Časopis Vreme
- Guest
- Post n°501
Re: Časopis Vreme
tek ovo da je maska feredža otkriva nešto više o teofilu, nisam znao da ima takav stav prema muslimanima
- Post n°502
Pa to je hicensovska islamofobija.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°503
Mene uvek zapanji kada se neko (Teofil, Zapad Todorović) popne u tako nebeske visine hičensovske objektivnosti na kojima je OK u današnjoj Srbiji sa ekvidistance gađati i pravoslavlje i islam. Vakuum prosvetiteljstva.
- Guest
- Post n°504
da, samo meni je tu još jedan aspekt jako bitan
maske su korisne sa određenom verovatnoćom (moje mišljenje je da je to 100%, ali možda još nisam naišao na sve podatke, zato i kažem mišljenje/verovatnoća)
ko je toliko smeo/neempatičan/bez skrupula da javno zagovara suprotno i koji uopšte može da bude razlog za tako nešto
japanci decenijama nose maske u svakoj sezoni gripa ili kada su prehlađeni i to je stvar poštovanja tuđih života, kultura suživota, niko ih nije napadao po tom osnovu
ako ti se iz nekog sebičnog, ničim izazvanog razloga, maske ne nose, bar budi pristojan i to radi u svoja 4 zida
maske su korisne sa određenom verovatnoćom (moje mišljenje je da je to 100%, ali možda još nisam naišao na sve podatke, zato i kažem mišljenje/verovatnoća)
ko je toliko smeo/neempatičan/bez skrupula da javno zagovara suprotno i koji uopšte može da bude razlog za tako nešto
japanci decenijama nose maske u svakoj sezoni gripa ili kada su prehlađeni i to je stvar poštovanja tuđih života, kultura suživota, niko ih nije napadao po tom osnovu
ako ti se iz nekog sebičnog, ničim izazvanog razloga, maske ne nose, bar budi pristojan i to radi u svoja 4 zida
- Post n°505
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ali, ali... trafike su radile nedeljom i u socijalizmu, ali samo 7-10. Kao i samoposluge.Erős Pista wrote:Pa nije Teofil to napisao, nego naprosto zahteva da radnje rade nedeljom jer mu je tako zgodno, a za radnike ga zivo zabole.
Naravno da bolnice i vatrogasci moraju da rade i nedeljom, ali trafike ne moraju i to sto radeje iskljucivo zato sto je rad jeftin, a radnici ucenjeni.
А не, не све самоуслуге, него су дежурале. Од четири суседне једна је радила ову недељу, друга следећу и тако у круг. Јер они нису били трговци него снабдевачи грађана.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°506
Bas sam sinoc gledao Solaris, ovu novu verziju, i pitam se kako je moguce da planeta funkcionise kao zivo bice? I sta bude ako se planete u takvom solarnom sistemu posvadjaju?паће wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:
Ali, ali... trafike su radile nedeljom i u socijalizmu, ali samo 7-10. Kao i samoposluge.
А не, не све самоуслуге, него су дежурале. Од четири суседне једна је радила ову недељу, друга следећу и тако у круг. Јер они нису били трговци него снабдевачи грађана.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°507
Мислим, стварно сте тупаџије. Теофилов текст о недељи је (btw, Canadian Thanksgiving и такође наша годишњица емиграције, мени сасвим посебна недеља) је једно сасвим безвезно писаније, неинспирисано попуњавање рубрике. О чему ћу, наврага, данас да пишем? Данас? Аха...
Кретен јесте, поготово ово за фереџе. Али мени је смешно да се овако глупав текстић сачекује са 30 исуканих ножева. Исту ствар сте годинама радили и Биљани Србљановић, и на крају сте били у праву. Не сумњам да ће се то и овде десити. Јеби га, када у земљи Србији запнеш да човека правиш на кретена - само је питање времена.
Кретен јесте, поготово ово за фереџе. Али мени је смешно да се овако глупав текстић сачекује са 30 исуканих ножева. Исту ствар сте годинама радили и Биљани Србљановић, и на крају сте били у праву. Не сумњам да ће се то и овде десити. Јеби га, када у земљи Србији запнеш да човека правиш на кретена - само је питање времена.
- Post n°508
No Country wrote:
Али мени је смешно да се овако глупав текстић сачекује са 30 исуканих ножева. Исту ствар сте годинама радили и Биљани Србљановић, и на крају сте били у праву.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°509
ova ti je rima strašna
moj ti q leptir mašna
moj ti q leptir mašna
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°510
Btw, nisu Teofil i Bilja isto. Teofil je zadrti starac, a Bilja kolaboracija.
_____
~~~~~
- Post n°511
Сам се направио на кретена.
Може да пише шта год жели, има слободан избор да бира. Може да пише о релевантној друштвеној и политичкој свакодневици, може да критикује, да пљује, може и да хвали, може да коментарише.
Он је изабрао да кука на маске које су ”брњице” и ”фереџе” усред белосветске пандемије која је убила до сада стотине хиљада, имплицитно прозивајући људе који имају довољно смисла да их носе.
Једно тешко задригло крме, масна дебела свиња које уме само да кука што је не хране помијама недељом, а не свестан човек.
У Немачкој и Француској су престали да раде недељом, у земљама Централне и Источне Европе исто почињу да уводе затварање радњи недељом. Иако те државе нису пријатељи радничкој класи и радницима, свима је јасно на коју страну дува ветар. Он пиша у ветар, пишући у супрот ономе што је неизбежно. Класична конзерва.
Може да пише шта год жели, има слободан избор да бира. Може да пише о релевантној друштвеној и политичкој свакодневици, може да критикује, да пљује, може и да хвали, може да коментарише.
