46% of Britons expect the UK will tomorrow vote to Remain, 27% expect a vote to Leave. (via Opinium / 20 - 22 Jun)
Brexit
- Guest
- Post n°176
Re: Brexit
Britain Elects @britainelects 2m2 minutes ago
46% of Britons expect the UK will tomorrow vote to Remain, 27% expect a vote to Leave. (via Opinium / 20 - 22 Jun)
- Guest
- Post n°177
Ovu anketu zanemarite, radi se bez metodologije, već putem "get paid to click" sistema. Tek večeras stižu ozbiljne ankete.
Britain Elects
@britainelects
EU referendum poll:
Remain: 50% (+2)
Leave: 47% (-2)
(via SurveyMonkey, online)
Last edited by Benny Lava on Wed Jun 22, 2016 5:51 pm; edited 1 time in total
- Post n°178
Gargantua wrote: Britain Elects @britainelects 2m2 minutes ago
A i ovo je misterija, zasto vecina (ukljucujuci i kladionice) ocekuje da ce Remain pobediti, ako vec znaju da ankete vise naginju suprotnoj opciji?
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°179
Radagast wrote:Gargantua wrote: Britain Elects @britainelects 2m2 minutes ago
A i ovo je misterija, zasto vecina (ukljucujuci i kladionice) ocekuje da ce Remain pobediti, ako vec znaju da ankete vise naginju suprotnoj opciji?
Meni uopšte nije misterija. Dva sata pred početak bombardovanja Srbije malo ko je zapravo verovao da će početi rat.
- Guest
- Post n°180
Ja to čitam kao da dobar deo onih koji su mislili da će UK ostati je sada pobegao u one koji nemaju pojma šta će biti.
edit: ja sam oko pola 8 uveče komšinici govorio da ne drami i da će sve biti OK. Msm, bilo je, na kraju, svi zdravi i čitavi, ali ipak nisam baš tako mislio
edit: ja sam oko pola 8 uveče komšinici govorio da ne drami i da će sve biti OK. Msm, bilo je, na kraju, svi zdravi i čitavi, ali ipak nisam baš tako mislio
- Guest
- Post n°181
Benny Lava wrote:Radagast wrote:
Meni uopšte nije misterija. Dva sata pred početak bombardovanja Srbije malo ko je zapravo verovao da će početi rat.
jel jutros jos bilo 3.6, posto je negde od podne 4? a remain je pao na 1.22
- Post n°182
Benny Lava wrote:
Nije bas uporedivo, jer pocetak rata nije zavisio od tih koji su verovali ili nisu, dok ovde populacija sama odlucuje. Ovo je (karikiram) kao da je predizborna anketa pokazala da ce za LDP glasati 3%, dok istovremeno vecina smatra da ce ta partija ipak osvojiti najvise glasova.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°183
Britain Elects @britainelects 12m12 minutes ago
Leaving the EU would see the UK economy... Better: 29% Worse: 37% About the same: 34% (via Opinium / 20 - 22 Jun)
Britain Elects @britainelects 14m14 minutes ago
Leaving the EU would see my personal financial situation... Better: 19% Worse: 26% About the same: 55% (via Opinium / 20 - 22 Jun)
Hm, meni se čini da ekonomski argument za IN i nema neku prođu, male su ovo razlike za tako ključnu tačku.
Leaving the EU would see the UK economy... Better: 29% Worse: 37% About the same: 34% (via Opinium / 20 - 22 Jun)
Britain Elects
Leaving the EU would see my personal financial situation... Better: 19% Worse: 26% About the same: 55% (via Opinium / 20 - 22 Jun)
Hm, meni se čini da ekonomski argument za IN i nema neku prođu, male su ovo razlike za tako ključnu tačku.
- Guest
- Post n°184
diktotar wrote:Benny Lava wrote:
jel jutros jos bilo 3.6, posto je negde od podne 4? a remain je pao na 1.22
Mike Smithson
Reason why betting markets so pro-IN is that LEAVE backers not ready to commit their cash at current odds
- Post n°185
ja mislim da bi leave imao ostrije posledice po eu nego po gb.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°186
To je sasvim moguće. Kako će neko sutra braniti bilo kome drugom da traži a) devoluciju kao Kameron ili b) referendum? Briti če se snaći nekako, moće biti par meseci čupavo (po njihovim standardima) i to je to.
