Novak - četnik sa reketom
- Post n°551
Re: Novak - četnik sa reketom
Ženi se na brzinu, kaj se natenane.
- Guest
- Post n°552
milo naredio raonicu da preda mareju, sa svih strana ugrozen faktor stabilnosti u regionu.
- Post n°553
Ja sumnjam i na okorelog autošovinistu
- Post n°557
Blic raskrinkava antisrpska ATP pravila
KO JE, ZAPRAVO, NAJBOLJI Novak je morao da briljira da bi bio prvi, a Marej...
Prvi put posle 122 uzastopne nedelje, u ponedeljak Novak Đoković više neće biti najbolje rangirani teniser sveta. Po prvi put na vrhu će biti Endi Marej, ali... da li je momak iz Škotske zaista najbolji igrač "belog sporta"?
Neumoljiva su ATP pravila koja govore o tome kako se bodovi dobijaju i gube. Ne uspeš da ponoviš ili nadmašiš prošlogodišnji učinak na istom turniru, sledi pad. Novaku se to desilo, bodovni učinak mu je prepolovljen u odnosu na završnicu 2015, iako je baš ove, 2016. godine, osvojio i Australijan open i, konačno, Rolan Garos, pa je sredinom sezone bio aktuelni vladar sva četiri grend slem turnira. Marej je, bez ikakve sumnje, ove jeseni u najboljoj formi, osvojio je u 2016. sedam titula, od čega u drugoj polovini sezone Olimpijske igre, te turnire u Pekingu, Šangaju i Beču, a stigao i do finala u Parizu. Tamo je Noletov četvrtfinalni poraz od Marina Čilića nagovestio ne samo novog šampiona pariske prestonice, već i novog lidera ATP liste. Ovo drugo se obistinilo kada je u subotu Miloš Raonić, zbog povrede butnog mišića u četvrtfinalu, bez borbe predao polufinalni susret Mareju.
Ali, kako je to Endi stigao do vrha? I, da li mu je bilo lakše ili teže nego kada je Novak to ostvario 2011. godine?
Podsećanje na dva učinka, Marejev u 2016. i Đokovićev pre pet godina, daje jasan odgovor: srpski teniser je morao da pređe daleko trnovitiji put do svog debija na liderskom mestu, a pritom je bio daleko, daleko impresivniji. Rezultati to i sami svedoče.
Novak Đoković je 2011. šest puta pobedio dotadašnjeg "svetskog broja 1", Rafaela Nadala. Toliko puta su i igrali tada. I svaki put - trijumf Đokovića bi se desio u finalu. Marej 2016. ima 1:3 u mečevima sa dosadašnjim vladarom svetskog tenisa, Novakom.
Novak Đoković je te 2011. igrao 14 puta protiv ostalih članova "velike četvorke (Marej, Rafael Nadal, Rodžer Federer). Imao je impresivan učinak - 12:2. Endi je samo šest puta igrao u 2016. sa članovima "velike četvorke". I ima svega dve pobede protiv njih.
Pa opet, od ponedeljka će biti najbolje rangirani teniser sveta. Pravedno ili ne, pravila su jasna.
Ta ista pravila o bodovanju omogućavaju Novaku da se već na sledećem turniru, završnom mastersu sezone koji za osam dana počinje u Londonu, vrati na vrh. Ako Marej osvoji Pariz, od ponedljka će imati 405 bodova više od Noleta, a ako izgubi od Džona Iznera, imaće samo pet bodova više od Đokovića. U Londonu se za svaku pobedu u grupi (svako igra tri meča) dobija po 200 bodova. Za pobedu u polufinalu dobija se 400 bodova, za pobedu u finalu još 500. Mnogo toga će u Londonu biti u igri, pa otuda još snažnije zvuči pitanje: Da li je Endi Marej stvarno najbolji teniser na planeti?
Evo malo detaljnijeg podsećanja na to šta je kod od pomenute dvojice uradio u sezoni u kojoj je postao najbolje rangirani igrač sveta:
NOVAK - MAREJ, GODINA USPONA NA VRH
2011. godine Đoković: 6:0 protiv dotadašnjeg prvog tenisera sveta (Nadal), 12:2 u mečevima sa članovima "velike četvorke"
2016. godine Marej: 1:3 protiv dotadašnjeg prvog tenisera sveta (Đoković), 2:4 u mečevima sa članovima "velike četvorke"
NOVAKOVA GODINA USPONA NA VRH - 2011.
