Nego šta kažeš, Drajv je noar? Prvi put čujem za taj žanr, hoćeš malo da mi pojasniš o čemu je reč.
Django Unchained
- Post n°51
Re: Django Unchained
Kako ono reče ostap svojevremeno (parafraziram), nekome je asocijacija Toro, nekome South Park, jbg kako da ne budeš ejdžista.
Nego šta kažeš, Drajv je noar? Prvi put čujem za taj žanr, hoćeš malo da mi pojasniš o čemu je reč.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°53
Ne ljutim se, bre
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°54
drajv je opera. bas kao i only god forgives.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°55
E, jel si video onaj tekst što sam kačio na razno? Verovatno si ga već čitao, ali ipak evo i ovde
http://filmint.nu/?p=3131
_____
- Guest
- Post n°56
ostap bender wrote:only god forgives.
Old school lincovski psiho triler.
- Post n°57
Rođen si za radnika u video klubu, kao uskok za novinara u "Socijalističkom pčelaru"
Kratko, jasno, bez suvišnih digresija.
Kratko, jasno, bez suvišnih digresija.
_____
- Post n°58
William Murderface wrote:E, jel si video onaj tekst što sam kačio na razno? Verovatno si ga već čitao, ali ipak evo i ovde
jesam. imam tzv. neslaganja ali je zanimljiv txt.
@przun: moze da se povuce paralela s lincom ali bih izbegao da bilo za jednog bilo za drugog autora kazem da je old school ili da rezira 'psiho trilere'.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°59
Trileri se dele na: psiho, erocki i obični.
_____
- Post n°60
ostap bender wrote:William Murderface wrote:E, jel si video onaj tekst što sam kačio na razno? Verovatno si ga već čitao, ali ipak evo i ovde
jesam. imam tzv. neslaganja ali je zanimljiv txt.
@przun: moze da se povuce paralela s lincom ali bih izbegao da bilo za jednog bilo za drugog autora kazem da je old school ili da rezira 'psiho trilere'.
Ali savršeno ga je vidoklubaški opisao, bez zezanja. Šta ti je ovo "Only God Forgives"? Esi gledo Linča? Etise svideo? Uzmi.
_____
- Guest
- Post n°61
William Murderface wrote:Rođen si za radnika u video klubu
Pa bio sam to jedno godinu dana.
- Post n°62
Znao sam!
Ali to jeste veština, bez zajebancije.
Ali to jeste veština, bez zajebancije.
_____
- Post n°63
Kad uvedemo socijalističku utopiju, ima opet da postoje video klubovi i da se dobija redovna plata za rad u istim, with benefits, tržište be damned.
_____
- Post n°64
znas one musterije: daj mi nesto sa dzenifer aniston ali da se desava u africi i da je pre nego sto je bila sa bredom pitom
_____
- Post n°65
liding baj egzempl je glavno mesto politike americkog ds-a poslednjih 25 godina. i kao sto sam rekao, bas zbog toga tarantino mora u gulag. mocni, pametni i izuzetni pojedinci poput hilarija i obame i djanga probijaju glas siling, empaueruju svojim sopstvenim primerom, stavise, emancipacija nije emancipacija ako ukljucuje konkretnu materijalnu pomoc. pozvao bih se na zastitnika gotama koji kaze da je obama mozda samo klintonovac, ali njegova vrednost je u tome sto je crnce u beloj kuci videlo da i crne kovrdze mogu da vladaju. o takvom shvatanju politike je wbm lepo pisao u onom tekstu o fotografiji: za identitetske politike emancipacija se dogadja kad sebe vidimo drugacije i kad nas drugi vide na drugi nacin (ili kako ti kazes, 'Tek tada si stvarno osoba, odnosno, tek tada više nisi rob.') a na na strukturu koje nejednakost proizvode. kod tarantina tih struktura nema jer on smatra da crnci i dalje zive u ropstvu (a ti se slazes s tim i mislis da je to neverovatno hrabra i pametna izjava) pa su za potrebe tog postmodernog spajanja proslosti i sadasnjosti, robovi mandingo fajteri i bicarke a emancipator hasler.
