Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ne Da(vi)mo Beograd

Notorious

Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 Empty Re: Ne Da(vi)mo Beograd

Post by Notorious Sun Dec 23, 2018 4:21 pm

et Zjž
    Voz istorije upravo pristiže na peron pogodan za leve stranke, pitanje je koliko smo u stanju da ih ne percipiramo  iz okamenjenog ugla.

Last edited by Notorious on Sun Dec 23, 2018 4:22 pm; edited 1 time in total
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Dec 23, 2018 4:22 pm

zvezda je zivot wrote:video bih ja lenjina i trockog da su radili u ovom vremenu. proso je voz istorije za leve stranke. mnogo se zanosimo anahronizmima. nama je istorija namenila da svedocimo kraju avanture ljudske vrste na zemlji, nije to neka pozicija, ali nije bez svojih cari.

Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 151_00

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Zuper

Post by Zuper Sun Dec 23, 2018 4:24 pm

Ni levi, ni desni.
    Dolazi apokalipsa.
    Vreme je blizu.

Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, Први и Последњи.

Благо ономе који твори заповести Његове, да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.

А напољу су пси и врачари и курвари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 23, 2018 4:37 pm

kraj je bliže nego što smešni ljudi misle, ekonomija desnice zavisi od napretka tj od rasta, što sa sobom nosi rast loših uticaja, a jedini problem levice je što ne vidi drugi sistem, levica bi da bude drugi pol desnici, što je sviranje kurcu i osnovni problem, ništa se ne menja ako ostane sadašnji sistem, udavićemo se u sopstvenim govnima

to mi pomalo smanjuje brigu oko toga šta će biti sa ndbg i patkom, vučićem i malim

nikakvog uticaja nema, jedino ako zabrane kupovinu alkohola posle 22h, onda ću da krenem u borbu
    паће

Post by паће Sun Dec 23, 2018 4:42 pm

Notorious wrote:et Zjž
    Voz istorije upravo pristiže na peron pogodan za leve stranke, pitanje je koliko smo u stanju da ih ne percipiramo  iz okamenjenog ugљa.

То је као кад пошаљу два трговца у неку тропску земљу да извиде тржиште за обућу. Један јавља кући "пиши пропало, сви иду боси", други јавља "одлична прилика, бићемо први на тржишту".

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 23, 2018 4:51 pm

паће wrote:
    Notorious wrote:et Zjž
    Voz istorije upravo pristiže na peron pogodan za leve stranke, pitanje je koliko smo u stanju da ih ne percipiramo  iz okamenjenog ugљa.

То је као кад пошаљу два трговца у неку тропску земљу да извиде тржиште за обућу. Један јавља кући "пиши пропало, сви иду боси", други јавља "одлична прилика, бићемо први на тржишту".

davnih dana sam preuzimao posao sa etrima celuloze od jednog penzionera, upotreba je velika u građevinskim materijalima,lepkovima za stiropor itd

vozimo se autoputem, kaže on pokazujući na kaluđericu: evo samo im pokažeš ove sve kuće bez fasada da vide koliki je potencijal

ali gane to je tako već decenijama

ko ih jebe, i dalje je potencijal, samo ti njima to pokaži
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 23, 2018 4:56 pm

Notorious wrote:Opet fejlovah, za razliku od tebe koji ubode u srž, očito mi nije dan za komunikaciju. Merkur nije retrogradan, ne znam do čega je.

E jbg, davno je proslo vreme kad sam bio ponesto upucen u horoskop Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1233199462
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 23, 2018 5:18 pm

De si be, Zloglasna!

Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1552546758

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 23, 2018 5:39 pm

Ја ову Ноториус ама баш ништа не разумем. Под богом.

едит: сад сам прочитао поново, после кафе, па сам понешто и разабро. Воли жена да се узбуЏива, нарочито када постоји какав спољни повод, какво пригодно гибање.
    Zuper

Post by Zuper Sun Dec 23, 2018 6:07 pm

Los sa astrologijom a ti onda kreni sa numerologijom.
    Matematika ne laze.
    Notorious

Post by Notorious Sun Dec 23, 2018 6:07 pm

William Murderface wrote:De si be, Zloglasna!

Živ bio, Bili, čitam te svesrdno po portalima, vrzmam se naokolo bez mnogo očekivanja. Ti?
    паће

Post by паће Sun Dec 23, 2018 7:58 pm

Zuper wrote:Los sa astrologijom a ti onda kreni sa numerologijom.
    Matematika ne laze.

Па и не лаже она, лаже онај што тврди да бројке, од којих је пошао, значе оно што он каже да значе.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Notorious

Post by Notorious Sun Dec 23, 2018 9:19 pm

KinderLad wrote:E jbg, davno je proslo vreme kad sam bio ponesto upucen u horoskop Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1233199462

Ni ja se ne mogu pohvaliti zvezdočatstvom, što je, čini mi se, bilo više nego jasno iz izloženog  Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1844795956  
    Pokušala sam da, na ne baš doslovan način, formulišem zamisao (pazi, samo zamisao, ni manje ni više od toga) da levica može da bude pravi odgovor i da ne podrazumeva repeticiju istorijskih fejlova, nisu nam svima moždane mase komprimovane u fajlove tipa staljinisti. trockisti, maoisti i ostala bratija.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Dec 23, 2018 9:38 pm

zasto tako

ja uvek pravim misaone eksperimente tipa od koga bi staljin u ovakvoj srbiji krenuo, a u slobodno vreme kada sam pri sebi mastam kako zute prsluke i francuske paore okuplja i predvodi mao u nove pobede

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 23, 2018 10:02 pm

Notorious wrote:
    KinderLad wrote:E jbg, davno je proslo vreme kad sam bio ponesto upucen u horoskop Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1233199462

Ni ja se ne mogu pohvaliti zvezdočatstvom, što je, čini mi se, bilo više nego jasno iz izloženog  Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1844795956  
    Pokušala sam da, na ne baš doslovan način, formulišem zamisao (pazi, samo zamisao, ni manje ni više od toga) da levica može da bude pravi odgovor i da ne podrazumeva repeticiju istorijskih fejlova, nisu nam svima moždane mase komprimovane u fajlove tipa staljinisti. trockisti, maoisti i ostala bratija.

