Časopis Vreme
- Post n°726
Re: Časopis Vreme
meni liči da je oba pisao filip švarm, nakon svog briljantnog uvodnika prošle nedelje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°727
ima li neko novo vreme, nisam stigla da kupim a ako ne pročitam tekst ispašću jako loš prijatgelj
https://www.vreme.com/vreme-uzivanja/radost-detinjstva/
https://www.vreme.com/vreme-uzivanja/radost-detinjstva/
- Post n°728
https://pastebin.com/0z44pUb9
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°730
U novom broju sjajan intervju sa Ivanom Sapsic i Tamarom Petrovic Trifinovic. Sto bi rekli mladi - objasnile.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°731
U Hrvatskoj ne rade nedeljomOd danas, u sred turističke sezone, stupio je na snagu zakon po kome je nedelja neradni dan. Inače, u junu je bilo šest posto manje i turista i noćenja u odnosu na prošlu godinu zbog - rasta cena. Istine radi, nisu više od beogradskih
S.Ć
Danas je u Hrvatskoj stupio na snagu Zakon o trgovini po kome prodajni objekti ne rade nedeljom. Dozvoljeno je da nedelja bude radni dan samo 16 puta godišnje.
Prema tom Zakonu, nedeljom mogu da rade prodajni objekti na železničkim i autobuskim stanicama, aerodromima, u lukama, na trajektima i benzinskim stanicama, kao i u bolnicama, hotelima, kulturnim i verskim ustanovama.
Kiosci će moći da rade svake nedelje, ali samo od 7 do 13 sati.
Ovih dana mediji javljaju da u Hrvatskoj ima manje turista nego što se očekivalo na osnovu prošlogodišnjeg uspeha, pa se pomenuta odluka o uvođenju nedelje kao neradnog dana u sred turističke sezone, povezuje sa tim rezultatom.
U Makarskoj na primer, ovog juna je bilo šest posto manje i turista i noćenja u odnosu na prošlu godinu.
Smatra se da su visoke cene uzrok manjeg broja turista.
"Cene ove godine porasle su u svim segmentima i bojimo se da će to ostaviti loš utisak na goste, prvenstveno jer usluga treba da prati cenu, a bojimo se da bismo tu mogli razočarati goste. Zaboravljamo da su ove godine sva tržišta otvorena, u Grčkoj, Turskoj, Španiji puno jeftinije možete proći nego kod nas“, rekla je Ljiljana Đirlić predsednica strukovne grupe hotelijera HGK Split za N1 Zagreb.
U Splitu komad pice, a najjeftinija je margarita, košta 2,4 evra, riblji plat u konobama je 50 evra dok su ostala riblja jela od 20 evra pa na više.
Mediji tvrde da je, na primer, poskupeo i sladoled, pa najjeftinija kugla košta evro i 70, a najskuplja tri i po evra. Espreso u kafiću na Rivi je dva evra, a s mlekom košta 2,30 evra.
Mora se reći – isto su kao u Beogradu.
S.Ć./N1
Sonja Ćirić, ko bi drugi. Da li neko njoj uopšte gleda tekstove pre nego što izađu?
- Post n°732
Zaboravljamo da su ove godine sva tržišta otvorena, u Grčkoj, Turskoj, Španiji puno jeftinije možete proći nego kod nas“,
Ocigledno, samo do iduce godine
- Post n°733
Lebe mekani sta je ovo?
https://www.vreme.com/kultura/odrastanje-sa-poli-dzin-harvi/
https://www.vreme.com/kultura/odrastanje-sa-poli-dzin-harvi/
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°734
nisi ranije citao oniricka poniranja u kojima je zorica k. nas psiho a pomalo i pomp?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°735
ne.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°736
Ovo je za njene pojmove lucidna i objektivna analiza.
Recenzije koncerata su potpuno delirične.
Recenzije koncerata su potpuno delirične.
- Post n°737
da bas hteo da primetim da je ovo za nju svedeni stil.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°738
mozda se ambrozic ohrabrio da joj masakrira tekst pre slanja
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°739
tajno, nocu ko gnom obucar
_____
- Post n°740
Transfer neprijatnosti.