citanje o filmu o filmu je primamljivo ali je meni potpuno strano, u smislu da se tu srecu najgore modernisticke i psihoanalisticke tekovine. to da nezrelost junaka pretvara u nezrelost narativa je po mom misljenju izandjala modernisticka ideja izjendacavanja forme i materijala, po kojoj reprezentacija mora istovremeno da bude ono sto predstavlja (tj. da nestane). tekst se pretvara u meso, film o dosadi treba da bude dosadan, film o gluposti treba da bude glup. to je losa ideja imho. umesto da se bavimo tarantinovim licnim traumama u susretu sa svojim filmom, ja bih pitao zasto tarantino ubacuje mandingo borce kad toga po zakonima, koje ti naglasavas, nisu postojali? ako mene pitas, razlozi su jasno ideoloski (i umetnicki ukoliko je postmodernizam deo ideologije).
nimalo se ne slazem s tvojim stavom o ridu, misim da si potpuno u krivu, al skroz mi je bzvze da ja njega branim, misim da se njegovi tekstovi dovoljno dobro brane za sebe.
citanje o filmu o filmu je primamljivo ali je meni potpuno strano, u smislu da se tu srecu najgore modernisticke i psihoanalisticke tekovine. to da nezrelost junaka pretvara u nezrelost narativa je po mom misljenju izandjala modernisticka ideja izjendacavanja forme i materijala, po kojoj reprezentacija mora istovremeno da bude ono sto predstavlja (tj. da nestane). tekst se pretvara u meso, film o dosadi treba da bude dosadan, film o gluposti treba da bude glup. to je losa ideja imho. umesto da se bavimo tarantinovim licnim traumama u susretu sa svojim filmom, ja bih pitao zasto tarantino ubacuje mandingo borce kad toga po zakonima, koje ti naglasavas, nisu postojali? ako mene pitas, razlozi su jasno ideoloski (i umetnicki ukoliko je postmodernizam deo ideologije).
nimalo se ne slazem s tvojim stavom o ridu, misim da si potpuno u krivu, al skroz mi je bzvze da ja njega branim, misim da se njegovi tekstovi dovoljno dobro brane za sebe.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°66
et ostap
Drugarova anegdota iz vremena masovne razmene diviiksova. Kod njegovog burazera dolazi drugar i pretura po diviiksovima da vidi šta da uzme: i'am, i'am, i'am... ček, šta ti je ovo "Zagrljaj vampira"? Horor, ima gola Alisa Milano. Može.
Drugarova anegdota iz vremena masovne razmene diviiksova. Kod njegovog burazera dolazi drugar i pretura po diviiksovima da vidi šta da uzme: i'am, i'am, i'am... ček, šta ti je ovo "Zagrljaj vampira"? Horor, ima gola Alisa Milano. Može.
_____
- Post n°67
kako obama kaze: smisao politike je da inspirise. kakva politika takva i kultura.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°68
zvezda je zivot wrote:liding baj egzempl je glavno mesto politike americkog ds-a poslednjih 25 godina. i kao sto sam rekao, bas zbog toga tarantino mora u gulag. mocni, pametni i izuzetni pojedinci poput hilarija i obame i djanga probijaju glas siling, empaueruju svojim sopstvenim primerom, stavise, emancipacija nije emancipacija ako ukljucuje konkretnu materijalnu pomoc. pozvao bih se na zastitnika gotama koji kaze da je obama mozda samo klintonovac, ali njegova vrednost je u tome sto je crnce u beloj kuci videlo da i crne kovrdze mogu da vladaju. o takvom shvatanju politike je wbm lepo pisao u onom tekstu o fotografiji: za identitetske politike emancipacija se dogadja kad sebe vidimo drugacije i kad nas drugi vide na drugi nacin (ili kako ti kazes, 'Tek tada si stvarno osoba, odnosno, tek tada više nisi rob.') a na na strukturu koje nejednakost proizvode. kod tarantina tih struktura nema jer on smatra da crnci i dalje zive u ropstvu (a ti se slazes s tim i mislis da je to neverovatno hrabra i pametna izjava) pa su za potrebe tog postmodernog spajanja proslosti i sadasnjosti, robovi mandingo fajteri i bicarke a emancipator hasler.
E, ali nije to!
