VINJAK
- Post n°251
Re: VINJAK
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°253
Ček da stavim ovo uz vinjak, jedno od mojih omrznutih pića.
Red Bull, poznata marka, viđao sam da na Adi prave spektakle.
To se piće, Thai izum, originalno zove "Daeng krating". Daeng = crveno, krating = bik.
To je neprevodljivo sa Thai jezika. Znači, "Snaga koju bik dobije kada vidi crveno". Wikipedia to neće znati.
Evo ga, 1987. kada je pušteno u prodaju. Tada je bila Thai firma, prodavana, više ne pratim da li je austrijska ili švajcarska.
Zaokružen je Lao khao i tip koji dodaje Red Bull u njega.
Lao khao (rakija od pirinča, u prevodu) je piće koje se pije masovno po Thai provinciji. Masovno, do mere da kada posetim tazbinu i donesem neki dobar viski, ostali kažu "daj nam Lao khao".
Osim u ruralnom Thai, pije se, možda, ako i tamo, još samo u Paklu.
Taj Red Bull kada se doda ga je činio ukusnijim, melasa od biljaka pa šećer. Po radnjama, ovako se prodaje Lao khao, cene po boji tikete su da odraze alkoholnu jačinu. Od jedne boce, troje mogu da se obeznane. Cene su manje nego 2 EUR (poređenja radi, konzerva piva je 55THB). 1 EUR = 40THB.
Jednom sam se napio od toga u Thai. Nisam imao takav mamurluk još od studentskih dana.
Red Bull, poznata marka, viđao sam da na Adi prave spektakle.
To se piće, Thai izum, originalno zove "Daeng krating". Daeng = crveno, krating = bik.
To je neprevodljivo sa Thai jezika. Znači, "Snaga koju bik dobije kada vidi crveno". Wikipedia to neće znati.
Evo ga, 1987. kada je pušteno u prodaju. Tada je bila Thai firma, prodavana, više ne pratim da li je austrijska ili švajcarska.
Zaokružen je Lao khao i tip koji dodaje Red Bull u njega.
Lao khao (rakija od pirinča, u prevodu) je piće koje se pije masovno po Thai provinciji. Masovno, do mere da kada posetim tazbinu i donesem neki dobar viski, ostali kažu "daj nam Lao khao".
Osim u ruralnom Thai, pije se, možda, ako i tamo, još samo u Paklu.
Taj Red Bull kada se doda ga je činio ukusnijim, melasa od biljaka pa šećer. Po radnjama, ovako se prodaje Lao khao, cene po boji tikete su da odraze alkoholnu jačinu. Od jedne boce, troje mogu da se obeznane. Cene su manje nego 2 EUR (poređenja radi, konzerva piva je 55THB). 1 EUR = 40THB.
Jednom sam se napio od toga u Thai. Nisam imao takav mamurluk još od studentskih dana.
- Post n°254
Taman sam pomislio da je tema ponovo skrenula neočekivano ka Japanu, kad ono moša - Tajland.
- Guest
- Post n°255
Red Bull ima predstavništvo u Beogradu.
Kaži Fići da im proda ovu priču (oni nemaju pojma o tome) pa da vas, moderaciju, izvede na večeru. Koliko vas ima (moderatora), trebale bi da budu neke masnije pare, nek se ne prodaje za sendviče.
Kaži Fići da im proda ovu priču (oni nemaju pojma o tome) pa da vas, moderaciju, izvede na večeru. Koliko vas ima (moderatora), trebale bi da budu neke masnije pare, nek se ne prodaje za sendviče.
- Guest
- Post n°257
A ti si kao, nešto znao, pa došao da podeliš sa članovima? Dobar ti je prilog, kad bi se zezali.
- Post n°261
Amateri.
Praaavi profiji piju vinjak iz šoljica za kafu.
Praaavi profiji piju vinjak iz šoljica za kafu.
- Post n°262
Еееее... ви скупљате слике. А мени у суботу била годишњица матуре (45...) и знам какву брљу држе у хотелу (чуј знам, орг. одбор поднео извештај и донео препоруку да се снађемо), пиво фала лепо има само јелен, за вино нисам н'умем да држим меру... Дакле понео свој тутифрути ал' ајде треба ми чашица. И наручим вињак, рачунам да им се не исплати да брљају с тим.
ЈЕботе. Заборавио сам колико је лоших вињака било на тржишту кад су их правиле чак и леве зем задруге. На коју фору било ко од тих уопште опстаје? Има неке космичке правде па ми је шапнула да не тражим дупли...
