prevarilo me ovo bezbeliVasilij wrote:Gorčin Stojanović.
Racković i NDM BGD
- Post n°401
Re: Racković i NDM BGD
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°402
beatakeshi wrote:Vidim ne ceni se ugledni član žirija manifestacije "Besede Zoranu u čast".
- Guest
- Post n°405
Opet odlični Postnikov, postajem njegov fan.
Promaklo mi je skroz ovo sa Samardžićem i fildžanom a mislim da ovo komotno može na ovaj topic:
Promaklo mi je skroz ovo sa Samardžićem i fildžanom a mislim da ovo komotno može na ovaj topic:
Isprika
Ne treba ti puno da s vrata odmjeriš dobru prijateljicu, ne treba ti puno da podijeliš mišljenje o njenom izgledu. Ne treba ti puno da procijeniš kako je nekako ‘ljepša i kompletnija’ otkad je postala majka, ne treba ti puno ni da svoju ekspertizu objaviš na Facebooku. Ne treba ti puno čak ni da drugu prijateljicu – onu kojoj, recimo, tvoj prethodni komentar nije baš najbolje sjeo – oraspoložiš drugarskom šalom: ponudiš joj, na primjer, u privatnoj poruci malo svoje sperme u fildžanu, čisto onako, da se nađe, jednom kad se i sama odluči kompletirati. Ni za što od toga, dakle, ne treba ti puno: sasvim je dovoljno to što si muško. Problemi međutim nastaju kad ona druga prijateljica nikako neće da shvati šalu, nego šera i zakera, pa jedna nevina fildžan-zajebancija – koja ti se, dok si je pisao, činila baš nekako virilna – neočekivano postane viralna.
Da bi prešao put od zajebantske privatne poruke do iznuđene javne isprike – shvaćaš tada na vlastito čuđenje – najednom ti treba mnogo, mnogo više.
‘Koliko smo seksističko društvo najbolje saznamo na vlastitom primjeru, misleći da je šala ono što je ozbiljna uvreda’, napisao je prošlog utorka na svome profilu Goran Samardžić, sarajevski pisac i suvlasnik nakladničke kuće Buybook, autor nekoliko uspješnih knjiga i jednog neuspješnog pokušaja da novinarku Jelenu Kalinić šarmira nudeći joj ‘malo onog’ u fildžanu. ‘Izvinjavam se Jeleni Kalinić i cjelokupnoj javnosti zbog seksizma. Svjestan kakvu sam štetu učinio, povlačim se sa svih pozicija u izdavačkoj kući Buybook.’ Izvinjenje – kratko, korektno i, čini se, iskreno – stiglo je međutim na novinarkinu adresu punih deset dana nakon fildžana: zato sada, evo, precizno znamo što ti sve treba da bi prešao mukotrpan put od privatne poruke do javne isprike. Trebao je omanji regionalni medijski skandal i džungla oprečnih komentara, trebala je svakodnevna onlajn-prozivka i još veća podrška onih koji smatraju da je Kalinićina reakcija bila pretjerana. Trebalo je da se još u prvoj svojoj izjavi, prije desetak dana, ispričaš zato što je ‘zbog dijela privatne prepiske među FB zajednicom kreirano mišljenje o meni kao seksisti’: kao da ti s kreiranjem takvog mišljenja nemaš baš nikakve veze. Trebalo je da podsjetiš kako podržavaš ‘objavljivanje literature koja afirmiše ženska ljudska prava’ i kako si sam, štoviše, napisao roman ‘sa queer junakom’: kao da književni opus unaprijed ekskulpira i kao da lokalne lijeve i liberalne scene nisu prepune muških šovinista.
Trebalo je da Abdulah Sidran javno poruči kako ti ‘bilo kakvu vrstu netolerancije može pripisati samo onaj ko nimalo ne poznaje ni tebe ni tvoju književnost’: kao da su za procjenu seksizma nadležni isključivo dobri prijatelji. Trebalo je da nekoliko dana kasnije izjaviš kako ti je ‘Jelena bila prijateljica’ i ‘čak književni fan’: kao da se s prijateljicama i fanovima ćuna ne računa. Trebalo je da povjeriš kako ti je ‘žao zbog Jelene’ jer si ‘prijateljicu izgubio’: kao da se ovdje radi prvenstveno o tvojim osjećajima. Trebalo je da najaviš kako ćeš se isključiti s Facebooka jer nisi ‘dorastao toj nemani’: kao da je Facebook kriv za ono što si po njemu pisao. Trebalo je da uz svaku svoju prethodnu ispriku ponoviš kako si ‘pogrešno shvaćen’ i ‘naivan’, kako ‘nisi imao loše namjere’: sve je to trebalo, i dobro je što se dogodilo. Jer i sada, nakon što je Samardžić iz trećeg pokušaja napokon sročio pošteno izvinjenje – zaključivši priču na primjeren način – roje se komentari onih koji se s takvim zaključkom ne slažu.
