Tupan dana
- Post n°901
Re: Tupan dana
hocemo topik za krla!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°902
ja u kategoriji pjevaj mi sokale ili rec mora da zveci (krlo za doprinos teoriji i umetnosti) predlazem termin 'anti-srpski nacionalizam'
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°903
Znači li to da postoji Antisrbija? Druga Srbija više nije dovoljno stigmatizujuće?
- Post n°904
Filipenko wrote:Jedan od simbola tog potonuća je angažovanje nje i njenog mužića tzv. Ćetkovića koji je samo koju nedelju pre nego što treba da glumi Nemanjića u Crnoj Gori glumio pandura ubicu i mučitelja karađorđevićevskog koji organizuje mučku skupštinu prisajedinjenja Srbiji i ukidanja Crne Gore u sklopu projekta vaskrsnuća dukljanizma. U ozbiljnoj državi tzv. Sergej Ćetković nikada ne bi dobio više ulogu u bilo čemu što ima nacionalni značaj, makar i u toj smešnoj seriji o Nemanjićima, pa neka ide dole da kuša sreću sa suprugom, možda se utale sa Mimom Karadžićem za nešto
Valjda Vojin Ćetković?
Sergej Ćetković peva ovu divnu pesmu:
- Post n°905
KinderLad wrote:Znači li to da postoji Antisrbija? Druga Srbija više nije dovoljno stigmatizujuće?
da. antisrbija sa svojim obicajima, pesmama i nacionalnim idiosinkrazijama. to je tako tupavo razumevanje nacije, nacionalizma i dinamike unutar jedne nacije da je to uzasno da dolazi od ljudi koji imaju neki papir da su kao intelektualci (kurca znalci).
_____
- Post n°906
Hubert de Montmirail wrote:Filipenko wrote:Jedan od simbola tog potonuća je angažovanje nje i njenog mužića tzv. Ćetkovića koji je samo koju nedelju pre nego što treba da glumi Nemanjića u Crnoj Gori glumio pandura ubicu i mučitelja karađorđevićevskog koji organizuje mučku skupštinu prisajedinjenja Srbiji i ukidanja Crne Gore u sklopu projekta vaskrsnuća dukljanizma. U ozbiljnoj državi tzv. Sergej Ćetković nikada ne bi dobio više ulogu u bilo čemu što ima nacionalni značaj, makar i u toj smešnoj seriji o Nemanjićima, pa neka ide dole da kuša sreću sa suprugom, možda se utale sa Mimom Karadžićem za nešto
Valjda Vojin Ćetković?
Sergej Ćetković peva ovu divnu pesmu:
Svi Ćetkovići su isti, konsekventno, sa svima treba postupati identično. Bitno je da se razumemo.
- Post n°907
Inače, ako takvo nešto uopšte postoji (a ne postoji), za mene je upravo ovo njihovo od 87 (uz kratke prekide) - antisrbija. Rezultat antielite. Sa prigodnim rezultatima, koji su, "što je i logično" - antirezultati.
- Post n°908
KinderLad wrote:Inače, ako takvo nešto uopšte postoji (a ne postoji), za mene je upravo ovo njihovo od 87 (uz kratke prekide) - antisrbija. Rezultat antielite. Sa prigodnim rezultatima, koji su, "što je i logično" - antirezultati.
Што се зачело 15 година раније, кад се ЦК обрачунао са технолиберализмом у својим редовима, па је сав (а атехно-либерали ће рећи "непостојећи") узлет Србије пресечен. Врх привреде је био кажњен што је био претерано успешан ерго опасан по власт а и згодно се нацртао да ето и Србија нешто најебе симетрије ради, кад је у ткомшилуку код сусједа макнут маспок.
То је ваљда био последњи период (тј до тога) да се сећам да је Србија нешто значајно пичила набоље.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°909
Iz čije glave je iznikla ta mudrost "Anti Srbija"? Profesora doktora Antonića?
