Сад, зашто си изабрао да баш од Теофила правиш себи мету, од човека који ти је подоста близак, ако не по стилу и методу а оно макар по вредностима, а што је ваљда важније... ђаво ће га знати?
Časopis Vreme
- Guest
- Post n°551
Re: Časopis Vreme
Једино је проблем што Теофило живи у капитализму већ 30 година, и колико сам имао прилике да прочитам - разне му ствари ту не ферцерају. Добро, човек се не служи марксистичком анализом, ту је више у питању један култур-фашистички приступ, при томе недоследан колико и креативан... човек је по занимању колумниста, од тога се страшно тешко живи. Тирке, Тијанић (који је био и којешта друго), Теофил - то је отприлике крај листе. Пре свега је неопходно да не будеш досадан ни себи ни читаоцима, све друго је небитно.
Сад, зашто си изабрао да баш од Теофила правиш себи мету, од човека који ти је подоста близак, ако не по стилу и методу а оно макар по вредностима, а што је ваљда важније... ђаво ће га знати?
- Post n°552
Ali maska = feredža... what a strange hill to die on...
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°553
No Country wrote:Једино је проблем што Теофило живи у капитализму већ 30 година, и колико сам имао прилике да прочитам - разне му ствари ту не ферцерају. Добро, човек се не служи марксистичком анализом, ту је више у питању један култур-фашистички приступ, при томе недоследан колико и креативан... човек је по занимању колумниста, од тога се страшно тешко живи. Тирке, Тијанић (који је био и којешта друго), Теофил - то је отприлике крај листе. Пре свега је неопходно да не будеш досадан ни себи ни читаоцима, све друго је небитно.
Dobro, a jel moze malo malo manje ovih naprednjackih podmetamja tipa "pravis metu"? Niko ne "pravi metu", nego komentarisemo nesto sto je javno objavljeno, pa se jelte, da javno i kritikovati.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°554
Realno,ti pored zivih Tijanića i Tiranovica kritikujes TeofilaErős Pista wrote:No Country wrote:Једино је проблем што Теофило живи у капитализму већ 30 година, и колико сам имао прилике да прочитам - разне му ствари ту не ферцерају. Добро, човек се не служи марксистичком анализом, ту је више у питању један култур-фашистички приступ, при томе недоследан колико и креативан... човек је по занимању колумниста, од тога се страшно тешко живи. Тирке, Тијанић (који је био и којешта друго), Теофил - то је отприлике крај листе. Пре свега је неопходно да не будеш досадан ни себи ни читаоцима, све друго је небитно.
Dobro, a jel moze malo malo manje ovih naprednjackih podmetamja tipa "pravis metu"? Niko ne "pravi metu", nego komentarisemo nesto sto je javno objavljeno, pa se jelte, da javno i kritikovati.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°555
Mislim da je NC hteo nesto drugo da kaze tim poredjenjem - da je to krvav lebac i da malo ljudi moze od toga da zivi, sto je tacno, ali irelevantno za ovu raspravu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°556
Izgleda da Vreme pokreće dnevnu novinu portalskog tipa.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°558
Vugl Times?
- Guest
- Post n°559
U premijernom broju donosimo: "Da li vuhanski grip predstavlja novu zdravstvenu pretnju svetu?"
- Post n°560
I ja sam isto pomislio, čemu pored živog Jučea Danasa
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°561
A je l kod nas ima ljudstva za kvalitetnu dnevnu novinu od A do Š?
- Post n°563
Pa mi smo onda kurac od države.
Inače, da sa vama podelim jednu stvar. Ja nikada, ali nikada ne preuzimam niti od jednog pisanog medija Vučićeve izjave. Uvek nađem da preslušam jer je neverovatno kako rade gluvi telefoni.
Inače, da sa vama podelim jednu stvar. Ja nikada, ali nikada ne preuzimam niti od jednog pisanog medija Vučićeve izjave. Uvek nađem da preslušam jer je neverovatno kako rade gluvi telefoni.
- Post n°565
Istini za volju, to je i do njegovih izjava, koje su neretko potpuno nesuvisle i nemohuce ih he smisleno sazeti.
_____
- Post n°566
Ja uopste ne vidim svrhu pracenja njegovih izjava. Pred nastup nabifla ono sto mu kazu da ima najbolju prodju a sve to veze nema sa realnoscu. Toliko ima nabacanih spinova i lazi da je nemoguce iscupati nesto korisno - slicno tekstovima Milovana Brkica
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°567
Ja sam nekad u maju kupila jedan broj Tabloida jer sam na trafici videla naslovnu i pominjali su jednog mog komšiju za koga sam uvek bila ubeđena da je udbaš.
I ja mogu da potvrdim 50% verodostojnosti u tom tekstu. Ostalih 50% ne mogu.
A ako se ne varam, ima neki feljton o sudstvu u Tabloidu, gde opanjkava sudije i tužioce. I onda je u tom broju koji sam kupila to bilo 370 i neko izdanje tog feljtona.
I ja mogu da potvrdim 50% verodostojnosti u tom tekstu. Ostalih 50% ne mogu.
A ako se ne varam, ima neki feljton o sudstvu u Tabloidu, gde opanjkava sudije i tužioce. I onda je u tom broju koji sam kupila to bilo 370 i neko izdanje tog feljtona.
- Post n°568
Margit Savović wrote:pominjali su jednog mog komšiju za koga sam uvek bila ubeđena da je udbaš.
Na kraju ispao gej i ima rak?
Margit Savović wrote:I onda je u tom broju koji sam kupila to bilo 370 i neko izdanje tog feljtona.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°569
Marius Lăcătuș wrote:Izgleda da Vreme pokreće dnevnu novinu portalskog tipa.
Očekivao se razlaz. Nismo dugo čekali. Sredinom 2007. godine vlasnik je došao po svoje. Zaneti belosvetskim pričama, otac i sin odlučili su da Vreme pretvore u elektronski portal. To je budućnost, govorili su i bili spremni da nas, možda i nesvesni političke igre, pretvore u elektronske novine toliko zgodne za pritisak neke interesne grupe.
Kratak prilog demistifikaciji
dragoljub žarković
- Post n°570
Marius Lăcătuș wrote:Izgleda da Vreme pokreće dnevnu novinu portalskog tipa.
Štampane dnevne novine i odgovarajući portal ili samo portal sa dnevnim informacijama?
- Post n°571
А ипак није португалског типа. Помаже онај спреј за цвикере, одмах све буде много јасније.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°572
Mislim da Vreme nema ni novinara ni para za dnevnu novinu.
Možda, što neko reče, Vugl portal za odrasle.
Možda, što neko reče, Vugl portal za odrasle.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°573
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°575
Kraj Pančićevog teksta i može da stoji ovako, ali kraj Turudućevog je ozbiljno vađenje iz konteksta zato što (tekst) započinje u broju koji je izašao pre 13 godina a nalazi se ovde:
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=535229
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=535229