za ponašanje na terenu. Generalno se slažem, samo Englezi su protiv Kolumbije trazili kavge, ako se ne varam.
U današnjoj Tribini pohvale sjevernijim Evropljanima i Azijatima za ponašanje na terenu. Generalno se slažem, samo Englezi su protiv Kolumbije trazili kavge, ako se ne varam.
_____
- Post n°496
Ovo je zanimljivo. Viš ti Southgatea.
Englezi igraju pick 'n' roll: Ima li Hrvatska odgovor?
Otkako je preuzeo reprezentaciju, Gareth Southgate je upravo igru iz prekida označio kao potencijalno najjače englesko oružje i bacio se na posao. U ove dvije godine nekoliko puta je boravio u SAD-u i učio gledajući utakmice i treninge NFL i NBA momčadi. Engleski izbornik je dvaput bio na Super Bowlu, družio se s trenerima Seattle Seahwaksa i bio na treninzima Minnesota Timberwolvesa.
U američkom nogometu osnova svega su blokovi i stvaranje “ruta” igračima kroz protivničku obranu. Southgate je surađujući s NFL momčadima iz prve ruke želio naučiti kako ti blokovi funkcioniraju.
“Želio je znati kako košarkaške momčadi otvaraju i stvaraju prostor pod košem. Zanimalo ga je može li iskoristiti kretanja u blokovima ili u pick 'n' roll akcijama na nogometnoj utakmici. Nevjerojatno je vidjeti kako je to uspio napraviti”, rekao je direktor Minnesota Uniteda Chris Wright, MLS momčadi koju je Southgate kontaktirao kako bi došao do ljudi iz Timberwolvesa.
"Lincoln Train", druga engleska akcija na prekidu, savršeno se vidio u subotu na utakmici protiv Švedske. Englezi su stali "u vrstu", Šveđani su se potpuno pogubili u markiranju, ključni blok je ovaj put napravio Sterling i taj golemi Maguire je bio potpuno sam i glavom zabio za 1:0.
Otkako je preuzeo reprezentaciju, Gareth Southgate je upravo igru iz prekida označio kao potencijalno najjače englesko oružje i bacio se na posao. U ove dvije godine nekoliko puta je boravio u SAD-u i učio gledajući utakmice i treninge NFL i NBA momčadi. Engleski izbornik je dvaput bio na Super Bowlu, družio se s trenerima Seattle Seahwaksa i bio na treninzima Minnesota Timberwolvesa.
U američkom nogometu osnova svega su blokovi i stvaranje “ruta” igračima kroz protivničku obranu. Southgate je surađujući s NFL momčadima iz prve ruke želio naučiti kako ti blokovi funkcioniraju.
“Želio je znati kako košarkaške momčadi otvaraju i stvaraju prostor pod košem. Zanimalo ga je može li iskoristiti kretanja u blokovima ili u pick 'n' roll akcijama na nogometnoj utakmici. Nevjerojatno je vidjeti kako je to uspio napraviti”, rekao je direktor Minnesota Uniteda Chris Wright, MLS momčadi koju je Southgate kontaktirao kako bi došao do ljudi iz Timberwolvesa.
"Lincoln Train", druga engleska akcija na prekidu, savršeno se vidio u subotu na utakmici protiv Švedske. Englezi su stali "u vrstu", Šveđani su se potpuno pogubili u markiranju, ključni blok je ovaj put napravio Sterling i taj golemi Maguire je bio potpuno sam i glavom zabio za 1:0.
_____
- Guest
- Post n°497
otto katz wrote:Ovo je zanimljivo. Viš ti Southgatea.
Skoro svaki prekid iz kog je lopta bila upućena u švedski šesnaesterac, zavrašavao je tako što bi dvojica Šveđana bila na lopti. I smetali bi jedan drugom.
- Post n°498
otto katz wrote:Eh žao mi je što Hrvatska nije šta osvojila kad su napad vodili Miki Rapaić i Dado Pršo, ali jebiga.
Englezi nisu severni Evropljani
Možda HR bude igrala sa 3 pozadi, da ne kažem "at the back"?
- Post n°499
otto katz wrote:Gareth Southgate je upravo igru iz prekida označio kao potencijalno najjače englesko oružje
In other news - Bugari ušli u Sofiju
- Post n°500
otto katz wrote:Eh žao mi je što Hrvatska nije šta osvojila kad su napad vodili Miki Rapaić i Dado Pršo, ali jebiga.
onima kojima je vazno, biće svejedno da li sa njima dvojicom napred ili sa subašićem pozadi.
_____
#FreeFacu