А оно у пљосци мора да је манастирка, она цензурисана, где на манастиру нема крстова него громобрани.
VINJAK
- Post n°276
Re: VINJAK
Биће да је пиво... било је и онда свакаквих флаша, а и фотка сва вуче у наранџасто, не личи баш на неки клакер.
А оно у пљосци мора да је манастирка, она цензурисана, где на манастиру нема крстова него громобрани.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°277
Украо и смештам у музеј:
Ne budem lenj, znao sam da keva uvek drži neki vinjak za rezervu, to joj je stajalo pod šifrom "za srce". Izvadim, pogledam, neotvorena, a prašnjava. Hm, krc, zvrc u glavi satić vrti. Rešim da pogledam datum. Bila je osamdeset i neka, a na flaši stoji sedamdeset plus. Devet godina star običan Rubinov vinjak. Po rasporedu flaša i tegli ukapiram da je keva naprosto zaboravila da to postoji.
Sve u svemu, nema smisla da vam prepričavam, mogu samo da kažem da sam doveo tri-četiri čoveci da budu svedoci kada sam probao, jer ni sam nisam nepcima verovao. Klasa VSOP, naginje ka Kurvoazijeu, malo slatkast, kao što je i sada petica malo naherena ka takvom šmeku. Nisam im rekao šta im sipam, prelio sam vinjak u kristalnu flašu. Kakve su to srećne face bile... tek sam im posle pokazao izvornu flašu.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°278
Хоће ли неко да појасни слепцу да се старост пића односи само на време које је било у бурету (током ког је било промене укуса), а не на време од производње кад је у стакленој флаши где не мења укус.
- Post n°279
Не вреди да му објашњавам, мислим да је једнако матор као и ја .
Или су тих седамдесетих то јако добро радили, или је театралност учинила своје.
Нашао сам у старој кући исто тако неку флашу из седамдесетих, као и 1 јоцу шетача из ваљда '77 и белентајна из '90, и ако/кад их једног дана отворимо, има да буду као нови.
Или су тих седамдесетих то јако добро радили, или је театралност учинила своје.
Нашао сам у старој кући исто тако неку флашу из седамдесетих, као и 1 јоцу шетача из ваљда '77 и белентајна из '90, и ако/кад их једног дана отворимо, има да буду као нови.
_____
- Post n°280
У младости сам волео рум, док једном нисам претерао, па сам га баталио. Прошло је отад, хм, 45+ година, и сад сам укапирао да више немам појма о руму. Ни шта је, ни како се прави, ни које ваља. Ајде, онај кубански бели што смо шверцовали из Темишвара је био добар, ал' то није онај румски шмек, то је напросто друго пиће.
А све то а пропаоРЖ ове фотке: ваља ли, и ако има, где има?
А све то а пропаоРЖ ове фотке: ваља ли, и ако има, где има?
_____
- Post n°281
Бели Бакарди је кубански само пореклом (породица је дала сота пара да рокну Кастра), а уз то код нас и технички није рум.
Мени се допада да га лети мешам са колом. Некако ме звекне по темену, опусти и искулираш.
Мени се допада да га лети мешам са колом. Некако ме звекне по темену, опусти и искулираш.
- Post n°282
Д'извинете на милитаризму и каолонолијализму, бољег немам (тј има оригинал ал' тамо поврх свега искаче реклама за неку цркву):
Не, није музика моје младости, него сам у детињству чуо више пута него што сам хтео. Ни сад нисам отишао даље од пола прве строфе.
Не, није музика моје младости, него сам у детињству чуо више пута него што сам хтео. Ни сад нисам отишао даље од пола прве строфе.
_____
- Guest
- Post n°283
паће wrote:Д'извинете на милитаризму и каолонолијализму, бољег немам (тј има оригинал ал' тамо поврх свега искаче реклама за неку цркву):
ima i bolje od toga
- Post n°284
Да, тај оригинал... од те песме сам у ствари једино примио исправан нагласак у речи кокАкола.
_____
- Post n°285
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°287
Nema bolje reklame od zadovoljne mušterije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°288
Добили и ми пар комада на земунском кеју.
Шетали се са децом, видим неки средовечни пар на клупи пије вињак колу, кажем види ово.
Кад оно мало касније деле, и то и не отворе одмах, јееј.
Шетали се са децом, видим неки средовечни пар на клупи пије вињак колу, кажем види ово.
Кад оно мало касније деле, и то и не отворе одмах, јееј.
- Post n°289
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°292
Šta je ovo i da li valja?
- Post n°295
Ja hoću da kupim vinjak za da imam u kući ali neću Rubin. Mislio sam prvo da uzmem onaj što pravi Poljoprivredni fakultet (Radmilovac), ali me sad ovo intrigira.
- Post n°299
Jako. Mada ok ako je dobar. Raspitaću se.
- Post n°300
А јел има негде како да се исхакује и скине то ограничење са издања... па да онда пичи као онај од 5000?
_____