- Guest
- Post n°910
KinderLad wrote:Znači li to da postoji Antisrbija? Druga Srbija više nije dovoljno stigmatizujuće?
postoji li antisrbija ako ne postoji srbija?
kao termin, ne računa se zbrkana masa flore i faune
- Post n°911
beatakeshi wrote:Iz čije glave je iznikla ta mudrost "Anti Srbija"? Profesora doktora Antonića?
to je iz onog tekstica na przupcu gde smo i mi pominjani. jebarnik misli ali je segs los.
_____
- Guest
- Post n°912
Занимљива је та нацошка лимитираност, они антинационалисту замишљају такође као националисту, само са негативним предзнаком. Србин антинационалиста је по њима мање-више еквивалентан каквом хрватском нацошу. То је као када религиозни фанатици у атеизму виде само још једну варијанту религије. Сама идеја да је могућ искорак из националне парадигме им је потпуно страна.
- Post n°913
Nekima je strana, dok neki prosto vide da kad se tako postave stvari oni a)postoji šansa da izgledaju loše b)pomalo gube na smislu.
- Guest
- Post n°914
Наравно. The devil we know. Најбоље је нама под нашима. Итд. The paradigm that keeps giving.
- Guest
- Post n°915
srpski nacionalista je bolidcina najcesce bazdarena na prosti ispredradnjaski trip da ako neko nije srpski nacionalista, mora biti ustasa, isto kao kad neko sere po sportskom klubu partizan, mora da je fan crvene zvezde, tako te glave razmisljaju.
- Post n°916
Mi i oni. Ako oni nisu "oni"...ko smo pa "mi"? Ma ne, oni su "oni", stoposto. Ali stvarno nisu oni krivi nešto mnogo. Jbg. Ali ovi drmr-i što im pune glave glupostima...ijao...
- Post n°919
Kukavno cercilstvo ugaseno
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°921
Drago Kovacevic @DragoKovacevic
Turbo folk matrica je kulturoloska osnova ovoga što u Srbiji prepoznajemo kao fašizam.
https://twitter.com/DragoKovacevic/status/960640840522661891?ref_src=twcamp%5Ecopy%7Ctwsrc%5Eandroid%7Ctwgr%5Ecopy%7Ctwcon%5E7090%7Ctwterm%5E0
Srdjan Dragojevic @srdjandrago
Znaju ovi vasi oponenti o cemu se radi i sta ste hteli da kazete ali se femkaju. Duboko je istinito to sto ste rekli. Ali je to fasizam koji je Tadej opisao u filmu “Hitler iz naseg sokaka”. Ibarska “magistrala” nije “Magistrala sunca” pa je i fasizam takav.
Drago mi je da potvrda dolazi sa vaše strane. Vi znate o čemu govorimo.
Turbo folk matrica je kulturoloska osnova ovoga što u Srbiji prepoznajemo kao fašizam.
https://twitter.com/DragoKovacevic/status/960640840522661891?ref_src=twcamp%5Ecopy%7Ctwsrc%5Eandroid%7Ctwgr%5Ecopy%7Ctwcon%5E7090%7Ctwterm%5E0
Srdjan Dragojevic @srdjandrago
Znaju ovi vasi oponenti o cemu se radi i sta ste hteli da kazete ali se femkaju. Duboko je istinito to sto ste rekli. Ali je to fasizam koji je Tadej opisao u filmu “Hitler iz naseg sokaka”. Ibarska “magistrala” nije “Magistrala sunca” pa je i fasizam takav.
Drago mi je da potvrda dolazi sa vaše strane. Vi znate o čemu govorimo.
- Post n°923
Bese li ovde da je neko stavio ono Kisjuhasovo blebetanje o Hani Arent?
Eno mu Ivan Milenkovic sutra odgovara.
Kakav sudar titana
https://www.danas.rs/naslovna/naslovna-za-10-februar-2018/
Eno mu Ivan Milenkovic sutra odgovara.
Kakav sudar titana
https://www.danas.rs/naslovna/naslovna-za-10-februar-2018/
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.
- Post n°924
Pa ovo samo najava
Možda i nije glupo!
Možda i nije glupo!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°925
Strepnja mi je dublja od nade
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.