ЈЕботе. Заборавио сам колико је лоших вињака било на тржишту кад су их правиле чак и леве зем задруге. На коју фору било ко од тих уопште опстаје? Има неке космичке правде па ми је шапнула да не тражим дупли...
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°263
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°264
Imam lepe uspomene na vinjak.
Tacno vezujem za odredjena mesta i situacije. Pio sam ga pretezno u kafani Park uz filter 57, a rado su ga tad pile i dame koliko se secam.
Tacno vezujem za odredjena mesta i situacije. Pio sam ga pretezno u kafani Park uz filter 57, a rado su ga tad pile i dame koliko se secam.
- Post n°265
ПопијеоРЖ 1 у суботу, очај живи. Није то пиће моје младости (него је кокта...), већ сам писао, да не понављам.
Али мора да постоји тржиште за ту врсту брље, чим је има у понуди.
Али мора да постоји тржиште за ту врсту брље, чим је има у понуди.
_____
- Post n°266
Vinjak-kokta?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°267
Толико луд нисам, не бих да кварим. Кокта увек ваља, а вињака има разних...
_____
- Post n°269
А вињак јок?
Е, годинама нисам чуо да неко ваља фору да га зове тињак. Јер смо, јелте, на ти.
Е, годинама нисам чуо да неко ваља фору да га зове тињак. Јер смо, јелте, на ти.
_____
- Post n°270
_____
- Guest
- Post n°271
Sve do Osme sednice u Zagrebu je bio štos da kaha hoćeš da opišeš seljaka iz Srbije, lažnog biznismena ili nepismenog političara ili sličnu felu, da kažeš "on pije vinjak".
Jednom sam ga naručio u nekom šugavom "Boemskom" restoranu na Banovom brdu (sada je tu neki fensi bar), konobar kao kondukter iz fimova Srnog talasa, kockasi stoljnaci. Naručio sam prebranac s kobajom i kupus salatu i dva vinjaka. Imao je ukus lešnika i nekog tmenog viskija, koj ije odleža deset i više godina.
Mi treba od toga da napravimo brend i da sjebemo one pedere Engleze i Škote. O Ircima da i ne govorim, jer ono njihovo i nije viski već ruski kvas sa špiritusim.
Jednom sam ga naručio u nekom šugavom "Boemskom" restoranu na Banovom brdu (sada je tu neki fensi bar), konobar kao kondukter iz fimova Srnog talasa, kockasi stoljnaci. Naručio sam prebranac s kobajom i kupus salatu i dva vinjaka. Imao je ukus lešnika i nekog tmenog viskija, koj ije odleža deset i više godina.
Mi treba od toga da napravimo brend i da sjebemo one pedere Engleze i Škote. O Ircima da i ne govorim, jer ono njihovo i nije viski već ruski kvas sa špiritusim.
- Post n°273
kud_genijalci wrote:Sve do Osme sednice u Zagrebu je bio štos da kaha hoćeš da opišeš seljaka iz Srbije, lažnog biznismena ili nepismenog političara ili sličnu felu, da kažeš "on pije vinjak".
Једног дана ћеш, уз дупли вињак, д'објасниш какве везе има Осма седница.
QдG wrote:
Били ми лане колеге с посла, Ирац и Лала (тј Холанђанин). Убеђивао сам их да су виски, џин и вотка ракије лебаре за северну сиротињу, ко нема воћа а ни сунца да му узри. Уз пробрана издања Правописа (један из питај бога које године, буре је откопано седамдесетих, један из 1990, један кајсијски од лане) мислим да сам им објаснио.
После отворимо онај виски Конемара што је овај донео и стварно има шмек, невероватан. На железничке прагове. Није то ни тако лоше, ја сам одрастао уз пругу, буди сећања...
_____
- Post n°274
"Nas cilj je da sarađujemo sa svima u svetu i rekao sam mom prijatelju Junkeru, kada sam mu doneo vinjak star više od 40 godina, da sam ponosan jer možemo da ga prodajemo i u Briselu i u Moskvi", naglasio je Vučić."On uopšte nije pijanac, on je jedan dobar čovek", kazao je Vučić o Junkeru i dodao da će mu nedostajati i Junker i Mogerini.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°275
prvo sam pomislio da je vinjak, ali nije, da li neko zna cega je to boca, i sta je u onim manjim flasama, neki klakeri ili vopi?
slika je navodno iz 70ih iz posete predsedniku predsednistva kosova dzavidu nimaniju
slika je navodno iz 70ih iz posete predsedniku predsednistva kosova dzavidu nimaniju