ne vredi sada ce svi u naredna tri dana da opsednu ono beolab i konzilijum dok ljudi ne zamandale vrata i okace ono torno subito.
Last edited by boomer crook on Tue 16 Feb 2021, 23:33; edited 1 time in total
al se broje parice i trljaju ruciceboomer crook wrote:sada slusam nekog lika koji se ubi objasnjavajuci da "los" test nista ne znaci, da je prerano, da su imuni odgovori individualni i da cak i kada se ne vidi nesto se kuva. valjda smo naucili do sada da je imunologija komplikovana, da covek nije robot i da imuni odgovori na koronu dolaze u razlicitim paketima.
ne vredi sada ce svi u naredna tri dana da opsednu ono beolab i konzilijum dok ljudi ne zamandela vrata i okace ono torno subito.
Janko Suvar wrote:Ovo je iz Vukadinovicevog istrazivanja. Moram reci da ja ne razumem zakonomernosti iza ovih brojeva.
Они мање образовани, са непотпуном или потпуном основном школом, желе вакцину што пре (њих 45,6%), тридесетак посто би још размислило, а тек нешто више од 20% тренутно не жели или не може да се вакцинише. Супротно томе, мање од четвртине више и високо образованих испитаника је заговорник вакцинације, педесетак посто се двоуми, а око 30 одсто њих је против. Занимљив је налаз за испитанике са гимназијом, јер су се они показали као тренутно највећи противници вакцине у Србији: само 8,6% њих каже да би се одмах вакцинисало, а 42,9% то категорички одбија.
NEW: European Medicines Agency confirms it has received application for $JNJ vaccine and will assess it under an accelerated timetable. The Committee could issue an opinion by the middle of March 2021.
— Julianna Tatelbaum (@CNBCJulianna) February 16, 2021
South Africa has offered its stock of Oxford-AstraZeneca Covid-19 vaccines to the African Union, a senior health official said, as the country pivots to using shots developed by Johnson & Johnson instead https://t.co/1XRfTDUSjP
— CNN International (@cnni) February 17, 2021
pa zato što su manje obrazovani uglavnom stariji kojima je vakcina neophodnijaJanko Suvar wrote:Ovo je iz Vukadinovicevog istrazivanja. Moram reci da ja ne razumem zakonomernosti iza ovih brojeva.
Они мање образовани, са непотпуном или потпуном основном школом, желе вакцину што пре (њих 45,6%), тридесетак посто би још размислило, а тек нешто више од 20% тренутно не жели или не може да се вакцинише. Супротно томе, мање од четвртине више и високо образованих испитаника је заговорник вакцинације, педесетак посто се двоуми, а око 30 одсто њих је против. Занимљив је налаз за испитанике са гимназијом, јер су се они показали као тренутно највећи противници вакцине у Србији: само 8,6% њих каже да би се одмах вакцинисало, а 42,9% то категорички одбија.
"Ja sam najpametniji, tako su mi rekli u skoli/fakultetu, i sta sad ima neko ko se bavi vakcinama ceo zivot tu da mi prica" sindrom. To, plus verovatno i cinjenica da je gomila ljudi sa gimnazijama i otisla iz Srbije, pa se postavlja pitanje reprezentativnosti tog uzorka.Janko Suvar wrote:Ovo je iz Vukadinovicevog istrazivanja. Moram reci da ja ne razumem zakonomernosti iza ovih brojeva.
lalinea wrote:"Ja sam najpametniji, tako su mi rekli u skoli/fakultetu, i sta sad ima neko ko se bavi vakcinama ceo zivot tu da mi prica" sindrom. To, plus verovatno i cinjenica da je gomila ljudi sa gimnazijama i otisla iz Srbije, pa se postavlja pitanje reprezentativnosti tog uzorka.Janko Suvar wrote:Ovo je iz Vukadinovicevog istrazivanja. Moram reci da ja ne razumem zakonomernosti iza ovih brojeva.