Ne Da(vi)mo Beograd
- Post n°476
Re: Ne Da(vi)mo Beograd
Ma ovo je skoro sasvim sigurno naredjenje sa vrha
- Post n°477
Naravno. Slutim da imaju i neke brojke, tj rejtinge i da zato ovako reaguju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°478
Novim zakonom rešiti nepodnošljivu stambenu krizu - našim sugrađanima mora biti dostupno priuštivo stanovanje
"Predali smo danas dva predloga zakona kojim će se:
1) Ograničiti maksimalni iznosa zakupnine u skladu sa iznosom prosečne plate
2) Insistiranje na ugovorima overenim kod notara koji će obezbediti dugoročnu pravnu sigurnost zakupa i
3) Pravičnu naplatu poreza državi, kroz oslobađanje poreza na dohodak građana za iznajmljivanje jednog stana sa kontrolisanom stanarinom. " - rekao je Robert Kozma, narodni poslanik danas na konferenciji za medije
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°479
Samo ulivaju ljudima laznu nadu!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°480
to je za poseban krug ništavila!
_____
- Post n°481
Erős Pista wrote:Samo ulivaju ljudima laznu nadu!
Zlotvori
- Post n°482
Uncle Baby Billy wrote:
Dobro me podseti, ne kapiram odakle nistavilu krugovi.
_____
- Post n°483
Ograničiti maksimalni iznosa zakupnine u skladu sa iznosom prosečne plate
ok kako ovi misle da useljavaju podstanare kad niko ne bude hteo da izda gajbu za njihovih 50 evra max
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Guest
- Post n°484
ova ideja se mora mnogo bolje promisliti i artikulisati. kontrola rente znači i pogoršanje uslova za stanare, zato što će stanodavci konvertovati stanove u komercijalni prostor, ako mogu, ili ih prodati, pogotovo što se vraća mogućnost zarade od bankarskih kamata, potom neće imati podsticaj da ulažu u stanove (nije da to rade ni sada ali ako im se smanji margina stanarima će bukvalno padati plafon na glavu), i, specifično lokalno, jednostavno će sedeti na toj imovini ko onaj pas koji leži na slami i nit je jede nit je drugom daje. moguće je, valjda, smisliti sistem podsticaja koji će ohrabriti rentijere da smanje direktan profit od stanova, ali to da se smanji renta i ćaozdravo jednostavno nije moguće.
- Post n°485
to valjda delom treba da postigne ova mera koja se tiče poreza. ne znam da li je dovoljna. pojaviće se uskoro predlog zakona pa će se videti šta tačno se predlaže.
_____
- Post n°486
Erős Pista wrote:Uncle Baby Billy wrote:
Ante Daligijeri (Mikijev zabavnik style)
- Post n°487
_____
- Post n°488
Cousin Billy wrote:ova ideja se mora mnogo bolje promisliti i artikulisati. kontrola rente znači i pogoršanje uslova za stanare, zato što će stanodavci konvertovati stanove u komercijalni prostor, ako mogu, ili ih prodati, pogotovo što se vraća mogućnost zarade od bankarskih kamata, potom neće imati podsticaj da ulažu u stanove (nije da to rade ni sada ali ako im se smanji margina stanarima će bukvalno padati plafon na glavu), i, specifično lokalno, jednostavno će sedeti na toj imovini ko onaj pas koji leži na slami i nit je jede nit je drugom daje. moguće je, valjda, smisliti sistem podsticaja koji će ohrabriti rentijere da smanje direktan profit od stanova, ali to da se smanji renta i ćaozdravo jednostavno nije moguće.
Sto bi pas jeo slamu?
- Post n°489
Erős Pista wrote:Uncle Baby Billy wrote:
Буквално из ничега.
п.с. не једе пас сламу, но је богартује.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°491
Да, а одатле на рани интернет да видим шта значи та реч. И пази стварно, нит троши нит другом даје, само показује да има.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°492
To je kad nešto ne daš iako ti ne treba. Možda sam i izmaštao tu izreku, ali je svakako slikovita, zamišljam crno kuče na stogu sena, ne možeš prići, reži i škljoca i samo ono zna zašto to radi - a radi jer je tako u mogućnosti.
- Post n°493
Гле како се дефиниција није мењала за ових двадесетак година. Од речи до речи како је памтим:
bogart
(slang verb) To keep something all for oneself, thus depriving anyone else of having any. A slang term derived from the last name of famous actor [url=https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Humphrey Bogart]Humphrey Bogart[/url] because he often kept a cigarette [url=https://www.urbandictionary.com/define.php?term=in the corner]in the corner[/url] of his mouth, seemingly never actually drawing on it or smoking it. Often used with weed or joints but can be applied to anything.
_____
- Post n°494
Cousin Billy wrote:To je kad nešto ne daš iako ti ne treba. Možda sam i izmaštao tu izreku, ali je svakako slikovita, zamišljam crno kuče na stogu sena, ne možeš prići, reži i škljoca i samo ono zna zašto to radi - a radi jer je tako u mogućnosti.
Znam ja tu izreku, samo za psa i kosku
- Post n°495
Нити глође нити другом даје?
_____
- Post n°496
pa dobro, možda nije idealan predlog za početak ali se ovo mora pričati i ponavljati, da rentijersko tržište ne sme da bude slobodno tržište za šta ima pregršt primera zemalja na koje volimo da se pozivamo, ne bi išao dalje od nemačke za početak. druge primere ne znam ali se ne bi iznenadio da nisu jedini. ovo se mora prevesti na teren socijalnih prava i svaka čast na početku. ovo se mora ponavljati i ponavljati, što zbog samog značaja teme a jednako i zbog dobrog izbornog aduta. prema tome - go go NDMBGD.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°498
Ne znam kako oni to zamisljaju, ali sam predlog koji se vezuje za prosecnu platu znaci da ce prosto svi stanovi biti izdavani za nekih 800-ak evra ili koliko vec bude obznanjeno da je prosecna plata u Beogradu...
OK, spustice to zakupninu onima koji iznajmljuju velike i lux stanove, ali ja nisam tako zamisljao zalaganje za sirotilju.
OK, spustice to zakupninu onima koji iznajmljuju velike i lux stanove, ali ja nisam tako zamisljao zalaganje za sirotilju.
- Post n°500
Razrada mora da sledi svakako, mada će teško gedži stanodavcu da objasne. Al da se počne.
Saznao sam upravo od vodoinstalatera da se stan isti kao moj (60 kvm) na spratu niže (2.) izdaje simpatičnom ruskom mladom paru za 1.300. Jeste da sam okružen bnv i skajlajnom ali je zgrada iz druge polovine 60 ih i ne bas najbolje oodrzavana. Doduše stan je renoviran.
Burn Belgrad burn, izgorilo
Saznao sam upravo od vodoinstalatera da se stan isti kao moj (60 kvm) na spratu niže (2.) izdaje simpatičnom ruskom mladom paru za 1.300. Jeste da sam okružen bnv i skajlajnom ali je zgrada iz druge polovine 60 ih i ne bas najbolje oodrzavana. Doduše stan je renoviran.
Burn Belgrad burn, izgorilo