Časopis Vreme
- Post n°226
Re: Časopis Vreme
Kakva govna, lebe mekani.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°228
U koje pare da ovaj Mickovic uopste ne postoji, ili postoji koliko i legendarni Simo Stokic?
Ovo je Kozicev rukopis 1/1.
Ovo je Kozicev rukopis 1/1.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°229
Trebalo bi da je ovaj, Petar Mićković
http://www.politika.rs/scc/autor/876/Petar-Mickovic
http://www.politika.rs/scc/autor/876/Petar-Mickovic
- Post n°230
Divan autor
KInezi se boje da će im engleski pokvariti kineski jezik, pa su zabranili njegovu proizvoljnu
upotrebu u medijima <3
Хајка на „чинглиш”
а ли сте чули за „чинглиш”? Боље да нисте.
Кинеске власти тврде да су морале да забране произвољну употребу страних речи у медијима, посебно англицизама. Стране речи, посебно енглеске, „прљају чистоћу кинеског језика”, тврде званичници. Највећу опасност представља тзв. чинглиш – мешавина кинеског и енглеског језика.
Захтев гласи да стандардизовани кинески језик буде норма, а да се у штампи избегавају и стране скраћенице и акроними. Уколико одређене речи морају да буду написане на страном језику, обавезно је пропратити их објашњењем на кинеском.
„Чинглиш” озбиљно угрожава кинески језик и хармонично културно окружење, тврде званичници и подсећају на недавно покренуту идеју да и кинески језик постане извозна роба. Зато су широм света почели да се отварају Конфучијеви институти, где се учи један од најкомпликованијих живих језика, с архаичним идеограмским писмом.
....
http://www.politika.rs/scc/clanak/336434/Hajka-na-cinglis
KInezi se boje da će im engleski pokvariti kineski jezik, pa su zabranili njegovu proizvoljnu
upotrebu u medijima <3
Хајка на „чинглиш”
а ли сте чули за „чинглиш”? Боље да нисте.
Кинеске власти тврде да су морале да забране произвољну употребу страних речи у медијима, посебно англицизама. Стране речи, посебно енглеске, „прљају чистоћу кинеског језика”, тврде званичници. Највећу опасност представља тзв. чинглиш – мешавина кинеског и енглеског језика.
Захтев гласи да стандардизовани кинески језик буде норма, а да се у штампи избегавају и стране скраћенице и акроними. Уколико одређене речи морају да буду написане на страном језику, обавезно је пропратити их објашњењем на кинеском.
„Чинглиш” озбиљно угрожава кинески језик и хармонично културно окружење, тврде званичници и подсећају на недавно покренуту идеју да и кинески језик постане извозна роба. Зато су широм света почели да се отварају Конфучијеви институти, где се учи један од најкомпликованијих живих језика, с архаичним идеограмским писмом.
....
http://www.politika.rs/scc/clanak/336434/Hajka-na-cinglis
- Post n°231
Ajme, postoji. Sta ziv covek nece sebi da dopusti.
_____
- Post n°233
Pinki je video Tita
_____
- Post n°235
Stream im je na jednom linku pa posle prebacuju na drugi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°237
_____
- Post n°238
Potpuno bezvezna emisija, ali Lalić kao i uvek najbezvezniji. Kakva šupljina od čoveka.
_____
- Post n°240
Nemam pojma, a i ja sam primetio. Nadam se da nisu zdravstveni razlozi.
_____
- Post n°241
A sad vidim i da nisu jos okacili sadrzaj novog broja. Sta se tamo zbiva?
_____
- Guest
- Post n°242
Živkov je početkom godine u nekoliko tekstova pominjao svoju skoru penziju, nešto u tom smislu ako se dobro sećam. možda se penzionisao...
- Post n°243
Spominjao je penziju, tačno, ali ovo je dugi i ipak neobrazloženi prekid. Sa druge strane, redovan je na RTVu.
- Post n°244
pa vidimo da je i anastasijevic otisao trbuhom za mafinom (engleskim). mozda je tamo konacno fajront. bice mi zao mimo svega.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°245
pa kasniš jedno 6-7 godina, ananas je prešao u tanjug i otperjao u brisel odavno. tek ga je neka forma bankrota nekog tanjuga vratila nazad u vreme.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°246
možda spremaju specijalno izdanje posvećeno knjizi "Ja, tajkun"William Murderface wrote:A sad vidim i da nisu jos okacili sadrzaj novog broja. Sta se tamo zbiva?
- Post n°248
Zašto Robert Čoban piše za "Vreme"? Čime ih je uslovio? Ili nije?
- Post n°249
U novom broju Teofil u ulozi drugosrbijanca iz Ćirjakovićevih vlažnih snova. To što je neka sudinica u penziji odlučila da uđe u Zadrugu dokazuje da su Srbi nepismen narod seoskog porekla koji nikad nije usvojio svetu kulturu i tu neku normalnost. Urnebes.
_____
- Post n°250
Često je on u toj ulozi, naročito poslednjih godina. Apropo, zna li neko je li sve ok s njim? Prvo ga nedeljama nije bilo nigde, a onda prvi tekst posle pauze, započne: "Vidim da vam nije bilo dosadno dok sam ja lelujao među svetovima." Možda ja ne kapiram metafore, ali ovo zvuči kao sinopsis Zone sumraka o kliničkoj smrti.
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.