Он је изабрао да кука на маске које су ”брњице” и ”фереџе” усред белосветске пандемије која је убила до сада стотине хиљада, имплицитно прозивајући људе који имају довољно смисла да их носе.
Једно тешко задригло крме, масна дебела свиња које уме само да кука што је не хране помијама недељом, а не свестан човек.
У Немачкој и Француској су престали да раде недељом, у земљама Централне и Источне Европе исто почињу да уводе затварање радњи недељом. Иако те државе нису пријатељи радничкој класи и радницима, свима је јасно на коју страну дува ветар. Он пиша у ветар, пишући у супрот ономе што је неизбежно. Класична конзерва.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°512
Летећи Полип wrote:Btw, nisu Teofil i Bilja isto. Teofil je zadrti starac, a Bilja kolaboracija.
sad je tako, ali kako rezim bude vise u djukanovic pravcu i to se moze promeniti.
_____
????
- Post n°513
Летећи Полип wrote:Btw, nisu Teofil i Bilja isto. Teofil je zadrti starac, a Bilja kolaboracija.
+1
Naravno
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°514
No Country wrote:Мислим, стварно сте тупаџије. Теофилов текст о недељи је (btw, Canadian Thanksgiving и такође наша годишњица емиграције, мени сасвим посебна недеља) је једно сасвим безвезно писаније, неинспирисано попуњавање рубрике. О чему ћу, наврага, данас да пишем? Данас? Аха...
Nije problem u jednom txtu, nego u trendu, aj citaj sta ljudi pisu.
_____
- Guest
- Post n°515
Наравно. Али јесу исти метод “анализе” и поготово добра воља читања текста. При томе се једино разликује тајминг: Бики је одавно у отвореној немилости (predates the collaboration, btw) Теофил је дуго под режимом гунђања, и тек одскора бива унапређен у full прокаженика.Летећи Полип wrote:Btw, nisu Teofil i Bilja isto. Teofil je zadrti starac, a Bilja kolaboracija.
Мислим, супер је бити немилосрдан, ја сам први за то. Међутим, никако да се ослободим досадне примисли да је ова врста хајкања заправо друго лице тога што у Србији више није ни могућа некаква политичка удруга паметних и добрих.
- Post n°516
A jel ti je mozda palo na pamet da je reakcija izazvana time sto Teofil naprosto pise gluposti? Ili je to isuvise jednostavno objasnjenje?
_____
- Guest
- Post n°517
Не, све сам убеђенији да медиј јесте порука. А овај медиј има ову врсту поруке, и то је то. Наравно, сви плаћамо пуну цену.
- Post n°518
Gde je razumevanje za prvoborce druge srbije pitam ja vas? Cim su napravili prvu gresku jedva ste docekali da skocite na njih sledja stim malim cetnickim kamicama , hulje
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°519
Ovo sto si sad napisao nema apsolutno nikakvog smisla.
Et NC
Et NC
_____
- Post n°520
Pancic i Srbljanovic su pametni i dobri i onda uzmu i politicki se udruze?
_____
????
- Post n°521
No Country wrote:
Наравно. Али јесу исти метод “анализе” и поготово добра воља читања текста. При томе се једино разликује тајминг: Бики је одавно у отвореној немилости (predates the collaboration, btw) Теофил је дуго под режимом гунђања, и тек одскора бива унапређен у full прокаженика.
Мислим, супер је бити немилосрдан, ја сам први за то. Међутим, никако да се ослободим досадне примисли да је ова врста хајкања заправо друго лице тога што у Србији више није ни могућа некаква политичка удруга паметних и добрих.
Nisi u pravu. Bilju smo pre kolaboracije napadali samo ja i Šule. Ja na konto toga što je bahati liberal, a Šule zato što se loži na nju. Ostali subili krajnje benevolentni prema njoj, i dugo se odbijalo da se prihvati da je Bilja prešla na drugu stranu. A i svi su je branili kad je došla s onom krš frizurom kod Olje onomad.
A Teofila zajebavamo otkad forum postoji, ne zajebavaj. Čovek je među prvima dobio svoj smajli.
_____
~~~~~
- Post n°522
i na Milojka Pantića i Nikolu Đuričko isto
_____
????
- Post n°524
trudim se svaki dan pomalo, nije lako, ali eto...
_____
????
- Post n°525
Janko Suvar wrote:Pancic i Srbljanovic su pametni i dobri i onda uzmu i politicki se udruze?
I podrže Brankicu koja pet godina gura istu platformu:
Jankovićeva je rođena u Čačku, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu, master studije na smeru unutrašnji poslovi završila je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a doktorand je na Fakultetu bezbednosti u Beogradu. U bogatoj biografiji navedeno je, između ostalog, da je bila državni sekretar u Ministarstvu rada, direktor Gerontološkog centra Beograd, direktor marketinga TV Politika, šef pregovaračke grupe za poglavlje 19 u pregovorima naše zemlje sa EU, predsednik UO projekta „Socijalna inkluzija” finansiranog iz IPA fonda, član vladinog Političkog saveta za primenu Rezolucije 1325 „Žene, mir i bezbednost”, šef državne delegacije na predstavljanju Drugog i Trećeg periodičnog izveštaja o primeni Konvencije 2013…
Brankica Janković je, kako je navedeno u biografiji, dobitnik republičke nagrade za doprinos razvoju sistema socijalne zaštite, koju dodeljuje Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite i „Zlatnog točka” za doprinos zaštite ljudskih prava romske nacionalne manjine, koju dodeljuje Nacionalni savet Roma. Jankovićeva govori engleski i ruski jezik i poznaje znakovni jezik.
Jankovićeva je izabrana umesto Nevene Petrušić, kojoj je 5. maja istekao petogodišnji mandat.