I jer sada, nakon što je priča gotova, imamo, evo, lijep kroki skoro svakog lokalnog seksističkog ispada. Kao po pravilu, svi se ti dobronamjerni frajeri i opušteni zajebanti već nakon prve negativne reakcije pretvore u vlastitu suprotnost: od onog čvrstog muževnog garda najednom više ne ostane ništa. Pa se pronalaze izlike, okrivljuje fejsbuke i podsjeća na prošle zasluge. Pa se zove prijatelje za svjedoke, pa se ističu dobre namjere. Pa se ukazuje na kontekst, pa se uočava šire nerazumijevanje. Fascinantne su ponekad te transformacije: u samo nekoliko koraka od alfa-mužjaka do naivnog i neshvaćenog dječaka, koji krivicu precizno locira baš svugdje osim u vlastitim riječima. Čudno, jer kada se pročita Samardžićeva finalna izjava stvar ne djeluje toliko komplicirano: dovoljno je preuzeti odgovornost, ponuditi ispriku i pokušati ispraviti pogrešku. Dovoljno je prihvatiti posljedice, dovoljno je ne tražiti krivce. Ili – hajde da to kažemo riječima koje neće iritirati sve one osjetljivije na teror političke korektnosti, #MeToo zapomaganja i slične feminističke kerefeke – dovoljno je biti muško.
- Post n°406
Hehe, Boris Postnikov, Igor Stiks iz biznis klase.
To je posebna prica, ti Sarajlije sto su otisli iz Sarajeva dovoljno mladi da ih uopste ne zakaci lokalna socijalizacija, a opet dovoljno stari da im mesto rodjenja ne bude samo rec iz krstenice.
Osim Postnikova i Stiksa, iz istog fajla je i reziser Antonio Nuic, kao i Gorislav Papic, na ovom forumu poznat kao Ravnogorislav.
Btw, bila sam na putu od srede do pre dva sata, bez kompa, pa sam sa fona samo pratila ovaj topik, ali me je mrzelo da pisem bez prave tastature. Uzasno je indikativno da se Plachkica i Bela Maca odlucile da se odjave. Savrseno ih razumem, ni je prethodnih dana ne bih pisala cak i da sam mogla. Kakva savrsena "sabornost" muska oko Dzonija Rackovica, pa to je neverovatno. I jos dodje Sejlorka da svima - pardon my French - pomazi skrotum, pa joj se svi zahvale. William je inace redak primer muskarca osetljivog na problematiku roda, skoro jednako kao Postnikov, a ovde se pretvorio u sporednog lika iz bros before hoes zanra.
Jebiga, sada kad su glave hladne i kad su mudonje na potezu od Gorcina do Tabasevica odavno stale u odbranu legendardnog "Dzonike", zanima me sta o celoj stvari misle Kinder Lad ili Disident, likovi sa nekim integritetom koje nije korumpirala bliskost sa "elitnim" krugovima.
To je posebna prica, ti Sarajlije sto su otisli iz Sarajeva dovoljno mladi da ih uopste ne zakaci lokalna socijalizacija, a opet dovoljno stari da im mesto rodjenja ne bude samo rec iz krstenice.
Osim Postnikova i Stiksa, iz istog fajla je i reziser Antonio Nuic, kao i Gorislav Papic, na ovom forumu poznat kao Ravnogorislav.
Btw, bila sam na putu od srede do pre dva sata, bez kompa, pa sam sa fona samo pratila ovaj topik, ali me je mrzelo da pisem bez prave tastature. Uzasno je indikativno da se Plachkica i Bela Maca odlucile da se odjave. Savrseno ih razumem, ni je prethodnih dana ne bih pisala cak i da sam mogla. Kakva savrsena "sabornost" muska oko Dzonija Rackovica, pa to je neverovatno. I jos dodje Sejlorka da svima - pardon my French - pomazi skrotum, pa joj se svi zahvale. William je inace redak primer muskarca osetljivog na problematiku roda, skoro jednako kao Postnikov, a ovde se pretvorio u sporednog lika iz bros before hoes zanra.
Jebiga, sada kad su glave hladne i kad su mudonje na potezu od Gorcina do Tabasevica odavno stale u odbranu legendardnog "Dzonike", zanima me sta o celoj stvari misle Kinder Lad ili Disident, likovi sa nekim integritetom koje nije korumpirala bliskost sa "elitnim" krugovima.
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.