https://www.vreme.com/kolumna/kulturni-gnevnik-25-jul-2023/
https://www.vreme.com/kolumna/kulturni-gnevnik-25-jul-2023/
_____
- Post n°741
Tako su on, žena njegovog života Kim Gordon (razvod je tu nebitan) i njegov veliki gitaristički saborac Lee Ranaldo napravili Sonic Youth, koji možda nije najveći rokenrol bend svih vremena (mada sam danas najubeđeniji da jeste), ali je najveći bend kojem je rokenrol pretesan.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°742
kad već idemo u subjektivno sy mi je najprecenjeniji bend svih vremena
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°743
Za mene su ispali baš slowburner. Godine su prošle dok ih nisam ukačio. Ranije su mi bili u kategoriji sa Fukoom. Meni Fuko skroz 'nako autor, ali iz nekog razloga kad mu naiđem na knjigu, uzmem je. Tako da sad imam sedam, osam njegovih knjiga. Ne računajući Fromov veiki komplet, najprisutniji autor u mojoj biblioteci. Tako je i bilo sa SY. Kad god nađem jeftino njihov disk, ja ga uzmem da mi skuplja prašinu. I onda tako sa margine, pesmu po pesmu, album po album, i sad su mi najprisutniji na plejlistama.
Sa Piđej je obrnuto. Nju sam u početku zgutao, ali se vremenom tu zadržala best of plejlista, na možda 2 CDa.
Sa Piđej je obrnuto. Nju sam u početku zgutao, ali se vremenom tu zadržala best of plejlista, na možda 2 CDa.
_____
~~~~~
- Post n°744
Sister, Evol i Goo vrteo na repeat. Ostalo manje.
Fukoa nisam čitao kad je bilo vreme, a sad ni neću jer je jebao decu.
_____
- Post n°745
Za to nisam čuo. Znam da je Simona de Bovoar pipkala devojčice, kad smo već kod tih nestašnih francuza.
_____
~~~~~
- Post n°746
Meni Nik Kejv ko tebi PJ.Летећи Полип wrote:Za mene su ispali baš slowburner. Godine su prošle dok ih nisam ukačio. Ranije su mi bili u kategoriji sa Fukoom. Meni Fuko skroz 'nako autor, ali iz nekog razloga kad mu naiđem na knjigu, uzmem je. Tako da sad imam sedam, osam njegovih knjiga. Ne računajući Fromov veiki komplet, najprisutniji autor u mojoj biblioteci. Tako je i bilo sa SY. Kad god nađem jeftino njihov disk, ja ga uzmem da mi skuplja prašinu. I onda tako sa margine, pesmu po pesmu, album po album, i sad su mi najprisutniji na plejlistama.
_____
- Post n°747
Samo za tebe, Zvezdu i ostale Slovence, čika Uđi ima jednu kratku porukicu (na 39:16):konjski nil wrote:kad već idemo u subjektivno sy mi je najprecenjeniji bend svih vremena
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°748
Koliko smo smeće malo nas je Billy bombardovao:Notxor wrote:Sister, Evol i Goo vrteo na repeat. Ostalo manje.
French petition against age of consent laws
Noćas sam tužan, ciganko moja
Oj mladosti, zašto prolaziš
Hej starosti, brzo dolaziš
Dans ma génération, les garçons recherchaient les petites Suédoises qui avaient la réputation d'être moins coincées que les petites Françaises. J'imagine notre étonnement, notre trouille, si nous avions approché une Greta Thunberg...
— bernard pivot (@bernardpivot1) September 25, 2019
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°749
...8, 9, 10 godina. Damnatio memoriae, što se mene tiče.
Rumours of Foucault’s sexual abuse of children have long been known to Tunisians, but recently there has been a new devastating account by well-known French essayist Guy Sorman.
In an interview with the French public TV channel France 5 on March 5, Sorman confirmed that while visiting Foucault, he “witnessed what Foucault did with young children in Tunisia … ignoble things. The possibility of consent could not be sought. These were things of extreme moral ugliness.”
In a second interview with the British newspaper The Sunday Times on March 28, he recalled that “they were eight, nine, ten years old, he was throwing money at them and would say ‘let’s meet at 10pm at the usual place’”, a local cemetery in the town of Sidi Bou Said, north of the capital Tunis. “He would make love there on the gravestones with young boys. The question of consent wasn’t even raised.”
_____
- Post n°750
psuje iz nemoći vidi se da ga je baš zabolelo vrv je i sam skonto da je ustv ljakse koji ne može da prevaziđe svoju seljaštinu džaba mu sav tzv urbanlukSolus_Rex wrote:čika Uđi ima jednu kratku porukicu (na 39:16)
ps
da ne bude zabune volim goo i dejdrim nejšn ko i gomilu drugih šminkerskih albuma
pss
sad sam se setio kako su se 1997 divili kojinoj kičmi a ja pritom već godinu dana potopljen u skverpušera i dnb for papa i ti mi onda lelečeš neko tekni kolo tekni kolo ae mrš idi piri u pištaljku
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence