Erős Pista wrote:A pritom, sama NS ne znam dal je ikad prebacila 3 posto popularnosti u birackom telu.
Medjutim, nesto tu ima sto nije prosto merljivo procentom podrske, nesto sto se tice same pozicije, mozda ne toliko ni na ideoloskom koliko na simbolickom spektru.
Mor stalno ponavlja kako je tajna formula rusenja SRN rezima u savezu Beograda i Sumadije i da SRN nema odgovor na taj savez i radi sve da ga preventivno onemoguci. Gledam sad ovo Aleksicevo na Oplencu, of all places, i cini mi se da je to zapravo kljucni sastojak za tu formulu. Naravno, Jeremija sam po sebi nema taj potencijal, a nemaju ga ni Ponos i SRCE. Kao da su filtrirali, filtrirali i konacno nasli u cemu je trik.
Jeremija i Debeli Šef
- Post n°751
Re: Jeremija i Debeli Šef
- Post n°752
To je savez 9. marta. Donekle i 5. oktobra. Filozofirao sam na tu temu, jednom cu ponovo, al sad me mrzi
- Post n°753
Svaka čast Moru (i njegovom muzičkom ukusu), ali zaista ne vidim ko bi bio nosilac tog saveza Beograda i Šumadije - demografski, sociološki, klasno gledano.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°754
Politička organizacija “Bolja Srbija” biće na listi SNS na predstojećim parlamentarnim izborima, objavio je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, lider ove grupacije, Dragan Jovanović.
Nekadašnji predsednik opštine Topola u tri mandata, Dragan Jovanović, potvrdio je na svom profilu ono o čemu po Topoli se šuškalo u poslednje vreme.
Njegova politička organizacija “Bolja Srbija” i on lično, na predstojećim parlamentarnim izborima učestvovaće na listi Srpske napredne stranke.
_____
????
- Post n°755
Летећи Полип wrote:Svaka čast Moru (i njegovom muzičkom ukusu), ali zaista ne vidim ko bi bio nosilac tog saveza Beograda i Šumadije - demografski, sociološki, klasno gledano.
Nema nosioca, cak nije ni "savez", jednostavno se najlakse pronalazi najmanji zajednicki sadrzalac. I to spontano, ne nesto osmisljeno.
- Post n°756
Jeste, i to se poveri nekom dziberu iz Trstenika sa jedva dovoljnom srednjom. Mocan savez, skoro da pozelim da sam clan.
P.s. Pola Sumadije pojma nema sta je Oplenac.
P.s. Pola Sumadije pojma nema sta je Oplenac.
- Post n°757
Летећи Полип wrote:Svaka čast Moru (i njegovom muzičkom ukusu), ali zaista ne vidim ko bi bio nosilac tog saveza Beograda i Šumadije - demografski, sociološki, klasno gledano.
Александар Вучић и Томислав Николић, заједно са Војиславом Шешељем.
Вучић Београд, Тома Шумадија, Шешељ избеглице, Босанци и Крајишници.
@Филипенко
Не разумем зашто је то проблем. Томислав је џибер пар екселанс, човек са средњом грађевинском школом и највећи професионални домет му је управљање гробљем. "Тома Гробар" је после купио диплому и то му ништа није сметало да постане председник Србије. То није проблем у српској политици. Нама ионако управља полуписмена џиберка Ана Брнабић као представник психијатријског случаја Аце Србина.
Last edited by Јанош Винету on Sun Aug 06, 2023 3:42 pm; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°758
Nije to taj savez, ali je tacno da je Toma odigrao vaznu ulogu u pridobijanju Sumadije. Ko danas u SNS igra tu ulogu? Mislim, Vucic, naravno, on igra sve uloge, ali pred domacinim koji svira ramoniku, moze lako da se ispostavi da i nije u njoj bas tako dobar.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°759
Rezervni igraci su ovi iz POKS, koji prodaju SPO pricu iz trece ruke.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°760
Баш тако, у Крагујевцу је међу омладином ПОКС јачи од СНС-а.
Они то сматрају за "њихове".
Они то сматрају за "њихове".
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°761
https://n1info.rs/vesti/zasto-je-aleksic-napustio-jeremica-sta-je-porucio-u-topoli/
_____
- Post n°762
Neko: Ljudi, Aleksić ima najveću popularnost trenutno, možda bi trebali da ga kandidujemo da vodi stranku i da...
— Bobela Babun aka Chad Flenderson (@TitiCammara) August 6, 2023
Jeremić: pic.twitter.com/5LIOAP7lda
_____
- Guest
- Post n°763
E jel su još kod njega stari, ljuti opozicionari Branko Miljuš i Miloš Garić?
- Post n°764
Nisam ih skoro video. Zar nije Miljus preplivao kod Djilasa? Ne znam otkud mi to, iskreno, ali kao da sam cuo nedavno...
_____
- Post n°765
Da, da, u pravu sam...
https://www.istinomer.rs/akter/branko-miljus/
https://www.istinomer.rs/akter/branko-miljus/
Protivnik aktuelne vlasti
Član je predsedništva Stranke slobode i pravde. U veću beogradske opštine Stari grad je od decembra 2017. godine. U februaru 2019. osnovana je Asocijacija slobodnih odbornika, koju čine odbornici iz gradova širom Srbije, a koji ne podržavaju politiku vladajuće Srpske napredne stranke. Miljuš je tada predložen za člana Koordinacionog tela.
_____
- Guest
- Post n°766
whahaha, da, član predsedništva SSP, Branko "Slobodno-kažite-da-radite-za-firmu Gorana-Veselinovića-i-slobodno-idite-na-te-neke-opozicione-proteste-ali-vas-molim-da-na-društvenim-mrežama-ne-budete-licemeri-i-da-pišete-protiv-ove-vlasti" Miljuš.
- Post n°767
_____
- Post n°768
Erős Pista wrote:A pritom, sama NS ne znam dal je ikad prebacila 3 posto popularnosti u birackom telu.
Ko su ljudi koji rade kao novinari, jbt :grinning::grinning::grinning: pic.twitter.com/Xql3d4CBec
— Dule Nedeljković (@hedi011) August 6, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°769
pa ne znam tog lika iz G17 ste vi stavili da vam napravi stranku i da vam bude sef poslanicke grupe, jebem vam sve glupo
_____
????
- Post n°770
Председништво Народне странке је констатовало да су 264 члана странке, међу којима је и неколицина бивших функционера, напустила странку.
Сви постојећи одбори Народне странке широм Србије (67) настављају да функционишу и припремају своје локалне скупштине, које је Извршни одбор странке заказао за септембар и прву половину октобра.
Група окупљена око Мирослава Алексића и Борислава Новаковића је одлучила да одустане од фер и демократске утакмице у оквиру странке, на којој би сви чланови Народне странке имали право гласа.
Овај бег од демократског изјашњавања је знак слабости и непоштовања институција и темељних вредности на којима је основана Народна странка.
Без обзира на бројне неистине и увреде које су наше досадашње колеге у претходним недељама износиле на рачун странке и њеног руководства, желимо им срећу у будућем политичком деловању и партнерствима.
Покушај цепања Народне странке представља корак уназад за идеју искреног заједништва свих политичких снага које су спремне да се боре против корумпираног режима за промене у држави. Апсурдно је апеловати на опозиционо јединство, а у исто време спроводити раскол у сопственој странци.
Народна странка остаје одлучно посвећена очувању националних интереса, пре свега суверенитета и територијалне целовитости Србије, као и успостављању стабилне демократије засноване на владавини права.
Након свих удара којима смо били изложени у прошлости, показивали смо достојанство и постајали снажнији, изазивајући бес код оних који су те ударе планирали и спроводили. Исто ће се догодити и овог пута.
Председништво Народне странке
Сви постојећи одбори Народне странке широм Србије (67) настављају да функционишу и припремају своје локалне скупштине, које је Извршни одбор странке заказао за септембар и прву половину октобра.
Група окупљена око Мирослава Алексића и Борислава Новаковића је одлучила да одустане од фер и демократске утакмице у оквиру странке, на којој би сви чланови Народне странке имали право гласа.
Овај бег од демократског изјашњавања је знак слабости и непоштовања институција и темељних вредности на којима је основана Народна странка.
Без обзира на бројне неистине и увреде које су наше досадашње колеге у претходним недељама износиле на рачун странке и њеног руководства, желимо им срећу у будућем политичком деловању и партнерствима.
Покушај цепања Народне странке представља корак уназад за идеју искреног заједништва свих политичких снага које су спремне да се боре против корумпираног режима за промене у држави. Апсурдно је апеловати на опозиционо јединство, а у исто време спроводити раскол у сопственој странци.
Народна странка остаје одлучно посвећена очувању националних интереса, пре свега суверенитета и територијалне целовитости Србије, као и успостављању стабилне демократије засноване на владавини права.
Након свих удара којима смо били изложени у прошлости, показивали смо достојанство и постајали снажнији, изазивајући бес код оних који су те ударе планирали и спроводили. Исто ће се догодити и овог пута.
Председништво Народне странке
_____
????
- Post n°771
Jeremić: 264 člana napustila stranku, svi odbori (67 njih) nastavljaju da rade.
Novaković: od 126 odbora 106 podržalo Aleksića, Jeremića ne podržava nijedan odbor u Vojvodini
Novaković: od 126 odbora 106 podržalo Aleksića, Jeremića ne podržava nijedan odbor u Vojvodini
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/349004/Bora-Novakovic-za-021-o-pridruzivanju-Aleksicu-Osnovni-zadatak-smena-Vucicevog-rezima.htmlBora Novaković za 021 o pridruživanju Aleksiću: Osnovni zadatak smena Vučićevog režima
Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Borislav Novaković kaže za 021.rs da u Vojvodini ne postoji nijedna organizacija koja podržava politiku Vuka Jeremića.
"Svi odbori i povereništva su listom podržali Miroslava Aleksića. Naravno, svemu tome je osnovni ton i impuls dao novosadski odbor, jer se prvi izjasnio u korist nove politike. Praktično od 126 odbora koliko je do danas imala Narodna stranka, 106 odbora je podržalo Miroslava Aleksića i pristupilo novoj organizaciji. To praktično znači da već sada imamo formatiranu organizaciju", naveo je Novaković.
Kako je istakao, osnovni zadatak je smena režima Aleksandra Vučića, pa je u skladu sa tim bolje da se pravi nova organizacija koja će sarađivati sa opozicijom nego da se ostane u staroj stranci, koja se "svađa sa svima i ruši mostove saradnje u opoziciji".
"Tako da naša namera nije da budemo još jedna u nizu patuljastih opozicionih organizacija, nego da stvorimo nukleus i oslonu tačku za nova opoziciona okupljanja i ukrupnjavanja opozicionih kapaciteta. U danima koji slede formiraćemo našu poslaničku grupu u republičkom parlamentu i odborničku grupu u skupštini Beograda. Tokom iduće nedelje, obavićemo završne razgovore sa određenim brojem ličnosti iz javnog i političkog života i tako damo svoj doprinos jačanju fronta protiv SNS-a, ali i skladnijoj opozicionoj saradnji", najavio je Novaković.
Podsetimo, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da sa predstavnicima više gradskih i opštinskih odbora napušta tu partiju.
Oni će danas na Oplencu doneti odluku o osnivanju nove političke organizacije, čiji je radni naziv Narodni pokret Srbije.
Najavljeno je da će na Oplencu članovi Narodne stranke koji podržavaju Aleksića razgovarati o daljem delovanju.
Sukob u Narodnoj stranci traje već duže vreme i protekle nedelje ušao je u završnu fazu, a kulminirao je smenom Aleksića sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke.
Posle smene Miroslava Aleksića sa pozicije predsednika Izvršnog odbora, šef odborničke grupe narodnjaka u Beogradu Miloš Pavlović, sredinom ove nedelje, uputio je zahtev za povlačenje te odluke, čiji je rok istekao u petak.
Jeremićeva strana tvrdi da je do smene došlo u cilju sporovođenja demokratske i transparentne izborne skupštine, a Aleksićeva da je cilj da se veštački prekroji volja članstva.
- Post n°772
Pretpostavljam da Jeremija ne racuna odbore koje je pre par dana raspustio i doveo im poverenike, a da ih ovi racunaju.
_____
- Post n°773
eto.rumbeando wrote:Jeremića ne podržava nijedan odbor u Vojvodini
- Post n°774
https://t.co/q0Cz94rUWi
— ДЈБ - Суверенисти (@DostaJeBilo) August 3, 2023
Сви прелетачи из ДЈБ у Народну из 2017. и 2018. су изгледа уз Алексића баш као и стари ДС кадрови који су ојадили ДС и Србију. Сви ДЈБ прелетачи су већ традиционално увек добијали подршку и простор на про-ЕУ медијима па се то изгледа задржало и када су у…
_____