- Guest
- Post n°407
ti si, čini se, od onih osoba koje svaku načelnu raspravu uspeju da pretvore u ad hominem palanačku gnusobu, a ako je tačna moja slutnja da poseduješ XY par hromozoma, onda si i veličanstveni licemer.
- Post n°408
meni dzoni nije legendaran vec je takav onome ko ga je zvao da mu glumi animir damu na izbornoj zurezi a taj isti sada trazi da galerije ne izlazu rackovica zato sto im je 'legendarni' dzoni napravio sranje na zurci. mislim neka se jebu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°409
A sta je tvoja teza? Da su se feministi poput Williama odjednom pretvorili u bros before hoes batice jer je taj Rackovic neki mnogo kul lik pa su svi skrti u osudi da ne bi slucajno okrnjili sopstvenu kulost? Seriously? Ja drugi put u zivotu cujem za lika, ne znaci mi bas nista u zivotu, nisam deo scene(tm), podseca me lik (fizicki) na Acu Lukasa i prilicno mi je ogavan.
- Guest
- Post n°410
Ma tračersko nagvaždanje najobičnije, nevredno dalje diskusije.
- Post n°411
Ja sam jos tada napisao(i nisam promenio misljenje) , dva odgovora o tome sta mislim o objavi
by disident on Wed Mar 07, 2018 5:34 pm
@kondo ugasi mi se baterija
Elem ja sam danas prvi put čuo za rackovica, jbg živim ispod kamena. Reakciju su mesane. Sa jedne strane nisam preterani ljubitelj online linca, ali pošto je u ovom slučaju imam poverenja u ndvbg nema razloga da im ne verujem. Razumem i poštujem želju žrtve da se ne prijavljuje institucijama a da ovo opet ne prodje ne kažnjeno i bez reakcije. I da je stoga ovo bio logičan način. Da je moglo bolje da se nastupi, moglo je bar po meni. Btw i meni medenica izaziva istu želju ko ovom asijevacu gore da odrgrizem monitor , al sad već nalazim urnebesne momente u njegovom krstaskom pohodu na netu. Mogu da razumem i to da je napadač bolestan, i nisam za to da se takav čovek bije i lincuje(ako je bolestan) , ali isto tako ne mogu da razumem da se to. Dešava decenijama i da se cuti. Jbg nisam nikakav feminista ali imam mladju osetljivu sestru tako da mi nije problem da isprojektujem takve napade i njenu reakciju, a i moju
by disident on Wed Mar 07, 2018 5:43 pm
Dobro,ja ne vidim nista loše i u tome što se napisalo šta se desilo tj šta je uradio i da se to ne sme tolerisati i ignorisati
by disident on Wed Mar 07, 2018 5:34 pm
@kondo ugasi mi se baterija
Elem ja sam danas prvi put čuo za rackovica, jbg živim ispod kamena. Reakciju su mesane. Sa jedne strane nisam preterani ljubitelj online linca, ali pošto je u ovom slučaju imam poverenja u ndvbg nema razloga da im ne verujem. Razumem i poštujem želju žrtve da se ne prijavljuje institucijama a da ovo opet ne prodje ne kažnjeno i bez reakcije. I da je stoga ovo bio logičan način. Da je moglo bolje da se nastupi, moglo je bar po meni. Btw i meni medenica izaziva istu želju ko ovom asijevacu gore da odrgrizem monitor , al sad već nalazim urnebesne momente u njegovom krstaskom pohodu na netu. Mogu da razumem i to da je napadač bolestan, i nisam za to da se takav čovek bije i lincuje(ako je bolestan) , ali isto tako ne mogu da razumem da se to. Dešava decenijama i da se cuti. Jbg nisam nikakav feminista ali imam mladju osetljivu sestru tako da mi nije problem da isprojektujem takve napade i njenu reakciju, a i moju
by disident on Wed Mar 07, 2018 5:43 pm
Miki wrote:Pa ne ćuti se, vidiš da kažu ovi matori da je dobio batine sto puta. Ovo je jbg, sudar svetova, normalnog, gde se frik malo udari ako baš misliš da je preterao i ondq nastqvimo da živimo ko normalna ljudska bića - i demonskog huff post sveta
Dobro,ja ne vidim nista loše i u tome što se napisalo šta se desilo tj šta je uradio i da se to ne sme tolerisati i ignorisati
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°412
ma ne nego je feministkinja koja poteze slike o gladjenju skrotuma prilikom diskreditovanja druge zene iz diskusije i zna koje prezime potice iz kog dela stare hercegovine, mos mislitVasilij wrote:ti si, čini se, od onih osoba koje svaku načelnu raspravu uspeju da pretvore u ad hominem palanačku gnusobu, a ako je tačna moja slutnja da poseduješ XY par hromozoma, onda si i veličanstveni licemer.
trol najobicniji.