(F = meč u finalu, P = meč u polufinalu, * = izgubljen meč)
2011. protiv Nadala
F - Indijan Vels 4:6, 6:3, 6:2
F - Majami 4:6, 6:3, 7:6(4)
F - Madrid 7:5, 6:4
F - Rim 6:4, 6:4
F - Vimbldon 6:4, 6:1, 1:6, 6:3
F - US Open 6:2, 6:4, 6:7(3), 6:1
2011. protiv Mareja
F - Australijan open 6:4, 6:2, 6:3
P - Rim 6:1, 3:6, 7:6(2)
*F - Sinsinati 4:6, 0:3, predaja Đokovića
2011. protiv Federera
P - Australijan open 7:6(3), 7:5, 6:4
F - Dubai 6:3, 6:3
F- Indijan Vels 6:3, 3:6, 6:2
*P - Rolan Garos 6:7(5), 3:6, 6:3, 6:7(5)
P - US Open 6:7(7), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5
---
Ukupno: 12:2 za Đokovića protiv ostalih članova "velike četvorke", 6:0 protiv dotadašnjeg broja 1, Nadala, i to sve pobede u finalima
MAREJEVA GODINA USPONA NA VRH - 2016.
(F = meč u finalu, P = meč u polufinalu, * = izgubljen meč)
2016. protiv Novaka
*F - Australijan open 1:6, 5:7, 6:7(3)
*F - Madrid 2:6, 6:3, 3:6
F - Rim 6:3, 6:3
*F - Rolan Garos 6:3, 1:6, 2:6, 4:6
2016. protiv Nadala
*P - Monte Karlo 6:2, 4:6, 2:6
P - Madrida 7:5, 6:4
2016. Protiv Federera
Nije bilo međusobnih duela
Ukupno: 2:4 u korist rivala koji su članovi "velike četvorke", a pritom Endi ima 1:3 protiv dosadašnjeg broja 1, Novaka Đokovića
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°558
Taman posla da je Jecin broj 2 preko tih istih pravila postao broj 1.
Nego, ovo je ozbiljno dogorelo, čak je i tzv. Srđan Dragojević ustao u odbranu tzv. Novaka Đokovića, odnosno brenda Đoković.
Nego, ovo je ozbiljno dogorelo, čak je i tzv. Srđan Dragojević ustao u odbranu tzv. Novaka Đokovića, odnosno brenda Đoković.
- Post n°559
Filipenko wrote:Crnogorac / Hrvat Novak Đoković jedan od ktitora crkve u Vučjem Dolu.
Kosovar ništa? Izgubio si onu nekadašnju oštrinu.
- Post n°560
Kosovo je Srbija. Novak Đoković nije Srbin.
- Post n°561
Filipenko, jel mogu da te pitam, u čemu je fora sa ovim šovinističkim baljezgarijama? Kapiram da je neko hellisanje u pitanju, ali stvarno nit je smešno, nit je zabavno. Zaista nemam pojma šta je Đoković po etničkom poreklu, ali kakve to ima veze sa bilo čim?
Mislim, aj jednom, dvaput, pa može i da prođe kao fora, ali baš si brate uporan u tome.
Mislim, aj jednom, dvaput, pa može i da prođe kao fora, ali baš si brate uporan u tome.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°562
Удовољи им Филипенко, нека нас у тишини подјарми банда.
- Post n°564
William Murderface wrote:Filipenko, jel mogu da te pitam, u čemu je fora sa ovim šovinističkim baljezgarijama? Kapiram da je neko hellisanje u pitanju, ali stvarno nit je smešno, nit je zabavno. Zaista nemam pojma šta je Đoković po etničkom poreklu, ali kakve to ima veze sa bilo čim?
Zanimljivo kako je, kada treba braniti krupni kapital, politička korektnost odjednom poželjna i potrebna.
Projekat Đoković je neko ko se lažno predstavlja dobrim Srbinom, pravoslavcem, običnim momkom sa ovih prostora, i naravno da te prevare treba raskrinkati, katkad suptilnim predožbama, katkad brutalnim istinama. Zanimljivo da ti nije smetalo kada ga je neko nazvao Kosovarom, što je em nepostojeće identitetsko određenje, em se on tako nikad nije predstavljao.
I poruči supruzi Branka Radujka, koja mu vodi PR fondacije, da sledeći put slobodno izađe na megdan junački!
- Guest
- Post n°565
on se srpstvom i srbovanjem sluzi kao i vecina bitangi pocev od 1988. godine, da ostvari licnu korist.