Nije svaki example emancipacija. Mi imamo i drugog crnca who leads by example - Stivena, odnosno Semjuela L Džeksona, koji napreduje kroz sistem ne menjajući ga - on je Obama, ako već pravimo takva poređenja. I njega Đango mora da ubije, jer je ovaj njegovo naličje, onako kako je Kendi Šulcovo.
Ridov tekst, rekoh, ima jasnih vrlina, ali jenostavno nije ni pokušao da protumači Đanga, nego izvlači scene i momente koji mu se uklapaju tezu (koja se prvenstveno i nije o samom filmu), to me uvek iznervira, i uvek je znak intelelktualne lenjosti. Nemam problem sa zaključkom, tj, imam, ali nije to ono što mi smeta, nego što do njega dolazi kvarno.
_____
- Post n°69
Hoću da kažem, Tarantino nudi sliku ne samo komleksniju od one koju mu Rid pripisuje, nego i kompleksniju od Ridove - nije dovoljno reći - to nije to, neoliberalizam bljak, it's the economy stupid. Potrebno je videti i zašto nas ta slika zavodi, zašto je moguće prodati je kao emancipaciju.
_____
- Post n°70
meni je to pitanje (zasto nas slika zavodi) bilo jako vazno u jednom perirodu, potvrdice ostap, al me vise ne zanima.
inace, iz novog ridovog teksta: As Stein points out, Democratic neoliberalism “never aimed to strengthen the working class, only to provide opportunity to leave it.” to je ideologija, emancipacija iz obamine ere.
inace, iz novog ridovog teksta: As Stein points out, Democratic neoliberalism “never aimed to strengthen the working class, only to provide opportunity to leave it.” to je ideologija, emancipacija iz obamine ere.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°71
Pa tu ti pada cela analogija sa ropstvom. Šta bi značlo "osnažiti robove", osim navesti ih da se bore da napuste svoj ropski položaj.
Što se slike tiče, nebitno je da li je tebi bitno, bitno je samim tim što ta slika zavodi, i št, da banalizujem, ljudi glasaju za Hilari umesto za Bernija i pritom misle da su progresivni.
Što se slike tiče, nebitno je da li je tebi bitno, bitno je samim tim što ta slika zavodi, i št, da banalizujem, ljudi glasaju za Hilari umesto za Bernija i pritom misle da su progresivni.
_____
- Post n°72
William Murderface wrote:Pa tu ti pada cela analogija sa ropstvom. Šta bi značlo "osnažiti robove", osim navesti ih da se bore da napuste svoj ropski položaj.
pa znacilo bi boriti se za sindikalno udruzivanje robova ili bar ukidanje onih mandingo fajtova, sta ja znam, neke zakonske promene.
salu na stranu, to nije pitanje za mene, ne vidim ja kontinuitet ropstva nego tarantino. da je do mene, nikakve analogije s ropstvom ne bi bilo, ja samo pokazujem kako je to naopako
_____
ova zemlja to je to
- Post n°73
William Murderface wrote:Hoću da kažem, Tarantino nudi sliku ne samo komleksniju od one koju mu Rid pripisuje, nego i kompleksniju od Ridove - nije dovoljno reći - to nije to, neoliberalizam bljak, it's the economy stupid. Potrebno je videti i zašto nas ta slika zavodi, zašto je moguće prodati je kao emancipaciju.
jbte kako ti seres. je stvarno ne znam ko moze da proguta ove nesvarevine
_____
ova zemlja to je to
- Post n°74
Prvi si počeo!
_____
- Post n°75
William Murderface wrote:Hoću da kažem, Tarantino nudi sliku ne samo komleksniju od one koju mu Rid pripisuje, nego i kompleksniju od Ridove - nije dovoljno reći - to nije to, neoliberalizam bljak, it's the economy stupid. Potrebno je videti i zašto nas ta slika zavodi, zašto je moguće prodati je kao emancipaciju.
ne znam dal trolujes il si blesav. pa koga zavodi sem tebe? nije ridu to prodalu ko emancipaciju nego tebi jbte. prodalo ti je ko emancipaciju zato sto si drugosrbijanac koji pojma nema o emancipaciji. cuj njega slike zavele.
_____
ova zemlja to je to