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°413
@Sejlor Dinamika grupe, to mi je teza. Zato sam i rekla u utorak vece, kad je sve pocelo, da bi sve bilo sasvim drukcije da je kojim slucajem Ivan Karl ili Bule Goncic uradio istu stvar na zurci SNS-a.
A inace, zabavno je kako se na forumu gde su RL insinuacije jedini "no-no", cim se pojavi neko ko nije deo ekipe, sve svede upravo na takve insinuacije.
Ksekso je posebno sladak. Cim nekog ne zanimaju samo karmini i hulahopke, sigrurno i nije zensko. Ksekso, druze, zaboravila sam i da sam na ovom forumu komentarisala prezimena i staru Hercegovinu, ali verujem ti da jesam, moji su interesi dosta eklekticni, a sto se tice skrotuma, jedna moja drugarica je mikro penise (nisam rekla, poput tvog) opisivala govoreci "prekratka mu je relacija glans - radix" pa mozes da racunas da je moja sklonost upotrebi latinskih izraza kod pominjanja muskog seksualnog aparata, rezultat loseg drustva
A inace, zabavno je kako se na forumu gde su RL insinuacije jedini "no-no", cim se pojavi neko ko nije deo ekipe, sve svede upravo na takve insinuacije.
Ksekso je posebno sladak. Cim nekog ne zanimaju samo karmini i hulahopke, sigrurno i nije zensko. Ksekso, druze, zaboravila sam i da sam na ovom forumu komentarisala prezimena i staru Hercegovinu, ali verujem ti da jesam, moji su interesi dosta eklekticni, a sto se tice skrotuma, jedna moja drugarica je mikro penise (nisam rekla, poput tvog) opisivala govoreci "prekratka mu je relacija glans - radix" pa mozes da racunas da je moja sklonost upotrebi latinskih izraza kod pominjanja muskog seksualnog aparata, rezultat loseg drustva
_____
- Guest
- Post n°414
obožavam ove basement dwellerse koji sve polemike svode na dinamiku grupe.
- Post n°415
@ rozita
sve ok, vidim ja da si ti onticki eklekticna
sve ok, vidim ja da si ti onticki eklekticna
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°416
Kako ja tek obozavam tipove koji tako jebacki koriste engleske izraze.
Ne znam samo sta mi je jace
Virtue signalling
ili
Basement dweller
Ne znam samo sta mi je jace
Virtue signalling
ili
Basement dweller
_____
- Post n°417
Rozita wrote:@Sejlor Dinamika grupe, to mi je teza. Zato sam i rekla u utorak vece, kad je sve pocelo, da bi sve bilo sasvim drukcije da je kojim slucajem Ivan Karl ili Bule Goncic uradio istu stvar na zurci SNS-a.
ma sta bule bule daj bobija marjanovica ili nista.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°418
Gurovic
Da i tetovaza Draze dobije neku ulogu
Da i tetovaza Draze dobije neku ulogu
_____
- Post n°420
Jel' treba da se pravim da ne znam sta je Final Four i da je u cetvrtak utakmica sa Valencijom posto sam vec hromosomski sumnjiva ?
_____
- Post n°421
pomoglo bi tvom slucaju. mada zvezda kaze da nisi ti a ja mu verujem
_____
- Post n°422
inace ndb je u circle jerku saopstenja zaboravio da trazi zabranu prikazivanja marble ass-a. kapiram da se lagune boje kao i svako normalan. s druge strane na galerije cak i zec odnosno medenica muceni silji patku.
_____
- Post n°423
ali koliko je gorcin glup i mizogin i jednostavno deesovac sa dna kace. ono kao golem kome je gorica na celo urezala jugodrp i poslala u svet.
_____
- Post n°424
To sto kazes pre ima veze sa ovom knjigom koju su promovisali Tabasevic i Vidojkovic.
I to je teza oko koje bi se dalo raspravljati.
Mada mislim da je to vise stvar upucenosti i necije osnovne vokacije.
Sta znam, i da neko kaze da treba bojkotovati Novaka Djokovica, pozvao bi teniske turnire da ga ne pozivaju, a ne knjizare da ne prodaju onu njegovu knjigu.
I to je teza oko koje bi se dalo raspravljati.
Mada mislim da je to vise stvar upucenosti i necije osnovne vokacije.
Sta znam, i da neko kaze da treba bojkotovati Novaka Djokovica, pozvao bi teniske turnire da ga ne pozivaju, a ne knjizare da ne prodaju onu njegovu knjigu.
_____
- Post n°425
Gorčin sračunao - DS 2,25 + Rasipači 3,44 - eto cenzusa.