- Post n°187
tacno. ovo sa zajednickim trzistem i proterivanjem iz spanije je mlacenje prazne puske. sojbel i dzepni franko misle da imaju posla sa grckom i dalje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°188
Benny Lava wrote:
Mislim da je ovo toliko tesno da će odlučiti izlaznost, a kada je ona u pitanju - Leave je zbog demografije u oštroj prednosti.
Jeste, posto mladji u manjim procentima izlaze na izbore, ali to ce umanjiti dva druga faktora, klasni i etnicki: opredeljenje za EU je u pozitivnoj korelaciji sa visinom primanja, izlasnost takodje (srednja i srednja visa klasa: 75% izlaznosti na poslednjim izborima, radnicka klasa i nezaposleni: 57%*); etnicke manjine, za koje pretpostavljam da su pro-EU, imaju nizu izlaznost (56%) od "belaca" (68%).
* https://www.ipsos-mori.com/researchpublications/researcharchive/3575/How-Britain-voted-in-2015.aspx?view=wide
_____
My Moon Che Gavara.
- Post n°190
Benny Lava wrote:
Ни пола сата после. Тог дана сам причао телефоном са својим будућим послодавцем, и таман кад је рекао "надам се да ови наши неће направити неко срање, па чим ти средимо визу..." прекинуо се и "oh shit... I'm watching them take off, it's on TV. Expect to be bombed within thirty minutes".
Чим сам спустио слушалицу, отишао на чет на Сезам да јавим, а изгледа да су и админи већ чули па су оборили сервер за квејк и отворили га за чет. Имам лог, за тих пола сата нико пет посто није марио за вести о бомбардовању, листом су пиздели што им је прекинута партија пуцачине. И кад је већ рокнуло по Новом Саду, још увек је долазио по неко да гунђа.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°191
ja ne znam ko to nije znao, od jutra su se po skaj njuzu orili motori aviona spremnih da polete
- Post n°192
I koje su kvote da britanija pocinje raspad eu, tj prva bezi?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°194
Pu znaci opet nista
Nema veze, sampanjac milion se hladi za svaki slucaj
Nema veze, sampanjac milion se hladi za svaki slucaj
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°195
Kolac ti je spremljen EU
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°196
Radagast wrote:Gargantua wrote: Britain Elects @britainelects 2m2 minutes ago
10% je neodlucno. Oni koji su neodlucni do samog glasanja obicno na kraju u vecem procentu odaberu "bezbedniju" opciju.
- Guest
- Post n°197
Deo od tih 10% verovatno neće izaći (kao ni delić onih koji su rekli da sigurno/verovatno hoće).
No, ako Remain uzme 6% a Leave 3% to bi verovatno bilo dovoljno za prolaz.
No, ako Remain uzme 6% a Leave 3% to bi verovatno bilo dovoljno za prolaz.
- Post n°198
Radagast wrote:
Nije bas uporedivo, jer pocetak rata nije zavisio od tih koji su verovali ili nisu, dok ovde populacija sama odlucuje. Ovo je (karikiram) kao da je predizborna anketa pokazala da ce za LDP glasati 3%, dok istovremeno vecina smatra da ce ta partija ipak osvojiti najvise glasova.
bejaše neki referendum 1998. koliko se ja sećam.
- Post n°199
Veletin wrote:
bejaše neki referendum 1998. koliko se ja sećam.
Benny Lava wrote:Dva sata pred početak bombardovanja Srbije niko nije verovao
Poenta je u tome da dva sata pred pocetak bombardovanja nista vise nije zavisilo od stanovnika Srbije, dok Britancima referendum tek predstoji, a i ono o cemu pricamo je kako ce oni glasati, ne o posledicama koje ce im mozda nametnuti neko treci. U tom smislu je nelogicno sto samo malo preko jedne cetvrtine veruje da ce doci do Brexita, a da istovremeno prema poslednjim anketama blaga vecina namerava da glasa za njega.
_____
My Moon Che Gavara.
- Post n°200
Nije nelogično, svako zna za sebe kako će glasati, ali ne za druge. Za druge može vjerovati ovo i ono.Radagast wrote:
Poenta je u tome da dva sata pred pocetak bombardovanja nista vise nije zavisilo od stanovnika Srbije, dok Britancima referendum tek predstoji, a i ono o cemu pricamo je kako ce oni glasati, ne o posledicama koje ce im mozda nametnuti neko treci. U tom smislu je nelogicno sto samo malo preko jedne cetvrtine veruje da ce doci do Brexita, a da istovremeno prema poslednjim anketama blaga vecina namerava da glasa za njega.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.