- Post n°566
Ma on se ne služi ničim, time se služi njegova medijska mašinerija, tzv. projekat Đoković.
Ko je jedini lider sa ovih prostora sa kojim je pristao da se slika? Naravno.
Inače, interesantan članak:
THE TWILIGHT OF AN IDOL: HOW NOVAK ĐOKOVIĆ WENT FROM VIRTUOUS HERO AND MYTHOLOGICAL AVENGER TO “MONTENEGRIN” TRAITOR
Sapienti sat.
Ko je jedini lider sa ovih prostora sa kojim je pristao da se slika? Naravno.
Inače, interesantan članak:
THE TWILIGHT OF AN IDOL: HOW NOVAK ĐOKOVIĆ WENT FROM VIRTUOUS HERO AND MYTHOLOGICAL AVENGER TO “MONTENEGRIN” TRAITOR
On the eve of the tennis finals in the Croatian town of Umag, the Serbian tennis player of Montenegrin origin, Novak Đoković, whose mother is a Croat from Vinkovac, had a short, friendly chat with Croatia’s President, Kolinda Grabar Kitarović. He promoted Croatian tourism in the company of a politician who shamelessly denies the Ustasha crimes against the Serbs in World War II.
Sapienti sat.
- Guest
- Post n°567
Pratim naravno sve što se dešava u Srbiji. Vanja je izuzetan momak i sportista. Čestitam mu, dobio je veoma odgovoran zadatak. Divio sam mu se kada je kao kapiten predvodio vaterpoliste do mnogih uspeha. Ubeđen sam da će odgovoriti ovom izazovu. Znam da ga je predložio Aleksandar Vučić i to mi uliva još više poverenja. Vučić je, po onome što je do sada uradio, pokazao da je veoma sposobanFilipenko wrote:
Ko je jedini lider sa ovih prostora sa
- Guest
- Post n°568
da, ispravka, ne on nego njegov smrdljivi tata i angazovani pr tim, isti ko karic ekipa.
- Post n°570
Filipenko wrote:William Murderface wrote:Filipenko, jel mogu da te pitam, u čemu je fora sa ovim šovinističkim baljezgarijama? Kapiram da je neko hellisanje u pitanju, ali stvarno nit je smešno, nit je zabavno. Zaista nemam pojma šta je Đoković po etničkom poreklu, ali kakve to ima veze sa bilo čim?
Zanimljivo kako je, kada treba braniti krupni kapital, politička korektnost odjednom poželjna i potrebna.
Projekat Đoković je neko ko se lažno predstavlja dobrim Srbinom, pravoslavcem, običnim momkom sa ovih prostora, i naravno da te prevare treba raskrinkati, katkad suptilnim predožbama, katkad brutalnim istinama. Zanimljivo da ti nije smetalo kada ga je neko nazvao Kosovarom, što je em nepostojeće identitetsko određenje, em se on tako nikad nije predstavljao.
I poruči supruzi Branka Radujka, koja mu vodi PR fondacije, da sledeći put slobodno izađe na megdan junački!
Ko ga je nazivao Kosovarom? Stvarno ne znam. A ne znam ni ko je taj Radujko.
Ne znam šta znači da se "lažno predstavlja dobrim Srbinom", a ne znam baš ni šta je "dobar Srbin" (ili dobar Hrvat, dobar Englez, dobar Nemac, itd). Ako sebe smatra Srbinom, Srbin je, bez daljih kvalifikacija.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°571
jednom je Nikola Tanasic objasnjavao za Kustu, zasto je takvo govno, recima "tako je i Vuk morao sa Milosem Obrenovicem"
- Post n°572
Novaka Đokovića upravo Vučić brani, čisto da ostane zapisano.
- Guest
- Post n°573
nepoznati lik na hejterskoj fejsbuk stranici wrote:
Poslije 12 grand slam titula, 223 sedmice kao broj 1, znaci sad je samo 1 covijek bolje plasiran na jednoj listi, poslije toliko humanitarnog rada, Novaku se ovako zahvaljuje sto je cinio srpski narod "ponosnim".. Mene bi bilo sramota.. A vi koji ovo podrzavate zapitajte se malo sta sve imate u zivotu i sta vam fali.. Sramota .. !!
- Post n°574
Kog humanitarnog rada? I šta je to konkretno Novak Đoković učinio za Srbiju? Srušio spomenike branilaca Beograda da proširi svoj kafić?