Ah, pa naravno da moze. S tim sto kad krenu tako (ne-staljin/mao) odmah se nadje neko pametan da ih optuzi da u stvari i nisu levicari
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 23, 2018 10:07 pm

meni je strašno što postoji samo jedna osa od koje se ljudi otklanjaju levo ili desno, naravno ako su u pitanju ljudi koji imaju neki gram mozga

ovi ostali se bave it-om ili postanu zuperovski uskok

sve je to potpuno pogrešno, današnjoj desnici jeste potrebna levica, ali ljudima nije potrebno ni jedno ni drugo
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Dec 23, 2018 10:55 pm

ako ti je za utehu, centrizaam ce i tu osu ukinuti, pa cemo se vrtiti oko kurca

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Dec 24, 2018 12:12 am

Notorious wrote:
    William Murderface wrote:De si be, Zloglasna!

Živ bio, Bili, čitam te svesrdno po portalima, vrzmam se naokolo bez mnogo očekivanja. Ti?

Isto, ali mozda sa malo vise ocekivanja. Ne Da(vi)mo Beograd - Page 11 1143415371

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Zuper

Post by Zuper Mon Dec 24, 2018 12:33 am

Vilijame daj meni reci o tim portalima da te citam.
    Ti znas da sam britka sablja kritike ali postene.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Dec 24, 2018 12:52 pm

Mr.Pink wrote:ako ti je za utehu, centrizaam ce i tu osu ukinuti, pa cemo se vrtiti oko kurca

Jogijev ili darlingin, to je važno pitanje.
    kondo

Post by kondo Mon Dec 24, 2018 5:09 pm

isti kurac

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Wed Dec 26, 2018 9:12 am

Mr. Moonlight wrote:a jedini problem levice je što ne vidi drugi sistem, levica bi da bude drugi pol desnici, što je sviranje kurcu i osnovni problem

Svideo bi ti se ovaj vrancuz.

„Produkcionistički diskurs vlada svuda. Bez obzira da li ta produktivnost ima objektivne ciljeve ili se razvija zbog sebe same, sam taj diskurs se nameće kao oblik vrednosti. To je lajtmotiv kako sistema, tako i njegove radikalne opozicije – samo što takav konsenzus mora biti sumnjiv.

„Ekonomska sfera, sa svojim delimičnim kontradikcijama, danas je ta koja deluje kao ideološki faktor integracije. Time što od sebe pravi saučesnika u tom skretanju, marksizam dopušta da ga kapitalizam lako iskoristi kao ideološku radnu snagu (spontanu i dobronamernu). Sve što danas daje prioritet ekonomskoj sferi, kroz zahteve za većim platama ili teoretisanje o ekonomiji kao poslednjoj instanci – Segi ili Altiser – ’objektivno’ je idealističko i reakcionarno.

„Niče je bio u pravu: radnici su uzdigli u vrhovnu vrednost glavno znamenje svog ropstva, isto kao i hrišćani patnju.

„Oslobođenje proizvodnih snaga se meša sa oslobođenjem čoveka: da li je to formula revolucije ili same političke ekonomije? Skoro niko nije dovodio u pitanje te krajnje činjenice, naročito ne Marks, za koga ljudi ’počinju da razlikuju sebe od životinja čim počnu s proizvodnjom sredstava za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba...’ (Zašto bi čovek uvek morao da teži razlikovanju od životinja? Humanizam je idée fixe, koja takođe dolazi iz političke ekonomije.) Ali, da li je ljudsko postojanje cilj koji mora pronaći svoja sredstva? Ta mala, nevina fraza već predstavlja teorijski zaključak: odvajanje ciljeva od sredstava je najnerealniji i najnaivniji postulat o ljudskoj vrsti. Čovek ima potrebe. Da li ih ima? Da li se zakleo na njihovo zadovoljavanje? Da li je on samo radna snaga, kojom odvaja sebe kao sredstvo od sebe kao cilja? Te velike metafore sistema koji dominira našim životima čine bajku političke ekonomije, uvek iznova pripovedanu generacijama revolucionara, koji su, čak i u svom političkom radikalizmu, bili zaraženi konceptualnim virusima te iste političke ekonomije.“

„Time što pretpostavlja aksiom ekonomije, marksistička kritika možda može da dešifruje funkcionisanje sistema političke ekonomije, ali ona ga u isto vreme reprodukuje kao model.

„Da bismo doveli u pitanje proces koji nas podređuje sudbini političke ekonomije i teroru vrednosti, i da bismo iznova sagledali pražnjenje energije i simboličku razmenu, koncepti proizvodnje i rada koje je razvio Marks (da ne govorimo o političkoj ekonomiji) moraju se tumačiti i analizirati kao ideološki koncepti utkani u opšti sistem vrednosti. A ako želimo da pronađemo oblast s one strane ekonomske vrednosti (što je zapravo jedina revolucionarna perspektiva), onda se ogledalo proizvodnje, u kojem se odražava celokupna zapadna metafizika, mora konačno razbiti.“
    plachkica

Post by plachkica Mon Jan 21, 2019 6:10 pm

♏

Post by ♏ Tue Jan 22, 2019 5:42 pm

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 23, 2019 11:41 pm

Post by Sponsored content