Solus_Rex wrote:Što reče jedan moj prijatelj izdavač: Booka, to ti je Laguna za buržuje.
idi da pazaris kod akademske knjige ako ti je booka skupa
Solus_Rex wrote:Što reče jedan moj prijatelj izdavač: Booka, to ti je Laguna za buržuje.
kuku wrote:duga gravitacije 3960 dinara, ipak cu citati sa kindla
Ontheotherhand se već bavio Mamfordom, možda i Elilom. Mogli bi da formiramo neku slušalačku sekciju budući da knjige ima i na tubu. Ja sam krenuo da je čitam pre više godina i ničeg se ne sećam do neke rezignirajuće manije, tekst je pisan kao ispovest a ne kao studija.Utvara wrote:Kanim se da počnem da čitam "Tehnološko društvo i njegovu budućnost".
Solus_Rex wrote:Ontheotherhand se već bavio Mamfordom, možda i Elilom. Mogli bi da formiramo neku slušalačku sekciju budući da knjige ima i na tubu. Ja sam krenuo da je čitam pre više godina i ničeg se ne sećam do neke rezignirajuće manije, tekst je pisan kao ispovest a ne kao studija.Utvara wrote:Kanim se da počnem da čitam "Tehnološko društvo i njegovu budućnost".
Ne znam da li je neko ovde kačio radove i razmišljanja Vaclava Smila, koji je guru Billa Gatesa. On čovek ne koristi mob tel, internet jako retko, sve podatke drži u glavi i godišnje u proseku pročita 60 knjiga (moj idiol ). Vaclav se bavi energetikom (odlschool), po njemu su podaci koji prikazuju stanje neuporedivo gori nego što se veruje ali Vaclav je nesavladivi optimist - čovečanstvo ne ide ka katastrofi nego se sve uspešnije optimizuje. Ekspertska procena sa decenijama iskustva glasi: ako želimo globalni boljitak rešenje može biti samo u globalnoj redistribuciji a po Vaclavu je to neminovnost koja nam sledi. Dakle stanovište dijametralno suprotno od ovog preduzetničkog anarhizma.
Čadafijan tuber je radio prikaz skorije Tedov knjige: Anti-tek revolucija, kaže da je mnogo ambicioznija:" 21. century masterpiece largely overlooked by academia"...
Solus_Rex wrote:Mogu ti poslati privatni invite za platformu koja sadrži ponajviše Vaclavovih radova, ako te zanima.
The editor reading this tweet: pic.twitter.com/Ls6ZxJrKXe
— Matthew Everett (@BooksellerCambs) October 28, 2019